Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dubito

0 bejegyzést írt és 515 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggel munkába menet, a gúnyhatár szélén eső koszos kisvárosom vasútállomásán találkoztam Zsuzsával. Róla azt érdemes tudni, hogy mikor még a NER-nek gályáztam aprópénzért, akkor ő az egyik kiemelt aktivistája volt a körzetemnek, de olyan szintű elvakultságot még nem láttal, ahogy Zsuzsa nincstelen…..
Amikor két évvel ezelőtt Orbán váratlanul azzal állt elő, hogy nemzetközi puccskísérlet zajlott ellene, és abban a CNN is benne volt, mindenki csodálkozva nézett, hogy ezt most honnan rántotta elő. Nekem akkor volt egy - félig-meddig viccnek szánt - ötletem, amit itt a blogon…..
Évszázadok múltán a történészek meg fogják állapítani, hogy volt itt egy nép, amelyik annyira rettegte a valóságot, hogy saját törvényekkel próbálta felülírni azt saját kényelmére. Jöjjenek velem, ismerjék meg az új dimenziót, a rezsi dimenzióját, ahol a szeretet fűti a…..
Dubito 2014.02.26 14:39:01
@Gera: Rájöttem: legyen a tikk-takk-ra a válasz pitty-putty. Így aztán egész érdekes és tartalmas párbeszéd alakulhat ki :-)
Liberatórium Szamárság? 2014.02.24 07:46:03
Orbán Viktor szerint szamárság firtatni, hogy miért javul a foglalkoztatottság. Ez a gondolat nagyon tanulságos, ugyanis összecserélődik a cél és a megoldás. Az emberek és köztük a politikusok, hajlamosak összekeverni a célt, vagy követelményt, az arra adott megoldással és…..
Szerintem a volt NAV-os Horváth András harca az áfacsalás ellen hiábavaló. Habár a legtöbb ember szimpatizál vele és munkájával, de valójában a magyar vásárlóknak igen nagy szükségük van az áfacsalt termékekre -mert "olcsó". Pedig nem, de erről majd később. Nem titkolom,…..
Az a dél-afrikai, amivel éppenséggel nem mondtam nagyot, de hogy miért, az is kiderül a mai posztból, amely (vasárnap lévén) válogatás az általam érdekesnek tartott más blogok történeteiből. Így aztán ma autót vezetünk Olaszországban, bent ragadt szabadságot próbálunk…..
Jelentősen átalakult a munkaerő-piac az elmúlt 10 évben: lassúbb a növekedés, elöregedik a munkaerő és ezzel együtt a piac, folyamatosan változik a szolgáltatáspiac, a munkahatékonyság erőteljes növekedése. Ezek után nem meglepő, hogy „lyukak” keletkeznek a rendszerekben, a…..
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
Elég erősen indul a hét: a Cink megtudta, hogy Magyar Krónika néven kormányújság indul, amibe maga Orbán Viktor is fog publikálni. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő írt felkérő levelet legalább 100 kormányhű szerzőnek (NÉVSOR ITT). Az…..
1000 leütés Orbán radikalizmusa 2013.11.15 09:44:48
Orbán Viktor 1990 óta négy országgyűlési választást veszített el, e mérce szerint messze a legtöbbet bukott, legkudarcosabb politikus az országban. A 23 év alatt egy valamire fűzhető fel a politikai pályája: ez a radikalizmus. Ennek révén térhetett vissza akkor is, amikor már…..
Dubito 2013.11.15 11:56:48
@ursus artos:

"El kéne ismerni Orbán politikai tehetségét és utána valami újjal előállni"

A politikai tehetségét nem is kérdőjelezi meg senki. Akárcsak Hitlerét vagy Sztálinét sem, akik képesek voltak nemzetüket hülyíteni és örökre beírták magukat a történelemkönyvekbe.
Ezzel persze nem hozzájuk hasonlítom Orbánt, csak azt akarom illusztrálni, hogy a politikai tehetség önmagában csak a vezérnek és érdekkörének hasznos, nem feltétlenül a nemzetnek.
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért. Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok…..
Irigylésre méltó, példaértékű finnyásság az, ahogy a Norvég Állami Olajalap reagált a magyar olajtársaság, a MOL körüli híresztelésekre. A közismert nevén Norvég Alap - informálisan bár - jelezte a magyar olajtársaságban lévő - egyébként kevesebb mint 2…..
Dubito 2013.10.18 14:59:57
@Kelly és a szexi dög:

"fasza, hogy az itthon gyártott Suzukik helyett a csehek meg a németek gyártotta kocsikat vesszük.."

pedig milyen szívesen látnám minisztereinket Suzuki Splash-el közlekedni. Vagy még inkább Csepel biciklin :-)
A törvény azért van, hogy betartsuk, nincs mese be kellett fóliáztatnom a kocsim. Az összes műhely csodákat regélt, hogy ők a legjobbak, ők használják a legjobb fóliát, nekik van a legjobb csapatuk, ár-érték arányban, nincs párjuk. Mivel már kinőttem a…..
Kedves ügyfelünk, bankunk a piaci környezettel lépést tartva megújítja szolgáltatásait, ezért szeretnénk, ha elvinnéd tőlünk a pénzed a jó büdös francba. Húzzál innen gyorsan, mint a vadlibák, csak bukunk rajtad, amíg itt rontod a levegőt. Erről szól a levél, amit a gyerek…..
Van egy ország, ahol nincs fiatalkori munkanélküliség, nem gond a szakmai tapasztalat megszerzése, és már tizenévesen lehet rendes fizetésért, akár a legnagyobb vállalatoknál dolgozni.Frissen kikerülve az iskolapadból a fiatalok gyakran légüres térben találják magukat, távol a…..
Dubito 2013.09.12 21:21:32
@pudliho: "állandóan feljelentgetik egymást minden kis apróságért, ez a hobbijuk." mert bíznak a hatósági intézményekben, melyek értük vannak. A Balkánon ez teljesen felesleges, itt legfeljebb a baseballütő jöhet számításba a polgárok egymás közötti nézeteltéréseinek rendezésében
Dubito 2013.09.12 21:28:20
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Azért a svájci siker fő eleme más: sikeresen összegyűjtötték más országok korrupt politikusainak és adócsalóinak pénzét."

Szegények akkor sem lennének - a svájci ipar az egyik legversenyképesebb a világon - de biztosan kevésbé lennének gazdagok. Azért én nem bánnám, ha hozzánk özönlene más országok pénze. mert jelenleg csak a saját korrupt politikusaink és adócsalóink pénzét forgatjuk, és ez kevés a sikerhez.
Egyszerű városi legendának tartottam, amit mindenkinek látott már valakije. Olyan ez, mint egy tábortűz melletti rémmese:- ...és akkor a külső sávban beelőzött egy Transporter, ami húzott egy Sprintert, ami húzott egy trélert, amin volt egy Fiesta. És ilyenkor borzongunk, meg…..
Dubito 2013.09.12 15:12:11
@Bambano: "azért bátrak, mert nem működik a határokon átnyúló adatszolgáltatási rendszer."

Nem kell ide semmiféle bonyolult rendszer. Rendőrség szabályszegőt letereli, autót lefoglalja, amint az 1000 eurós büntit kifizetik helyben, máris mehetnek tovább.
Pofonegyszerű. De amíg a magyar rendőrségnél bármi, ami egy háromlábú állvány kihelyezésénél bonyolultabb, meghaladja képességeiket, addig marad minden a régiben.
Íme, hát elkezdődött a finálé: (Index/InfoRádió) A parlamentnek nagyobb mozgásteret kellene adnia a mindenkori kormánynak, mondta Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér szerint a mostani, törvényekhez kötött kormányzásra már nincs szükség,…..
Dubito 2013.09.10 21:29:26
@no_successful2: minden diktatúra azzal igazolta létét, hogy nagyon rendbe kellett tenni valamit. A nácik a liberális rendetlenséget és a zsidókérdést, a jobboldali diktátorok (Pinochet, Franco) a kommunista elhajlást, a kommunista diktátorok pedig a tőkéseket, bankárokat, gyárosokat akarták nagyon gyorsan és nagyon radikálisan "rendbe tenni", ezért kellett nekik a teljhatalom. A demokratikus jogállam az ilyen borzalmak megismétlődését hivatott megakadályozni, de ezt újra és újra elfelejtjük és saját bőrünkön tanuljuk újra.