Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ostoba Mérnök

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
Ostoba Mérnök 2020.06.28 19:40:34
@arthurthedent: kitalálom. Java fejlesztő vagy?
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
A magyar felsőoktatás egyik fekete napja felé közeledünk, ez pedig az a nap lesz, amikor a Közép-Európai Egyetem úgy határoz majd, hogy a budapesti képzéseit a jövő tanévben nem fogja elindítani. A miért jutottunk el idáig, és a hol tartunk most, valamint a hova tovább kérdéseket fogom most egy…..
Ostoba Mérnök 2018.10.28 07:18:28
"képzéseivel világszínvonalú oktatást hoz az országban"

library.ceu.edu/ceu-library/electronic-theses-and-dissertations-etds/

itt lehet nézegetni a szakdolgozatokat, disszertációkat. Gondolom a magyar büfé-ruhatár szakokon is hasonlókat írogatnak, de egy mérnök azért a hasát fogja a röhögéstől, a labor beszámolója komolyabb munka, mint itt egy átlagos phd.
"Világszínvonal" - hát kapja be a tulajdonos, az ott "oktatók" meg akik védik ezt a szart... - ez világszínvonalú büfé-ruhatár szak.
Ostoba Mérnök 2018.10.28 18:08:50
@muv: "átlagos PhD"
próbáld értelmezni a mondatot. És linkeld be a többit , hogy lehessen átlagot számolni.

A matematika disszertációk témavezetőinek az e-mail címét is érdemes megnézni amúgy, hogy pontosan képbe kerüljünk, hol is dolgoznak valójában a világhírű egyetem munkatársai.
Izzasztó teszben mértünk össze népszerű mobil klímákat, hogy mire képesek kánikulában. Az eredmény minket is meglepett!Kétféle ember létezik, az egyik szerint a mobil klíma nem ér semmit, a többiek azt mondják jó az. Mi lehet az igazság? Két, aránylag nagy teljesítményű, paramétereiben egyforma…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
Ostoba Mérnök 2017.08.03 22:19:46
@elwood: BB upc hitelkártya.
2% mindenre, 6% UPC számlára.
Átlag 5E/hó, de volt már 10-is.
És semmi extra trükk, költés nincs.

Az ügyesebbek beszedetik róla egy másik hitelkártyájukat meg hasonlók, azzal többre lehet menni.
Múlt héten adta hírül több portál is, hogy egy veszprémi faluban egy katolikus pap úgy megütött egy gyereket a hittanórán, hogy a gyerek vérezni kezdett, a pap ellen pedig eljárás indult. Egy valamikor ugyanebben a faluban is hittant tanító – névtelenséget kérő – evangélikus lelkész beszélt az eset…..
Tegnap rászántam magam és hosszú idő óta először utalások helyett csekken akartam befizetni egy szabad szemmel is látható összeghalmazt, ami a "rezsi és egyéb kiadások" kódnéven futott. Hogy miért jutottam el idáig? Rájöttem, hogy gyakorlatilag 3-4x több a havi számlavezetési költségem, ha minden…..
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
Szerintem az egyik leggyakoribb kérdés, ami a szülőket manapság foglalkoztatja a pénzügyi piacon. Mivel a Magyar Államkincstár (jelenleg) 42.500 forinttal automatikusan nyit egy számlát a gyermek részére, mondhatni a téma megkerülhetetlen és minimum elgondolkoztató. Ugyanis minden szülő a legjobbat…..
Zoltanus blogja Dolgozz, magyar! 2013.05.16 10:05:24
Dolgozni akarok. Szeretnék minden hétköznap reggel bemenni a munkahelyemre, és valami hasznosat tenni. És nem aggódni azon, hogy nem lesz miből megélnem, hogy nem tudom fizetni az albérletet és azon aggódni, hogy csalódást okozok a szüleimnek, amiért nem tudok megállni a saját…..