Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öreganyus

194 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nádfedeles Költözés ... 2018.10.19 16:42:48
Aranyoskáim! Értesítelek titeket arról, hogy a Nádfedeles Blog új helyre költözött. Megújuló tartalommal, változatlan témakörökkel ott várlak titeket, továbbra is. Az új felületen ritkábban írok majd, de mélyebben, mintegy mini-tanulmányokat publikálva. Úgyhogy, jelentem: a Nádfedeles Blog…..
Miközben a kormány megbecsült pedagógusokról beszél és nem lát problémát a tanárhiánnyal kapcsolatban, szülőként számtalanszor tapasztaljuk az oktatás minőségi problémáit, köztük a súlyosbodó tanárhiányt. A Szülői Hang Közösség ezért felmérést indított, hogy felmérjük a tanárhiányból adódó problémák…..
Aranyoskáim! Ha beteg gyermeket nevel egy család, illetve, ha nagycsaládról beszélünk, a jövedelmi viszonyaikat figyelembe véve elmondhatjuk: legtöbbjük szegénysorban él. Azt is elmondhatjuk: ha az önkormányzaton múlik a lakhatásuk - törvény ide, törvény oda -, azt előbb-utóbb elveszíthetik. Így…..
A 2018-as lakhatási jelentés egyik legfontosabb megállapítása – az utóbbi évekhez hasonlóan –, hogy Magyarországon egyre mélyül a lakhatási válság. 1,5 millióan élnek olyan lakásban, amelyekkel súlyos lakásminőségi problémák vannak; az ilyen zsúfolt, nedves, alacsony komfortfokozatú lakásokban élő…..
  Áldozatot szedett a szeptember végi éjszakai kemény hideg: egy ember kihűlt a szabad ég alatt, s már nem tudták megmenteni – tudatta a Magyar Szociális Fórum (MSZF), értesülésére hivatkozva, szombaton. Az MSZF emlékeztetett, hogy a fagyhalál 2017-2018 telén kétszáz áldozatot szedett. 2005-2018…..
Ma Magyarországon bárkit az utcára lehet tenni bármiféle elhelyezés biztosítása nélkül. Évente több ezer kilakoltatás történik, amelyek során idős, beteg emberek és gyermekes családok veszítik el otthonukat. A kilakoltatások során a gyerekeket gyakran rutinszerűen elválasztják szüleiktől. A gyerekek…..
Aranyoskáim! A minap írtam a nevelőszülők problematikájáról. Abból indultam ki, hogy tranzit-befogadóként szerettem volna jelentkezni a speciális mentőknél, fogadva azokat a gyermekeket, akik hirtelen (pl. egy baleset következtében) maradnak szülői felügyelet nélkül. Utána néztem a nevelőszülői…..
Ellentmondásos és hiányos, illetve több ponton is korszerűtlen az a jogi szabályozás, amely meghatározza a fagyasztva tárolt embriókról való rendelkezés, döntés kereteit – állapította meg vizsgálata nyomán az alapvető jogok biztosa. Székely László szerint a jelentésében részletezett problémák a…..
Aranyoskáim! Ma a nevelőszülőkről írok nektek. Pontosabban az őket érintő problémahalmazról. Amit nem mondhatok el senkinek, mert kormányunk a napokban fogja útjára indítani a nevelőszülőket toborzó programját, miközben az őket érintő problémákat már évek óta nem orvosolja. Emlékszem, pontosan két…..
A Ferencvárosi Önkormányzat szeptember 19-én szerdán elhelyezés nélkül lakoltatott ki egy párt kiskorú gyermekükkel, abból az önkormányzati lakásból, amelyben 20 éve éltek. A 29 nm-es, penészes lakás egy olyan önkormányzati tulajdonú épületben van, amelyben most is több befalazott, üresen álló lakás…..
Aranyoskáim! Arra ébredtem rá, hogy hazánkban nem létezik vitakultúra. Kulturált vitának én azt nevezem, amikor egy beszélgetésben érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel, ezzel gondolkodásra ösztönözve vitapartnerünket, a beszélgetés pedig konszenzussal zárul, a beszélgetésben részt vevő felek…..
Az alapvető jogok biztosának jogalkotási javaslatára a Pénzügyminisztérium olyan törvénymódosítást kezdeményez, amely lehetővé teszi, hogy az érintett egyházak és civil szervezetek részére utólag folyósítsák a 2016-os adóév személyi jövedelemadójának 1%-áról tett, de a rendelkező nyilatkozat…..
Többször elhangzott a Kormány részéről, hogy létszámleépítésre készül a közszférában 2019. január 01-jétől. Ahhoz, hogy ettől az időponttól megvalósulhasson ez a központi intézkedés, a hatályos jogszabályok értelmében közszolgálati tisztviselők esetében az érintettekkel legkésőbb október végén…..
FELHÍVÁS Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) az AUTIZMUSBAN ÉRINTETT CSALÁDOKAT SEGÍTŐ MODELLPROGRAM-ba segítő személyek és velük együtt - a programban számukra partnerséget biztosító -  családok jelentkezését várja!..
Mácsai Pál a MONDO-t azoknak a felnőtteknek ajánlja, akik azt gondolják magukról, hogy tiszteletben tartják a gyerekeik és a többiek jogait. Szerinte mindenki tanulhat a kártyákból. A MONDO egy komplex program, amelynek célja a gyerekek jogtudatosítása és amely a MONDO nevű kártyajátékra épül.…..
Az Európai Parlament nagy többsége szerdán elutasította Orbán Viktor tekintélyuralmi törekvéseit, és megszavazta, hogy az Orbán képviselte Magyarország EU-tagságát korlátozó döntés szülessen az EU legfelső politikai testületében, az Európai Tanácsban. Magyarországnak viselnie kell a szankciók…..
Aranyoskáim! Egy több éven keresztül folyamatos jelleggel tartó családon belüli erőszakot követően gyilkosság történt, melyet később hullagyalázás is követett. … Az ügyész vádat emelt az elkövető ellen, a bíró pedig ítéletet is hozott: az elkövető 6 évet kapott. Ennyit ér ma egy emberélet, ezért…..
Sérültek a panaszosok alapvető jogai, az ellátás, a korlátozás-elrendelés alapvető jogállami garanciái a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályán – állapította meg két beadvány vizsgálatában az alapvető jogok biztosa. Székely László ombudsman a jogsértő gyakorlat megszüntetése…..
Évente közel 8500 főt diagnosztizálnak hazánkban a betegséggel, élete során minden 8-9-ik nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szeptember utolsó vasárnapján rendezi meg Budapesten a hagyományos rózsaszín lánchídi sétát "Minden nő…..
Minden második apa szívesen otthon maradna a kisgyerekkel, de sokszor épp az anyagi okok miatt nem tehetik azt meg. Van ugyanakkor egy jelentős tömeg, aki szerint a gyereknek az anyja mellett a helye az első években. Az SOS Gyermekfalvak apákat kérdezett meg apaságukról...
Aranyoskáim! Magyarország az 1991. évi LXIV. törvényben elkötelezte magát a gyermekjogok védelme mellett. Az ENSZ Gyermekjogi egyezményének beiktatásával vállalta, hogy mindent megtesz a gyermekek jogainak végrehajtásáért, az eredményekről pedig ötévente jelentést kell készítenie a Gyermekjogi…..
Ellentmondásos és bizonytalan, hogy a várandósgondozás körében pontosan mely szűrő- és laboratóriumi vizsgálatok kötelező jellegűek, amelyek elmulasztásához akár súlyos jogkövetkezmények társulhatnak. Ezt állapította meg hivatalbóli vizsgálata során Székely László ombudsman, aki a szabályozás…..
Nádfedeles A HPV oltásról ... 2018.09.09 06:57:09
Aranyoskáim! Nagyon nem tetszik, hogy lányok tömegeit oltják le már az általános iskolától kezdve a HPV elleni oltással úgy, hogy hazánkban, tulajdonképpen semmiféle kultúrája nincs az oltások okozta mellékhatások vizsgálatainak. Ha itthon azt mondják: ingyen van – boldog-boldogtalan rohan az…..
A tanév kezdetével sok szó esett a tanárhiányról, a kormányzat azonban tagadja a problémát, így a mai napig nem rendelkezünk részletes adatokkal ezen a téren. A Szülői Hang Közösség ezért felmérést indított: a szülők visszajelzései alapján szeretnénk feltérképezni a tanárhiány mértékét. Célunk, hogy…..
Aranyoskáim! A jövő évtől kezdődően már nemcsak a cafeteria elemeket lehet majd hiányolni a munkabérek mellől, hanem – ha nem elég szemfüles a munkáltató – a házon belül adott különféle kiegészítő juttatásokat is, amivel a munkáltatók eddig a munkavállalók jóérzését és elégedettségét fokozták.…..