Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MartianChronicle

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
MartianChronicle 2021.03.17 16:24:07
fáymiklós Kis kócos 2020.03.05 07:41:41
Nicolas Altstaedt lenyűgöző személyiség, és ezt pontosan soha nem tudtam eldönteni, mennyire előny vagy hátrány. Az a típus, amelyik vonzóvá tud tenni bármit, és az a típus, amelyik óhatatlanul is kis hasonmásokat teremt, olyan klassz az élet, amit él, hogy az embernek csak a nyomába kell…..
fáymiklós Johann Sebastian Gáz 2020.02.29 07:30:02
A meglepően lagymatagon előadott nyitószám után Margaret Faultless, a Felvilágosodás Kora Zenekarának koncertmestere (angolul még ennyire sem lehetne megúszni a sok birtokot és birtokost, concertmaster of the Orchestra of the Age of Enlightment) néhány csevegő szóval azt mesélte el, hogy vonaton…..
         Sir Roger Scruton brit filozófus adott egy interjút a New Statesman-nek, ami után szinte azonnal kirúgták a tanácsadói állásából (amiért egy fillért sem kapott). Scruton egész életét kontroverzális szövegek publikálásával töltötte, gyakorlatilag kifocizta magát a brit egyetemi életből. A…..
MartianChronicle 2019.04.13 11:01:48
@velőtanya: Almási 87 éves, nyilván már nem tudja vagy akarja folytatni a heti, kétheti tárcaírást, aminek köszönhetően volt ő is public philosopher. Félreértettél, én nem keltettem holt hírét, csak mint közíró vált kevésbé láthatóvá, ezért volt múlt időben.
fáymiklós Bágyasztás 2019.03.15 07:52:26
Nem biztos, hogy igazam van, de egy nagyon ismert darab színrevitelét akkor érzem sikeresnek, ha nem valami közös szertartás elszenvedésének érezzük a színházban. Nem az megy a néző fejében, hogy jaj, még ennek is jönnie kell, még megölik Banquót, még megjelenik a szelleme, még megindul a birnami…..
fáymiklós Midori zümmög 2019.03.14 06:51:57
Van az a régi, népi humor, hogy "nahát, te biztosan csodagyerek lehettél, mert ötéves korodban is annyi eszed volt, mint most". Illetlenség, de ez jutott eszembe Midorit hallgatva. Nem öt, de tizennégy volt, amikor először hegedült Pesten, a régi Sportcsarnokban játszott Mozartot, nagyon el volt…..
       Amikor az ember azt hiszi, hogy a dolgok már nem lesznek érdekesebbek....      A Corvinus esete a Sátánnal című poszt kommentelői okosítottak ki arról, hogyan is működik a társadalmi kommunikáció tudományban a publikációk értékelése.      Van egy lista a…..
MartianChronicle 2019.02.18 16:17:23
@seol: Mért, az kellene, hogy olyan okos legyek mint te? :-)
Egyébként sokáig voltam MTA intézetben is és egyetemen is, nem egyszerre, egymás után, úgyhogy elég jól ismerem mindkét környezetet.
MartianChronicle 2019.02.18 17:17:21
@ámbátor: A ScholarGoogle ennyit tart nyilván. Nyilván a Vigiliát nem. Sorry.
MartianChronicle 2019.02.20 16:38:09
@ámbátor: És milyen büszke rá! Mert az eredeti interjúja alatt heves vita indult, amiben teljes mellszélességgel bedobta magát, érdemes vissszanézni rá:
magyarhirlap.hu/cikk/141042/Igenis_raferne_egy_reform_az_Akademiara
fáymiklós Szenior 2018.12.11 08:19:04
John  Corigliano hegedűversenyét játszotta a Fesztiválzenekar, Sipos Gábor egészen és számomra váratlanul lenyűgöző szólójával, és ugyan ma már ennek semmi különösebb jelentősége nincs, de ez a Corigliano nyolcvanadik életéve ellenére az ifjabbik, ott van a Jr. a neve mögött. Egyébként sem véletlen…..
Mindig azt hittem, azt is hiszem, hogy az akusztika, az arról való társalgás a kérges lelkek menekülő útvonala. Nyilván van terem, amelyik jobban szól, van, amelyik kevésbé, vannak pompásan kidolgozott hangzásarányok és vannak nem annyira pompásan fölépített együtthangzások, de mit számít? A zene a…..
fáymiklós Megölte a bú 2018.11.28 07:36:17
Nem tudom pontosan az időpontot, de ha azt mondom, húsz éve történt, nem tévedek nagyot. Bécsben voltunk az Operában, Leo Nucci is énekelt, utána kiült a rajongóknak autogramokat meg fényképeket osztani. Néha sóhajtott egy nagyot. Fáradt? kérdezte valaki. Nem fáradt vagyok, hanem öreg, mondta és…..
       Próbálok napirendre térni ezen tudományos közlemények felett, de nem nagyon sikerül. Jogi képviselőnk szerint érdekesebb téma lenne a kelet-ázsiai rózsateknősök társadalmi életének vizsgálata, és inkább arról kellene írnom, nem ezekről a cikkekről.       Ha Prof. Dr. Lánczi András…..
MartianChronicle 2018.11.15 10:05:01
@fortin2: A magyar adat forrása? Esetleg részletezve? (Állami költségvetés, kutatási pályázatok, OEP, EU-s pénz: GINOP, VEKOP, stb.)
MartianChronicle 2018.11.17 17:09:44
@harmadikszem:
Kismértékben ostobaságokat is állít, pl. an “MIT graduate is very unlikely to become a humanities professor”. - amikor az MIT-n alig van humanities, de a statisztika érvényes lehet.
www.timeshighereducation.com/news/third-top-us-professors-got-phd-five-universities
   Köszönet kommentelőnknek, aki rákérdezett...  1. Műbalhé a tudósok körül - című írásában esett neki a Magyar Tudományos Akadémiának a University of Kaposvar egyetemi tanára Prof. Dr. Alvincz József.  2. A homoszexualitás tanulmányozásával és "kamuszakok" indításával vádolta meg a CEU-t a…..
MartianChronicle 2018.09.01 15:24:12
@harmadikszem: Én nem néztem meg, mit lehet tudni róla?
De mondtam, hogy tele van gyöngyszemekkel a cikk...
Nem beszélve a klímaszkeptikus nézeteiről, amit egy "a dohányzás nem okoz tüdőrákot" típusú, egyébként jónevű MIT profra hivatkozva igyekszik támogatni. De mindenen átüt a sértődöttsége, hogy őt senki se veszi komolyan. Hát csodálkozunk rajta?
       Magyarország mindig is figyelemmel kísérte a türk identitású országok együttműködését. A modern világban is megőrzi nyelvét, kultúráját, hagyományait, tiszteli, ápolja türk gyökereit - (Viktor Abdulajevics Orbanbayev , kommentálva a híreket, miszerint lebontják a Bazilikát és a helyén…..
    A rezsimsajtó szerint Birkner Zoltán lesz Pálinkás József utóda. Kiemelik, hogy Birkner tizennyolc éven keresztül vezette a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszát. Palkovicsot idézik: „Ehhez olyan vezetőre van szükség, aki maga is érti azt, hogy mit jelent a vállalati innováció vagy a start up…..
MartianChronicle 2018.07.11 14:27:23
@jotunder: Ezt ki mondta?
Nem tudom, miért nem világos, hogy a döntéseket Palkovics hozza és Birkner egy ideális stróman.
        Nem lehet ezt ide most nem felrakni.....     Nyakkendő  Az érthetetlennek tűnő okokból elpusztultMagyarország egyik legutolsóminiszterelnökéről beszélik, hogyfiatal szabadságharcos korában,fiatal szabadságharcos-csapatával– tüzes, vidéki és egyenlő fiúk közt is első –szakállasan és…..
Az benne a csodálatos, hogy nincs semmi csodálatos. Semmi váratlan. Christina Pluhar úgy vezényli el Monteverdi Orfeóját, ahogy azt kell, nincsenek most megmutatott összefüggések, nem kezdenek el tangózni vagy bossanovázni. Legfeljebb kicsit lejtenek csak a zárókórusban, lityi-lötyi, ennyi kell.…..
Valaki nagyon utálhatta Szabó Istvánt, hogy születésnapja alkalmából épp a Találkozás Vénusszalt tűzte tévéműsorra. Valahogy nekem ez az életmű legmélyebb pontja, saját jogon is, mert semmi sem áll meg benne, meg a pálya szempontjából is. Mintha itt hagyta volna végképp cserben a rendezőt a jó…..