Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carina40

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor még kislány voltam, és el kellett mennem a fodrászhoz, akkor mindig olyan hajat akartam, mint a magazinokban volt. És mindig olyan hajam lett, amilyet a fodrászom jónak gondolt nekem. Vagyis rövid, kisfiús frizura, amit csodálatosan vágott le, de én mégsem olyat akartam. Mindig…..
Carina40 2018.01.20 05:29:37
Kedves Bettina!

A "Mit vár el egy vendég a fodrászától? - Egy fodrász szerint" című blogodban -- (megírva: 2016. február 19. 14:22) -- a "Fodrászt, de azonnal!" című bekezdésben írtad a következőt:

"Az a jó fodrász, akihez sokan járnak. Ellenben a jó fodrász az, aki profi módon menedzseli az idejét."

Itt a második mondat eleje véletlenül nem egy elírás? Nem azt akartad volna írni, hogy:
"Az a jó fodrász, akihez sokan járnak. Ellenben a rossz(!!) fodrász az, aki profi módon menedzseli az idejét."

A bekezdés többi részében lévő részletezés szerint ugyanis a jó logika szerint következik abból, amit a többi részletben leírtál, mert az írtad, hogy amiket a BioHair fodrászcég elrontott a frizurakészítésnél, abból nagyon sokat Te hoztál helyre, mert megelőlegezett bizalomból hozzád jöttek a vendégek az elrontott frizurákat kiigazíttatni. Ezt Te magad így fogalmaztad meg:
"A BioHair itt talált egy piaci rést azzal, hogy náluk nem kell bejelentkezni és időre kell levágniuk a hajat. Időmenedzselési szempontból jó az üzleti koncepciójuk, de ismerjük az eredményeit. Ha nem kapunk elég időt, nem alkotunk kiválót. Én pont ezért szeretem a BioHairt, hogy vannak, mert rengeteg vendégem lett általuk, mikor ki kellett javítanom a hajaikat."

Ebben teljesen igazat adok Neked, mert teljesen igaz az, hogy az igazán szépen elkészített frizura megcsinálásához rá kell áldozni az ehhez szükséges időt.; Viszont az olyan időszűkében végzett elkapkodott munka, amit sok esetben a BioHair-nál csináltak a vendégekkel, az csaknem mindig oda vezet, hogy a rossz munkával elégedetlen vendégek végleg fodrászt váltanak, és másik, de jobb fodrászt választanak ki az előző, rossz munkát végző fodrászuk helyett.

Röviden: szerintem is teljesen igaz az amit Te is úgy látsz, hogy a jó munkához mindig elég idő szükséges, és ez a szépségre törekvő fodrász szakmában és általában az egész szépségiparban különösen, vagyis duplán igaz.
Ezt egyébként más fodrászattal és otthoni fodrászkodásra tanácsadással foglalkozó weboldal is megírta, eképpen: "Fru-fru igazítás? Ha házilag végezzük, először is szánjunk elég időt a műveletre! A "cigarettaszünetben" végzett korrekciók mind-mind balul sikerülnek... !"