Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piri és Barkas

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy autógyártó, amely annak ellenére, hogy csak a ’60-as évek elején dobta piacra első személyautóját, illetve a gyár is csak 1984-ben vette fel azt a nevet, amin autóit már a kezdetektől fogva forgalmazza, mára mégis a tizenötödik legnagyobbá vált és a világon mindenhol ismerik. Ismerd meg a Mazda…..
[utolsó frissítés: 2023. december] Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm egy posztba, hogy az összes szénhidrátdús kedvencem lássátok. Nem osztom szigorúan kategóriákra, mert a lényeg ennek a listának, hogy olyanokat tartalmazzon, amik szerintem világszínvonalúak. Ehhez persze igyekszem elég…..
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
Piri és Barkas 2021.11.01 21:26:02
@M. Péter: ott a pont
Azt a kérdést fel sem kell tenni, hogy az olasz vagy a magyar főváros éttermei képviselnek-e magasabb minőséget, annyira egyértelmű a válasz. És most véletlenül sem a legmagasabb minőségű római éttermekre kell gondolni, hanem általánosságban, egy teljesen átlagos sarki étteremre, ahova gyakran…..
Piri és Barkas 2021.10.19 19:10:09
@Drago Brutic1: Az olasz konyha, hogy úgy mondjam brutálisan szignifikánsan túlmutat a tésztákon meg a pizzákon. Az csak a populáris periféria. A sötét tömegnek szól. Érted ?Szegénység ha csak azt látod benne. Az olasz konyha jól meglenne pizza és tészta nélkül is, csak mondom.
Piri és Barkas 2021.10.20 17:53:23
@Emmett Brown: Ez így igaz.
Piri és Barkas 2021.10.20 17:55:02
@Drago Brutic1: Hát, ha ezt így magadra vetted, akkor a lelked rajta. De szakértő vagyok, abban igazad van.
Itt grillszezon és mi izgatottan vágtunk bele az idei grilltesztekbe. Nagy a verseny ebben a piaci szegmensben, évről-évre jönnek új termékek és egyre magasabb minőséget képesek elérni. Jelzi ezt az is, hogy ennek a tesztnek a győztese is 93% hústartalmú. Ráadásul imádjuk a csípős kolbászokat, így…..
Paige Spiranac-ot a golf Anna Kurnyikova-jának is nevezik ugyanis a sportoló elsősorban nem az eredményeivel hanem a kinézetével hívja fel magára a figyelmet. A 28 éves sportoló nagyon népszerű a férfiak körében amin nem is lehet csodálkozni ha megnézzük az Instagram oldalát. A népszerűsége ráadásul…..
Piri és Barkas 2021.06.10 16:12:55
Továbbra is kérdéses, hogy a Juventus portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo kitölti-e a szerződését, mely jövő nyárig Torinóba köti, vagy idő előtt távozik, s ezzel a nehéz anyagi körülmények között felszabadítja a klubot attól a súlyos tehertől, amit vaskos fizetése jelent. A legújabb sajtóhírek…..
Mint a hollywoodi "nagy öregeknek" általában, úgy az egykori James Bond is szuper ingatlanokkal büszkélkedik, ám nemrégiben úgy döntött, hogy megválik attól a mesés malibui háztól, ami 21 évig az otthonául szolgált. Mit is mondjak... egy egészen elképesztő ingatlanról van szó. Íme, a villa! Ha…..
Piri és Barkas 2021.04.29 16:46:13
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Piri és Barkas 2021.04.15 15:32:30
@Argus_: Vicces, hogy Spanyolország is szerepel a listán, sőt megelőzi Izraelt, ami számomra nonszensz. Egy az egyben sanszuk nem lenne Izraellel szemben szerintem. Ua. Ausztrália. Egy vicc.
Piri és Barkas 2021.04.15 19:08:01
@százados: Igazad van a számokban. De nincs igazad a háborús tapasztalatban és az eltökéltségben. Ezek szerint szerintem Izrael 80-20 hogy nyerne.
1893. Emberek egy új-zélandi szavazóhelyiség előtt (Tahakopa), a parlamenti választásokon. A világon elsőként itt voksolhattak nők országos választásokon..
Piri és Barkas 2021.04.12 17:37:02
@csorsza: Ott a pont ! De szerencsére Indonéziában már sansztalanok voltak 46-ra.
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
Az angol konyháról sokaknak nincs túl jó véleménye. Azt mondják, hogy az ételek igazán fűszeresek, és túlontúl egyszerűek. Pedig a középkorban még igazán nagy tisztelet övezte az angol konyhaművészetet. A gyarmatokból hozott egzotikus fűszerek és a szomszédos francia behatás miatt egy időben egészen…..
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
Piri és Barkas 2021.03.10 22:01:19
@horrorpornó bábszínház: Jaja. Ült a pont. Ez igaz. Köszi a helyreigazítást. Nekem mindig is egyben volt a neve érdekes amúgy, ezért írtam én is így, de neked van igazad. Pl. Vak Bottyán... Sose mondtam volna Bottyán Jánost ha érted.
Piri és Barkas 2021.03.10 22:01:25
@nincs1agy: Dzsingisz nem volt hadvezér a szó szoros értelemben. Ő inkább egy türannosz/uralkodó volt, kegyetlen és tehetséges vezérekkel megtűzdelve. Dzselál-el-din Hvarezm-ből, na ő egy zseniális hadvezér volt, nagyságrendekkel kevesebb forrásokkal rendelkezve...és sokkal több sikert elérve. Persze a végén sansztalan volt a túlerővel szemben, de a mongolok rémálma volt évekig.
Piri és Barkas 2021.03.10 22:01:29
@ontologist: Köszi, nem is tudtam róla. Majd olvasok róla többet. EU-ban szinte ismeretlen szerintem. Még egyszer köszi.
A "vezető" jelenthet államférfit, hadvezért, politikust és szellemi irány-mutatót is. Ebben a posztból ezúttal kihagyjuk a hadvezéreket, mert nekik egy külön posztot tervezünk szánni és szintén kimaradnak a nagy vallás-vezetők, próféták (Jézus, Buddha, Mohamed), mert nem fair a köztük történő…..
Piri és Barkas 2021.03.06 18:45:15
@fkv.115: Ez ült és igaz.
Piri és Barkas 2021.03.06 18:45:22
Akár tetszik, akár nem, az alkohol sok szempontból meghatároz egy népet. A franciák és az olaszok a borukkal, a csehek, a németek és az angolok a sörükkel, a skótok a whiskey-vel, a magyarok a pálinkával – a legtöbb népnek megvan a maga itala. Steve posztja azért is érdekes, mert sok országban…..
Exkluzív kilátással, Miami belvárosának felhőkarcolóira néző panorámával rendelkezik Jennifer Lopez legújabb álomvillája, ami minden bizonnyal az egyik legszebb ház, amit valaha is láttál! Valamiért most úgy alakult, hogy az idei évben többször is szó esett már Miami csodavilágáról: először a város…..
Piri és Barkas 2021.02.12 17:10:41
A katonás, a gazdaságosságra fittyet hányó, a nomenklatúrát tejben-vajban fürdető, a vitát és a kompromisszumot vereségként elkönyvelő rendszer, ebben a kelet-európai régióban, „szovjet” jellegűnek mondható. Összeér a két szélsőség: a nem-piaci logikájú feudalizmus meg a szintúgy nem a…..
Egy hete, hogy megjelent a Nagy Feró munkássága előtt tisztelgő válogatáslemez, melyen rengeteg, szám szerint harminckét előadó tette, teszi tiszteletét a Nemzet Csótánya előtt. Az Ørdøg mint mindig, most is remek munkát végzett, ők az ős-Bikini dalát, az A zenekar üzenetét formálták át a saját…..
Piri és Barkas 2021.02.02 16:17:08
A Brexit óta problémássá vált az import és export a szigetországba. Az adók, vámok miatt hatalmasak a cégek veszteségei...
Piri és Barkas 2021.01.25 12:41:34
@Szaktanár: Teljesen egyetértek. Én is éltem ott 4 évig és végig csak azt hallottam, hogy így az EU adó meg úgy az EU sarc. Hát vazze, akkor most szívjatok.
A szerb és a magyar nép ízlése és konyhája nagyon sokban hasonlít egymásra, hiszen ott is rendkívül népszerűek a fűszeres ételek és a sültek, illetve a sütemények között is több hasonlót találunk. Ez nem véletlen, hiszen a két ország történelme összekapcsolódik. A szerb konyhaművészetre azonban…..
Piri és Barkas 2020.08.07 12:47:36
Jámbor András a Facebook-on jól kifigurázza fűzfarajongásunkat a minap kicsit orbánozó hollywood-i színész és Amerika iránt. Mindkettő látott már szebb napokat.  Egek ura? Nem az. Csak egy színész egy olyan országból, ami legalább olyan nagy slamasztikában van, mint a mi demokráciánk.....
Folytatjuk az egzotikus országokat, területeket bemutató sorozatunkat. A tizenhetedik epizódban megismerkedünk azzal a svédek által lakott szigetcsoporttal, amelyet az oroszok hódítottak meg, majd csatoltak Finnországhoz, amelynek azóta is részét képezi. Az Åland-szigetek vörös-sárga-kék lobogója…..
 Homokos tengerpartok, fehér, faragott erkélyes és tornyos tengerparti villák, örökzöld és lombhullató erdők, egészséges ételek, s határtalan vendégszeretet – Rügen szigete egyetlen mondatban. Szerencsére hosszabban is kifejthetem, hogy miért ragadott magával a Keleti-tenger (Ostsee) eme apró kis…..
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Piri és Barkas 2020.09.30 19:58:44
@Patakvér: Ott a pont.
Piri és Barkas 2020.09.30 20:02:21
@Hasdrubal Barcas: Ez igaz. Szapolya János fetreng a sírjában. De akkor hogyan tovább ? Any suggestion ?
    Azt hiszed, vége már a nyárnak? Á, dehogy... jönnek még az újabb bikinik. Most éppen Alessandra Ambrosio, a világ egyik legszexibb csaja mutatja be a Gal Floripa nyári darabjait. Igaz, nem minden részt vesz fel, de nyilván pont ezért választották őt erre a feladatra. Ti vettetek idén új…..