Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zamatowszkij

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svéd Adatvédelmi Hatóság 200 000 SEK (kb. 20 000 EUR) pénzbírságot szabott ki egy önkormányzatra, mivel a tanulókat arcfelismerési technológiával figyelte meg. Bár kísérleti jelleggel és korlátozott ideig tartott az adatok gyűjtése, tárolása és kezelése, a svéd Adatvédelmi Hatóság arra a…..
Az Európai Únió Adatvédelmi Testületének álláspontja szerint aki a honlapján vagy egyéb eszközein használj a Facebook Like gombját az közös adatkezelőnek minősül a Facebook-al együtt.    Tekintettel arra, hogy a Facebook éppen adatvédelmi háborút vív az EU-val - és vesztésre áll - érdemes…..
Egy kutatócsoport szerint a GDPR hatására közel 10 százalékkal esett az oldalmegtekintések száma. A három tudósból (Samuel Goldberg – Northwestern University, Garrett Johnson – Boston University, Scott Shriver – University of Colorado) álló trió elmzése szerint az e-shopping site-ok is buktak a…..
Egy panaszos lakó azért fordult a NAIH-hoz, mert szerinte a társasház laptopjának (biztonsági őr) kezelője hozzáfétr a társasház elektronikus megfigyelőrendszere által rögzített felvételekhez, ami sérti a magánszférját. A laptopot kezelő személy nem munkatársa a társasházkezelő cégnek, ezért rá nem…..
Egy adós kérelmet nyújtott be a NAIH-hoz, melyben adatvédelmi hatósági eljárás lefolytatását kezdeményezte, és kérte a Kötelezett adatkezelésének kivizsgálását, a jogellenes adatkezelés tényének a megállapítását, továbbá kérte a Hatóságtól, hogy utasítsa a Kötelezettet a kért személyes adat…..
Ebben az esetben az egyik bank sms üzeneteket küldött hitelkártya tartozásról egy olyan személynek, aki nem volt a bank ügyfele. Az sms-eket fogadó személy ezért kapcsolatba lépett a bankkal és kérte, hogy a bank azonnal törölje a telefonszámát. A bank ezt megtagadta, mert álláspontja szerint ezt…..
2018. 12.21-én született meg az első GDPR alapján kiszabott adatvédelmi bírság Magyarországon. A NAIH határozatában 1 millió Ft összegű bírságot szabott ki. Történt ugyanis, hogy az érintett a róla a recepción készült kamerafelvételek zárolását, és az azokba való betekintés jogát kívánta…..
Reader Cannabis-mítoszok 2018.03.06 14:49:37
Dr. Kevin A. Sabet  marihuánáról szóló könyve közel húszévi kutatómunka eredményeit foglalja össze.  Az oxfordi diplomával rendelkező professzor három amerikai kormányban (George Bush, Bill Clinton és Barack Obama alatt) is szolgált szakmai tanácsadóként a kábítószerek legalizálásának…..
Vigyázó! Cinkosok és haverok 2018.01.17 12:22:12
Gyurcsány Ferenc most az év elején is szerepelt. Miért? Mert szeret szerepelni és szeretne visszakerülni abba a székbe, ahol most Orbán Viktor ül. Üzent azoknak az egyházaknak , amelyek „kiszolgálják a diktatúrát” (= támogatják a kormányt), akik a gyűlölet falainak építésén dolgoznak ahelyett, hogy…..