Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medgar

0 bejegyzést írt és 3478 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Ha a szerelmet is lehúzzuk az üzleti szempontok és a materializmus szintjére, az csak a szexuális izgalom fakulásáig fog tartani” - Egy tanulságokban bővelkedő gigaposztot kaptunk, amibe elég sok téma lett sűrítve. Megtudhatjuk többek közt, hogy az empátia teljes hiánya a…..
  Az Országgyűlés egy hete kinyírta az egyik legnépszerűbb adózási formát. Már ez is épp elég baj. Ami viszont különösen visszatetsző, az néhány kormánypárti politikus és újságíró a döntéshez fűzött kommentárja. Mert olyan nincs, hogy nyitunk egy klubot, éveken át működtetjük, majd amikor bezárjuk…..
Medgar 2022.07.21 14:27:28
@G. Nagy László: lehet magyarázni, de a bujtatott foglalkoztatás adócsalás. Annyira az, hogy még az eu is próbál fellépni ellene: De rengeteg kamu katás is volt aki kiszámlázta a havi egy misijét kapott érte 10-15%-ot és mindenki boldog volt.

A probléma nem a kata szigorítása hanem annak eszetlensége mert ezeket a csalásokat nagyon könnyű lett volna kiszűrni, de nem ez volt a cél hanem a bevétel növelés...
24.HU Az informatikusok kivándorlását okozhatja a katatörvény  Lányi Örs - 2022. 07.13.  Az informatikai szakemberek tömeges elvándorlásának megakadályozása érdekében az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért új adónemet javasol a KATA átalakítása kapcsán. A szervezet közleménye szerint az…..
Medgar 2022.07.20 09:58:12
@havrilla: A hülyeségeidet a hiradó.hu-n told kérlek. @midnight coder:
                       Kínos helyzeteket teremthet, amikor egy nőnek a pasija családjához kell költöznie, jobb lehetőségek híján. Levélírónk még fél év után sem érzett rá a dolgokra, így mindig feszeng, mert a házimunkáknak már kialakult ott a rutinja, és ha túlbuzgó az a baj, ha rájuk hagyja,…..
Medgar 2022.07.18 14:22:07
@Almandin: És mi ezzel a gond? Ha csoró vagy befogod és alkalmazkodsz.
Rajnai Gergely blogbejegyzése az ukrán-orosz konfliktus és a John Adams című sorozat közötti meglepő párhuzamokkal mutat rá a történelemben ismétlődő mintákra...
                       „Azt is mondja, hogy a hapsija nagyon kedves... Én meg úgy tudom, hogy ilyen helyzetben minden pasi kedves, hiszen akar valamit” – Egy aggódó anyuka írt nekünk, mivel sehogy sem tudja elfogadni lánya udvarlóját, aki nála 20 évvel idősebb, de még annál is többnek látszik,…..
Medgar 2022.07.13 08:09:47
@aefzuj: Ennyi.
                       Ma megtudhatod, hogy amikor a nők pár rozéfröccs után a jó pasikról diskurálnak, sok minden elhangzik, de többnyire az izmos mellkasok kapják a legtöbb szavazatot. Levélírónk lassan 30 lesz, de még nem adta fel, hogy megtalálja élete párját, akivel a harmónia nem egy időnként…..
Medgar 2022.07.05 08:57:03
Még pontosabban azt sem, de kevésbé ideges, kevésbé hangos, kevésbé veszélyes hellyé teszi magát. Az a lépés ugyanis, hogy az Európa-szerte (még) megszokott 50 km/h helyett lakott területeiken bevezették a 30 km/h-s legnagyobb megengedett sebességet, igazán még egy jó kis autósüldözésnek sem…..
Medgar 2022.07.01 18:44:13
                       „Állítólag a nők a jó lelkű, felelősségteljes, hűséges + intelligens pasikat szeretik. Ő annak tart. Akkor meg mi ez a kitekintgetés nála? Mert nem a viszonzás jele” – A barátnőnek van valami átláthatatlan igényrendszere, mert a legváratlanabb pillanatokban képes eldöntött…..
Medgar 2022.07.01 10:59:55
@Lorrh: Szerinte a nők lelkét kéne símogatni, még ilyen egyszerű esetben is.

És itt a toxikus tanács: Ki kell dobni a nőt, ennek már úgyis vége. Szenvedhetsz vele még pár hónapig-évig, de nem te kellesz neki hanem a szolgáltatásaid.
Jég kitermelése Nagymaroson, 1934 (Fortepan/Fadgyas Bence) Vajon hogyan tartották hűvösen az élelmiszert a múlt század eleji nyarakon? A jég kitermelésének legpontosabb leírása a túlpartról származik: (Honismeret, 1991) A Filmhíradón a jégvágás gyakorlati alkalmazását látjuk…..
Medgar 2022.06.29 19:05:50
                       A lerázó kifejezések teljes spektruma felbukkanhat 4 év után, de valaki nem veszi a fáradtságot, hogy valamennyit végigzongorázza, megelégszik a legegyszerűbbel. Ha egy kapcsolatban a Semmi közöd hozzá- szindróma dominál, az elég frusztráló lehet, és talán ideje a távozáson…..
Medgar 2022.06.29 08:38:32
@Lady Scarlett: Itt a válasz: "Miért háztartási eszközt adsz névnapomra, amit nyilván a te konyhádban használhatok?"

Az ingyen lakhatásért sokat kell nyelni..
Az egyik napilap a mai számában arról cikkez, hogy akár heti többszáz kúton fogyhat el időlegesen egyik, vagy másik üzemanyagfajta, részben a túristaszezon felpörgése, részben a schwechati finomító kiesése, részben pedig a 480Ft-os ársapka miatti kínálati közöny miatt. Vajon csak ennyi lesz, vagy ez…..
Medgar 2022.06.28 18:36:01
@gigabursch: Vegyük hozzá a kötetlenséget, a kényelmet a saját autónál, illetve a mávnál az állandó késéseket is...
                       Posztolónk négy hónapja próbálkozik egy csajjal, aki csak begerjeszti, de semmi több nem történik, és nem tartja kizártnak, hogy a lelki szadizmus egy új formájába botlott, ahol a nőnek az a fétise, hogy felizgat egy férfit, akinek utána nem nyújt semmit.                …..
Medgar 2022.06.21 08:09:54
@Almandin: Vagy esetleg a volt pasi pontosan tudta milyen a lány. A csaj simán felhőzteti a balekot, aki a semmiért szponzorálja...
A tény, hogy a szomszédunkban dúló fegyveres konfliktus humanitárius katasztrófa, és ebben a minőségében Európában a második világháború óta nem látott tragédiák sorozatával árnyékolja be ezt az évszázadot, aligha vitatható. Az is világosan látszik, hogy mivel Oroszország a világ egyik legnagyobb…..
Medgar 2022.06.18 11:44:46
@gigabursch: ne feledjük azért a fizikát sem.
Úgy szeretem az olaszok pontosságát. Most, hogy nagyjából minden eldőlt már, és az EU szinte büszke arra, hogy leépíti a saját iparát a nagy klíma békeharcban, felébredtek a derék taljánok. Mondhatni, életjelet adtak magukról.Paolo Scudieri, az olasz autóipari szövetség elnöke kijelentette, hogy nem…..
Medgar 2022.06.01 20:12:45
@CSOKKI MÁLNA: te szerencsétlen hülye.
Ez az első Az első ugrálóvár 2022.05.30 12:04:45
Az első ugrálóvárat John Scurlock gépészmérnök készítette 1959-ben, az amerikai Shreveportban. Scurlock állami megbízásból olyan felfújható szerkezetek fejlesztésén dolgozott, amelyekkel nagyobb felületeket, például úszómedencéket, teniszpályákat lehetett lefedni. A munkálatok során megfigyelte,…..
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
Medgar 2022.05.27 13:01:52
@Ménár Atya: Most tényleg ezekenek próbálsz észérvekkel elmagyarázni valamit?
Az egészségügyi hatóságok valóban felfigyeltek arra, hogy az Európában és Észak- Amerikában észlelt majomhimlős esetek nagyrészt - bár nem kizárólagosan- meleg férfiak között fordultak elő. A páciensek jó része STD klinikákon keresett orvos ellátást, ugyanis a tüneteik a nemi szerveken jelentek meg…..
                        „Ha ő ezt a szabadságot megengedi magának, akkor én is megtehetném. Csakhogy nem akarom, mert nem ezt keresem” – A pasi nem kívánja nyirbálni a barátnő szabadságát, amikor haverozik, bár köztudott, hogy egyetlen bepiált férfit sem hátráltat az a tény, ha valaki foglalt.    …..
Ismeretlen szerzőtől: „Tizenkét évet kellett várnia Orbán Viktornak arra, hogy meggyengítse Pintér Sándort, akire fideszes körökben mindig is gyanakvással tekintettek. Igaz, a fideszesek körében ma már legalább annyira gyanakodva tekintenek a háttérbe vonult, de befolyásossá vált Rogán Antalra, mint…..
Medgar 2022.05.18 09:25:27
@Magyaur: Az a probléma hogy nagyon rég volt amikor a te szavaiddal a "külföldi szakmai befektetők" loptak. Én még emlékszem arra az időre és semmivel sem volt jobb, csak más annyiban hogy Pierre meg Jürgen vagyona nem volt úgy szem előtt mint Lőrincé..
„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.   Ha esetleg nem…..
Medgar 2022.05.17 19:12:18
téveszmék "Ne fürgyé' le!" 2022.04.27 11:42:12
"Büdös a diszkó, én nem bírom, Büdös a sajt, de ettől finom. Büdös a lány, hát hazamegyek, Büdös a meló mindenkinek..." (Hobo Blues Band: Illatos dal)   A német Bild magazin pár napja azzal állt elő, hogy kevesebbet kéne zuhanyoznunk. Ha ugyanis spórolunk az energiával, azzal közvetlenül…..
Medgar 2022.04.28 08:24:32
@Boldeone2: Értem hogy ki kell váltani, de mivel? Erre sem te sem az ökosok nem tudják a válszt, max. vakmerő álmaik vannak. Egyedül Norvégia példája lehetne mérvadó ahol vízerőművekkel termelik az elektromos energia 90%-át, de ehhez földrajzi adottság kell.
Medgar 2022.05.11 20:11:09
@vilagnezet.blog.hu: Nagy butaságot sikerült leírnod a vízforralókkal kapcsolatban..

A hagyományos égők fényhasznosítása 6-19 lm/W a halogén izzóké 18-25lm/W a ledeké 80-160 lm/W itt tehát a cserével sokszoros megtakarítást érhetsz el. Ugyanez igaz a porszívókra is ahol a vákumszivattyú optimalizálásával szintén jelentősen megnövelhető a hatékonyság.

A 1 liter 20 fokos víz felforralásához viszont 4,2 kJ/kgC * 1 kg * (100-20) = 336 kJ kell bármi történik. De mivel hőveszteség is van ha túl kicsi a fűtési teljesítmény a rendszer a forrás előtt eléri az egyensúlyi álapotot és a közölt hőt teljes mértékben leadja a környezetnek.
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
Medgar 2022.05.08 16:45:44
@Argus_: "TÖMEGNÖVELŐ" Amennyit szúrta magát csoda hogy eddig elment...
    Az elmúlt évtizedekben a (mindenkori) magyar kormány az orosz import gáz melletti hosszú távú elköteleződést választotta, átmeneti szerepet szánva a fosszilis földgáznak, 80%-ban az import gáznak. Ez azonban a fosszilis energiahordozóktól való függőségünk kiváltását elodázza, és a mai…..
Medgar 2022.05.04 11:00:59
@midnight coder:

Erre gondolsz, de ezt nem a megfelelő szakértők készítették:
www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fgovernorswindenergycoalition.org%2Ffact-check-wind-energys-carbon-footprint%2F&psig=AOvVaw0xkXL4qnG8DJfq2-PYhFYW&ust=1651740008063000&source=images&cd=vfe&ved=0CAwQjRxqFwoTCNCcjJa5xfcCFQAAAAAdAAAAABAN

Ezen felül a szénerőműveknél nem a CO2 jelenti a legnagyobb gondot, hanem az egyéb szennyezések.

De azért felmerül pár kérdés:

A napi tárolás és kiegyenlítés megoldható, a hosszabb heti vagy havi tárolást hogyan gondolják konkrétan?

Kaliforniában 2017-ben volt egy 90 napos időszak amikor a széltermelés folyamatosan 10% alatt volt, de a naperőművek esetén is vannak 20-30 napos időszakok. Sőt 2017 januárjában volt egy 10 napos dunkelflaute amikor a kombinált termelés sem érte el az 5%-ot.

Bár ez néhány szakértőnek meglepő lehet, a földgáz nem csak a villamosenergia termelésben nélkülözhetetlen, hanem az iparban és fűtésben is. Nem derül ki hogy a földgáz kivezetésével 3-4x-re növekvő áram igényt hogy tervezik kielégíteni, illetve a szükséges infrastruktúrális fejlesztéseket ki finanszírozza.

A legutolsó de legfontosabb kérdés, mennyit ér az EU által elköltött pénz az alábbi grafikont figyelembe véve:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Annual-CO2-emissions-by-region.png/1920px-Annual-CO2-emissions-by-region.png

A válaszban én is szeretnék konkrét számításokon alapuló következtetéseket olvasni, nem pedig a vágyak feltételes módban történő megfogalmazását.
Medgar 2022.05.04 15:39:14
@nyikk: Ezen azért már túl vagyunk pár éve..