Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mór

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenlegi hitelválság, korábbi becenevei után – másodrendű jelzáloghitel válság, banki stresszhelyzet – szép lassan eléri végső állomását, a gazdasági recessziót. Mindeközben a bankokhoz hasonlóan Gyurcsány is menekül a legrosszabb elől a végső hitelezői…..
A kínai gazdaság kapcsán mindenki a potenciált látja a maga 10%-os éves GDP növekedésével, mely a részvénypiac esetében is egy egyértelmű hosszú távú emelkedő trendet vetít előre. Azt viszont már régóta tudjuk akár a jelenlegi tőzsdei visszaesés láttán, vagy a…..
Az elmúlt évek az energiárak és a nyersanyagárak szakadatlan emelkedésétől voltak hangosak. Ezzel párhuzamosan egyetlen befektetési elemzőház által adott globális befektetési stratégia sem tudta kikerülni, hogy minimálisan margó mellett meg ne jegyezze, hogy az ázsiai…..
Forintblog Greenspan nem bűnös 2008.07.30 11:04:00
A 2007-ben kirobbant jelzáloghitelezési válság hatalmas lyukat ütött az amerikai bankrendszerbe. A Fed számos eszközt bevetett a probléma enyhítése érdekében, de mindenki bízott, hogy a két amerikai jelzáloghitelezési óriás, a Freddie Mac és a Fannie Mae majd segít, ha máson…..
A ’70-es évekbeli inflációtól riog a fél világ. Az olaj és az élelmiszerek áremelkedése láttán vannak, akik azt gondolják, hogy a jelenlegi helyzet lényegében hasonló, mint az akkori. Ennek egyik eredménye, hogy az aggódó cikkek rekord nagysága született. Annyi, hogy ez…..
A hazai pénzügyi kultúra említése kapcsán gyakran felmerül az öngondoskodás problémaköre. Egy képzeletbeli Jirzi Menzel film alakja rajzolódik ki előttem: egy jól menő kelet-európai futballistáé, aki egykoron nagyon jó volt a pályán, de élete alkonyán kocsmákban tengette…..