Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogolda

61 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..lenne Lady Whistledown ? ( nem kisebb nagyágyú, mint Julie Andrews  narrálja ) .....találgatja a Londoni Társaság elitje, ki a csuda lehet, aki táplálja mindennapjaikat a pletykalappal. Igen. Ez a Bridgerton család történetének egyik szála.  Ám kiléte csak egészen a végén derül ki, ezt nagyon…..
mindenről online Nem szoktam.. 2021.04.12 10:55:52
...ilyen gyakran online lenni ezen a blogfelületen. ( Most meg kussban kell lennem mert tanítás zajlik, így még időm is van erre ) Az előzőből sok gondolat kimaradt. Akár írhatnám hozzászólásba is, de az nem ugyanolyan, amolyan semmilyen. A covix napló okán láttam, egybefolyik - bár ott mit is…..
..., nem tudom mi legyen a blog bejegyzés címe.  Hú de sok minden jár a fejemben. -na nem minden publikus. Sok mindenről lemaradtam a covid miatt, nem olvastam napi rendszerességgel híreket. ( Ja, tök jól vagyok már ) De sok mindenről nem ! Szülinap okán "hozzám vágtak "egy könyvsorozatot,…..
mindenről online COVID-19 Napló.. 2021.04.01 11:40:04
... hát megnyertem. A zéró nap szerintem hétfő volt.   Anyuval beszélgettem, hogy ne legyen húsvétkor egyedül lemegyek érte, mert nem szeretném, ha tömegközlekedne.   Hosszas győzködés után adta be a derekát, mert mostanában rengeteget mentem hozzá segíteni, hogy ő inkább májusban jönne, mert a…..
Nagyon nem...   Visszatértem valamiért a hagyományos naplóra. Van amikor már másnap este visszaolvasom, és még írok hozzá egy- két sort. Valamikor, még a paleolit korszakban olvastam, miszerint minden nap le kell írni: a:) veszteséget, negatív élményt / érzést b:) nyereséget, pozitív érzést /…..
Megnéztem a facebookon egy videót.- nem tudom belinkelni, hüjjje fb, vagy mitudomén miért nem sikerül, pedig atom jó. Mindegy. Dohogok...nnnnaaa.     Tökéletesen bemutatja, hogy mi a baj ezzel a világgal, és most a rasszizmust be lehet helyettesíteni 1000 más dologgal.   Emberek, akik:…..
....csupa kérdéssel, naná, hogy válasz sehol,afrancba.   "Azt mondják, ha egy ajtó bezárul egy másik kinyílik...nomármost a huzattal mi van?   A kommunikáció ajtaját...résnyire se nyitni az bezárkózás, vagy csak védekezés a világ ellen, amíg felvértezzük magunkat az előző huzat okozta…..
mindenről online Filózom... 2021.02.07 11:45:50
....a magányról... Mindegy, hogy társas vagy társ nélküli, mindegy, hogy egy hét, egy év, vagy lassan 30..40..60, soha nem lehet megszokni, csak elviselni, megtűrni a jelenlétét. Lassan, csendesen, türelemmel dolgozik, módszeresen rágja a lelket, elevenen falja fel, ügyelve arra, hogy…..
Blogolda 2021.02.08 06:58:55
@Bianka Nádasdy: Hát nem kellemes, annak aki nem néz vele szembe. Amúgy simán lehet róla feszengés nélkül beszélgetni róla ))
mindenről online Egy vicc vagy.... 2021.01.23 09:37:26
...,de komolyan. Én nem értelek, te nem értesz. Tükör.- ajánlom. El nem mondott szavak.- ellenben kimondott hazug szavak Ki nem mondott igazságok.- elkenjük a kozmetikával. Félelem saját magadtól és az életedtől- ezért "ordítasz" másnak vagy másra. Önfényezés- büdös dolog, jó hogy nem…..
Blogolda 2021.01.23 09:56:22
Update: "Nem is volt olyan régen, amikor az ellenzékben lévő Fidesz tiltakozott a vakcina ellen, amiről nem lehetett tudni, mit tartalmaz. Azóta változott a véleményük.

Idézet 2009-ből, amikor a H1N1 vírus - ismertebb nevén sertésinfluenza borzolta a kedélyeket:

"Törvénysértő, hogy a nyilvánosság a mai napig nem ismerheti teljes egészében a vakcinák gyártására, illetve szállítására vonatkozó szerződéseket, a vírusfertőzés kezelésére alkalmas gyógyszerből rendelkezésre álló készleteket - mondta Gulyás Gergely fideszes politikus, az ellenzéki párthoz kapcsolható Szabadság Kör tagja.

A fideszes jogász álláspontja szerint valamennyi szerződést mellékletekkel együtt az utolsó betűig nyilvánosságra kell hozni.

Szintén nem ismert, hogy az oltóanyagok, illetve a szájon át adható antivirális gyógyszerek szállítása az egyes régiókba milyen terv, illetve elosztás alapján történik, noha ezek is közérdekű információk, ráadásul eltitkolásuk az azonos területeken található patikákban tapasztalható oltóanyag és gyógyszerhiány miatt felveti annak a gyanúját, hogy ezek kiszállítására nem kizárólag szakmai megfontolások alapján kerül sor.
Szerinte az oltóanyag kapcsán a titoktartás azért is rendkívül káros, mert a közvélemény a megfelelő tájékoztatás hiányában nem csupán a többmilliárdos üzlet mára beigazolódni látszó tisztességtelen hasznát valószínűsíti, hanem az oltóanyag hatékonyságát is megkérdőjelezi, így a közbizalom elvesztésével az új influenza elleni védekezés egészének sikeressége kerül veszélybe.

A H1N1 vírus elleni védekezéssel kapcsolatos információk közérdekű adatnak minősülnek, melyek a társadalmi érdeklődés miatt kiemelt fontossággal bírnak - húzta alá. Hozzátette: a közfeladatot ellátó személy – mint az egészségügy területén az egészségügyi miniszter, országos tisztifőorvos, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet vezetője – az adatvédelmi törvény szerint a feladatkörébe tartozó ügyben köteles gyors és pontos tájékoztatást adni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy

a minisztérium, illetve a szakigazgatási szervek által az oltóanyag beszerzésével, gyógyszerek vásárlásával, illetve a vakcinák és a gyógyszerek szállításával kapcsolatosan kötött szerződések szintén közérdekű adatnak minősülnek, mivel fedezetüket a költségvetés, tehát közpénz biztosítja. Ezeket az okiratokat az érintett szerv adatkezelőként köteles nyilvánosságra hozni.

Ez csak az adatvédelmi törvényben rögzített okokból lenne megtagadható, mint például honvédelmi, vagy nemzetbiztonsági érdek, ilyen azonban nem áll fenn."

Előzmény

Az Egészségügyi Minisztérium pár nappal azelőtt hozta nyilvánosságra honlapján a H1N1 vírus elleni oltóanyagot gyártó Omninvesttel kötött szerződés egy részét. A mindössze két sorból álló táblázat szerint az Egészségügyi Minisztérium négymillió adag pandémiás oltóanyag szállítására kötött szerződést mintegy 4,5 milliárd forint értékben a gyártóval, valamint együttműködési megállapodást kötött az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet az Omninvesttel kétmillió adag H1N1 oltóanyag patikai szállítására."
Blogolda 2021.01.23 10:31:46
@Bianka Nádasdy: Kiakadtam, tudod időnként megteszem:D Mindenesetre kezdődik valami..amit vagy csírájában (mert ugye megtehetik ), vagy csúnya történet lesz..Bia, mit vesztene bárki is? Nincs munkájuk, tönkrement vállalkozások, Tunézia csődöt jelent hamarosan, bármerre nézel..felsorolni is nehéz. Nálatok szabadabb a média, nyilván ezért több a kétkedő és oltásellenes.Mellesleg azt nem értem Te miért jöttél "haza", hallgass Anyukádra )))
 ...Naszóval, Anyaszemefénye tünetmentes, örülünk. Kamaszom, odavonaglik elém: Édesanya ( így hív, megzabálom ), nagyon fáj a hasam. Jajjjjjistenem, ha ez a gyerek panaszkodik az nagyon nem gút. Megnéztem a pociját, nem tetszett a défanse. 6 (!!!!) , érted 6 kibe...ott telefonon és emberen…..
Blogolda 2020.11.05 15:31:55
@Qouple Ray: Jön a beszámoló !!!! 8-ik lett csapatban OB-n ))))
...bla bla bla...masszív hosszú szünet az iskolákban. Nálam meg online szünet, max. felnéztem a fb-ra kitettem valami baromságot oszt' jó napot.    Hahhh, nyáron jól tele'urták a Balatont, mert kevesebb Adria, több... Senki nem volt beteg, hagyjuk. Boldogan (?) vártam az iskolakezdést. Az első…..
mindenről online Afrancba.. 2020.08.23 17:10:27
...sok online felületet próbáltam, naná hogy az tetszik a legjobban, amelyhez domain név is tartozik, meg havi 35 € ( Apukát próbáltam megfűzni, nála az ejurós bankszámla, szó se lehet róla, az egy lottó ára..függő..) Mindegy, nemsokára elkészül az új, mert nem olyan könnyű napi 20 perc szabadidő…..
mindenről online Vége... 2020.07.25 10:56:15
...elmentem az életem darabkáiról és gondolataimról szóló sorokat. ( egyszer elég volt sok évet elveszíteni ) Az édes kis semmiség a vattacukorban online költözik. A fb. oldalamon majd beteszem a linket.  ..
mindenről online Abigél... 2020.07.21 09:17:45
...egyszerűen imádom. Nem tudom megszámolni, mennyit forgattam a könyvet, hányszor láttam a filmet. Néha úgy érzem, ebben a zűrös világban, talán egy nagyon konzervatív iskolarendszer tehetne rendet. Aki ismeri a történetet, talán hátrahőköl..nem vagyunk a középkorban. Hát nem. DE. A gyerek nem…..
mindenről online Meghatározott... 2020.07.03 13:27:46
..pillanatok. Azt mondják, ha egy ajtó bezárul egy másik kinyílik...nomármost a huzattal mi van? A kommunikáció ajtaját...résnyire se nyitni az bezárkózás, vagy csak védekezés a világ ellen, amíg felvértezzük magunkat az előző huzat okozta megfázásból ? Ha kinyitom az ajtót résnyire azon csusszan…..
...nahát. 15 (!!!) hét qarantén  és azalatt folyamatosan online lettem volna, höhh csak nem én, hanem a kölkek. Hmmm...olvasom, miszerint kásler véleménye az, hogy az online oktatást élvezték a szülők és gyerekek. Tényleg ? Elképzelem, ahogyan 10 év múlva emlékként feljön: reggel Kréta, kisfüzet…..
Blogolda 2020.06.29 10:08:55
@bruhhahaaa: Well....van lehetőség a moderálásra, most nem teszem. Nem engem minősít a stílus és a heJesírás, ami szerintem egy direkt változat. A gyerekeimhez , akárki is vagy semmi közöd és ahhoz sem, hogy miért nem írok Róluk egyformán - mellesleg ha figyelmes követőm vagy, néha megteszem. Szóval közöd semmi. A drága Édesanyád lehet, hogy téged "leellett", én a világra hoztam őket. Továbbá, az értő olvasásnak hiányában vagy, mivel nem értesz semmit abból amit időnként leírok. Minek is magyarázkodom egy arctalan senkinek, jön az idézet: " ne etesd a trollt". További jó szórakozást, nem tiltalak le, mert valószínű, hogy új regisztrációval ismét nem bírnál magaddal és idehánynál. ( Most már azért is nyitva a hozzászólás, teret engedek az ilyen gyökereknek, hogy meg ne zavarodjanak a frusztrált életük miatt, sajnálom ha ez okozza az örömöt és nem pedig a család és a barátok )
mindenről online Online kultúra 2020.05.03 20:19:57
Well....mi vel' kezdjem...hmm..   Jöjjön a film.                                                                               Életrevalók Azt gondolom, ha ilyen emberek vannak a világban, akkor talán van esély arra is, hogy nem vagyunk még elveszve. - nem csak az én véleményem ))) A felvezető…..
  Mindennapjaink online telnek. COVID-19. Ennyi. 7 hete karanténban...uhh..vásárolni heti 2x szigorúan csak élelmiszer és hát a tabak..tudom, le kéne szoknom..pfff, de így online?  Lófaszmackó. - nem lehet. Online rendelés, na baszki..felfedeztem igen jó testjoghurtot - Body Shop - , hát valami…..
mindenről online Online, ismét... 2020.04.25 12:15:06
...No, kérdésedre : eddig is írtam, csak elrejtettem mivel beugattak. Miszerint mekkora tahó vagyok, hogy dicsekszem az utazásaimmal...és más finomságokat is írt, de erre nekem nincs szükségem, így eddig zártan írtam.  Most, hogy újra online vagyok azzal kezdeném: 2020 január elsejével elkezdődött…..
Mindennapjaim Nulla! 2019.10.31 21:16:22
Azt mondják, hogy ha elengedtél mindent attól boldogabb leszel! Nos én elengedtem. Itt vagyok a nagy nullán. De rohadtul nem vagyok boldog!!!! Lakom egy lakásban ahol megpróbálom magam jól érezni, de rohadtul nem érzem ól magam! Egyedül élek, egyedül vagyok.  Hiányzik a régi otthonom, hiányoznak…..
...utálom idő van. Végre van egy kis időm pötyögni. A rusnya idő okán gyorsban megnéztem a fényképeket...mmm azonnal csomagolnék. Említve volt a szfinx...hát én nem mentem, mert csak a nemnormálisak rohannak végig a túrán. Új ismerősökkel lent a parton, kötelező cigi és jegeskávé közben…..
Blogolda 2019.10.30 16:39:51
@Kálmán Barna Mikorka: jóvanna, benéztem :))) akkor így: nem vettem fel a bakot.
Mindennapjaim Zsákos Frodó 2019.10.03 18:02:28
Drága Jó Istenem! Vajon miért halmoz fel az ember annyi szart élete során????  Nedobdki Teddel Majjóleszvalamire Ilyenkor meg, ha költözik az ember akkor látja, hogy mennyi fölösleges szart pakolt a beépített szekrényekbe. Fiókokba, lenyitósba kinyitósba. Íróaszal fiókba. Borzadály! 980 darab…..
Blogolda 2019.10.03 18:55:30
Blogolda 2019.10.03 18:56:20
mindenről online Régen... 2019.10.03 06:41:20
...nem írtam. Pedig lenne mit, de most befejezem a nyarat ezzel a poszttal. Isteni volt, csodavilág, nevetések, új ismeretségek, ehh..minden.Honnan Egyiptom? - hót véletlen...először Dalmácia volt a célállomás, aztán jött egy felugró ablak és elkezdtem nézegetni, sóhajtozni, árakra rá sem mertem…..
Blogolda 2019.10.03 18:48:46
@Bubcika: Folytatom )))) tánc volt XD
Na szóval, végre van időm írni , nem sok..de hát.. Mindenféle természeti csoda után a naaaagy meglepetésre készültünk a Tesóval.. Jelesül, még otthon "piszkáltam" Enci fantáziáját, hogy lesz meglepetés nap -tudom, genya dolog :D Europa-park, ami egy kicseszett nagy vidámpark Németországban. 3x…..
mindenről online Laktózlend.. 2019.08.24 10:11:12
..na szóval a folyt. köv. Már az első nap kész voltam a látványtól, tudtam a holnap tartogat valami gyönyörűt..de ennél szebbet, alig tudtam aludni, annyira vártam.   Reggeli kávé, cigi, duma az erkélyen- mindezt 1/4 6-kor..majd Sellőgyerek ébresztése, tuningolása kakaóval és kaláccsal,…..
Blogolda 2019.08.29 10:03:23
@Bubcika: Örülök :))) a következőbe is, csak nincs időm megírni, de majd mingyá lesz )))