Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klíma Kapitány

18 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021. januártól változik a jótállási törvény, az eddigi kötelező egy év helyett érték függő lesz a jótállás időtartama, valamint szigorodnak az eladót terhelő kötelezettségek is. A klímák garanciája eddig is kedvezően alakult a piaci versenyből fakadóan, mostantól a jótállási törvény is támogatja…..
Itt van végre a nyár! Napsütés, zöld természet, na és persze meleg. Néha nagyon meleg. Eddig vártunk, nem is igazán törődtünk vele, mivel kellemes 23-24 fok körül volt az irodában, de aztán néhány napja elért minket az első nagyobb hőhullám és azóta igencsak melegünk van munka közben. Szerencsére a…..
Egy klímaszerelő szakmai fórumon olvastam, hogy egy tisztességtelen cég a koronavírussal reklámozza az egyébként silány minőségű klímatisztítás szolgáltatását. A koronavírus, a szervezetből kikerülve, a tárgyakon, 26-28°C-on elpusztul. Ezt az alacsony hőtűrését a vírusnak több helyen is cáfolják az…..
Az elmúlt években nagyon kevés olyan fejlesztés történt a split klímák kialakításában, ami megkönnyítené a karbantarthatóságukat, ráadásul ezeknek a fejlesztéseknek egy része, mint a kompakt szűrők automatikus porszívózása (Daikin) és kefélése (Fujitsu) drága és nem túl hatékony megoldások, amik…..
Túl sok volt az alátét a szerszámos láda alján és nem akarta tovább cipelni?..
Sok olyan ügyfelem van akik egyáltalán nem használják fűtésre a klímát, ezért télire áramtalanítják. Lássuk mennyit spórolunk vele és még mit érdemes csinálni a légkondival. A klímák készenléti fogyasztása 1W/h, ami 7-8 hónap alatt, 200 forintos fogyasztást generál. Ez önmagában még nem egy olyan…..
A SCOP egy arányszám, mellyel a fűtési szezonális jóságfok határozzuk meg. Ez alapján tudjuk összehasonlítani a fűtésre szánt klímák fogyasztását, illetve ez az a szám ami alapján meghatározzák, hogy a légkondi A++ vagy A+++ energiacímkét kaphat. Végignézve a táblázatot az A+ és az A++ között 0,1…..
Egy klíma hosszú távú tesztelésébe vágtunk bele, amit a Praktikertől vásároltunk és a Warnex Zrt. akciós ajánlatával szereltettünk be. A homokóra párszor átpördült és végül jött a „hideg zuhany”, vagyis a langyos levegő a légkondiból, miáltal kiderült, hogy a gáz elszivárgott belőle az olcsó…..
Klíma Kapitány 2019.09.15 12:16:04
@Publikus Team: Ez érdekes, a klímaszerelő fórumokon a hozzászólók túlnyomó többsége nem vállalja azoknak a klímáknak a szerelését és javítását amit nem tőlük vásároltak. Persze biztos akadnak kivételek.
A kóklereket nehéz kivetni a szakmából, olyan mintha a Pepsitől kérdeznénk, hogy miért nem tolja ki a piacról a Cocát. Az NKVH nem védi kellően a szakma érdekeit, inkább csak papírmunkát adnak és dézsmát szednek.
A többivel egyet értek, tapasztalataim szerint a megkárosított vásárlók lusták, nem mennek a pénzük után, sokszor még akkor sem amikor felajánlom nekik a szakmai segítségemet.
Klíma Kapitány 2019.09.15 11:32:39
@Publikus Team: Azért érdekel, mert mindenből a legolcsóbbat választotta és sejtésem szerint a végösszegből kijött volna egy jobb márkájú készülék, egy tisztességes szerelővel.
Sajnos kevesen tudják, bár az árukból sejthető lenne, a barkácsáruházakban árult klímák minősége jóval alacsonyabb, mint a többié, pont mint a garanciális idejük, a szerviz hátterük pedig finoman szólva is vitatott. Ezeknek a klímáknak a telepítését nagyon kevés klímaszerelő vállalja, aki rendesen dolgozik, annak van elég munkája, nem fogja kockáztatni, hogy többször is vissza kelljen mennie javítani. Tehát marad a szakma alja, vagy fogalmazzunk úgy, hogy azok a vállalkozók, akinek csak ez a munka jut.
Rendszeresen hívnak Whirlpool klímák (ez pontosan egy ilyen márka) karbantartására, a 90%-uk csúnyán van szerelve, nagy részük valamilyen telepítési hibával is küzd és szinte mindenki panaszkodik a telepítőkre.
Olcsó húsnak híg a leve.
Nem akarom a teljes felelősséget rátolni a fogyasztókra, az emberek többsége nem tudja, hogy miért nem mindegy, hogy hol szabad klímát vásárolni, miközben nyugodtan rendelhetünk telefont, vagy kenyérpirítót a neten.
Ennek a problémának a megoldásában a szakmának is részt kellene vállalnia, hiszen így a klímaszerelők érdekei és a szakma jó híre is sérül.
A klíma rendszeres kiszárításával lassíthatjuk a ventilátor penészesedését és megakadályozhatjuk az olyan baktériumok elszaporodását, mint a Legionella. Sokan összekeverik a leszárítást, a DRY, azaz a szárító üzemmóddal. Szárító üzemmódban a klíma, a helység levegőjét szárítja, nem saját magát.…..
Sok rémhír kering az újabb, gyúlékony hűtőközegekről.   Kissé bulvárosnak tűnő cím, de ezt a kérdést több ügyfelem is feltette már, ezért úgy gondoltam érdemes tisztába tenni ezt a kérdést. Azt is kevesen tudják, hogy többféle hűtőközeg van a klímákban és még kevesebben tudják, hogy ennek mi az…..
A KSH, sok egyéb mellett, havi szinten szondázza a klímatisztítás átlagárának az alakulását. Engem is rendszeresen fel szoktak hívni a szolgáltatás minőségéről és áráról érdeklődve. Az adatgyűjtő hölggyel beszélgetve, kiderült, -bár konkrét adatokat nem adhat ki- nekik is feltűnt, hogy…..
Leírom, hogy mik a lehetőségek, mert érdemes tisztában lenni a választékkal, aztán átnézzük, hogy melyik a jobb választás. Jelenleg az alábbi helyeken lehet split klímákat beszerezni: Barkácsáruházakban, Auchanban, Tescoban Webshoppokból Klímaszerelőktől Vateráról, jófogásról újonnan, vagy…..
Pár hete a retronom.hu-n láttam egy hirdetést, melyen egy Sportron nevű magyar (vagy inkább magyar feliratokkal ellátott) pong játékkonzolt kínáltak 3500 Ft-ért.Ez volt az első, a 70-es évek végén magyar kereskedelmi forgalomban kapható TV játék!A sráctól már vettem tavaly…..
Klíma Kapitány 2018.03.16 11:42:57
"Fiatalember elmagyarázná, hogyan kell bekapcsolni a klímát?"     Azért az ilyen krix-kraxos távirányító -szerencsére- kuriózumnak számít nálunk, de attól még gyakran elkél a segítség az angol nyelvű gombok erdejében is. Három weboldalt szeretnék a figyelmükbe ajánlani. Az egyiken egy…..
Nagyon látványos, ahogy az erős vízsugár, pillanatok alatt tisztára mossa a klíma ventilátorát. A klímatisztítások gyenge pontja szokott lenni a ventilátor -,más néven a mókuskerék- tisztítása, mivel nehezen hozzáférhető. Itt talál egy részletes bemutatót erről a…..
Biztosan ön is kipróbálta már a ruháját, cipőjét a klíma előtt szárítani. Sokkal gyorsabban szárad mint a radiátoron. Egy találékony gyártó,piacra dobta a klímára szerelhető szárító rudat, ami egy méretre állítható, rendkívül egyszerű szerkezet. Az itthoni boltokban még nem láttam, de az…..
Feltehetően az, amelyik a legdrágább, de persze ez közel sem biztos. Az viszont egészen biztos, hogy ugyan azzal a márkanévvel, 140e és 600e forintért is lehet kapni oldalfali split klímákat. Így aztán, ha Ön történetesen egy 200e körüli középkategóriás klímát keres, akkor nem tök mindegy, hogy…..
Mindenhol azt hallani, hogy munkaerő és szakember hiány van, miközben nincs megfelelő szakemberképzés.No, de nem ezen akarok keseregni, nézzük, hogy miből lehet választani és itt nem csak a klímaszerelőkre gondolok.A válság alatt sokan külföldre mentek, páran befejezték a vállalkozást és esetleg…..
  A légkondi készenléti fogyasztása   Mint minden távirányítóval működő eszköznek, a klímának is van készenléti fogyasztása, ez -majdnem minden típusnál- óránként 1 Watt szokott lenni. 1 W x 24 óra x 365 nap x az áram ára = évente 329.- FtSzerintem ezért igazán kár kihúzni a konnektorból, ha…..
Hogy energiatakarékos és kellemesen hűvös lakóteret biztosító klímaberendezésünk legyen, az természetesen a gép kiválasztásával és a helyes beszereléssel kezdődik, de itt nem ér véget. Még a legkiválóbb légkondicionálók is pazarolhatják az áramot, miközben alig hűtik a szobánkat, ha nem okosan…..
Manapság minden klímahirdetés úgy kezdődik, hogy inverteres...  de valójában ez mit jelent? Már két és fél éve annak, hogy egy rendelet szerint kizárólag inverteres klímákat lehet forgalomba hozni az EU-ban. Tehát az inverteres jelző nem termékelőny, hanem a teljes választék. Na ne keseredjünk el,…..
Üdvözöllek kedves olvasó az induló blogon! Az ügyfeleimmel folytatott beszélgetésekből azt látom, hogy nagyon sok a tévhit és a megválaszolatlan kérdés a légkondicionálókkal kapcsolatban. Míg a lakások egyre általánosabb felszerelése a klíma, a hozzá tartozó felhasználói ismeret -ezt esetleg…..