Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clint Fastfood

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legfrissebb kimutatások szerint a Fidesz a kétharmados küszöb környékén somfordál, ez pedig nagyon jól tudjuk, hogy mit jelent, amennyiben a pillanatnyi erőviszonyok a kampányban sem sokat változnak. Az addig hátralevő bő fél év alatt a jobboldal kitalálhatja mit is kezdjen majd a…..
Clint Fastfood 2020.05.02 12:56:12
A rendszerváltás után néhány évvel jártam az orvosira. De míg mások a praktizálásra készülődtek céltudatosan, én sokáig csak nézegettem, hová is csöppentem, és kifejezetten sok időt szöszöltem olyan hiábavaló elméleti tantárgyak könyveinek olvasgatásával, mint például bioetika. A legtöbb…..
A haditengerészeteknél a nagy leépítések valójában nem a washingtoni konferenciát követően kezdődtek, hanem jóval korábban. A háború lezárását követően azonnal nagy selejtezési hullám kezdődött szinte minden nagyobb haditengerészetnél. Elsősorban a régebbi építésű, elavult egységektől igyekeztek…..
A címbeli kérdés látszatra nettó hülyeség. Ha máskor nem, hát minden évben, a hadzs idején látjuk, hogy megvan Mekka, sőt nagyon is látványos. De a történet, ami mögötte van, messze vezet, és nem is csak azoknak érdekes, akik el akarnak jutni Szaúd-Arábiába. ..
Clint Fastfood 2020.02.02 22:44:47
@Ajószűcs: Saudi-Arabia valóban nagyon felvilágosult és élhető ország. A rabszolgatartást például már 1962-ben betiltották (hivatalosan és papíron..)
Nem ismered a vásárolt autó múltját? Lehet a tréler a végeredmény   Egy tanulmányt olvastam nemrég a Haditechnika folyóiratban az üzembentartás speciális katonai követelményeiről Gyarmati József alezredes tollából. A hadseregek világában nagyon fontos a technikai eszközök hadrafoghatósága, tehát,…..
Clint Fastfood 2020.01.30 13:54:42
@pkrt: Szerintem nagyon rossz hasonlat a tévé-mosógép-hűtő kategóriához mérni egy autót.

Egy személyautó messze a legösszetettebb, legbonyolultabb gép amit az átlagember használ.
Naponta bízzuk az életünket olyan alkatrészcsoportokra, amelyek rendszeres karbantartást, odafigyelést igényelnek, és ha valaki nem ért az autójához vagy nincs ideje hogy maga foglalkozzon vele, annak ez gyakorlatilag folyamatos (bár havi átlagot tekintve azért nem vészes) kiadást jelent.

Egy saját autó fenntartása pénzbe kerül, évi 20ezer kilométeres futással számolva csak a szükségképpen jelentkező üzemanyag és olajcsere költsége több mint félmillió forint és még szót sem ejtettünk olyan karbantartásigényes rendszerekről, amik odafigyelést, alkatrészcserét igényelnek. Fékrendszer. Motor-hűtőrendszer. Felfüggesztés-futómű. Rozsdavédelem. Elektromos alkatrészek, klímarendszer.

Ez mind pénzbe kerül, akkor is ha az ember szeret foglalkozni az autójával és a karbantartás nagy részét meg tudja oldani otthon, saját idejéből, saját szerszámaival. De abban igazad van, hogy manapság rengetegen addig használják odafigyelés nélkül az autójukat amíg az első nagyobb szervízszámla nem jelentkezik, aztán szabadulnak is tőle és veszik a következőt.
Már alá is írt egy megállapodást a Disney-vel egy szinkronszerepre Meghan sussexi hercegnő - adta hírül a brit Sunday Times újság vasárnap. A szinkronszereplésért kapott gázsit Meghan egy elefántokat az orvvadászokkal szemben segítő szervezet, az Elephants Without Borders (Elefántok Határok Nélkül)…..
KlímaKamu Biokamu? 2019.10.04 16:42:05
Az utóbbi időben hatalmas változáson ment át az élelmiszereket övező kultúra. Egyre divatosabbá vált az egészséges életmód és persze az ehhez kapcsolódó termékek. Már nem csak az élelmiszer, hanem az egész ipar felfedezte a lehetőséget a biotermékekben. A piac rohamos növekedésével egyre több…..
(kép forrása: Pixabay)   Sokan, sokféleképpen keresik a választ a kérdésre. Megint csak sokaknak, sokféle válasza van rá. Lehet-e, kell-e egyetlen mondatba bele sűríteni a „kritériumokat”? Szerintem nincs tuti recept. Vannak viszont olyan összetevők, melyek egészen biztosan kellenek a jól működő…..
Clint Fastfood 2019.09.08 13:55:36
@gyalogbaka:
Egy nagy gond az szerintem, hogy a "jog" fogalma egyáltalán felmerült az emberiség kultúrájában. Minden olyan dolog amihez "jogok" fűződnek, szükségképpen együtt jár a diszkriminációval azokkal szemben, akiknek az adott dologhoz nincs "joguk" (legyen az szavazati jog, vagy a megválaszthatósághoz való jog, ha már politikáról beszélünk)
A nők is csak azóta követelnek ilyen "jogokat", amióta nem kapják meg azt a tiszteletet, amit a "jog" feltalálása előtt létező és élő közösségekben természetes módon megkaptak (mert azok valóban élő közösségek voltak és olyan embereket választottak vezetőül, akik a legtöbb tiszteletet kapták a közösségtől)
Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás? Bolond a brazil kormány?..
Clint Fastfood 2019.08.21 13:13:53
@Fikalnyik Eugén: A cigányokat aztán tök fölösleges és irreleváns volt idekeverni. Jelenleg ők bármit megtehetnek, mert nekik azt most szabad, és meg van engedve.
Azok akik az országunk felvásárlásán dolgoznak (jajj, nem szabad őket megemlíteni..), ma is vinnyogva röhögnek azon, hogy a magyarság önként, saját zsebből és kölcsönökből fizette a cigányok ipari szinten történő termesztését.
Miközben minden harmadik magyar fiatal külföldön dolgozik, tehát nem itt fizet adót és járulékokat, nem itt alapít családot, a gyerekei nem itt nőnek fel. Megfelelő demográfiai módszerekkel nagyszerűen kiszámítható, hogy ezek a folyamatok néhány évtized alatt hová is fognak vezetni.
Ez egy nem megoldható, hanem folyamatosan eszkalálódó probléma. Egyetlen megoldása lehetne: ha visszamennének Indiába, ahonnan jöttek. Csak ott a gond, hogy onnan sem ok nélkül jöttek el, és ha ma vissza akarnának menni Indiába, az indiai határon lángszórókkal fogadnák őket..
A következő levelünk publicisztikai műfaj szempontjából leginkább egy ellenutópiához hasonlítható. Valahol viszont elég jól tükrözi az elfogadást, vagyis annak hiányát Magyarországon, elsősorban a magyar vidéken. Meleg emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Rajtunk, a társadalmunkon múlik,…..
A Xiaomi újra aktualitást szolgáltatott arra, hogy írjak róluk, aminek nagyon prózai oka van: elkezdték árulni az alkatrészeket a Xiaomi Mi Drone-hoz, ami ezen a néven az első és egyetlen. Ez ugye azért nagyon érdekes nekünk magyaroknak, mert nem vet fel minket annyira a pénz, mint az európai…..
Clint Fastfood 2018.04.28 10:05:30
@Jackal_: Köszi az infókat. Egyelőre nem sikerült döntenem.

Kicsit jobban körülnézve a piacon, a DJI Mavic Air is képbe került, talán annyit még hajlandó lennék kiköhögni egy drónért. A Mavic Pro már túl van a kereten.

Ezek a drónok leginkább a hordozhatóságuk miatt tetszenek. Elég sokat kell utaznom meló közben de ha nincs meló akkor is rengeteget túrázok, egy Mavic Air méretű drón nagyon bejönne ebből a szempontból.

Persze semmi sem tökéletes, egy kis méretű drónban nyilván kicsi az akku is vagyis a repülési idő nagyon max húsz perc, kénytelen az ember a fly more combo-t megvenni.
A múlt heti posztban már írtam a Magyar Honvédségnél rendszeresítésre kerülő új lőfegyverekről, de akkor nem igazán volt mód kitérni több fontos részletre. Valahogy a sajtóban sem durrant akkorát a hír, nem lett kivesézve a téma, pedig már több konkrétumot is elmondtak Szolnokon. Ezért érdemes…..
Előzmények: Gibson Les Paul - a világ legsikeresebb sikertelen hangszere A Gibson manapság azzal került címlapra, hogy csődközelben jár, és persze a nagyérdemű közönség rögtön tudja is az okát, hogy miért: mert nem fejlesztettek eleget, leragadtak a régi időkben. Legalábbis a gitárosok egyik része…..
 Nos, a múlt hétvégén kerültem egyet a Bükkben, ami már hiányzott (ugye ki ne szeretne 20 km után kissé lelakott lábain hóban haladni?), mert nem nagyon tudtam kimozdulni pár hétig. Ha elolvasod az egyébként remek hangulatú túra beszámolóját, lehet te is kedvet kapsz kimozdulni. Ugyanis a héten még…..
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
Clint Fastfood 2018.01.17 19:21:28
@Howard L. Braden:
Tegnapelőtt Székelynek volt egy rövid haknija az egyik kommerciális kanálison, "vitáztak" egy meghívott geológussal,
youtu.be/aKW8n_NcGxU
de a negyed órás műsoridőbe nem fért egyetlen izgalmas elmélet-ütköztetés sem, sőt mindjárt az elején egy kolosszális tárgyi tévedés a geológustól: a Föld átmérője 44000 negyvennégyezer kilométer.
A "beszélgetés" többi részében gyakorlatilag hallgat mint a sült hal.

Az ilyen geológus mi a tökömnek vállal élő tévéadást?

Juhász Árpád lehet hogy három perc alatt cáfolta volna Székely összes baromságait - ha meghívták volna. Nem tudom mennyire aktív, 82 évesen. Két éve még úgy tűnt szellemileg teljesen rendben van az öreg.

A lapos (SIC!) föld felett kóválygó Napocska fénye elfárad..

A gps rendszert már a nácik is használták..

Fa Nándor legutóbb a Vendée-Globe vitorlásversenyen nem ötvenezer kilométert hanem a többszörösét hajózta végig. Csak nem vette észre..

A híres lézeres "kísérletükben" (és egyébként soha) nem vették figyelembe az atmoszférikus fénytörést, ami átlagos körülmények között 0.5-0.7 fok. Bizonyított, ismert dolog hogy a lenyugvó Nap amikor látszólag eléri a horizontot valójában már épp a horizont alatt van. A fél fokos fénytörés miatt látjuk mégis a horizonton. Egyébként ez extrém sarkvidéki körülmények között akár két fok is lehet (Novaja Zemlja effekt), de maradjunk az átlag fél foknál.

Székely állandóan azzal takarózik, hogy a Földnek azért kell (!) laposnak lennie, mert ők egyszer lézereztek egyet a Balcsinál, meg különben is Balatonföldvárról nézve látszanak a vitorlások a Keszthelyi-öbölben, tehát a Föld lapos.

Kicsit számolgattam, a GoogleEarth program szerint a földvári mólóról nézve a Keszthelyi-öböl cirka 50 kilométer, ezen a távolságon a Föld kevesebb mint fél fokot hajlik (27 ívpercet), vagyis aminek egy légkör nélküli Föld méretű gömbön már a horizont alatt kellene lennie, azt a légköri fénytörés még épp a horizontra emeli. Vagyis ezen a távolságon optikai észlelésen alapuló kisérletekkel még nem megállapítható a Föld görbülete.

Állítólag Februárban új "mérést" kísérelnek meg. Kiváncsi leszek a konklúziókra.
Clint Fastfood 2018.01.25 18:29:22
@Howard L. Braden:
Hello.

Ma sikerült "ellenőriznem" a Hold-Nap állást, már ami az árnyékvonalat illeti és első pillantásra tényleg nem egyértelmű a dolog, de szerintem ez kizárólag a szemünk perpektivikus torzításából adódik.
Ha ezt a torzítást megpróbálja az ember szimmetrikusan elosztani, akkor nagyon szépen irányba áll a Hold.

Letöltöttem a Stellariumot is, nagyon precíz program, azt hiszem bérelt helye lesz a tálcámon.

Egyébként mi újság a youtube csatornával? Megoldódott a hardvergond? Vagy más projekteken dolgozol?