Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saját szemmel

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan tavaszodik... Megyünk ki a télből, ami számunkra a legtelítettebb időszak, hiszen mindig sokan jönnek hozzánk, amennyiben jó a hóviszony. Jönnek családok, gyermekeiket síelni tanító szülők, nagyszülők, jönnek szánkózni, hógolyózni és a téli tájat imádó felnőttek, gyermekek egyaránt. Nem is…..
Rég írtam. Elhavazódtam, szó szerint már beköszöntött a tél a Mátrában. Sok mindent tettünk, hogy éljünk, túléljünk, erősödjünk, erőt gyűjtsünk. Volt emberi tényező, volt harc az üzemeltetésért és volt szállodai minősítés, ami erőt adott ahhoz, hogy mégiscsak jó úton haladunk. Számot vetettem az…..
Saját Szemmel Megmérettetés 2018.09.05 06:01:06
Mindenki életében fontosak a célok, a visszajelzések, a megmérettetések, hiszen ezek a mindennapok mozgatórugói. Nem lehet csak robotként dolgozni, felnőttként is vágyik az ember a dicséretre, kellenek a dorgálások, amik felrázzák, utat mutatva jó irányba halad e vagy változásokra, változtatásokra…..
Saját Szemmel Hová tűnt...???? 2018.07.28 05:24:03
A tegnapi nap folyamán egy környékbeli sikeres vállalkozó jött a szállodánkba kikapcsolódni, a wellnesst használni. Évek óta gyakori vendég nálunk, húzza az igát, küszködik a nehézségekkel, de mindig próbál feltöltődni, és ilyenkor elmenekül hozzánk. Igaz a telefon mindig a kezében van, 24 órás…..
Saját Szemmel Ütközőpont 2018.07.22 06:22:42
Nyár van. Legalábbis nyarat írunk, mert az időjárás nem azt igazolja. Inkább tavasz vagy ősz, annyi a csapadék, de vannak forró nyári éjszakák, amikor a hőség elviselhetetlen. Jönnek mennek a vendégek, hiszen mindenki a szabadságát tölti, pihenni szeretne, feltöltődni, kiszakadni a…..
Ritka az olyan hétvége, ami nem munkával telik, amikor el tudunk szakadni és megpróbálunk pihenni, kikapcsolódni. Nehéz úgy elvonatkoztatni mindentől ilyen alkalmakkor, hogy ne keressem az újítások lehetőségét, ne legyek kritikus, ne vegyem észre a mások problémáit, hiszen mi sem vagyunk…..
Saját Szemmel Pályaválasztás 2018.06.12 16:06:41
Aktuális téma éppen most, amikor sok 18 éves kikerülve a középiskolából, keresi az utat, a célját az életben, próbálkozik, hogyan tovább. Sokan látnak fantáziát a turizmusban, bár ennek csak a szépségeivel vannak tisztában, az árnyoldalával nem. Vonzó a szép környezet, amiben dolgozni lehet, a…..
Sokan irigykedve gondolnak egy szállodavezető mindennapjaira, a szállodai életre az ezzel járó feladatokra. De vajon mi van a függöny mögött? Milyen nehézségekkel, napi gondokkal küzd egy vezető vagy tulajdonos?  Hány bőrt akarnak vagy húznak is le róla, mivel mindenki azt hiszi csak beszedi a…..
Manapság egyre több szó esik a szállodák profiljáról, azaz felnőttbarát vagy gyerekbarát szállodaként üzemeljenek. A  felnőttbarát szállodák sokkal jobban elterjedtebbek Németországban, Ausztriában és Dániában mint kis hazánkban. De mégis melyik a jobb, hol érdemesebb pihenni? Azt hiszem erre a…..
Hosszú, ünnepi hétvége volt. Lázasan készültünk a húsvéti ünnepre, hogy minden kedves vendégünk jól érezze magát és elégedetten távozzon tőlünk. Az ilyen alkalmak előkészületei precíz tervezést igényelnek, hiszen máshogy jönnek a beszállítók, ünnepi étkeket teszünk az asztalra és több programmal…..
Szállodánk bezárt három napra, hogy még jobb és szebb környezetet biztosítsunk vendégeinknek. Iszonyatos előkészületek szükségesek ilyenkor, hogy megfelelő ütemben, megfelelő számú emberekkel elvégezzünk minden munkát ez alatt a pár nap alatt.  Nem volt egyszerű összehangolni a welness részlegben…..
Saját Szemmel Csend honol 2018.03.18 18:58:40
Bezártunk. No nem végleg, csak egy tavaszi nagytakarításra, felfrissülésre, hogy vendégeink még elégedettebbek legyenek. Ülök az irodában, és az ablakot kinyitva hallom a szél süvítését, a légkezelő működését. Üres a parkoló, sehol senki, ma csak egy csapat személyzet birtokolta a nagy elutazás…..
Saját Szemmel Vendégvélemények 2018.02.26 20:30:15
A szállodai szolgáltatások egyik kritikus pontjához értem. A mai modern világban, amikor mindent már az internet, a média világa mozgat, nagyon nehéz mindenkinek mindenhol és mindenkor megfelelni. Sajnos nincs olyan fórum, ahol a szálloda megvédheti magát, mert ha valamire is reagál a vezető, azt…..
Saját Szemmel Munkaerőhiány 2018.02.14 21:22:14
A Mátrában a legnagyobb nehézséget az elszigeteltség, a munkaerőhiány okozza.  Munka van ezerféle, de dolgozni akaró, szerető ráadásul még tisztességesen, elhivatottan serénykedő ember annál kevesebb. Folyamatos a keresés, az elbeszélgetés, a próbálkozás. Egyik legelkeseredettebb helyzetemben egy…..
Hogyan tovább?? Elment a fiatal srác, akire mindig számíthattunk, aki mindig kéznél volt, aki ott lakott, aki mindent tudott, minden nehézséget ismert, mindennel tisztában volt. Kit ajánlasz magad helyett?- kérdeztük. Egy kollégáját javasolta, aki már régóta ott vele dolgozott, aki tisztában volt…..
Hosszú és nehéz hétvége volt. Sífesztivált rendeztek a sípályán, sokan kíváncsiak voltak az új felvonóra, a sí szerelmesei hódolhattak a szenvedélyüknek a ragyogó időben.  Ilyenkor a Mátra megtelik élettel, emberek töltik meg a hófedte erdőt, a vidéket. Nálunk is telt ház volt. Szinte harcoltak a…..
Saját Szemmel Az első évek 2018.01.25 20:42:11
Kezdetben minden új volt, könnyű volt az üzemeltetés, hiszen az új dolgok működtek, nem kellett javítással csakis az üzemeltetéssel, a telítettséggel foglalkozni. Bár akkor is voltak nehézségek, hiszen munkaerőt találni a Mátrába sosem egyszerű. Nehéz a feljutás, nehéz a hazajutás, a dolgozók…..
Saját Szemmel Egy kedves vendég 2018.01.22 20:35:52
Sok kedves vendég jár, járt már a szállodánkban. Sokkal már baráti viszonyba is kerültünk, jókat beszélgetünk, nevetgélünk. Sokszor amikor éppen a drink bárban kiszolgáljuk őket, beszélgetést kezdeményezünk és sokukkal vannak közös ismerőseink, hasonló véleményünk az élet dolgairól, beszélgetünk…..
2007-t írtunk.  A jelentkezőkkel történő megbeszélés után, elkezdődött a munka. Igazi csapatépítés, rendrakás, takarítás vette kezdetét, hogy a Csipkerózsika álomból felébredő kis szálloda életre keljen. Pár hónap volt csak hátra és itt a Szilveszter. Mindenki nagy erőbedobással dolgozott és ott…..
Saját Szemmel Egy csepp jelen. 2018.01.18 20:39:54
Hosszú nap volt. Korán keltünk a párommal, aki mindenben támogat és segít. Már reggel 7 kor indultunk a szállodába, hiszen egy óra az út a lakhelyünktől.  Havas, csúszós a táj. Álmosak voltunk, az út során alig szóltunk egymáshoz. Tudtuk ma is sok feladat, teendő vár ránk. Mivel a hétvégén az…..
Saját Szemmel Kezdet.. 2018.01.17 21:02:51
Anno 2007-ben édesapám egy kirándulásra invitált. A Mátrába mentünk, egy kis faluba, ahová gyerekként sokat vittek a szüleim kirándulni. Egy szállodát mutatott, ami nagyon elhanyagolt volt, de a környék, a kilátás az étteremből, már akkor magával ragadt. A felszámolók vezettek bennünket körbe. A…..
Kedves Olvasó! Sok álmatlan éjszaka, nehézség és folyamatos napi 16 órás munka után úgy éreztem, meg kell mutatnom mi zajlik a háttérben, milyen a mai világban egy vezető, a turizmusban dolgozó emberek munkája.   Amikor ma mindenki posztol, mindenki véleményt ír, minősít, nem látják mi folyik a…..