Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geneP

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(...) Egy példát hozok arra, amit ők stratégiai felismerésként aposztrofálnak (de valójában, ahogy látni fogjuk, a wishful thinking kategóriájába tartozik): “[az előválasztásokon biztosítani kell, hogy] az előválasztási rendszer nyílt jellege az ellenzéki politikai szereplőket a legesélyesebb…..
geneP 2020.08.13 18:03:58
Nagyon jó írás. De túl kellene lépni a politikai paradigmán. Egyszerűen arról van szó, hogy a nagyon sok tőkét birtokló emberek, cégek, stb, függetlenül attól, hogy jutottak hozzá, azt a célt tűzik ki, és meg is valósítják esetenként, hogy dinasztiákat építsenek, kincseket és vagyont halmozzanak fel, és jó PR-t irassanak a hozzájuk közel állókkal. Teljesen érdektelen, hogy milyen korról beszélünk, egy-egy kialakuló uralom, birodalom, stb. végét legtöbbször az erőegyensúly felboulása hozza, rendszerint egy mérkőzés, egy konfliktus, egy lázadás és/vagy háború lefolytatásában. De ezek tabu témák, senki se tud úgy a porondra lépni, hogy totálisan tagadja mind a meglévő szereplők konfliktusában való részvételt, mind a történelem magyarázatokat.
Mivel a viselkedés, a poltikait is beleértve alapvetően érzelmi meghatározottságú, a legrégebbi, manipulatív technikák, amelyek a hitvilágok kialakulását szolgálták, mára igen gazdagok, amelyeknek hatása alól szinte lehetetlen anyagi eszközök nélkül szabadulni, ezért a szegény és kizsákmányolt rétegeknek nem marad más, mint az erőszak és a mentális betegségek.
Az autisták megjelenése nagyon érdekes, mivel már gyermekkorban nehezen léteítenek szociális kapcsolatot, ki nem álhatják a hazugságot, a hangoskodást, a valóságnak elentmondó megszólalásokat. Számukra az élet komoly dolog, és nem tudnak azon nevetni, amin milliók naponta röhögnek, pl. ha valaki elesik, pórul jár, stb. A világ ugyanis a nyelven keresztü skizofrén állapotba juttatja az embereket, mert a nyelv mód és aspektus eszközein keresztül lehetővé teszi, hogy ugyanazt a valóságot legaláb kétféleképpen lehessen eírni, és az erősebb döntse el, hogy melyik változat az igaz. Ezekután érthető, hogy az emberekviselkedése az erővonalak mentén alakul, és végsőroron a társadalomban is a fizikai törvének érvényesülnek, mégha ezeket az összefüggéseket egyelőre senki se vizsgálja, mivel vagy dícsér vagy kárhoztat egy szereplőt, hogy ezzel elősegítse az ameber lebegő egójának igazodását az erősebb félhez, vagy ha mazohista, akkor a szeretett félhez. De a legtöbb ember nem szeret veszíteni, veszetes ügyhöz csatlakozni. Ezért a legnagyobb dráma a verseny, a szerencsjáték és a köréjük kialakult ipar, amely az illegális jövedelmek egyik legfontosabb forrása. A futbal is azért fontos, mert lehet rá fogadni, és lehet bundázni. A játékosokkal emberkereskedelem folyik, de ezt a maffiózók, a szerencsjátékok üzemeltetői, amibe beletartozik a tőzsde is, megfelelő jogvédelemmel szalonképsre festették. Szinház az egész világ - abban az értelemben is, hogy nem hihetünk a társadalom üzemeltetőinek, mert diszletek közt mozognak, és a nyelv, amivel ezt elérik, az önmagában egy járték, ahogy Wittgenstein is megállapította. Így eke a megszólalások is ennek a játéknak egy-egy mérkőzését illusztálják, majd elfogyasztása után mindnen marad a régiben. Nincs akkora lendület, amely a megemerevedett és működő szocális rendszert meg tudná változtatni, mivel a lendület, a momentum nem jöhet a semmiből, a szava leírta vágyakból, amelyek mivel a jövőre vonatkoznak, a nem létezőt képezik le. Csak jelen van, és abból a valóság a nyelv szerinti tükrözés szerint olyan gazdag, hogy felsorolni is lehetetlen, annak ellenére, hogy csak néhányan jutnak szóhoz.
Szerintem ennyi elég lesz mára és még sokáig.