Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lensver

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Második részéhez érkezett a nyolcvanas évek legjobb amerikai akciófilmjeit prezentáló sorozatunk (a lista előző része itt olvasható). Ezúttal a tíz legjobb kerül terítékre. Igyekeztem olyan listát összeállítani, mely változatos. Amellett, hogy megtalálhatók rajta generációnk gyermekkori kedvencei,…..
Lensver 2016.08.21 12:01:01
@Skywatcher: Annak idején ugyanezen kérdésekről mi is vitatkoztunk a cimboráimmal. Tekintettel arra, hogy még a könyvben (pláne a filmben) sem magyarázzák meg miért képes "kiütni" a Terminátort néhány közelről leadott lövés egy sörétes puskából, mi arra jutottunk, hogy talán az lehet az oka, hogy a számtalan érzékelőiből azok, melyek az egyensúlyért felelnek, átmenetileg megzavarodnak, és amíg nem áll helyre a rendszer, addig egy rövid ideig nem mozdul (ez természetesen csak az első részre igaz, mert ugye az újabb filmekben pl. gránátvetőből leadott lövésektől sem vágódik hanyatt). Tehát kvázi nem kapcsol le, csupán csak "rendezi decimális sorait", ha úgy tetszik :) A forgatókönyvben, illetve az abból készült regényben eléggé részletesen elemzik, hogy a kiborg folyamatosan számol (pl. ezért van, hogy olykor bizonyos támadásokat /szúrófegyverek, ütések stb./ figyelmen kívül hagy, mert kiszámolja, hogy a támadás annyira jelentéktelen, hogy felesleges foglalkoznia vele), és előfordul olyan, hogy "túlterhelődik" vagy túlhevül a cpu, amitől egy ideig harcképtelen - pl. ebből a megfontolásból (is) használja legtöbbször az infravörös látását, mert az a legkevésbé megterhelő számára, és azzal fogyasztja a legkevesebb energiát. Sőt eredetileg még ennie is kellett volna a Terminátornak (hogy fenntartsa a fémvázán lévő élő szövet biológiai integritását), illetve lettek volna bizonyos élő szervei is (de ezt már csak amolyan megjegyzésként, zárójelben említem).

Az égés során a "fetrengés" azért van a jelentben, mert egyrészt a hőtől kezd túlmelegedni (és mint tudjuk bizonyos értelemben "érzékeli" a fájdalmat), illetve arra vár, hogy leégjen róla az élő szövet (és fel akarja gyorsítani a folyamatot a mozgással), hogy ezáltal ne akadályozza a szervokat a károsodott szövet. Értelemszerűen a Terminátor racionálisan gondolkodik, tehát ha úgy ítéli meg, hogy szövet nélkül - százalékosan - hatékonyabban tudja végrehajtani a feladatát, akkor megvárja, míg hamuvá lesz.

Az utolsó kérdésedre a válasz: eredetileg pont az volt a koncepció, hogy legyen vékony, sportos a kiborg (egy Porschéhoz hasonlították), és Schwarzenegger játssza a katonát, aki felveszi vele a küzdelmet (a második részben amúgy ezt az elképzelést vették alapul a T-1000-es modell fizikai megjelenésének kidolgozásánál). Az első rész esetében viszont Cameron a meghallgatások során arra a következtetésre jutott, hogy inkább kapja Schwarzenegger a Terminátor szerepét (lévén, hogy a megjelenése sokkal pusztítóbbnak hat a vásznon, illetve így nem fognak gondot okozni a nyelvi korlátai) és az Ellenállás katonája legyen a kevésbé maszkulinabb karakter. Na most tekintve, hogy a jó öreg Arnold némileg kidolgozott izomzattal rendelkezett, így nyilván ezért lett a Terminátor külső szövete is izmos (meg amúgy a sztori szerint a szövetnek is kellett elvileg bizonyos vastagság, mert még verejtékmirigyei is vannak, emellett minél emberibbnek kell hatnia a beépüléshez, és feltételezem ha csak egy vékony hártya lett volna, az esetleg néhány felületes sérülésnél elárulta volna az Ellenállás tagjai számára, hogy kivel is van dolguk). Amúgy az időrendet tekintve a T-800-as típus a legújabb Skynet teremtmény (annyira új, hogy Reese elsőre a régebbi T-700-asnak gondolja), tehát ez a változat a "legkisebb" darab a repertoárban.

...és míg ezt a sok felesleges eszmefuttatást leírtam, elkészült a leves :)
Lensver 2016.08.21 12:51:25
@Alec Cawthorne: Mellékesen a listához: teljesen akceptálható a koncepció, hogy olyan akciófilmeket, melyek komikus elemeket is tartalmaznak nem vettél fel a listába (illetve, ahogy már sokan említették, ha akció sci-fi kategóriába sorolható mozik szerepeltetve vannak a felsorolásban, akkor az Aliens tényleg kaphatott volna helyet), de például a második Mad Max film (akció, sci-fi és a posztapokaliptikus történetek egyik mérföldköve véleményem szerint) esetleg felkerülhetett volna. Amúgy is érdekelt volna mi az interpretációd azzal a történettel kapcsolatban, mert habár számos pontban nem értek egyet a fentebb sorolt filmek általad leírt elemzésével, azt mindenesetre el kell ismernem, hogy színvonalasan valamint elgondolkodtatóan foglaltad össze ezeket a mozikat (ha nem láttam volna mindet, bizonyosan kedvem támadna megnézni őket a leírásod alapján :)). Vagy esetleg a Mad Max világa valamiért szintén kizárandó az akciófilmek kategóriájából?
Lensver 2016.08.22 11:45:35
@Alec Cawthorne: Akkor így már érthető. Azon kevés filmek egyike, ahol a folytatás jobb mint az első rész (tudom, hogy ez relatív, de eléggé elterjedt ez a vélemény a filmmel kapcsolatban), illetve amelynél a második rész sokkal inkább ikonikus, valamint jobban meghatározza a franchise stílusát/alaphangulatát (jó példa erre még a Péntek 13. sorozat is - persze nyilván az más műfaj). Ha szereted a világvége hangulatú történeteket, akkor mindenképp vess rá majd egy pillantást.
A Doomot ugyebár nem kell már bemutatni (itt a blogon is volt róla egy jó hosszú cikk), olyan alapvetés a játéktörténelemben, mint a diós bejgli a karácsonyi asztalon. Nem csoda, hogy portolták már mindenre, és nyilván nem csak hivatalos portokra gondolok, hanem hobbihekelésekre.…..
Lensver 2015.10.16 03:09:15
@rognork: Brutal Doom. Torrent oldalakon fent van csomagban. Enyhén véresebb mint az eredeti :)
  Akik még a fegyverletétel után is kitartottak - volt hogy csak véletlenül. Götterdummerung   Hitler ugyan ezeréves Birodalmat vizionált, de a tízenöt évet sem kapta meg. A Nagyvezér pedig 1944 végére már totál becsavarodott, ahogy ez már  az Adolf hiányzó…..
  Lszambnak ment el az agya, még novemberben: Kedves Jakab!Régi olvasója vagyok a blognak, de most adom a fejem először beküldésre. A minap olyan - meglehetősen ritkán előforduló - helyzetbe kerültem, hogy szinkronizált formában láttam egy részt a The Big Bang Theory c.…..
Lensver 2014.06.11 01:00:22
@Yooha: Ja, igen. A Settlers of Catan nevű társasjátékban a fa (wood) meg a birka (sheep) alapanyagok, amiből építkezni tudsz. Viszont a wood az álló hímtagot is jelent (morning wood - reggeli merevedés). Szóval mikor Sheldonnak wood kellett a sheep-jéhez, akkor nyilván ennek volt egy másodlagos értelme is :) Magyarba nyilván ez csak nagyon erőltetetten lenne átültethető. Mondjuk én meg a captain - kapitány (százados helyett) fordításokon mosolygok mindig. Persze ha beosztásról van szó, akkor kapitány, de ha katonai rangról, akkor az százados.
Egybehangzó vélemények szerint Pacific Palisades legszebb házát vásárolta meg a sztár. Bónusz: a szomszédban lakik Matt Damon évszázados barátja, Ben Affleck is. A New Yorkból költözni akaró Matt Damon, felesége Luciana Barroso és gyermekeik már egy ideje új otthont…..
Lensver 2012.09.03 13:10:04
@mézescsók: Nem olyan sok gép az (kb. 10-11, súlyzótartókkal együtt), csak két fal végig tükör, úgyhogy tükröződnek benne a gépek :)
A múltkori Hasselhoff féle bohóckodás elindított valamit nálam, azóta végigjártam a hozzá hasonló borzadályok rögös ösvényeit, ebből mutatnám be most a nagy sikernek örvendő Pókember reboot film kapcsán, hogy is képzelték el ezt az egész ugri-bugri póki szuperhősdit…..
Kezdetben horror mérföldköves listát terveztem, de valami elrettentett tőle ( nem is tudom, mi... ), úgyhogy inkább egy sokkal szubjektívabb témát választottam, méghozzá egy egyszerű kedvenc listát. Összeszedtem kedvenc horrorfilmjeimet, és egytől huszonötig rangsoroltam őket. Még egyszer kiemelném,…..
Egy jókora konyhaasztal, körülötte vagy egy tucat divatos kínai fiatal, pár csavarhúzó, két-három flakon ragasztó. Nagyjából ezek egy 55 dolláros, vagyis ultraolcsó táblagép gyártásának utolsó fázisának kellékei.  A kínai Sencsenben készült hétperces videón a…..
Lensver 2012.06.18 16:57:10
@will: A Makó Jeruzsálemtől hasonlatban a Makó az egy lovag, aki eltévedt a Szentföldre menet a keresztes háborúk idején. Legalábbis így szól az anekdota:)
Nem mondom, hogy váratlanul ért a Két pasi megy egy kicsi évadnyitójának lenyűgöző nézettsége, de ettől még meglepett a dolog: az előzetes adatok szerint 27,8 millió nézővel, 18-49-ben pedig 10,3-as ratinggel nyitott a Charlie Sheen nélkül elinduló évad, ez pedig sorozatcsúcs,…..
Lensver 2011.09.21 13:13:50
@galamb01: Ez igaz. Chuck Lorre egyszer (talán egy The Big Bang Theory epizód után) betett egy vanity cardot a kb. 100 fős közönségről akik nevetni szoktak a műsorok alatt. Pont azért mert elege volt, hogy állandóan azzal gyanúsították, hogy nevetőgép szól a háttérben. Bár mondjuk nyilván némileg "idomítva" van az a közönség (én nem kacarászok olyan kitartóan, mint ők :)

Egyébként ebből még bármi lehet, bár tény, hogy Sheen volt (számomra) a "breakout character" a műsorban
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Lensver 2011.08.24 19:49:36
@Doktor Kotász: Több fajta oltalom van. Van a szabadalmi mintaoltalom, amikor nem a "lámpát" véded le, mint találmányt, hanem a "lámpát, állítható fényerővel" mondjuk. Az apple ha jól tudom akkor itt az egésznél a mintaoltalomra hivatkozik.
IDDQD Így kell állást keresni 2011.07.29 14:45:23
Erin Michael Vondrak amerikai grafikus úgy gondolta, tutira megy, amikor megpróbált állást szerezni a Valve-nál, és a szokásos önéletrajz-motivációslevél kombót ezzel a videóval toldotta meg:    Most aztán főhet Gabe Newellék feje, mert ha visszadobják, ők lesznek a…..
Lensver 2011.08.02 11:56:05
Ma David McCandless egy korábbi infografikáját szeretném figyelmetekbe ajánlani. Néhány érdekes statisztikai adaton keresztül mutatja be, hogy csökkentsd az esélyét annak, hogy repülőgép-szerencsétlenség áldozata legyél.Nagyításért kattints a képre!..
Ausztria zöld szívében, Stájeroszágban a Hochschwab-hegy lábánál található Grüner See vagyis a Zöld-tó. A tó ősztől kora tavaszig mindössze 1-2 méter mély, környéke pedig igazi alpesi kirándulóhely.   Nyáron azonban a búvárok egyik kedvenc merülő helyévé válik.…..
Lensver 2011.06.11 21:27:46
@egy maréknyi dollár: Itt van a szomszédban, Tragöss mellett. Elmész Sopronba, át a határon, aztán Bécsújhelyen át el Kapfenbergig, ott meg kábé útbaigazítanak. De ha ragaszkodsz az útvonaltervhez, javaslom a Google Mapsot.
A játékról már láthattunk promót, de most kiderül, hogy milyen lesz kontroller nélkül játszani Xbox Kinecten. Jó kis testmozgás. Nagyon meggyőző, azonnal kipróbálnám. To do: kell szerezni Kinectet és Xboxot is kölcsönbe...
Lensver 2011.06.06 15:36:44
@hammerhead: ha már star wars akkor inkább light sabre, nem? :)
A PlayON (leánykori nevén CD Projekt) bátor vállalkozásba fogott: ezentúl nemcsak játékokat, hanem könyveket is ki fog adni, méghozzá a lengyel Andrzej Sapkowski fantasy regényeit. Aki nem tudná: Sapkowski írásai alapján készült a The Witcher című pc-s szerepjáték, aminek a…..
Lensver 2011.05.17 22:12:59
@herpa: Ugyanez jutott eszembe nekem is. Ebből következően Garaboncoló, vagy Ördögölő lehetne :)
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
Lensver 2011.04.11 00:34:53
@Mercel: Bocsáss meg, csak szeretnék reagálni arra, hogy a "történelem folyamán eddig az összes tehát kivétel nélkül az összes diktatúra elbukott". Összemosod a klasszikus diktatúra fogalmát a modern diktatúrával. A modern diktatúrák alapja a nacionalizmus (semmi esetre sem a primodalista megközelítés alapján), amit kb. a francia forradalomtól számíthatunk (persze vannak más elméletek, de én ezt követem). A modern diktatúra ideológiái pedig a fasizmus (és altípusai), illetve a kommunizmus és a szocializmus (és altípusai). Ezek mindegyike meglehetősen újkeletű ideológia. Ilyen értelemben tehát például a kínai népköztársaság kommunista diktatúrája már egy ideje működik. Tehát nem igaz, hogy a történelem folyamán minden diktatúra megbukott, ugyanis a modern diktatúrák története csupán 100-150 évre nyúlik vissza. Ha már itt tartunk akkor a modern demokrácia sem jelenti ugyanazt, mint a klasszikus demokrácia.
Bojana Novakovic - Skinning by papuraverdeAz SS-nyaktetkós, kis neonáci tinilányt alakító Bojana Novakovićtól a horogkeresztes zászló alatti szenvedélyes hempergés receptjéért még a legalább féltucatszor bizonyítottan kopulált, hat gyermekes Magda Goebbels is sírva könyörögne.…..
Lensver 2011.04.01 22:33:20
@Rüheskandúr: Na egyébként ez egy jó példa a GDP rangsor hiányosságaira. Mmint az USA meg az EU. Papíron az EU gazdaságilag jobb mint az USA (ez igaz is), mégis az USA lenyelné keresztbe Európát, ha azon múlna. Ebben teljesen igazad van.
Lensver 2011.04.01 22:37:04
@Rüheskandúr: Amúgy jól elkanyarodtunk az albán muszlim SS hadosztálytól :D
Lensver 2011.04.01 22:55:54
@Rüheskandúr: Az biztos, hogy lenne néhány ország aminek a lakosságának jórésze lemenne a teniszpályára (és ott fűbe harapna), ha beütne a balhé. De az biztos, hogy az amcsik se véletlenül vezették be, hogy pl. a texasi olajtartalékokat nem lehet csak úgy kitermelni (pontosabban a belföldi olajkitermelést súlyos adók sújtják). Mindenkik úgy készül fel, ahogy tud. Szerintem Kínában pusztán a demokráciára való áttérés eredményezne jópár százezer elhunytat.

Az USA látszatmutyija pedig egy igen szofisztikált kifejezés a semmiből termelt/teremtett gazdasági potenciálra. És sajnos valóban így van. Ennek isszuk meg a levét is most éppen, ebben 100 százalékig igazad van. Nincs még egy ország aki képes a puszta levegőből tőkét csinálni. Fújják a lufikat, néha meg eldurran egy-egy. US Style :)
Nos, Ace22 barátunk megrázta magát, és sorozatának december elején megígért harmadik részét (pontosabban: a harmadik rész első fejezetét) máris a Lemilblog olvasóközönségének értő és kritikus tekintete elé terjeszti. Ha az ilyenkor szokásos csúszópénzt anyagi ösztönzőt…..
Lensver 2011.02.28 21:34:21
@Rosszindulatú Vászka: Ez amúgy jó meglátás. Azt én sem értettem soha, hogy pl. a henry puskák voltak nagyon elhíresülve a polgárháború alatt ("Azok a rohadt északi puskák, amiket megtöltenek vasárnap és egész héten lőnek vele" - szólt a déli mondás ugye), meg a Sharpsok, amivel asszem még külön mesterlövész csapatokat is felszereltek, de mégis a winchestert ismeri mindenki. Sztem ez amúgy oda is visszavezethető, hogy a merevlemez a winchesterről kapta a nevét, azt pedig mindenki ismeri, és néhányan nyilván megkérdezték honnan a név. De az is sziklaszilárd tény, hogy a winchesterek változatai masszívan felülreprezentáltak a westernfilmekben.
Lensver 2011.02.28 22:12:49
@Rosszindulatú Vászka: Azt olvastam, hogy valamelyik északi tábornok azon aggodalmaskodott, hogy mennyibe fog kerülni, ha az emberek elkezdenek szerelt lőszereket lődözni az ellenségre a puskákból. Mondjuk Spencer meggyőzte Lincolnt, hogy jobb a nagyobb tűzgyorsaság, mint a töltények ára miatt nem bevezetni az új puskát. Meg nyilván azt is könnyű belátni, hogy az ismétlőpuskák mindenben felülmúlják az elöltöltősöket. Ezeket a spencer meg henry pro/kontra információkat meg köszönöm, mindennap tanulunk valami újat.

Jók amúgy a "modernebb" puskák is, de azért nekem mégis az a "legtermészetközelibb", mikor elöltöltős kovás puskával járod a vadont. Egyes hegyi emberek akkora mesterei voltak a fegyverüknek, hogy el tudták lőni teszemazt a mókus alatt az ágat, hogy a bundájukon ne legyen golyónyom, mert úgy többet ér. Voltak olyan hegyi emberek, akik évekig nem jöttek le a hegyről (mmint nem találkoztak senkivel), mert lőporuk volt elég, a felhasznált ólmot meg lövés után összeszedték a találati helyről. Nah azok komoly arcok lehettek :)
Lensver 2011.03.01 00:01:03
@teddybear01: Igen köszönöm, most már én is rájöttem, hogy a coltok mindegyike fordult, miután a kakast felhúzták. Nekem csak az nem volt eddig világos, hogy a magyarban a revolver meg a revolverezés nem fedi egymást. Tehát ha fel kell húznod a kakast minden lövés előtt az revolver, de nem revolverező revolver (rovar meg bogár tipikus esete). Mily céda is a magyar nyelv:) Most utánaolvastam és már világos hogy angolul-magyarul mindegyik revolver, ha SA ha SA/DA rendszerű (meg láttam van manapság csak DA is). Magyarul lehetne nem önfelhúzós meg önfelhúzós, és akkor az olyanok mint én nem értenék félre a csíziót.

A filmet meg kösz, már kúszik lefelé:)
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Lensver 2010.12.23 10:39:59
Hahaha. 1539 megkérdezett közül 65% azt mondja a die Welt egyik cikkénél a szavazáson, hogy ezek a változások veszélyesek, és Magyarországnak nincs helye többé az EU-ban :D

www.welt.de/politik/ausland/article11785996/Der-Fuehrerstaat-Ungarn-gefaehrdet-die-EU.html

A cikk amúgy "remekül" bemutatja, hogy fasizálódik Magyarország napról napra. Ennyit a külföldi semleges és objektív tájékoztatásról/tájékozottságról. Félnek január elsejétől?
Igen vicces lenne, ha közel hatvan átvert online vásárló jól beperelné a Galéria Savaria nevű online piacteret és nyernének tőle közel hatvan gyémántgyűrűt. A legviccesebb, hogy ez első blikkre nem is tűnik akkora képtelenségnek.A szájt most éppen igen szórakoztató…..
Lensver 2010.12.13 08:04:43
@hagyma: Konkrét esetről tudok (példának lett felhozva annak idején, mikor az egyetem alatt egy call centernek dolgoztam és tréninget tartottak).
Lensver 2010.12.13 08:14:23
@hagyma: Nem, ezt az egy dolláros Ferrarit csak szemléltetésnek írtam. Az eset amiről tudok (és olvastam az ott kiosztott magazinban) egy vállalkozóról szólt, aki eBay-en hirdetett, hogy házat épít annak aki megnyeri az aukciót. A gond csak annyi volt, hogy a ház az sok ezer eurót ért, az aukció meg 1-2 ezer euróval zárult. Az illető vállalkozó végül megépítette a házat. Bocsáss meg, hogy a pontos összegekre nem emlékszem már, de jó pár éve történt.
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
Lensver 2010.11.26 18:43:54
Én csak tényleg azt nem értem, hogy mikor az állam mindenki nevében felvett ~1 milliót hitelben és a fejenkénti államadósság ezzel 2 millióra nőtt, akkor nem bánkódtak annyian, mint a mostani események kapcsán, mikor az állam az általa kötelezővé tett megtakarításokat próbálja meg felhasználni az államadósság csökkentésére (meg más egyébre). Vagy ez pusztán azért van, mert az emberek a hitel (~államadósság) esetén úgy vannak vele, hogy az valami virtuális dolog, meg majdcsak visszafizetjük valahogy, de ha a megtakarításról van szó, akkor az szent és sérthetetlen? Sok esetben még fel nem használható pénzek vannak a magánnyugdíjkasszákban, mert sokan nem érték el a nyugdíjkorhatárt (tehát kvázi az is virtuális, igaz hogy a "sajátod", de ne felejtsük el hogy az államadósság is minden állampolgárt terhel). Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy azt várjuk, hogy majd az államadóssággal lesz valami a jövőben (és az államcsőd miatt aggódunk), vagy féltjük a nyugdíjakat (és amiatt aggodalmaskodunk). Nyugdíj nyilvánvalóan lesz a jövőben is (a mértéke persze függőben), viszont ha az államadósság mérséklődne (vagy neadjisten eltűnne), hosszabb távon annak mindenképpen pozitív hozadéka lenne. Az mindenesetre tény, hogy ezt az egészet finomabban is be lehetett volna adagolni az embereknek, nem pedig ajtóstul rontani a házba (meg ráijeszteni azokra, akik kiírják magukat a szolidaritás közösségéből, vagy hogy nevezte Matolcsy).
Lensver 2010.11.26 18:55:49
@kolbászoszsömle: Tény, hogy a szociális kiadások is biztos hoznának 2700 milliárdot, ha hirtelen beszüntetnénk az összeset (munkanélküli segélytől a lakástámogatásig), de ez olyan elrugaszkodott ötlet lenne, mint, hogy ezentúl mindenki fizessen mindenféle egészségügyi ellátásért teljes árat (tehát még biztosítása se legyen). Ilyen meg a világon nincs.
IDDQD Mi volt Mario eredeti neve? 2010.10.11 11:23:00
Nem, nem Jumpman – bár a Donkey Kongban tényleg így hívták, és csak később lett Mario. Nintendo-alfanördök most a bevatattoak fölényes mosolyával megjegyezhetik, hogy „Mr. Video”, ugyanis Mijamoto Sigeru így hívta a karaktert még a Donkey Kong fejlesztése alatt.…..