Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drolt

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bond-mozik legjei I: A legjobb Bondok és Bond-lányok A Bond-mozik legjei II: Az 5 legdögösebb alapmotívum és az 5 legjobb negatív karakter 23 hivatalos Bond film készült el eddig, ezek között vannak jók, rosszak és közepesek is. Habár nagy általánosságban tartotta a jó szintet…..
A részlet a Gazdaságpropaganda Gazdasági Minisztérium mai közleményéből van (becsszóra), amelynek kapcsán értelmezésért esedezünk. Először a kommüniké. Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb…..
drolt 2014.08.24 16:42:32
@s.g.l.: Papírforma szerint 56 féle adó fajta van - ebből egy vállalkozás kb. 45-48 félét fizet - kisebb-nagyobb összegben. pl. a kamarai "tagdíjat", ami 'igazán nem nagy összeg', kötelező megfizetni és adók módjára behajtható, és nem kapsz érte semmit. + sokan elfelejtik az adók közé sorolni pl. az illetékeket, amit persze minden apró-cseprő engedélyhez, hivatalos eljáráshoz stb. le kell róni és szintén a NAV ügye. A lényeg, hogy ennyi adóteher, mint ami most az orbán kormány alatt van (beleértem az ezekkel járó adminisztrációs terheket és a legtöbbször az adó mértékét is), még soha nem volt kis hazánkban. Szomorú, elkeserítő helyzet ez, és éppen ezért - mert bár mint műsorszolgáltató nem kedvelem, de mint vállalkozás megértem - az RTL klubnak drukkolok: talán van valahol még jog és kikényszeríthető igazság....
Azt mondja a hírek, hogy a kutyát  nem érdekli a gazdasági növekedés csodafegyvereként számon tartott Növekedési Hitelprogram. Ezt speciel simán meg tudom cáfolni, mert de, nagyon is lenne akiket érdekelne, legalábbis az én ismeretségi körömben éppen most szembesültek azzal,…..
Elektronikus levelet kaptam egy somogyi faluból. Jól ismerem a feladóját. Ha ott vagyok, gyakran megfordulok kisforgalmú boltjában. Tizenöt-húsz törzsvásárlója lehet; szerény megélhetés. A levél így szól: „Pista Bácsi! Segítséget szeretnék kérni, ha tudnátok valami nagyobb…..
drolt 2014.01.27 11:32:09
@DFK: és, ha a számla adás ritka volt mint a fehér holló - a kötelező pénztárgép használat mellett, akkor vajon mit változtat a dolgon, hogy ezentúl online pénztárgép használata lett a kötelező????? aki eddig nem adott számlát, az eztán se fog, aki meg eddig is becsületes volt, azt jól megszívatták, anyagilag (nem csak az új pénztárgép árával, hanem a kötelező havi díjas előfizetéssel) na meg ne beszéljünk a rengeteg adminisztrációról, hercehurcáról. hogy a fenébe tud valaki kifizetni ennyi pénzt, ha gombostűt meg borítékot meg apróságokat árul????
Maffia módszerek Újbudán avagy mostantól egy bérlő sincs biztonságban? Az Indexen megjelent cikk szerint őrző védők foglalták el a Bikás parki sportcentrumot. Mivel tudom a dolog hátterét, gondoltam megvárom, hogy mi lesz az önkormányzat hivatalos közleménye. Nos, megérkezett…..
drolt 2013.08.16 07:25:02
@balfék: még helyesebb: eljátszotta Pécset. (egy t, mint tárgy rag)
Idős britek millióit büntetik teljesen igazságtalanul az energiavállalatok és a távközlési cégek, amikor külön díjat számítanak fel a papír alapú számlákért – állítja egy jogvédő csoport. A helyzet Magyarországon is ismerős. A Keep Me Posted nevű kampánycsoport szerint…..
A nemzet szeme meg se rebben az újabb és újabb többemeletes csalások láttán, és csak nézik, hogy hova tűnt a svájci óra. Közben virágzik a magyar korrupciókutatás és már keresik az elsimicskásodás angol megfelelőjét. Mong Attila heti lapszemléje. Montázs: Vastagbőr Az…..
drolt 2013.05.21 11:34:16
@wmaki: nem. az emberek. a jobboldali szavazók. mert nem a fidesz tag - fidesz szimpatizánsok nyerték el a koncessziók 80-85 %-át (mintegy bővítve, megszilárdítva a fidesz szavazó bázisát), hanem maguk a döntéshozók és szűk (nagyon szűk) környezetük: képviselő, családtagjai, szomszédja....
A kormányzati cinizmus határa a csillagos ég. Kiírták ugyanis azt a pályázatot, amelyben a koncessziós jogokról lemaradt trafikosok próbálkozhatnak mégegyszer, feltéve hogy tudják teljesíteni a követelményeket. Összesen egy hetük van erre – aki megpróbálja, valószínűleg…..
drolt 2013.05.18 10:22:31
@Blogger Géza: na én ezt se értem: a törvény megszabta, hol hány darab trafik működhet. Vannak városok, ahol ezek mind "elkeltek". Na mármost, ha valaki az új feltételeket teljesítve bead egy pótpályázatot, akkor mit és hol nyerhet? Vagy majd hozzá igazítják a trafikok számát? Vagy mi a szösz????
drolt 2013.05.18 10:26:14
@Blogger Géza: na ezt se értem, ha valahol már elkelt a törvényben meghatározott számú koncesszió, és most valaki teljesíti az új feltételekkel a pót-pályázatot, akkor az hol és mit nyerhet? Nagyon szigorú trafik szám és nyitási hely meghatározás van a törvényben. Vagy majd ezt is módosítják utólag?
drolt 2013.05.18 10:28:09
@hot-spot: remélem nem :)
sorok között A pénzadó 2013.02.01 04:05:00
Matolcsy György soha nem rejtette véka alá a fogyasztási adók iránt érzett elragadtatását, különös tekintettel azok megkerülhetetlen természetére. Ennek a szenvedélyes szerelemnek a gyermekeként született meg hazánkban az Európai Unió legmagasabb ÁFA kulcsa, a chipsadó, a…..
Egy újabb remek projekt került fel a listánkra a 40 cm-es kilátó, a kutyafitnesz, a Világörökségi Kapuzat, a fatuskók és a besencei teniszpálya mellé. A Brandhouse kft. "Az Alföld legnagyobb szánkódombja" címmel pályázott az Új Széchényi Tervben, 3 hónap…..
Jó-jó, teljesült tavaly az a nyomorult hiánycél, sikerült 607 milliárd forintra nyomni a mínuszt, ez vitán felül fasza. De sajnos olyan, mint mikor belépsz a gyerek szobájába, ahol gyanúsan nagy a rend - azért gyanús, mert tegnap délután még tájfun sújtotta terület volt. Aztán…..
drolt 2013.01.23 17:47:45
@Zedder: ehhez csak annyit, hogy Szlovéniában az átlagkereset 455 ezer forint...
Olyan, mintha a magyar állam nem is akarna sikeres Magyarországot. Miközben a kétharmad erőfeszítése és szócséplése nagyobb részt a látványosan sikertelen gazdasági szabadságharcra irányul, semmilyen értelmes stratégia nem látszik az illúzióvesztés és az általános…..
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
A kormány tényleg nem pihen – dolgozik éjjel, dolgozik nappal és dolgozott akkor is, amikor már mindenki más azon gondolkodott, mit fog enni és mennyire fog berúgni Szilveszter napján. A kormány a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket (lásd 1700/2012. (XII. 29) Korm.…..
drolt 2013.01.10 09:24:41
@irónika: igazad lehet, főleg a névsorok összevetésében - sajnos
Mindenki, aki nyitott szemmel jár az országban, világosan láthatja, hogy jobban élünk, mint négy éve. Hiszen nincs olyan szegmense az életünknek, amin ne érződne az a végtelen szerencse, ami bennünket ért 2010-ben, és mely azóta is tart. Jobban élünk, mint négy éve. Négy…..
drolt 2013.01.05 15:28:08
@pánpéter: én bekaptam..., ha ez neked jól esik, lelked rajta,mert szép álmaid lehetnek több ezrek elszegényedéséről.
Én rosszabbul élek, sokkal rosszabbul, mert a 16 % egy dolog, de mellette 55 féle adót fizetek!!! Ha kell a lista, összeállítottam..., mert magam se akartam elhinni...
Tisztelt magyar Állampolgárok! Kedves Barátaink! 2012 a megújulás éves volt. Az év eleji spekuláns támadások, majd Brüsszel akadékoskodásának ellenére a kormánynak sikerült megújítania az „elmúltnyolcév” kárhozatában szenvedő Magyarországot. Bár a pénzvilág kalózai…..
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Volt egy épület a Hercegprímás utca 5 szám alatt, a Bazilika felől a második, az alábbi térképen az üvegtetős. Belváros-Lipótváros - amúgy remek - interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a…..
drolt 2012.11.14 18:35:29
@inzsellér:
Meglátszik...mármint Pécsen - sajnos
  Huszonkét év óta először: összeomlás határán a kerületi költségvetés.   Az október 4.-i kormányülésen nem járultak hozzá, hogy Újbuda másfél milliárdos kötvényt bocsásson ki az elmaradt fejlesztések finanszírozására. Tekintettel arra, hogy az összeg az…..