Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rakéta

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Maga az eljárás körülbelül kétszer annyiba kerül, mint itthon. Ezzel nagyjából el is mondtunk minden rosszat a procedúráról.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Rakéta 2009.06.19 10:31:08
Ma vizsgáztattam a motoromat a Mozaik utcában. Röviden:
Természetesen bejelntkeztem előtte. 6:20-ra kaptam időpontot, ott voltam 6:15-re, biztos ami biztos. (hogy miért van időpont azt nem tudom, de ez kiderül később).
Rövid kb. 20 perc várakozás után bedtam a forgalmit és az igazolványomat, majd mondták üljek le, majd szólítanak.A következő 25 percben volt alkalmam megnézni az itt előforduló nepperek, átnyomató kisiparosok hadát. Jópofizás haverkodás, Micikének kávé hozás, cigi szünet, minden volt. Ekkor végre szólítottak. 7 óra után néhány perccel. Bemehettem a négyes sorra. Előttem két autó, plusz néhány bent a "soron". További 20-25 perc után betólhattam a vasat ellenőrzésre. Világítás, duda, index, minden rendben. Ezt én tudom, de a szaki csak ugy rutinból sorolta végig, oda se nézett.
Ismét pár perc várakozás, majd fékpadra gurulás. Fék mérés, kb. 3 és fél esetleg négy perc. Tovább tolás, pár perc várakozás, mehetek a pnztárhoz. Ekkor volt 7:40. További 15-20 perc várakozás után fizethettem, és mehetek ki, várni, hogy felragasszák az új matricát. Erre tényleg nem kellet sokat várni.
Tehát idópontra érkezve a teljes művelet 6:15-től tartott 8:10-ig, azaz 115 perc. Az effektív vizsgálat tartott kb. 5 és fél percet, a papírmunka további 10-15 perc, összesen legyen 25 perc. 115-25 = 90 perc semmit tevés és az undorító hangulat figyelése.
Ez a haza vizsga állomás.
A Dunaferr szerdán Miskolcra látogatott a 18 éven aluliak rájátszásának felsőházában. A tét nagy volt, ha a vendégek két vagy három ponttal távoztak volna Miskolcról,  biztosították volna helyüket a bajnoki döntőben. A 42. percben, 4-2-es Dunaferr-előnynél szakadt félbe…..
Rakéta 2009.02.13 19:24:26
@avessik:
1. A jv-nek nem kell minden döntését megindokolnia, megmagyaráznia (persze szerencsés tájékoztatni a csapatokat és esetleg a közönséget is).
2. Nem hiszem, hogy ne ismerném el ha valaki téved.
3. Én sem értem a dunaferr edzőjét, miért nem engedte fel a gyerekeket játszani.
4. Igen, ebben egyetértünk, szerintem is jobb lenne ha nem helyi bíró vezetne, de ha megkérdezzük pl. a Miskolc csapatát, hogy fizet e plusz tízennéhány ezer forintot hogy ne haza vezessen, akkor inkább hazait kér. És ez több városra is érvényes, sajnos.
Rakéta 2009.02.13 21:23:40
@Calgary:
Ez sajnos nem etikai, hanem anyagi kérdés. Ha utazni kell valakinek, az pénzbe kerül. Ezt az utiköltséget nem akarja senki felvállalni, ha csak lehet kerülik.
Rakéta 2009.02.14 00:05:49
@Hasek70: Itt nem egy-két játékos volt a cserepadon, hanem az egész csapat.
Itt most magyarázni csak azok miatt kell akik nem ismerik elég jól a szabályokat.
Előfordul, hogy hibáznak a "sporik", de ez nem az az eset volt.
Mi lenne ha bármelyik edző gondol egyet és 2 percet pihenteti a csapatot a padon? Életszerű helyzet... A másik csapat addig malmozzon.
Megpróbáltam megértetni a szabályt, de vitatkozni nincs értelme, ezek tények, így KELL eljárni.
Részemről ennyi.

Ja, májustól indul egy játékvezetői tanfolyam, ide minden érdeklődőt is szívesen látunk. ?)
Az NZ-Stars–UTE mérkőzésen és utána is a vendégek, illetve szurkolóik vitatták a hazaiak második, mint később kiderült, győztes gólját. A kérdés az, tilos felszabadítást kellett volna ítélniük a játékvezetőknek, vagy sem? Elemzés következik videóval.A vitatott…..
Rakéta 2009.02.02 13:08:07
@Rex: Tartalmas hozzászólás. Persze, a vonalbíró Starsos, és hatalmas összeget kapott, hogy csaljon nekik. Tulajdonképpen ebből él...
A lila színű virágokat pedig letapossa az óvoda kertjében, de csak kedvtelésből.
Rakéta 2009.02.02 16:53:33
@kerusz: A felvetéseddel teljesen egyetértek. Pár évvel ezelőtt kezdeményeztem egy - nevezzük megbeszélésnek, ahol szerettem volna ha minden edző résztvesz és közös nevezőre hozzuk a kérdéses eseteket. Sajnos csak azok jöttek el, elég kevesen - edzői részről - akikkel amúgy sincs probléma, értik és alkalmlazzák a szabályokat.
Sokszor kértem video felvételeket is, de legtöbbször csak igéret maradt a küldés. Szerencsére most már elég sok elérhető neten is, itt is, de a minőség így sajnos elég gyatra, de amit lehet azt felhasználjuk.
Rakéta 2009.02.02 16:54:58
@kákalag: Amint a teljes meccset meg tudom nézni, szívesen leírom a véleményemet.
Jégkorong A tilos felszabadítás 2008.10.27 14:53:00
A játékvezető-testület szakmai segítségével új sorozatot indítottunk. Kedvenc sportágunk szabályai nem egyszerűek. Megkíséreljük végigvenni a szabálykönyv fontosabb pontjait. A harmadik részben a tilos felszabadítással, leánykori nevén a túlütéssel foglalkozunk.Ezen…..