Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uprmedia

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az EBEL legjobb, legnagyobb költségvetésű, legkiemelkedőbb felkészülési mutatókkal rendelkező éllovasa érkezik hozzánk, de a mi feladatunk megmutatni, hogy pénteken ez mind-mind nem számít" – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A Red Bull…..
uprmedia 2010.10.01 15:01:04
Figyelemre méltó eredményeket ér el az EBEL-bajnok a nyári klub Európa-bajnokságnak beillő European Trophy sorozaton. Korábban hírt adtunk arról, hogy a finn bajnok otthonában 3-0-ra nyertek. Azóta többször egy góllal kaptak ki svéd élcsapatoktól, de szerdán ismét remekeltek.…..
A hat első osztályú csapat fontos kérdésekben állapodott meg kedden. A résztvevők egyetértenek a Fehérvár rájátszásbeli indulásával, de az esélykiegyenlítésnek több módját is alkalmazzák. Egyrészt gyengítik a magyar EBEL-csapatot, másrészt megteremtik saját maguk…..
A 29 éves Ales Kranjc a Sapa Fehérvár AV19-ben folytatja pályafutását. A ponterős bekk az előző szezonban a Vienna Capitals játékosa volt, 63 mérkőzésen 27 pontot szerzett, viszont pluszmínusz mutatója a leggyengébb volt a csapatban, –15. A szlovéniai divízió 1-es…..
uprmedia 2010.07.29 20:35:12
Az EBEL kétnapos bledi ülésén az előzetesen jelzettekhez képest egy változás történt, az viszont meglepő és nagy horderejű. A német másodosztály bajnoka, az EHC München beadta felvételi kérelmét a ligába. Az osztrák fórumok szerint a tíz csapat támogatja Pat Cortináék…..
uprmedia 2010.05.31 08:51:16
@budaijegesmedve:
Szerintem ez, nem bitos hogy így van. Lehet, hogy Münchenben már unják a másodosztályú mecceket, és inkább átmennek Ingolstadba DEL-t nézni. Az EBEL az első pár szezonban biztos felkavarná az állóvizet. Az elmút évben volt szerencsém két DEL csapatot látni Salzburgban, a Adler Mannheimet, és a Kölner Haie-t. A Red Bull simán verte őket (2-3 gól különbség)szerintem nem kell túl értékelni őket. Szerintem a München csak középcsapat lenne (valahol a Graz és a Villach szintjén) az EBEL-ben.
Az, hogy válogatott szinten itt tartunk, ez javarészt a Volán EBEL szereplésének köszönhető. a MOL -liga, lásd a Románokat épp hogy a Divizió 1 -be kerülésre lenne elég, igazábol a farmcsapatok versenyeztetésére lenne elegendő.
Nem csak a pénz miatt nem tudunk még egy EBEL csapatot kiállítani, hanem azért mert nincs még egy csapatra való EBEL szintű játékosunk, 20 légióssal meg nem lehet kiállni az EBEL-ben
Pénteken véget ért kapusunk kéthetes finnországi próbajátéka. Az utolsó edzés után a klub elnöke arról tájékoztatta a magyar hokist, hogy az edzők elégedettek vele, és bizonyította, helye van a csapatban. Pasi Nurminen Hetényi Zoltánnal is ismertette a klub hivatalos honlapján…..
uprmedia 2010.05.28 17:53:40
Vasárnap letelt az első hét Hetényi Zoltán próbajátékából, ezúttal Lahtiban találkoztunk vele, és a nyaralását családjával töltő Tommi Satosaarival is. A magyar kapussal az eltelt hétről, finn csapattársával a múltról és a jövőről, valamint Hetényiről beszélgettünk.…..
Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább…..
Hoki Sport Club Csíkszereda néven, kék-fehér-fekete színekben indulhat az új szezonban az SC, a csapat neve a címerben is magyarul szerepel majd. Ezt az értesülést Ráduly Róbert, Csíkszereda jégkorongbarát polgármestere megerősítette blogunknak, de közölte, az adminisztrációs…..
A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk…..
Okosabban kellett volna játszanunk, voltak buta kiállításaink, ami eddig nem volt jellemző ránk. Néhány játékosunk nem megfelelően állt a mérkőzéshez, döntő helyzetekben elsősorban fejben szenvedtünk vereséget, pedig korábban éppen ebben voltunk erősek. Énekes Lajos…..
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
Nagyon nagy volt a különbség ma este a két csapat között az OB I. döntőjének első mérkőzésén. A hazaiakon látszott, hogy két kemény csatán vannak túl az elmúlt két napon, a vendégeken pedig az, hogy nem becsülik le az ellenfelet. Már 35 másodperc elteltével gólt…..
uprmedia 2010.03.20 10:15:04
@vaze: Én arra gondolok, hogy a Volán ne kapcsolódjon be az OB-1-be az EBEL után, de viszont ha ők kint befejezik, a magyar játékosok tovább játszhassanak ( a válogatott miatt). Én ezt úgy képzelem, hogy draft-szerűen a OB-1 legjobb négy csapata tudjon a rájátszás időtartalmára a volánból igazolni erősítést. Ezáltal a töbi csapat (legjobb négy) erősebb lesz, jobb meccsek lesznek, és a válogaottak sem esnek ki a játékból a VB előtt.Igy az is megeshet, hogy az OB-1 ben a végén akár a DAB-ot is erősíthetik a volt játékosaik (Ladányi, Horváth, Tokaji, Vass testvérek, míg mondjuk Palkovics, Fekete, Kovács pl.a Stars-t erősítené. Azt hiszem pikáns összecsapások lennének. Természetesen a Volán légiósai ebben nem vesznek részt, Ackerstrom, Satosari, Martz részére befejeződne a szezon. Viszont a Magyar Kupát a szezon elejére (szeptember) kellene tenni, még az EBEL előtt és ott a Volán teljes csapattal vehessen részt.
Az idény elején még nem lenne akkora különbég a csapatok között, és szezonkezdésnek sem lenne rossz.
Jó mérkőzést láttunk kedden, bár egyik csapat sem ment úgy, mint az első találkozón, értékelt blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Ma is a speciális játékhelyzetek dönthetnek Bécsben, és az, hogy melyik csapat lesz felszabadultabb. "Jól kezdtünk, az…..
Megállapították a jövő heti két válogatott mérkőzés és az EBEL-rájátszás jegyárait. A Magyarország–Románia meccsre az Icecenterbe 950 forint lesz a belépés egységesen. A jegyelővétel a helyszínen a hétvégén elindul. A Sapa Fehérvár AV19–magyar válogatott…..
A mérkőzés képe annyira nem volt gyászos, mint amit az eredmény mutat, értékelte Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Linzben látottakat. A 4-0-s vereség oka, hogy mindenben egy kicsit jobb volt az ellenfél. Kedden ismét tévéközvetítéses meccset játszik a magyar bajnok,…..
Kedd délután hozza nyilvánosságra a vilniusi négy nemzet tornára készülő magyar válogatott bő keretének névsorát Ted Sator szövetségi kapitány. Egyik ellenfelünk, Románia fürgébb volt, már megvan a 24 fős keretük. A két válogatott a nyitónapon találkozik. Az SC…..
uprmedia 2010.02.02 17:13:13
@csatoimi: Egy Volán - SC meccset össze kellene hozni a szezon végén Csikszeredán, mondjuk a magyar és a román bajnok összecsapna, és valahogy lehessen nézni nálunk is (fehérvár) a tv-ben. Ja és Árpi nálunk játszik..
Jégkorong Irány Szlovénia! 2010.01.14 17:15:00
Svájc után Szlovénia lepődhet meg a magyar jégkorong népszerűségének növekedésén, de aki eddig nem jutott jegyhez a sorsdöntőnek remélt magyar–szlovén meccsre, nem lesz egyszerű dolga. Két napja kora délután kezdődött a jegyértékesítés a ljubljanai divízió 1-es…..
Jégkorong Graz–Fehérvár 3-1 2009.12.29 23:24:00
A Sapa Fehérvár AV19-nek nem sikerült pontot szereznie az EBEL-első otthonában, a Graz háromgólos előnyre tett szert rettentő gyorsan, csak ezután bírt kicsit közelebb kerülni a vendégcsapat, Ladányi Balázs góljával, a vége 3-1 lett. További eredmények: Linz–Vienna 3-4,…..
Először verte meg a Sapa Fehérvár AV19-et a Medvescak Zagreb. A hazai jégen játszó horvátok a 11. percben 3-0-ra vezettek, ebben az időszakban ment el a meccs. A játék képe alapján a második menet is a zágrábiaké volt, egy szerencsés góllal mégis közelebb kerültünk. A harmadik…..
uprmedia 2009.12.28 17:48:42
@tolsztoj: Azért Satort nem éppen tisztességes módon távolították el fehérvárról. Ha jól emlékszem egy balul sikerült számunkra teljesen jelentéktelen csíkszeredai barátságos meccs után húzták rá a vizes lepedőt. Ha neki is lett volna egy plusz sora (Ladányi, Vas, Peterdi) és néhány jobb védő (Ackersrom, Bornhammar,Allen) valamint ne felejtsük el idén a fiatalok is jobban mennek, de ezt az eredményt ő is hozná mint Tolvanen. Tavaly az emberhátrányos mutató sokkal jobb volt, az emberelőnyösnél meg nem léptünk előre semmit sem. Az hogy Zágrábi szemmel jobban meg tudja itélni a mieink hiányosságait, a válogatott szempontjából jó, az,hogy ezzel a Volánnak árt, egyrészt nem tőlük kapja a fizetését, másrészt lehet, hogy tényleg elégtétel a számára.
Lehet, hogy én nem vagyok Tolvanen-fan, de nem látok sok különbséget a két edző között. Jövőre valaki olyat kellene hozni, aki meg tudná tanítani az emberelőnyös játékot!!
A Sapa Fehérvár AV19 magabiztosan verte legfontosabb ellenfelei egyikét. A hazaiak viszonylag gyorsan egyértelművé tették, komolyan gondolják, hogy még jobban el akarnak távolodni a 9. helytől. Már az első negyedórában ütöttek hármat, sorrendben Sofron, Vas János és Nagy Gergő…..
uprmedia 2009.12.22 09:40:57
@csatoimi: Szeretnék én is hozzátenni pár szót ehhez a kérdéshez.
Én személy szerint (remélem nem vagyok ezzel egyedül) becsülöm azt a segítséget amit álalad nyújt Csikszereda nyújt a csapatnak Árpin kersztül. én úgy látom a mostani ötödik helyünkben ez vastagon benne van. Sajnálatosnak tartom Pire és Tolvonás közt ezt a konfliktust, mert szerintem mindketten jól végzik a dolgukat, legalábbis az eredmények ezt igazolják. Én például nem szeretem Benk játékát, de ha a csapatnak megfelelel és hasznos, ám legyen.
Egyenlőre még nem a szurkolók állítják össze a csapatot. Én nagyon nem szeretném hogyha Pire távozna Fehérvárról, mert ne legyünk naívak bármelyik EBEL csapatba simán elszerződhetne (Palkoviccsal együtt), ezért inkább akonfliktusok elsimításán kellenne dolgoznunk mint az árkok ásásán. Pire ha olvasod ezt a blogot, tudd meg, hogy a közönség szeret Fehérváron, akár hányadik sorban játszol, veled vagyunk!
Csütörtökön ligaülést tartottak az OB I.-es csapatok, megszavazták a Vasas Bp. Stars ötletét, amely szerint az alapszakasz után nem egy, hanem két teljes kört játszik az öt csapat. Az alapszakasz és a rájátszás közötti másfél hónapban tehát 16 mérkőzést vállallt az öt…..
Az újpesti csapat játékosai a hétfői edzés után az öltözőben kitalálták, az NHL mintájára retrómezt csináltatnak maguknak a december 27-ei Winter Classicra. Az elhatározást hamar tett követte, tovább után máris be is tudjuk mutatni a mintát.Ezen a terven Buzás Norbert…..