Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pireza

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar kormány úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a koronavírus-járvány egyre erősödő negyedik hullámával. Kommunikációjával azt üzeni a polgároknak, hogy az oltási kampányok sikeres lebonyolításával a hivatalos szervek minden tőlük telhetőt megtettek, azok pedig, akik ezek ellenére se oltatták…..
pireza 2021.09.19 17:17:30
pireza 2021.09.19 17:25:56
@Ekrü: tökéletesen igazad van
Tőlünk nyugatabbra, mondjuk az USA-ban is, nagy hagyománya van az előválasztásnak. Itt mérettetnek meg a jelöltek, és az éles voksolásra már csak a polgárok által legalkalmasabbnak tartott aspiráns kerül be. Nos a magyar ellenzék éppen ezt szeretné tesztelni, de vajon nem üt e vissza? Javában dúl…..
pireza 2021.08.31 20:52:29
@Ekrü: ekrükém, benéztél egy nullát. Nem 80 %-ról van szó, hanem 8-ról.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Bevallom, irigylem a munkabírását, a tettrekészségét, a kitartását, a helytállását. Íme, a stramm férfi! A tokiói olimpia kapcsán hajnalban kelt, hogy átizzadt pizsamában kucorodjon a Kékes TB 43 típusú, megbízhatóan működő, a tetejét megkocogtatva bekapcsoló televízió…..
pireza 2021.08.28 18:45:12
@apro_marosan_petergabor: majd ha megtanulsz értelmezve olvasni, akkor fuss neki még egyszer, aztán írd meg, hogy hol a f@szban olvastál a posztban bármit, ami oltásellenes.
8 dekorációs ötlet a nappalidba 2. rész Ismét összegyűjtöttem 8 dekorációs ötletet, amelyekkel könnyedén feldobhatod nappalidat anélkül, hogy hatalmas összegeket kelljen fizetned érte. 1. A nappalik elengedhetetlen része a színben és stílusban odaillő szőnyeg. Az igazán jól megválasztott darab…..
A 444.hu hívta fel a figyelmet azokra vérlázító cikkekre, amelyek a baranya megyei újságban jelentek meg két napja. A beszámoló magáért beszél, ahhoz nem is lehet többet hozzátenni, de egy szempontra talán mégis érdemes felhívni a figyelmet. A Wikipédia összefoglalója szerint „Az emberiesség elleni…..
pireza 2021.07.10 13:19:09
@Ekrü: sikerült mindkét "idézetet" a szövegkörnyezetétől teljesen függetlenül kezelned. Niedermüller nem a fehér heterókat nevezte rémisztő képződménynek, hanem azt az állapotot, ami minden kirekesztés után marad („hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk:a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak..."), Baranyi pedig egy vitában mondta, hogy „Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye?" utalva ezzel a vitában szemben álló fél álláspontjára. Mondjuk nektek még az őszödi beszédet sem sikerült ennyi év alatt végighallgatni, szóval ne várjunk csodát...
pireza 2021.07.10 14:48:52
@Matyika Ápolója: nem, nem azt jelenti.
Ha a keresztény értékrendet elfogadva, az ember Isten képmására teremtetett, akkor képes arra, hogy elválasszon egymástól különféle dolgokat. Ezzel szemben mindig ugyanazt az ócska trükköt adják el nekünk már évek óta: konzervatív felfogású emberek ösztöneinek felkorbácsolásával önellentmondásos és…..
pireza 2021.06.21 20:33:28
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: OK, szóval aki krimit néz, abból gyilkos lesz... nem egyszerű ez így egy kicsit?
Hét pontban foglalta össze Perintfalvi Rita a maga Facebook oldalán, vajon Ferenc pápa miért nem akarja látni Orbánt. Na vajon miért? – kérdezi, sok kérdőjellel, majd előadja a végtelenül primitív O1G-narratíva keresztény-kompatibilis változatát. Pedig ehelyett akár gondolkozhatott is volna... Én…..
Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a…..
pireza 2021.04.29 15:52:01
@ulpius66: én sok baromságot olvastam már, de hozzád hasonló undorító, ostoba, rosszindulatú féreggel ritkán találkoztam. Nagy szerencsénk, hogy nem vagy fő-fő akárki (nem mintha a jelenlegi sokkal jobb lenne nálad) :)
Egy gondolat erejéig felejtsük el a fél éve tartó bezártságot és a lassan csődbe menő vendéglátóipart és turizmust. A politika szereti hangoztatni, hogy a Covid megtámadta a lakosságot és harcban állunk a vírussal. Ez nagyon szép és hangzatos hasonlat, de ha most ténylegesen háború dúlna a világban,…..
pireza 2021.04.27 11:56:35
@birka menet: nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy kimentem teraszozni. Alapból mindössze annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy meglehetősen álszentnek tartom a blogbejegyzésben leírtakat. Fussunk neki még egyszer, hátha sikerül: egy szót sem írtam arról, hogy JÁRVÁNYÜGYILEG egyetértek-e a teraszon üldögéléssel, egy szót sem írtam arról, hogy én magam üldögéltem a teraszokon, mindössze annyit írtam, hogy a bejegyzés által említett érveket nem fogadom el.
pireza 2021.04.27 13:58:35
@11 Favágó: vigyázz ezzel az ellenzékizéssel, mert pl. nálam jobban nem igazán lehet utálni a vezért, de ezt a bejegyzést nettó baromságnak gondolom, és ehhez semmi köze a pártállásomnak.
pireza 2021.04.29 13:53:13
@élhetetlen: ha ezt olvastad ki abból, amit írtam, akkor nagyon hülye vagy
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
pireza 2021.04.21 15:14:19
Idén demagógiát hozott Húsvétra a nyuszika. Persze kampány van. A pártok és a politikusok mindent alárendelve a 2022-es győzelmükért küzdenek. Ezzel még nem is lenne baj, hiszen a kampány a parlamentáris demokrácia egyik alapvető ismérve. A baj csak az, hogy szó szerint MINDENT ennek rendeltek alá,…..
pireza 2021.04.05 15:59:10
@MAXVAL birсaman közíró: "A ballibek oltásellenessége szerencsére jelentősen segíti a Fidesz-kampányt." - Lehet, hogy így lenne, ha létezne. De nem létezik.
Gyurcsány titokban oltásellenes? Illusztráció: MTI/Kiss Dániel Korunk egyik nagy problémája, hogy ha egy eredendően súllyal bíró jelzőt ráhúzunk mindenre, akkor elveszíti a súlyát. Így ha minden sértő és bántó, akkor semmi sem az, ha minden rasszista és kirekesztő, akkor semmi sem az és még…..
pireza 2021.04.05 11:33:20
@Ekrü: legalább a nevét írnád helyesen: PFIZER. Pontosan mikor tiltakozott ellene az ellenzék? Lehetőleg ne az origo vonatkozó irományát linkeld be, kérlek. Az pedig, hogy a kínaival oltott emberek a kártyájuk birtokában vidáman szaladgálnak, inkább ijesztő, mint örömteli, tekintettel arra, hogy sokukban egyáltalán nem alakul ki védettség.
Teljesen értelmetlen a lejárat automatikus számítása, miközben lenne sokkal jobb módszer is. Igaz, azon dolgozni kell...
pireza 2021.04.04 15:20:56
@dare: azt hol láttad, hogy az Unió elfogadja a keleti vakcinákat? Én úgy olvastam, hogy a tagországokra bízzák, elfogadják ezeket, vagy nem.
Politikusnak lenni nehéz. Az emberek azt szeretnék, hogy minden kívánságukat teljesítsék, de ez katasztrófához vezet. Például ki az, aki a lezárások szigorításáért kampányol? Mármint az orvosokon és a járványügyi szakembereken kívül? Mindenki az újra nyitásért lobbizik. Ha ő nyitva lehet, akkor én…..
pireza 2021.03.27 20:45:45
@jozsef_12: eddig is látszott, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, cserébe rendkívül paraszt vitastílusod van, de hogy egy aljas, rosszindulatú geci is vagy, az ebből a legutóbbi válaszodból derült ki egyértelműen. Hogyan tudod BÁRKI halálát kívánni, te EMBERI SELEJT? (klasszikusokat csak pontosan...)
pireza 2021.03.27 21:13:27
@jozsef_12: kicsi szívem, ha ismernél, nem orbánoznál, mert nálam jobban nem nagyon lehet őt utálni. Te itt nem vitáztál, hanem erőszakosan, ellentmondást nem tűrően, minősíthetetlen stílusban kioktattál számodra ismeretlen embereket, akiknek más a véleménye, mint neked. Az talán még az egyszerű agyadnak is feltűnt, hogy az egyes országok lezárásai elég kis mértékben befolyásolták/befolyásolják a járvány felfutását. A jelenleg napi 250 körüli haláleset az esetek egy részében törvényszerűen bekövetkezett volna a beteg általános állapota miatt. Másik részében nem közvetlenül a covid, hanem az egyéb, többnyire kórházban szerzett fertőzősek okozzák a halált. A "valódi" covidban elhunytak aránya az összes haláleset 3-5 %-a lehet. Viszont a lezárások által okozott pszichés, gazdasági és egzisztenciális károkat jelenleg még csak felbecsülni sem lehet. További kellemes rettegést kívánok.
pireza 2021.03.27 21:45:22
@jozsef_12: neked is szép hétvégét!
A problémákat messze meghaladó előny származik abból, ha az oltottak találkoznak a vírussal...
pireza 2021.03.23 21:33:49
@kvadrillio: hülyeségeket írsz. Izrael lakossága 9,2 millió ember. Azt mondod, hogy 27 %-os oltottságnál az oltottak 5,7 %-a meghalt. 9,2 millió 27 %-a durván 2,5 millió. Ennek 5,7 %-a 142.500. Izraelben a mai napig 6.114 ember halt meg koronavírusban.
A kormány igyekszik határozottnak mutatkozni, ugyanakkor érződik a kétségbeesés a hivatalos nyilatkozatok szövegeiben. Maga a miniszterelnök is azzal hárít el minden ellenzéki kritikát, hogy politikai ellenfelei vakcinaellenesek, ezért nem akarhatnak jót a magyar polgároknak. Ez a kijelentés…..
Noha valóban zajlanak Magyarországon vakcina-oltások és tényleg nagy mennyiségben érkezik hozzánk orosz illetve kínai oltóanyag (a csörgedező nyugati vakcinák [Pfizer, AstraZeneca, Moderna] mellé), a járvány harmadik hulláma óriási erővel csap le hazánkra. Az országos tisztifőorvos jelentése és az…..
pireza 2021.03.01 16:22:11
@Control_: ennyinek volt pozitív tesztje. És kb 10x ennyi, akit soha nem teszteltek.
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
pireza 2021.01.17 18:03:33
@Ekrü: de nem fogsz, mert "addig fennmaradnak a korlátozások, amíg nem oltottak be elegendő embert".
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
pireza 2020.12.31 01:11:40
@phls: kedves Barom, legalább ne cáfold meg saját magad, néhány mondaton belül. Ha jól értelek, akkor is megfertőzhetek oltottat/oltatlant, ha be vagyok oltva, meg akkor is, ha nem. Te ebből le tudsz vonni valamilyen következtetést? Egyáltalán elolvastad azt a zagyvalékot amit írtál? Mindegy, nem vitatkozom veled, reménytelen. Siess, "oltakozz", és a biztonság kedvéért járj még 10 évig maszkban/gumikesztyűben. Jó szórakozást!
pireza 2020.12.31 01:31:05
@alöksz róz: ez a két idióta (cardiobascularis és phls, bár lehet, hogy a kettő ugyanaz?) nagyon felb@szta az agyamat :)
pireza 2020.12.31 12:43:45
@cardiobascuralis: (+ @phls, még mindig azt hiszem, hogy ti ugyanaz vagytok, ikrek vagytok, vagy egy iskolába jártatok) eddig is csodásan érveltél, de ez a legutóbbi mindent felülmúl. Nem tehetek mást, meghajolok előtte. Igazad van, mert igazad van. Köszönöm az 5 pontos IQ emelést, amit megszavaztál nekem, viszont hálás lennék, ha rámutatnál egy nyelvtani vagy fogalmazási hibára, ami nem kompatibilis (az egyébként alaptalanul rendkívül magasra helyezett) értékrendeddel. (Beleolvasgattam kicsit az eddigi megnyilvánulásaidba. Nem csalódtam.)
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
pireza 2020.12.14 15:25:37
@Ekrü: a több, mint 50 milliós Dél-Koreában annyira "dühöng" a járvány, hogy ma 718 fertőzést igazoltak...
Sziasztok magyar tezsvérek, remélem mindannyian jól vagytok és serényen betartjátok a járványügyi intézkedéseket és szabályokat. Teljesen mindegy milyen ideológiai alapon állunk és álltok, itt más egyenlőre nem segít, mint hogy odafigyelünk egymásra és megpróbáljuk kontrol alatt tartani a vírus…..
pireza 2020.12.11 22:40:33
@zuzzer: :)
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
pireza 2020.12.01 21:09:44
@Ekrü: mégis hogy jön Gréczy ide? Már pert is nyert a szennyoldalak ellen. Szájer meg nyilvánvalóan ott lógott azon a csatornán droggal a puttonyában. Tudom, Gyurcsány, Soros, Brüsszel, biztosan csapdába csalták szegényt.
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
pireza 2020.11.14 20:47:04
@alöksz róz: igazad van, nem 90 %-ot mondott, hanem 99-et...
pireza 2020.11.14 20:52:21
@ulpius66: majd ennek fényében fogok a 2022-es levélszavazatokra is tekinteni...
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
pireza 2020.10.25 11:51:50
@Politológus Mihály: nem vontam kétségbe semmit, csak tényszámokat írtam. A 314 fős minta 37,5 %-a lett negatív, 34,4 %-a pedig pozitív, állandó maszkhordás mellett. A 3,1 %-os különbség statisztikailag nem igazán jelentős, bár a minta sem tekinthető reprezentatívnak.