Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fairytale90

53 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az állampolgárokat inkább fogyasztóknak tekintik.” Ha egy mondatban kéne összefoglalnom, hogy mi a baj a liberalizmussal akkor a fenti mondat lenne az. Edina videóit nézve, rá kellett jönnöm, hogy kívülről én is amolyan tisztességes "libernyák kurvának" tűnhetek mások szemében (újlipót..…..
Gyakran lehet olvasni különböző feminista oldalakon, hogy milyen jó lenne, ha a világot nem 95%-ban férfiak, hanem többségében nők vezetnék. Pozitív indoknak szokták felhozni, hogy a nők emocionálisan sokkal érettebbek, szociálisan sokkal érzékenyebbek és hogy úgy általában véve jobban tudnak…..
Kedves Blogom! Csak szólni szeretnék, hogy most egy hónapig nem nagyon fogok tudni írni, mert különben a vizsgáimon én magam fogok sírni. Viszont amint újra rengeteg szabad idővel rendelkezem, vezetni foglak rendesen. Lesz sok új téma meg recept, reméljük addig nem hagy alább az igyekezet. Tat…..
Legnagyobb kincsünk a magyarságunk. Mint a legértékesebb drágakő, olyan számunkra a nyelv és a tudat, amely összeköti, táplálja, fenntartja és ápolja a nemzetet. Éppen ezért nincs és nem is lehet fontosabb kérdés számunkra, mint az eredetünk tisztázása. Nem friss elmélet az, melyet ez a könyv…..
A heti kereszténység kritikát azt hiszem semmilyen film nem tudja olyan jól alátámasztani mint a Spotlight. Ezt minden embernek látnia kéne szerintem és csak utána véleményt alkotni. Mint már kedden írtam a katolikus papok pedofíliáját feldolgozó mű iszonyat nehéz és megrendítő, de nem megnézni…..
Kedden elég élesen bíráltam a kereszténységet, szóval biztos sokakat meg fog lepni ez a mostani bejegyzés. Ezért is szögezném le már az elején, hogy én nagyon élesen szét tudom választani fejben a Krisztusi értékeket és a keresztény egyházat. Az amit Krisztus tanított nagyjából szöges ellentétben…..
Tegnap este óta azon töröm a fejem, mi legyen ezzel a cikkel. Ha maradt volna még olyan ismert vallás, amiről írni szeretnék, egyszerűen kicserélném a heteket és most azt mutatnám be, de sajnos már az összeset ellőttem. A judaizmus és az iszlám nem lesz porondon, mert azokról ebben az országban…..
A heti témához kapcsolódva, ami a Hinduizmus, a könyv után most egy nagyon jó filmet hoztam. Mahatma Gandhi nevét talán szinte mindenki ismeri, de szerintem kevesen tudják, hogy mit köszönhet neki India és hogy miért is lett ennyire híres. A film 56 évet mutat be és az origójában Gandhi még csak egy…..
Írtam már, hogy minden vallásnak van egy Bibliája, a hinduzimusét úgy hívják, hogy Bhagavad-gítá. Számtalan fordítása létezik, így néha egy-kettőnél úgy érzi az ember, hogy köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ennek azaz oka, hogy a Gítá szanszkritul maradt fent több ezer éven át, és ezt a…..
Fairytale90 2019.04.15 12:18:37
Kedves @Gyingizik:

Azt hiszem teljesen félreérted a blog koncepcióját. Én csak próbálom rávenni az olvasóimat, hogy ugyanazt a dolgot több szempontból is meg tudják vizsgálni. Nem volt célom a nyugat szapulása ebben a bejegyzésben, ahogy az előzőekben sem. Az amiket írsz Indiáról teljesen valid dolgok, de ha már India negatív aspektusat szeretnénk bemutatni, akkor a szemét helyett, nagyobb problémának tartom a nők helyzetét, akik majdnem a kutyával egyenértékűek. Én egy szóval se írtam, hogy innentől éljünk úgy mint a hinduk, mert én se tartok helyénvalónak ezer dolgot ami Indiában megy. Ha visszaolvasod a blogomat, látni fogod, hogy olyan 10 bejegyzés óta vallásokkal foglalkozom. Volt már porondon a hinduizmus, a buddhizmus, a taoizmus, illetve az én személyes világnézetemről is írtam, de arról sose volt szó, hogy szerintem bárkinek kizárólag egyiket vagy másikat kéne követnie, arról pedig főleg nem hogy innentől mindenki meditáljon otthon egész nap és üljön a szemétben. Az alapjövedelmet pedig azzal kapcsolatban írtam, hogy jelenleg alig valaki tudja beteljesíteni a sorsát, hiszen olyan abnormális különbségek vannak fiezetések között, hogy az én generációm már nem megy ápolónak, nem megy szociális munkásnak, sem ovó néninek. Én személy szerint ezt várom az alapjövedelemtől, hogy ezek a társadalmi különbségek kicsit jobban helyre billenjenek, és mondjuk egy ápolói fizetésből ne csak albi és gáz számla legyen, hanem mondjuk egy kis utazás, egy kis gyümölcs, minőségi élelmek, ne adj isten egy étterem szóval normális egzisztencia, nem pedig a napról napra való élés és folyamatos rettegés, hogy mikor mit kapcsolnak majd ki. Igen, óriási tömegek maradnak a következő 10 évben majd munka nélkül, nyilván nekik is segítség lesz az alapjövedelem, de a blogban nem ebben a kontextusban írtam róla.

Köszönöm a normális hangnemben megfogalmazott kommentedet és az építő kritikát, ami segített rávilágítani, hogy pontatlanul fogalmazok. :)
Mi modern nyugatiak hajlamosak vagyunk úgy gondolni magunkra, mint a világban hánykolódó gazdátlan tárgyakra, melyeket valamiképpen kívülről hajítottak egy olyan univerzumba , amely érzéketlen, holt és közömbös (sőt ellenséges) mindazzal szemben, amit mi kedvesnek tartunk. Nem igazán érezzük itt…..
Ez az egyik kedvenc filmem. A híres rendező miatt akadtam rá még nagyon régen, és bár nem tudtam elsőre teljes egészében végig nézni, tetszeni nagyon tetszett. Scorsese filmje Tibet vallási vezetője, a Dalai Láma előtti tiszteletadás és a nyugati civilizáció elragadtatásának gyümölcse a keleti…..
A heti téma a Buddhizmus, amiről itt írtam kedden egy összefoglaló cikket. Most a hozzá illeszkedő könyvet szeretném bemutatni, ez pedig az "Út a nyugalomhoz", Őszentsége XIV. Dalai Láma tollából. Sajnos már nem lehet kapni nyomtatott formában, de fent van Scribden, illetve Molyon is van még eladó…..
A buddhizmus, mely mára világvallássá vált, az ősi Indiából indult, a hinduizmus egyik ágaként. A buddhisták ilyen vagy olyan formájában a hinduizmus minden alapgondolását magától értetődőnek veszik, a megszabadulás pedig - melyet a buddhisták megvilágosodásnak hívnak - teljesen megegyezik mindkét…..
Elsőre biztos nem túl nyilvánvaló, hogy jön a heti taoizmus témájához ez a film, de mint írtam a tao semmi mást nem szeretne nekünk megtanítani csak az egyensúlyt. Bármit teszünk a világon, az mindig ki fog egyenlítődni, és a szex egy nagyon jó példa erre. Évezredekig volt totál tabu téma. Nem csak…..
Minden vallásnak van egy saját "Bibliája", csak máshogy hívják. A Tao Te King a taoizmus number one könyve, amit Lao-Ce írt időszámításunk előtt olyan hatszáz körül. Igazából innentől datáljuk a taoizmus létezését úgy egyáltalán. Minden további mű vagy ebből merít, vagy Lao-Ce egy-egy tanítványának…..
Aki figyelemmel kísérte a blogomat az elmúlt egy hónapban, az biztos észrevette, hogy csütörtökön lett cikk kitéve, vasárnap hozzá film és kedden könyv. Ezt mostantól megcserélem és kedden lesz cikk, csütörtökön hozzá könyv és vasárnap marad a film. Logikusabb így, mert ami egy témán belül van, az…..
Fairytale90 2019.03.28 12:10:04
@Almaleves: Szerintem pont ez a lényeg, hogy míg az introvertáltaknak maguktól jön, addig az extrovertáltak szinte teljesen elképzelhetetlennek tartják, pedig nekik talán mégjobban szükségük van rá. :)
Azért így utólag átgondolva nem kis fába vágtam a fejszémet ezzel a vallás dologgal, de most már mindegy, lássuk. Nem egy ilyen wikipédia szerű bemutatást szeretnék írni, hogy melyik mikor keletkezett, ki volt a vezetője, hogyan terjeszkedett stb, hanem mindig az én érzésemet szeretném összefoglalni…..
A 2012-es Inner worlds, outer worlds (Belső világok, külső világok) egy csodálatosan komponált dokumentumfilm az ember helyéről az univerzumban, és belső világunk felfedezésének fontosságáról, a külső információs cunamik korában. Eric Schmidt, a Google egyik alapítója mondta egy konferencián, hogy…..
Hamvas Bélának, mesteremnek köszönöm, hogy megírhattam ezt a könyvet: ő teremtett bennem harmóniát. E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd. Az itt-következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor jegyeit viseli, de lényegük…..
Egy időre befejeztem az alap önismereti módszerek ismertetését, nem azért mert akár közel teljes lenne a tárház, szimplán ezek voltak azok, amik bárkinek könnyen befogadhatóak és nem igényelnek holisztikusabb látásmódot. Most egy pár hétig vallásokkal szeretnék foglalkozni. Ezt úgy gondoltam, hogy…..
Nem sokat fűznék hozzá, remek film az elkötelezettségről, a kitartásról, és a nehéz helyzetekben való felállásról. Jó mozizást! :)..
A keddi jógás cikkhez kapcsolódva, ma könyvet is ebből a témából választottam. Alapvetően két opció volt, az egyik a Jóga szútrák Patanjalitól, a másik pedig Iyengar mester leghíresebb könyve a Jóga új megvilágításban. Nos olyan 1600 év telet el a két mű keletkezése között, de végül is nem ezalapján…..
Mi is az a Yoga és miért jó ha csináljuk? A yoga szó szerint azt jelenti, hogy az elme igába hajtása. Na és ez mit jelent? Azt, hogy az illető tud uralkodni az elméjén. Ő irányítja a gondolatait, kontrollálni tudja az érzéseit és ki tudja kapcsolni az egész rendszert bárhol, bármikor. Na valami…..
Szánom bánom, de ez a vasárnapi bejegyzés eléggé elmaradt. Tanultam belőle és innentől, ha hétvégén suliban vagyok előre beállítom a filmes cikket, mert kár azt gondolni, hogy este még lesz erre energiám. Másfelől nem tudtam eldönteni melyik film illik jobban a heti témához, de végül azt hiszem…..
Azt hiszem ez Wass Albert legismertebb és sokak szerint legszebb regénye. Én csak ezt olvastam tőle, szóval a többiről nem tudok nyilatkozni, erről viszont csak super lativusokban. Tudom, hogy mostanában menő hurrogni Wass Albert nevének a hallatán, de szerintem ezt csak az tudja megtenni, aki nem…..