Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bányai Fanni

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Funny Deutsch Miki és a német 2019.10.23 09:45:33
Vigyázat, az alábbi szöveg szülői túlzásokat tartalmazhat! „Vajon egy kis géniusznak adtam életet?”- morfondíroztam magamban a minap*, mikor a 2,5 éves gyerekem elmondott egy 8 strófából álló versikét Mókus Mikiről. Persze segítettem neki egy-egy szóval. Ez az a vers, amit én negyedikben…..
Szeptember van. Elvileg a vállalkozói mivoltomnak köszönhetően nem kellene, hogy az ősz beköszönte nagy változásokat hozzon az életemben, mégis így történik.  EGYETEM A legnagyobb újdonság. Szeptember másodikán lettek volna az első óráim az egyetemen, de persze le kellett mondanom, mert a…..
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - DER ERSTE TAG- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   Freitag, der 12.07.2019 Schon um 5 Uhr in der Früh mussten wir aufstehen. Ich habe bei einer Freundin, namens Lilla in Budapest übernachtet, so…..
Funny Deutsch Mire vállalkoztam?! 2019.06.14 13:18:24
Mindig csak olyan témáról írok, ami már nagyon kikívánkozik belőlem. S főleg olyan jelleggel, hogy hátha másnak segít, amit itt összeszedek. Nézzük hát ma, milyen tapasztalataim vannak a vállalkozói léttel? "Miért lettél vállalkozó? Úgysem kell senkinek sem számla!" Van egyfajta zsigeri…..
Én azt gondoltam, hogy majd a Baba-Mama németre fogom specializálni magam. Volt kérdőív meg minden. Egy váratlan fordulatnak köszönhetően (na meg annak, hogy a saját babám 2 perc alatt szétkapta az irodát, amint beszabadult :D) elvetettem az ötletet, és teljesen más irányt vett a profilom. Kedves…..
Funny Deutsch Siratjuk a TELC-et? 2018.10.18 15:26:03
Tele volt/van az internet a hírrel, hogy a TELC, az egyik legnépszerűbb nyelvvizsga típus Magyarországon, február 2-től megszűnik. Még egy wmn-es cikk is foglalkozott a témával, de kb. úgy, mintha vége lenne a világnak, amiért ez a nyelvvizsga nem lesz már többet. screenshot a TELC oldaláról -…..
Funny Deutsch Izgalom a tetőfokon 2018.09.26 06:11:39
Sziasztok!  Nem bírok már magammal! :D  Jövő héten kézhez kapom az irodám kulcsát!!!4!!!4444 Ez azt jelenti, hogy csendes, nyugodt, mindentől elszigetelt (na, azért nem kell megijedni) környezetben fogom várni a régi és új tanulóimat.  Úgy tűnik egy új profillal is bővül majd a vállalkozásom:…..
Funny Deutsch Egy új kezdet 2018.07.30 16:54:39
Sziasztok! Ismét egy pár hónap kihagyással jelentkezem. De most jó okom van rá - az életemben nagy változások töréntek, és fognak is még remélhetőleg. A kis Vackorom bölcsődébe fog járni szeptember közepétől, én pedig teljes erőbedobással fogok nekikezdeni a munkának! Egyelőre még csak a tervek…..
Funny Deutsch Nyelvérzék 2018.05.14 20:49:55
  Mondta már neked valaki azt, hogy „Szerintem hagyd az egészet, egyszerűen nincs nyelvérzéked”? Van, akinek a tanára mondott ilyet. Képzelheted, milyen mértékben veti ez vissza a motivációt, a tanulási folyamatot. A legtöbben itt fel is adják. Nem csodálom, ezek után a fenének lenne kedve olyannal…..
Szia,  az első két bejegyzés után nem is írtam. Tudod miért? Betojtam. Hogy biztos senki nem fogja olvasni, meg úgysem érdekel senkit ez az egész (kb. nem is osztottam meg sehol, hát így hogy is olvasta volna bárki is? :D). Meg egyébként is csak beégetem magam. Előjött a "kicsi vagyok, buta vagyok"…..
Szia! Gondoltam, összerittyentek egy bejegyzést arról, hogy mit csináltam kint Németországban az önkéntesévem során. Nem sikerült. :D Annyi mindent tudnék mesélni, hogy ember nem lenne, aki végigolvassa azt a cikket.  Szerencsére egy kedves barátom készített velem egy interjút a témában, ahol a…..
Szia, az elkövetkezendő pár bejegyzésben rólam olvashatsz majd. Nem azért, mert sztárolni akarnám magamat, hanem hogy kicsit megismerj engem, és hogy mi motivál arra, hogy németet tanítsak, és blogot is írjak. Elöljáróban egy pár infót már találhatsz a "Rólam" menüpontra kattintva. Aztán nemsokára…..