Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolek81

78 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Buszozás a reptérre, KLIA és KLIA2, Taxi Zsófiékkal vissza a szállásra Az utolsó pár napban csatlakoztak hozzám Zsófiék egy kis Kuala Lumpur-i városnézésre, már nagyon vártam úgyhogy kimentem eléjük a reptérre :) rövid kérdezősködés után tisztáztam hogy a nemzetközi járatok a KLIA (1)-re érkeznek,…..
Reggeli, csodálatos belváros A Mingle Highstreet-ben eléggé zajlik az élet (mivel árulnak sört) rendesen behallatszik a szobába az utca zaja és az ajtócsapkodások is de engem a füldugó megvéd :))) egyébként jót aludtam. A reggelivel viszont nagyon kitettek magukért, még hotelben sem mindig van…..
Hajóút Tiomanból Mersinge, busz Kuala Lumpurba Ebben az időszakban azért rizikós Tiomanon az időjárás és egy esősebb nap után még többet ígértek úgyhogy visszaindultam Kuala Lumpurba. Másnap reggel 9.00-kor volt hajó Mersingbe (természetesen ragyogóan tiszta időben) ismét a Bluewater cégnél vettem…..
Reggeli és jelentkezés az egész napos hajókirándulásra Az ABC vendégház éttermében egészen kiváló omlettet csinálnak 8 ringgitért (600 forint), alapból a "Maláj omlett" hagymát és zöldségeket tartalmaz de kérésemre megdobták egy kis sajttal és csirkemellel - az egész utam legjobb reggelije volt...…..
Tervezés, buszút Melakából Mersinge, hajó Tioman-szigetére Most először az utazásom során nem tudtam biztosan merre tovább Melakából, gondolkodtam azon hogy visszamegyek a "dzsungelbe" Taman Negara nemzeti parkjához de Bálint bedobta Szumátrát (ami csak 1,5 óra hajóval Melakából) és ugye Szingapúr…..
Buszút Kuala Lumpurból, Taxi, szállás Reggel a TBS állomásra úgy mentem ki metróval hogy nem vettem meg előre a jegyet Melakába, annyira sok a járat hogy 5 perc alatt kaptam jegyet egy fél órával később induló buszra, így hogy az ember ismeri a járást  tényleg mint "kés-a-vajon" vágtam át a…..
Reggeli Másnap elindultam reggelit keresni és nem is kellett messze mennem, az út túloldalán van egy szendvicsbár elég jó értékelésekkel: A'Toast - Breakfast & Juice , csak 4-5 ételből lehet választani (szendvicsek, saláták és csirkés "tekercsek") cserébe durva adagot adnak, 3 szelettel kaptam…..
Buszút Tanah Ratából Kuala Lumpurba Bár nagyon éveztem a túrázásokat és a kellemes hegyi levegőt de lassan el kellett köszönnöm Cameron Highlands-től, eredetileg úgy terveztem hogy innen Melakába megyek de Kuala Lumpurban mindenképp át kell szállni (elvileg van közvetlen járat de most nem elérhető)…..
Reggeli(k), Robinson vízesés Hogy mekkora különbségek lehetnek az árakban (nemcsak itt, egész Malajziában) azt két reggelivel szeretném érzékeltetni, az éttermek között 300 méter kb. a távolság, az első egy Kínai büfé ahol 8 ringgitet fizettem (600 forint) a második pedig az "Old Town White Coffee"…..
Indiai reggeli, útvonaltervezés Rájöttem hogy eddig szűklátókörűen álltam a reggelihez, a "hagyományos" Angol vagy Amerikait kértem (amikor nem adtak a szálláson) de most visszamentem oda ahol előző este vacsoráztam és amikor az étlapot kértem hát mondták hogy az reggelihez nincs, tojást kenyérrel…..
Kirándulóösvények, útvonaltervezés Tanah Rata igazi kiránduló "központ", szinte minden szálláson részletes térképet adnak a túraútvonalakról amik 1-13 vannak számozva T (TRAIL) előtaggal. Nagyon sok utazási iroda hirdeti magát szervezett 4x4 Jeep-es túrákra de többekkel egyeztetve (helyiekkel és…..
Buszút Penangból Tanah Ratába A reggel 7.30-as indulást (nagy meglepetésemre) pontosan betartották, a Prangin pláza mellett áll a Komtar torony aminek az alsó szintjein szintén üzletek vannak, a felső részén pedig irodák az aljában pedig a buszállomás. Ennek csak a jegy foglalásakor van…..
Georgetown, gasztronómia Már Langkawin folyamatosan kaptam az "infókat" a helyiektől és más utazóktól hogy miket kóstoljak meg ha Georgetown-ba érek: jelentem teljes képtelenség mindent végigenni pedig derekasan próbálkoztam... az is igaz hogy ebben a rohadt melegben sokkal kisebb a "fogyasztásom"…..
Reclining Buddha templom Amióta megérkeztem Georgetown-ba távolról figyeltem az óriás felhőkarcolókat a vízparton, mindenképp meg akartam nézni a "szállodasort" és mivel közéjük beékelődve az egyik utcában ott áll ez a templom így itt kezdtem a napot. A -szabad fordításban- fekvő Buddha templomot…..
Kek Lok Si templom A "tökéletes" időrendiséget már régen elengedtem a posztjaimban így most két napnyi túrázásról és élményről írok: a szálláson az egyik estét végigbeszélgettünk Sandro-val Svájcból, felvetettem neki hogy tervezek egy túrát a templomhoz és a Penang Hillre, nincs-e kedve jönni?…..
SIM kártya vásárlás, hajóút, megérkezés Penangba Bevallom őszintén hogy az elmúlt pár napban kicsit "megpihentem" és annyi különböző inger ért hogy azt feldolgozni is nehéz, ezért hanyagoltam kicsit a BLOG írást de igyekszem pótolni :) Szóval még Langkawin, Kuah-ban reggel a már jól ismert úton (a…..
Élővilág TauruTao-n TaruTao-t a majmok "uralják", mindenhol ott vannak de felém nem mutattak agresszivitást viszont ha leteszed a táskád a földre és ott felejted rá fognak menni :))) vannak leírások az interneten hogy éjszaka és hajnalban a házaknál (pontosabban a tetőkön) randalíroznak, ezt a…..
Reggeli és bevásárlás Az étkezéseken és a bevásárláson nincs mit agyalni: egy "étterem" és egy "bolt" van, nagyjából 30%-os felárral más szigetekhez és 50%-al a szárazföldhöz képest. Az "Angol" reggelim 120 BAHT volt (1,200 forint) egy tükörtojás, két pici virsli és két szelet pirítós dzsemmel +…..
Hajóút, megérkezés a Tarutao Nemzeti Parkba, kikötő Már régóta szerettem volna látni egy -viszonylag- érintetlen szigetet ahol még nincs a szokásos turistaáradat és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra ... az ötletet -ismét- Bálinttól kaptam: TaruTao szigete része egy nagy (51 szigetből álló) nemzeti…..
Reggeli, "Pee Pee" pékség, mosoda Egy egész kiválót aludtam a klímás szobában, másnap már korán elindultam reggelit vadászni mert a Hostel -az egyébként egész korrekt- kávén kívül csak lekváros pirítóst kínál amire nem vágytam. Bár Koh Lipe későn fekszik és későn is kel azért reggel nyolckor már…..
Hajóút Ahogy tanácsolták, a 10.00 indulás előtt egy jó órával ott voltam a kikötőben "becsekkolni" a hajóra, jó kis ázsiai fejetlenség volt az utazási irodában - adtak egy sorszámot és ki kellett tölteni ugyanazt a kis kék Thai kártyát a személyes adatainkkal mintha repülővel érkeznénk :) mondjuk…..
Clover Guesthouse Egy idegtépő éjszaka után köszöntem el Cenang-tól, este ugyanis befutott egy fiatal Brit csapat a hostelbe és persze közös szobába kerültünk - amikor elkezdtek bent focizni egy strandlabdával még udvariasan szóltam nekik hogy nem kéne de amikor hajnali négykor üvöltve, csatak…..
Bed Attitude Hostel Két éjszaka után tovább indultam északról és irány Cenang, a Bed Attitude Hostelbe - szerencsém volt mert egy német lány is oda készült úgyhogy kettédobtuk az amúgy is olcsó GRAB díját (24 ringgit - 1,800 forint). Ez a hostel már más kategória, nagyon nagy (80-100 ágy), nagyon…..
Az alvás úgy ahogy megint rendben volt a hostelben csak két idióta hajnalban jött haza és nem volt kulcsuk, addig dörömböltek amíg az egész szobát fel nem verték... Reggel a szállásadómtól béreltem motort aki egy 125-t adott amivel nagyon lehet repeszteni, egy lengyel sráccal elmentünk reggelizni,…..
  Étkezés A kajákról eddig még nem írtam, mondjuk abban a legtöbb utazó egyetért hogy Langkawi ebben a tekintetben nem varázsolja el annyira az embert de azért nagyon olcsón lehet nagyon jókat enni. A rossz nyelvek szerint olyan hogy "autentikus" maláj étel nem létezik :) merítenek a kínai, az…..
Zolek81 2020.01.16 06:09:48
@Embergyermek:

Gondolom Svédországba :)))))