Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prímaenergia

26 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A klasszikus faszenes szabadtéri sütőkről egyre többen váltanak át a gázpalackkal működő grillezőkre, mert használatuk egyszerűbb és kényelmesebb, és a tisztántartásuk is jóval könnyebb.   Érdemes gázgrillt választaniuk mindazoknak, akik nem szeretnek bajlódni a tűzgyújtással, akiknek az egyszerű…..
  Világító vécépapír, napernyő kutyáknak, egy darabka holdkőzet, zombiapokalipszis túlélőszett vagy épp egy ember, aki beáll egy végeláthatatlan sorba helyettünk. Ma már tényleg nem közhely, hogy az interneten bármit meg lehet rendelni. Miért pont a gázpalack lenne a kivétel? Természetesen nem az,…..
  A 2020-as esztendő egyik leginkább várt eseménye vitán felül a nyári tokiói olimpia és paralimpia lesz. A világszerte többmilliárd ember figyelme nemcsak a sportolóktól, hanem a szervezőktől is megköveteli a csúcsteljesítményt, amihez mindenből a legjobbra van szükségük. Márpedig, ha az olimpiai…..
„Biztos csak nem figyeltem eléggé annak idején kémia órán” – gondolhatja magában az, akiben már vetődtek fel kérdések az egyre népszerűbbé váló PB-gázzal kapcsolatban. Pedig mindez messze nem „ciki”, hiszen bár ezt a számos szempontból legtökéletesebb energiahordozót egyre változatosabb területeken,…..
  Amikor az ember november végén belecsöppen egy karácsonyi vásár forgatagába, az első gondolata talán még az: „nem korai ez egy kicsit?” Aztán tesz néhány lépést a feldíszitett standok között, megérzi a fűszeres forralt bor és a kürtőskalács illatát, hallja a hangszóróból a lágy dallamokat, és…..
Minden évszaknak megvan a maga jellegzetes szabadtéri, közösségi eseménye. A kellemes nyári hónapokban ez lehet egy grillparti, míg a küszöbön álló hideg beköszöntével már a disznóvágások vehetik át a főszerepet. Az tehát, hogy mikor mi hozza össze az embereket, a naptár (és az időjárás)…..
  Alig, hogy beköszöntött az ősz, néhány esős, hűvös nap máris emlékeztetett minket arra, hogy nyakunkon a fűtési szezon. És  a szeptember azért még jócskán tartogathat szép időjárást, a legjobb, ha még az „éles bevetés” előtt megvizsgáltatjuk, minden rendben van-e a gázzal üzemelő…..
Blogunk címét, azaz a „PB-gáz biztonság” kifejezést olvasva a többség arra asszociál, hogy a Prímaenergia által forgalmazott energiahordozó felhasználóinak soha nem kell aggódniuk testi épségük miatt. A biztonságnak persze lehetnek más ide illő olvasatai is, például, hogy egy garantáltan magas…..
A csúcsgasztronómiától a hokipályáig   Blogunk legutóbbi bejegyzésében arról tettünk említés, hogy használta ki a PB-gáz nyújtotta előnyöket minden idők talán legsikeresebb sorozata, a Trónok harca. Már akkor is bemutattuk, hogy, messze nem a filmipar az egyetlen, amely felfedezte, mekkora…..
Tudják mi a közös napjaink legnépszerűbb, minden létező rekordot átíró televíziós sorozatában, a Michelin-csillagos éttermek konyháiban, a hőlégballonokban vagy épp a jégkorong-meccsek szüneteiben látott jégfelújító gépben? A blogunk tematikájára gondolva a válaszra talán sokan rájönnek, ám ettől…..
A recept viszonylag egyszerű: vegyük az autós szakértők széles köre által legjobbnak tartott hajtástípust – ez ugyebár a hibrid motor –, és „házasítsuk össze” azzal a technológiával, amely egyszerre környezetbarát és költséghatékony: ez pedig az LPG, vagyis az autógáz. Az eredmény egy fontos…..
Most, hogy végérvényesen itt a jó idő, egyre többen gondolják úgy, hogy ideje egy jó kis kerti sütögetésnek. A szabadtéri főzés örömét pedig leginkább egy gázgrill használata garantálja, hiszen gyorsan felmelegszik, kényelmes, tiszta, könnyen használható, és nem mellesleg igen gazdaságos. És ami…..
A gázautó hamar visszahozza az árát. A gázautó soha nem hozza vissza az árát. A gázautó tartósabb. A gázautó hamarabb elromlik, csökken az élettartama. A gázos autó pro, a gázos autó kontra. Ahány eset, annyi igazság, ezért megkértük Winkler Róbertet, az ország talán legismertebb és egyik…..
Ha január, akkor tél, ha a tél, akkor hideg, ha hideg, akkor fűtés – a meleg szobából, a kezünkben egy bögre kakaóval egyszerűbb az ablakon keresztül ránézni arra, amit úgy hívunk: zimankó. De hogy érjük el, hogy meleg legyen a szobában? Rengeteg a lehetőség, és csak az egyik ezek közül a tartályos…..
Egy olyan joghézagot zártak végre össze, ami a felhasználók nagy hányadát érinti. El is mondjuk, hogy miben – annyit azonban már elöljáróban elárulhatunk, hogy mostantól még jobb és egyszerűbb lesz PB-gázfelhasználónak lenni. 20/2018-as ITM rendelet – ez önmagában csak a jogászoknak jelent valamit,…..
Palackos gázt rendelni sokféleképpen lehet, ezek közül az egyik legegyszerűbb az online rendelés, amit a Prímaenergia.hu oldalon tehetünk meg, akár egy okostelefonon keresztül is, a cukrászdában ülve, vagy a dugóban araszolva, az autóból. Sokan még nem tudják, de a…..
Prímaenergia 2018.12.13 11:28:32
@...0 .. 0...: A gázfutárok feladata a palackok kiszállítása, a gázszerelvény helyes használata már a fogyasztó felelőssége. Természetesen ehhez szaktanácsadást szívesen adunk.
Ha az ember felületes, és megúszásra játszik – nos, az sose sül el jól. Egy hamis dologról a legritkább esetben derül ki, hogy értéket képvisel. Mondunk néhány példát! Például ott van a pirit, amely szulfidásvány a bolondok aranya néven is ismert – mégpedig azért, mert nagyjából pont úgy néz ki,…..
Az év elején orbitális botrány keveredett az USA-ban abból, hogy egyes oregoniak nehezményezték azt a friss rendeletet, miszerint immáron – a személyzet segítsége nélkül – akár ők maguk is megtankolhatják a járműveiket. Hihetetlen, de New Jersey-ben például a mai napig törvény tiltja, hogy az…..
Tudtad, hogy a PB-gáz még ott is rengetegféleképpen használható, ahol nem áll rendelkezésre más, vagy ennyire tiszta és magas fűtőértékű energiaforrás? Köszönhetően az országosan működő PB-gázpalackforgalmazásnak és házhozszállításnak, PB-gázpalackot ma már minden területen használnak…..
Tudtad, hogy már naponta jelölik ki a tűzgyújtási tilalommal érintett területeket? De vajon hogyan értesülhetnek minderről időben a kirándulók? Hol, mikor gyújthatunk tüzet, mikor grillezhetünk a kertben? Az új tűzgyújtási tilalmi rendszer még 2017. szeptember 1-jén léptette életbe, ez többek…..
Megkezdődött a grillszezon, ám hiába van meg a sütnivalónk hozzá, nem mindegy, hogy min állunk neki húsokat forgatni. A jó grillezés egyik kulcsa a minőségi alapanyag mellett a PB-gáz és a megfelelő felszerelés. A szabadtéri főzés örömét leginkább a gázgrillek használata adja vissza, hiszen azonnal…..
A cseretelepekre kerülő PB-gázpalackok szigorú biztonsági intézkedések sorozatán esnek át, amelyeket minden egyes töltésnél elvégeznek a szakemberek. Lássuk a kulisszatitkokat!..
Nem is tudtad, mennyivel előnyösebb és biztonságosabb az LPG a többi üzemanyaghoz képest! Az autógáz számos előnnyel és olyan járulékos haszonnal bír, mint a kisebb működtetési és fenntartási költség, ráadásul még a környezetet sem károsítja. Egyértelmű előnyt jelent a többi üzemanyaghoz képest,…..
Prímaenergia 2018.04.16 15:50:04
@tlantos: Pedig van belőlük, így reklám nélkül csak keress rá a neten. Átalakíttatni pedig igen rövid megtérüléssel lehet szinte bármelyiket.
Prímaenergia 2018.04.16 16:53:53
@BigPi: Az autógáz tartályokat nem kell kétévente felülvizsgáltatni. A gyártástól számítva az autógáz tartályok jellemzően 10 évig használhatók, majd nyomáspróbával további 5 évig meg lehet hosszabbítani a használatát. Kétévente a 4 évesnél idősebb gépjárművek műszaki vizsgáztatása esedékes.
Egy megfelelően beállított motornál autógáz használata esetén a motoralkatrészek kopása kisebb mint a benzin üzem esetében többek között azért, mert a benzin lemossa a kenést biztosító olajfilm réteget az LPG pedig nem.
A megtérülést mindenki eldöntheti egy kalkulátor alapján pl.: mpe-pbgaz.hu/megterulesi-kalkulator/ egy átlagos gépjárműnél napi ~50 km futásteljesítmény mellett (nem 150!) másfél év alatt megtérülhet a beépítés.
Prímaenergia 2018.04.17 13:23:38
@tlantos: A Prímaenergia a hazai LPG forgalmazás meghatározó szereplője. Egyetértünk abban, hogy kevés autógyártó kínál gyárilag gázüzeműre alakított modelleket. Viszont az autóválasztással- illetve az átalakítással kapcsolatban nekünk nem tisztünk egyik vagy másik márkát, vagy átalakító műhelyt kiemelni. Ez nem lenne igazságos a többi szereplővel szemben.
PB-palack és csirkemáj A friss élelmiszer veszélytelen, ha megfelelően tároljuk. Akárcsak a PB-palack, aminek a tárolása bonyolultnak tűnik, ha az előírást olvasgatjuk, de valójában csak néhány fontos szabályt kell megjegyeznünk. Sokat segít, ha – egy határig! – úgy kezeljük, mint a tálcás…..