Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virágh Krisztina

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra április! Újra eltelt egy év. Idén már a második születésnapját ünnepli a Némi kenyér. Kicsit csodálkozom! Kimondva olyan kevésnek tűnik, de megélve viszont mennyi minden történt.  Őszintén szólva nem terveztem nyitáskor semmit azzal kapcsolatban, hogy milyen hosszú életű lehet ez a kis…..
Érzem, hogy írnom kell erről az egy évről. Folyamatosan motoszkál a gondolat az agyamban, hogy összegezni kéne ezt az elmúlt 365 napot. Egyik pillanatban jó ötletnek tűnik, a következő gondolatom pedig az, hogy mit írjak? Nehogy túl ömlengős legyen, vagy érzelgős,esetleg nagyképű. A blogra történő…..
ÁLDÁS vagy ÁTOK?Hááát.... nehéz ügy! Pláne úgy nehéz ezt a helyzetet kezelnem, hogy tulajdonképpen én idén szembesültem ezzel a tulajdonságommal. Soha eddig nem gondoltam magamról, hogy én maximalista ember vagyok. Sőt, még tagadtam is, ha úgy hozta az élet. De idén tavasszal a műhely indításakor…..
Megtalálom az utam Hála 2021.07.01 21:52:31
Mindenek előtt egy Nagy köszönöm amit mondanom kell! KÖSZÖNÖM!!! Köszönöm a családomnak, a barátaimnak és a (már mondhatom ezt is) törzsvásárlóimnak! Igen, bizony, mert már vannak rendszeres vevőim is. Mindenki támogatására szükség volt az elmúlt fél évben ahhoz, hogy ez a kis induló pékműhely…..
Ez itt csak egy kis lábjegyzet az elmúlt két hétről és ami előtte volt. Húsvét előtt, a már említett küszöb frászt leküzdve, vettem egy nagy levegőt és elkezdtem pék tevékenységemet az én kis birodalmamban. Természetesen a cél az volt, hogy az ünnepen sokan már az én kenyeremet és kalácsomat…..
Megtalálom az utam Küszöb frász 2021.03.24 22:44:09
A dolgok szépen alakultak! Mindenki támogatott! A család és a barátok is mind azon voltak, hogy az én pékműhelyem megszülethessen. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akinek a közeli, legjobb barátai olyan munkát végeznek, vagy olyan képességekkel rendelkeznek, hogy minden kérdőjelet ami…..
Megtalálom az utam Hogyan tovább? 2021.03.14 11:33:39
Az élet gördül tovább! Én kissé mámoros boldogságban úszva, a Kenyérlelke fesztivál utóhatásait kiélvezve és az új munkám izgalmával színezve töltöttem a nyár utolsó napjait. Igen, volt új munkám! Szeptembertől újra dolgoztam mint cukrász. Olyan szép kerek volt minden! Ez az ideális állapot sajnos 3…..
Megtalálom az utam A kenyér lelke 2021.02.23 21:53:00
A Fesztivál időpontja egyre csak közeledett. Én pedig egyre idegesebb lettem. Az a fránya megfelelési kényszer egy nagy adag maximalizmussal dúsítva. Hát mit mondjak, nem egy vérnyomás kímélő párosítás. Teljes koncentráció és minden egyéb dolgom háttérbe szorítása mellett, készítettem a kenyereimet…..
Megtalálom az utam Kendermagos 2021.02.09 20:22:18
Nyár volt! Persze ez egy teljesen más nyár volt mint bármikor máskor. Már jobban éreztük magunkat a bőrünkben, volt egy kis remény, hogy visszaáll a világ a régi pályájára. Ugyan munka sehol, a munkanélküli is lejárt (nem mintha azzal előrébb lettem volna), de legalább meleg volt és nem volt…..
2020. tavasza van, március második fele, kb. 1 hét telhetett el a karanténból. Már láttam, hogy ez senkinek nem lesz jó! Se a gyerekeknek, se nekem. Azt hiszem a 4. napon esett le, hogy bakker hát nincs MENZA, főzni kell a gyerekeknek!!! Minden napra ki kell találni valamit. Ja és persze tanulás,…..
Majdhogynem napra pontosan 3 évvel ezelőtt indítottam ezt a blogot és az volt az első bejegyzésem címe hogy: 2018 az én évem lesz! Na hát akkor nézzük mi is történt azóta! 2018. december 20.-án sikeres cukrászvizsgát tettem és papíron, hivatalosan CUKRÁSZ lettem. Határtalan boldogság és…..
Sokan imádják, sokan értetlenül néznek rám és kérdezik: Mi ebben olyan jó? Nehéz ezt megmagyarázni, olyan mint a sós karamell! Valaki vagy imádja, vagy nem. Ennyi! Keresztfiam az imádók táborát erősíti ezért is kellet a minap csinálnom neki egy adaggal. 2 és fél kicsi üveggel készítettem, amelyből…..
A Blundeltészta (hajtogatott élesztős tészta) a legnehezebb cukrászati tészta, ugyanakkor a legfinomabb is. Mindenképpen sok türelem, pontosság és precizitás szükséges hozzá. Nagy igazság, hogy gyakorlat teszi a mestert! Viszont jelen körülmények között talán sokan ráérünk bíbelődni vele. Aki…..
Megint egy csokoládétorta! A mentes konyhában nem vagyok otthon, szerencsére nem kellett, hogy kiműveljem magam ezen a területen, mert nincs semmilyen étel allergia vagy érzékenység a családban. Most viszont úgy hozta az élet, hogy egy tejmentes csokoládétortát kellett készítenem. Nagyon féltem a…..
Megtalálom az utam Félidő! 2018.07.17 18:04:37
Döbbenetesen hangzik de már eltelt fél év! 2018 derekán járunk és én számot vetek. Hogyan is alakult az elmúlt 6 hónap. Na lássuk csak! "2018 az én évem lesz!", így kezdődött januárban. Akkor ugye nem voltam valami jó passzban. Na azt magabiztosan merem állítani, hogy AZ már a múlté! Szerintem…..
Úristen!!! Ennél jobbat már rég ettem! De tényleg! Csokoládé és kávé, hibátlan páros. Úgy képzelem, hogy ha a csokoládé és a kávé házasságot kötne akkor ők testesítenék meg az olaszos életérzést. Van benne tűz, lázadás, izgalom, vágyakozás, nyugalom, bujaság, otthonos melegség. Szóval ez a torta…..
Elsőként is szögezzük le: amiben bacon van az csak jó lehet! Ez az én filozófiám. Az elmúlt 40 évben ezt nem is cáfolta meg az élet. Hogy miért szerelem a kettő? A spárga a férfi, ugye ezt nem kell magyarázni! Az ízes, szaftos bacon ami teljesen körbeöleli és megízesíti, az a nő. Ha pedig…..
Remélem senki nem fog nagyképűnek gondolni, de mindenképpen le szeretném írni azt amilyen érzések vannak bennem. Azt, hogy hatással vagyok másokra kb. 1 évvel ezelőtt vettem észre! Feltűnt, hogy a közvetlen környezetemben az évek során egyre többen kezdtek el futni (még Gyuró is), vagy valamilyen…..
Ezt a kérdést sokszor feltették nekem az elmúlt hónapokban. Köszönhetően annak, hogy ontom magamból a közösségi oldalakra a süti, torta és bonbon fotóimat. A válaszom minden esetben bizonytalan és terelő volt. Hiszen, hogy is vághatnám rá, hogy IGEN?! Mikor én egy hobbicukrász vagyok, aki szeret kis…..
Szeretem a kicsit csípős ízeket, és ez végre egy olyan salsamártás, aminek nincs ecet- vagy konzervíze. Selymes és paradicsomos. Tényleg nem bírom a bolti salsákat. Én nem vagyok "bioanyu", de az biztos, hogy így megkíméljük a szervezetünket egy csomó fölösleges tartósítótól és ízfokozótól. Arról…..
Elég hülyén hangzik ez elsőre! Igaz? Vagy mégsem? Viszont ha komolyabban belegondolok ez egy nagyon fontos és NEHÉZ dolog. Hogyan szeretheti önmagát valaki? Azt hogyan kell csinálni? Miért fontos ez? Állítólag az "okosok" szerint nem tudsz igazán szeretni mást, ha nem szereted önmagad eléggé! Azt…..
A csirkeszárny egy elég megosztó étel! Valaki nagyon szereti, valakit pedig a gondolatától is kiráz a hideg. Tapasztalatból állítom, hogy ezzel a verzióval rávehető a megkóstolásra az is aki a csirkének ezt a részét eddig ki nem állhatta. Még az én két, állati válogatós gyerekem is megeszi (persze…..
Mindenki ismeri a mondást: Félig üres, vagy félig teli van a pohár?! Szerintem félig üres! A véleményem határozottan mindig ez volt. Azt, hogy a pohár lehet félig teli is azt a férjem hozta el az életembe. Nála mindig félig teli van a pohár! Eddig fogalmam sem volt róla, hogy mennyire fontos…..
Nemrég rátaláltam egy norvég blogra, ahol csodás édességekre leltem. Igen ám, de sajnos a receptek, többszöri próba után sem tűntek "tökéletesnek". Nem úgy nézett ki, nem olyan volt az állaga, nem volt jó az arány. Engem rettenetesen idegesít az ilyen! Pláne, ha az alap koncepció nagyon csábító. Ez…..
Imádom, imádom és még egyszer imádom! Egy gond van vele, a blansírozott mogyoró horror áron van. De sajnos ez sem tud eltántorítani ettől a mennyei finomságtól. Talán sokan ismerik a "köszönöm franciául" vagy "ismert német autómárka rövid elnevezése" vagy "női név becézve" nevű édességcsalád hasonló…..