Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magdolna Darmó

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta kitört a koronavírus, komoly változások mentek végbe a vezetők emberekről való gondolkodásában. Van, aki tudomást vesz erről, s persze vannak olyan vezetők is, akik homokba dugják a fejüket, s azt hiszik, minden olyan lesz, mint régen... A koronavírus nemcsak a gazdaságra volt hatással,…..
Mi köze az önismeretnek a kommunikációhoz? Nagyon sok. Ha olvastad az előző blogomhoz hozzászólónak írt válaszom, biztos csodálkoztál azon, hogy azt írtam neki, nem is tudnék sokszor megszólalni se, ha muszáj lenne valakinek a szemébe nézni, miközben gondolkodnom kell...na igen, kinesztetikus…..
Mire jó az önismeret? Egyetlen szóval válaszolva: mindenre. Számtalanszor kérdezik tőlem azok a vezetők, akikkel dolgozom, hogy szerintem mit kellene tanulniuk, illetve mi lenne a legjobb a munkatársaiknak? Bagatellnek tűnhet, de legszívesebben mindegyiknek azt válaszolnám (s sokszor meg is…..
  Kalandorok kíméljenek jeligével a kiadóba...legszívesebben a legtöbb HR-es kolléga kiírná a hirdetésbe ezt a mondatot. Csodálod? Rengetegen csinálták azt az utóbbi időben, hogy elvégeztek önállóan, vagy vezetői utasításra valamilyen hiányszakmát, vagy gépkezelői OKJ-s tanfolyamot, letették a…..
Bizony, nem mindegy, mit gondolnak rólad a városban, a faluban, az országban. A pletyka sokszor előrébb jár, mint te, vagy a marketinged, amit ki szándékozol nyomni. Az emberek beszélnek. Közösségi fórum a kocsma, a bolt, de még az utca is, egyre-másra jelennek meg cikkek, írások, kommentek…..
Mindenhonnan csak azt halljuk, hogy munkaerőhiány van, nem jönnek dolgozni az emberek, nincs kit felvenni. Nemhogy szűrni nem kell, de felvenni se tudnak a cégek embert, állnak a gépek, állnak a folyamatok, s nem elég, hogy a megrendeléseket el kell utasítani, de a meglévő munkatársak közül is…..
HR tippek profiknak Süllyesztő... 2018.05.24 10:44:06
Eltűntem. Tulajdonképpen nem is tűntem el, csak annyira behavazódtam, hogy hanyagoltam itteni dolgaimat. Sorry. Volt már ilyen, s gyanítom, lesz is.  Amikor ellenőrzés ellenőrzés hátán van, nézed, keresed, ellenőrzöd ötvenedszer is, hogy minden rendben van-e. Nos, igen, nemrég volt a külső…..
Persze, rögtön rá is vághatnánk, hogy bármilyet, de ez természetesen nem igaz. A képzések tervezése mindig komoly feladat, érdemes átgondolni.  Ejtsünk először néhány szót a képzési típusokról, s arra, hogy azokkal kapcsolatosan mire ügyeljünk A típus: OKJ -s képzés Amiért jó:  segítségével…..
Mi a helyzet a pályázati belső képzéssel?  Mint azt a kiírásban is olvashattad, a képzések 20%-a lehet belső képzés, azaz Ti saját magatoknak tartotok valamilyen képzést bent a cégben, a cég alkalmazottja oktat, s a cég alkalmazottjai vesznek részt rajta.  Ha van belső tréneretek, vagy Te magad is…..
A most kiírt GINOP és VEKOP pályázatokban fontos szerepe van az ún. OSAP jelentésnek. Beszéljünk erről egy kicsit, hogy egész pontosan tisztában legyünk azzal, vajon mit jelent, miért számít a pályázat beadásakor jelentős többletpontszámnak, illetve milyen szerepe lesz a jelenlegi pályázatban?  Aki…..
A kommunikációs képzés örök dilemma mind a magánszemélyek, mind a cégek körében. Sokan fölöslegesnek tartják: azt mondják, minek, hisz tudnak kommunikálni. Nos, ezt én nem hinném. Az, hogy valaki tud beszélni, még nem jelenti, hogy kommunikálni is tud. A kommunikáció célja nem a beszéd, hanem a…..
Már egy éve, hogy várták a cégek a most kiírt GINOP és VEKOP pályázatokat, de ahogy megjelent, azonnal sokan meg is ijedtek tőle, s hezitálnak, induljanak-e a pályázaton, vagy sem. Nyilván: a félelem a megfelelések és a dokumentálások miatt van, így talán segítséget nyújthat nekik ez a rövid kis…..
Sokan törik a fejüket a szakmában, hogy hogyan tudnák megtartani a munkavállalóikat. Az idősebbekkel nincs túl sok gond: szeretnek egy helyen dolgozni, szeretik a megszokásokat, ismerik a szakmát, nagy gyakorlatuk is van benne, nem igazán szeretnek váltani. Ha néha-néha jó szót kapnak, elismerik a…..
Magdolna Darmó 2018.02.27 12:36:51
@Mészárolós Lőrinc: Ezt röviden nem tudom megválaszolni, de a következő blog bejegyzést válaszul szánom:
hr-tippek-profiknak.blog.hu/2018/02/24/ne_vegyunk_mindent_es_mindenkit_egy_kalap_ala
Magdolna Darmó 2018.02.27 12:39:43
@Visceroid: Politikai elköteleződés sosem volt és nem is lesz ne vigyünk politikát abba amiben nincs. A Marriott amerikai tulajdonban lévő szállodalánc egy céges policy részét képezi, a dolgozói hét. Az, hogy a HR vezető kreatív és megtalálta ezt a programot, úgy gondolom inkább dícséretre méltó. De ez az én véleményem. Nyilt jobbagyféltekés rajztanfolyamaink pedig mindenki számára bármikor elérhetőek. :)
A fluktuáció a munkaerő vándorlása, a dolgozók gyakori, vagy állandó munkahelyváltoztatása. Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a munkáltatók számára a munkaerő állandó vándorlása,sok pozíció betöltetlen, sokszor a kulcs pozíciókra nincs megfelelő ember, így gyakran előfordul az is, hogy az…..
Sokan vádolják azzal a HR-t, hogy ahelyett, hogy építené a céget, rombolja. Kritizálják a prpgramokat, a HR munkáját, egyáltalán azt, amit egy HR-es végez, majd a másik oldalról a bánásmódot és a céget ócsárolják azok, akik abból élnek... A szabad véleményalkotás természetesen mindenkinek megadatik.…..
Az ugye mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez egy szakmai képzés, amelynek OKJ száma: 32 861 01. Amit viszont nem mindenki tud, az az, hogy mit tanulnak itt a résztvevők, mennyi ideig tart az oktatás, s milyen végzettsége is lesz igazából annak, aki levizsgázik. Mihez tud kezdeni egy ilyen papírral,…..
Ma már a bérrendezés rég nem elég ahhoz, hogy megtartsuk a munkavállalókat. Annál sokkal több kell: kell, hogy kellően motivált legyen, kell, hogy ne csak dolgozni akarjon, hanem hogy itt, nálunk akarjon dolgozni. Ne csak értsen a munkájához, de szeresse is azt, s lehetőleg nálunk…..
Mit tanuljak? Mit tanuljak? 2018.02.23 11:26:21
Igazán szerencsés vagy, ha Te pontosan tudod, hogy mit miért akarsz tanulni. Sokan azonban nem tudják. Rengeteg iskola, nagyon sok tanfolyam és tréning van ma a piacon, igazán nehéz eldönteni. Valahogy úgy lehet vele az ember, mint egy igazán kiváló étteremben, ahol csupa olyan fogás van az…..
Számtalan képzésen voltam már, s biztos, hogy nincs még itt a vége!  Darmó Magdolna vagyok, a CONSILIUM Humán Erőforrás Kft. szakmai igazgatója. Mondhatni: szakmám a képzés. Láttam már hideget - meleget, nagyon sok emberrel foglalkoztam már, jelentkeztettem millió meg egy trénert, oktatót, s…..
A másik teszt, amit mindig kitöltetek a jelöltekkel, az a személyiség térkép. Igaz, hogy csak pillanatfelvételt ad a személyiség jelenlegi helyzetéről pl. önbizalom, egyéni és társas kompetenciák, felelősségvállalás és megbízhatóság terén, ugyanakkor van benne beépített torzítás vizsgálat, s néhány…..
Gondoltatok már arra, hogy a látás csak egy az érzékszervek közül? S micsoda nagy jelentőséget tulajdonítunk neki! Lássuk csak (már a kifejezés is, ugye) Hogyan NÉZek ki? Mit LÁTok magam körül? Kinek NÉZel Te engem? SZEMesnek áll a világ...és sorolhatnám... Pedig a LÁTás mellett még…..
HR tippek profiknak Válassz! 2018.02.01 10:11:31
HR-est láttam már ilyet is, olyat is. Sokan kérdezték tőlem, vajon milyen ember jó HR-esnek? Persze, most mondhatnék bölcs dolgokat, de az az igazság, hogy nem személyiségtípus kérdése. A HR szenvedély és elhivatottság, egyszerre kíván tőled rendkívüli figyelmet és odaadást, s mellette pontosságot,…..
Sokan arra esküsznek, hogy részterületek specialistáira van inkább szükség, mások inkább az integrált tudásban hisznek. Mielőtt eldöntjük, hogy kit veszünk fel, mindenképp érdemes tisztáznunk magunkban, hogy kire van szükség. Számtalan esetben a nem megfelelőséget épp az okozza, hogy erről az…..
Sokféle EQ teszt kering a piacon, de vigyáznunk kell, mert nem mindegyik mér pontosan, s nem is mindegyikből tudunk igazán profitálni. Éppen ezért jómagam is minden esetben alaposan megfontolom, hogy egy adott feladat szempontjából milyen teszttel dolgozom. Mire jó ez az EQ teszt? Először is méri,…..
Jómagam sok tesztet kipróbáltam, s az alábbiakban megosztanék róluk néhány gondolatot. A tapasztalatom az, hogy legtöbbször az ismeret, amelyet ad a tesztkitöltőről eléggé felszínes és elnagyolt, s sokszor épp az ellenkező hatást éri el, amit kellene. Nem arra ösztönöz, hogy a grafikonok és a…..