Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoffer.zoltan

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fémpénz, mint fizetési eszköz már évezredek óta jelen van és együtt mozog az emberiség történetével, hat a kultúrák alakulására, a civilizáció egyik meghatározó mozgatórugója. Alapvető formavilága és megjelenése szinte az első fennmaradt, i.e. 7. századból származó görög fémpénzek óta alig…..
A műtárgy.com hiánypótló cikksorozattal kíván segítséget nyújtani azon művészetek iránt érdeklődök, műgyűjtők számára, akik utazásaik alkalmával nemcsak élményekkel, hanem tárgyakkal is szeretnének gazdagodni. A címben említett top5-ös objektív lista olyan európai nagyvárosok műkereskedéseit,…..
A tavasz több hosszú hétvégét is tartogat számunkra, melyeket itthon és a szomszédos országokban is számtalan remek kulturális programmal tölthetünk el. Ha esetleg Bécsbe tartanánk, a város kellemes atmoszférája mellett ne feledkezzünk meg a kiváló kiállításokról sem.  Ezek közül válogattunk ki négy…..
A XVII. századi festészet egyik legkiválóbb alakja, a németalföldi Jan Vermeer ugyan kevés festményt hagyott az utókorra, ám azok óriási hatással voltak a művészekre, műalkotásokra, valamint a mindenkori műkedvelőre is.  Művei ikonikussá váltak a művészettörténetben, legfőbb ismertetőjegyük  a…..
A műtárgy.com új, hiánypótló cikksorozattal kíván segítséget nyújtani azon művészetek iránt érdeklődök, műgyűjtők számára, akik utazásaik alkalmával nemcsak élményekkel, hanem tárgyakkal is szeretnének gazdagodni. A címben említett top5-ös objektív lista olyan európai nagyvárosok műkereskedéseit,…..
A XX. század fordulatai olykor az emberiség addig rejtett arcát tárták fel. Mint mindig, ezekben az évtizedekben is a legjobb, leghitelesebb és legkülönfélébb eszköze a művészeteknek volt: olyan stílusteremtő, konvenciókkal szemben álló, új látásmóddal bíró művészeket ismerhetett meg a világ, akiket…..
A külföldön töltött pihenés, kikapcsolódás némi kultúrával, művészettel megfűszerezve mindig üdítő élményt tud nyújtani egy nyaralás vagy akár egy üzleti út alkalmával. Szerte Európában válogathatunk a számlatan, jobbnál jobb állandó és időszakos kiállítások között. A látottak hathatnak…..
Az, hogy a piac, az aukciósházak vagy a vásárlók mit értékelnek műtárgyként, mára gyökeresen megváltozott az elmúlt évszázadok hagyományához képest: a természetes folyamat új kategóriákat teremtett, így kerülhetnek kalapács alá egy ideje pezsgők, borok és szeszes italok is a többi, klasszikusnak…..