Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kürthy András

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sikerült győzelemmel felavatni a teljesen elkészült stadionunkat. Azonban számomra nemcsak a vereség volt nagyon fájó, hanem maga a körítés is. Sok kérdés merült fel bennem meccs közben. A legfontosabb ezek közül: vajon miért kell cirkuszt csinálnunk a legnagyobb felvidéki rangadóból? A meccs…..
DacMánia Emelt fővel veszíteni 2018.07.27 15:37:58
A Dinamo Tbilisi után egy újabb Dinamo, méghozzá a Dinamo Minsk lett az ellenfelünk az Európa-liga második selejtezőközében. Ez a csapat (legalábbis a neve) már valamivel ismerősebb volt, mint a grúz vetélytársunké. Fotó: fcdac.sk A stadionba belépve azon agyalok, hogy mennyire csodálatos érzés…..
DacMánia EURÓPA 2018.05.20 08:52:59
Megcsináltuk. Az utolsó lehetőséget csapatunk már ellentmondást nem tűrően kihasználta. Egy olyan bronzérem ez, ami az összes dunaszerdahelyi szurkoló számára egy arannyal ér fel. Micsoda szezon, micsoda izgalmak, micsoda mámor… A szezon elején szerintem kevesen bíztunk a dobogós helyezésben. Volt…..
Húsvétvasárnapra esett a Nagyszombat elleni derby, tehát mondhatjuk, több szempontból is ünnepi hangulatban telt a napom. Valószínűnek tartom, hogy ilyenkor minden DAC szurkolónak hasonlóan telik a napja: felébred; rádöbben, hogy eljött a Nagyszombat elleni meccs napja; elmosolyodik; és onnantól…..
Az alapszakasz végeztével kijelenthető, hogy a szlovák bajnokságnak nagyon jót tett az új lebonyolítási rendszer. Hangzatosak voltak azok a várakozások, miszerint ez az új rendszer szorosabbá fogja tenni a bajnokságot, kiélezettebb és küzdelmesebb mérkőzések lesznek, illetve magasabbak lesznek a…..
DacMánia DAC és identitás 2018.01.15 17:11:03
Multinacionális környezetben létező jelenség, amikor az egyes csapatok meccsei a többségi nemzettől, a többség által uralt államtól való elhatárolódás eszközévé, illetve a saját nemzeti identitás kinyilatkoztatásának fő elemévé válnak. Számos ilyen csapat létezik a világon, a leghíresebbeket talán…..
DacMánia Több, mint futball 2018.01.11 19:44:02
Napjainkban kijelenthető, hogy a DAC a felvidéki magyarság kultúrájának szerves részévé vált. Meccsnapokon az emberek Felvidék minden részén megmozdulnak, útnak indulnak és mennek szurkolni szeretett csapatuknak. Ami azonban még ennél is nagyobb dolog, az nem más, mint az anyaországi magyarok,…..
Gyakran felteszem a kérdést magamnak, vajon létezik-e tökéletes meccs? A válasz nyilvánvalóan az, hogy nem. Tökéletes meccs nincs, talán jobb is. Unalmas lenne, egyhangú. Viszont felmerül egy újabb kérdés: akkor ez a derbi mi volt? November 3-a, péntek. A derbi napja. Többször hangsúlyoztam már,…..