Regisztráció Blogot indítok
Adatok
werinter

0 bejegyzést írt és 494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MoneyCoach Az 50-30-20-as szabály 2021.08.20 13:21:16
Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy bevételeik alapján ugyan első ránézésre volna miből félretenni, de a hónap végén ez mégsem szokott sikerülni. A pénzügyi tudatossággal ezen könnyen lehet változtatni: az 50-30-20-as szabály alkalmazásával eredményesek lehetünk. Nézzük meg, mi is ez a…..
Gyakorta előforduló élethelyzet, hogy egy beszélgetés témája arra terelődik, hogy nem élünk túl fényűző életet, hiszen a nyugati bérek magasabbak, jobb az életszínvonal, még a közmunkás is luxusautóval közlekedhet, és egyébként is itthon minden drága de ezzel szemben a jövedelmek borzasztó…..
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
     A mobilpiaci árak drasztikus növekedésének korát éljük. A  nemrég még 40-50.000 forintos Redmi széria immár 60.000 forint fölött startol, a Samsung 70.000 forintért kínál belépő szintű készüléket, de a Huawei sem áll túl jól a belépő szinten. Az Apple pedig nemes egyszerűséggel teljesen…..
werinter 2021.02.15 20:33:35
@eßemfaßom meg áll: Soha nem vennék még egyszer pedig, ilyen fost. ALapból gyanús, hogy a Xiaomik minden specifikációjukat tekintve azonosak vagy jobbak a versenytársaiknál, de mégis fele annyiba kerülnek. Ez hogyan lehetséges?
Vagy hazudnak arról ami bennük van (elég valószínű) vagy egyszerűen annyira ócskára gyártják őket, hogy meg tudják oldani (papíron) azt amit ígérnek, csak az nem lesz tartós.
Vagy pl. hogyan lehet az, hogy a Nokia 5.4 ami tavaly decemberben jöttki és árkategóriát tekintve nagyjából azonos a Redmi Note 7-el, ami 2019 elején érkezett, mégis kevesebbet tud szinte minden téren?
De bármelyik Xiaomira igaz ez, ugyanazért a pénzért papíron még a régebbi modelljeik is kenterbe verik a Samsung, a Huawei vagy bármelyik nagyobb gyártó modelljeit. Főleg hardveres téren (CPU+GPU+RAM). Elég furcsa számomra.
A 2020-as esztendő úgy vonul be jelenkorunk történelmében, mint válságok sújtotta időszak. Ennek oka nem csak a COVID-19 járvány, melynek halálos áldozatainak száma közeledik a kétmillióhoz (jelenleg 1,61 milliónál tart), hanem számtalan egyéb katasztrófa is: a migrációs válság, a terrorizmus, a sok…..
Bizonyos kor felett az online társkeresés (mellesleg bármilyen társkeresés) már nem olyan egyszerű dolog: eleve az életkor feltüntetése 40 felett riasztóan hat a fiatalokra és kevesebb is azoknak a hölgyeknek a száma, akik egyáltalán szóba jöhetnek a középkorú férfiak számára.  Ma, naplóm legelső…..
werinter 2020.11.25 12:18:44
Szerintem ez az egész "társkereséses" dolog nem csak idősebb korban (35+) okoz problémát.
Másfél éve dobott ki barátnőm, akkor utána nem sokkal gondoltam kipróbálom a Tindert és "társait" (Badoo meg volt még valami amire nem emlékszem :D).
Egy viszonylag jól sikerült képet feltettem magamról, szöveget nem írtam.
Jöttek a "lájkok" szép sorban, meg is lepődtem, hogy ennyire "jól megy" a dolog, az első héten lett pár match is. De a legtöbb mire írtam volna furcsa mód törlődött. Pl.: este megnéztem az alkalmazást, ott volt a match, gondoltam majd másnap vmikor ráírok, azért 10-11 órakor nem hiszem, hogy bárki is válaszol meg nekem sincs már nagyon kedvem beszélgetni senkivel. Másnapra eltűnt a match és nem egy ilyen eset volt.
Aztán volt amikor nem tűnt el, ezeknek "sikerült" írni, de választ szinte soha nem kaptam.
Kb. 3 esetben érkezett válasz, de nagyjából 2 mondat után mindegyik megszakította a beszélgetést. Hogy 2 mondatból: egy "szia" és valamilyen egyszerű beszélgetés indító kérdésből mit tudnak leszűrni olyat, ami alapján én nem vagyok megfelelő az mondjuk rejtély számomra.
Több esetben volt olyan is, hogy a csaj írt először, de válaszolni már érdekes módon nem válaszolt. Ez is eléggé furcsa szerintem.
Aztán ahogy teltek múltak a hetek, egyre kevesebb lett a like, kb. kétnaponta egy-kettő, végül szinte semennyi. Match pedig nem is volt már több. Kb. 3-4 hónapig voltam fenne ezeken az oldalakon, de aztán meguntam. Főleg azután, hogy már minden szűrőt kivette, se távolságot nem néztem, se azt, hogy mit ír magáról/hogyan néz ki a csaj, csak lájkoltam mindenkit. Így sem volt semmi eredménye, egy match nem jött össze. Ezek után votlam úgy, hogy hagyom az egészet.
Pedig én nem érzem úgy, hogy ennyire "szar" lennék. Nálam sokkal rondább, szegényebb, bunkóbb és hülyébb embereknek is van simán párja.
werinter 2020.11.25 12:19:26
@werinter: Azt kihagytam, hogy 26 éves vagyok.
Ha egy Magyarországhoz képest feleakkora országban több mint 17 millióan élnek, akkor ott zsúfoltság – és ebből adódóan jó eséllyel lakáshiány – van. Hollandia pont ilyen, nem csoda, hogy (mint Vera posztjából kiderül) a helyiek szerint a lakáskérdés a legnagyobb problémák egyike. A kérdés, hogyan…..
„A változás egyik törvénye az, hogy amint valami újjal próbálkozunk, valahol ellenállásba fogunk ütközni.” (Michael Bungay Stanier) Az életünk adott ütemben zajlik. Változtatunk néhány akkordon és rögtön kiesünk a ritmusból. Ezért ritkán dúljuk fel a jól megszokott kerékvágást. Ám van, amikor nem…..
Ha túl sokat dolgozunk, testi és mentális egészségünk bánhatja. A rengeteg munka okozta túlhajszoltság folyamatos stresszt, fáradékonyságot, alvásproblémákat és érzelmi kimerültséget eredményez. Így a túlhajszoltság a kiégés és depresszió, illetve több egyéb betegség kialakulásával fenyeget...
werinter 2020.09.22 18:58:57
@efi: Azt nem mondanám ,hogy jól keresek, még túlórákkal se nagyon, de tényleg fölösleges időbaszás az egész. Ki lehetne adni a melót egy hétre mondjuk és az ember beoszthatná magának, aztán elég lenne heti egyszer bemenni a melóhelyre. A napi munkám meg szinte bárhol el tudom intézni. Ha valami probléma van meg be tudok érni hamar, hiszen 10 percre lakom a cégtől.
CSak hát a magyar munkáltatók valahol a 20. század elején leragadtak...
    Ez az a frázis, mely mindig brutálisan kiakaszt. Amitől még ennél is jobban bepöccenek, az az, amikor a beszélgetőtársak, kommentelők, vagy akár fajsúlyos prédikátorok meggyőződéssel hangoztatják, hogy ez már csak így van; nincs mit tenni, ez a világ rendje. A szenvedély elillan, s örüljünk,…..
werinter 2020.09.22 09:57:39
@FlybyWire: "A mi génjeink "keresték" egymást, aminek a tanúja az elsőre összejött, fantasztikusan helyes, okos, normális gyerekünk is."

Ritka szerencsés ember vagy akkor, szerintem manapság ez a lakosság kb 1%-nak ha öszejön. A legtöbben csak megalkusznak és kényszeresen keresnek maguk mellé valakit, mert nem akarnak "egyedül" maradni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan egyszerűen párkapcsolati/társ "függők", képtelenek önállóan létezni, véleményt alkotni, megoldani a problémáikat.
Maszkot hordani kötelező. Dolgozzuk fel végre!..
werinter 2020.09.21 08:52:39
Blablabla... értelmetlen téma, amin a sok barom tud veszekedni és bizonyos emberek emiatt nagyon "faszagyereknek" érezhetik magukat, hogy beszólhatnak a maszk miatt.
És amúgí tényleg nincs értelme. A jelenlegi formájában.
Vegyünk egy átlagos helyzetet.
A gyógyszertárba csak annyi ember mehet be (legalábbis az év eleji korlátozások idején így volt), ahány kiszolgáló pult van. Tényleg mindenki be is tartja/tartotta, maszkban, normálisan ha két pult volt, két ember (vásárló) tartozkódott csak a patikában.
DE! A bolt előtt vagy 20-30 várakozott, egymás seggében a járdán, az úttesten az árokban, mindenhol, maszk nélkül. Marha logikus.
Ugyanez a helyzet bármilyen intézmény esetében. Elemegy az ember a Kormányablakba, ott kötelező, de amint kilép az ajtón MINDENKI leveszi pedig ugyanúgy együtt mennek, egymástól pár cm-re tartózkodnak.
Ez az egész pont olyan, mint a focimeccse és a kocsmák esete. Egyiket lehet(ett) másikat nem.
Vagy a 11-kor bezárnak a szórakozóhelyek. 11-ig nem támad a vírus? Addig nem ferőződhet meg senki?

A vitákat nagyon egyszerűen el lehetne kerülni, ha mindenkire érvényes, általános rendelkezéseket hoznának. Pl.: közterületen, boltokban, hivatalokban MINDENKINEK MINDIG kötelező a maszk. Magyarán csak otthon nem kellene viselni. Ugyanez igaz a szórakozóhelyes történetre. Vagy zárják be őket vagy ne. De ennek így semmi értelme nincs. Viszont akkor ne lehessen SEMMILYEN tömegrendezvényt tartani, se focimeccs, se koncert, se tüntetés semmi.
Ebben a formában minden intézkedés csak látszat és alibi célokat szolgál.
Régóta hangoztatott érv a határátkeléssel kapcsolatos vitákban, hogy „persze, persze, Nyugat-Európában többet lehet keresni, de drágább is minden, különösen a lakhatás”. A megállapítás sok szempontból még mindig igaz, ám Budapest rohamléptekkel zárkózik fel, olyannyira, hogy Bécs már alig-alig…..
1944 június 6-án kezdődött meg a világtörténelem egyik legnagyobb hadművelete, a normandiai partraszállás, mely fontos fordulópontot jelentett a második világháború menetében. A "D" napon ejtőernyős, tüzérségi és légierővel történő előkészítést követően, illetve megtévesztő akciók után, 170 ezer…..
werinter 2020.06.08 10:24:12
@ébrenjáró: Teljesen egyetértek. Az egész filmből csak a partraszállásos jelenteket érdemes megnézni. A többi borzalmasan el lett rontva. A többi már csak tipkus amcsi pátoszos, "mi vagyunk a világ megmentői", "szuperhősös" baromság.
  Vasvári Vivien - a Feleségek luxuskivitelben c valóságshow szereplője - a minap feljelentette Puzsér Róbertet becsületsértésre hivatkozva. A perpatvar a szőkeség egyik Facebook bejegyzésével vette kezdetét, mely a járvány kezdetén született: "Mindenki lehetőséget kap ebben a csendben önmagába…..
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
A koronavírus-járvány tragikus hatásainak csökkentésekor leegyszerűsítve két azonnali cselekvést igénylő feladatunk van: emberek életének megmentése és a társadalmi-gazdasági működőképesség fenntartása. Az első feladatnak azonban két része van. Az első a megelőzés és a gyógyítás. A második, hogy…..
werinter 2020.04.08 22:26:30
Érdekes módon azokat senki soha nem akarja támogatni, akik ilyenkor is fenntartják az ország működésést, akik termelő tevékenységet végeznek, mondhatni létfontosságú a munkájuk. Valahogy őket soha senki nem akarja segíteni, de amikor a léhűtők bajba jutnak egyből megy a sajnálkozás. Pl.: a színészek, zenészek, egyéb művészek akik egész évben dőzsölnek, brutális pénzeket szednek be egy-egy fellépésért most ők mondják, hogy nicns tartalékuk? Vagy azoknak a kkv-knak akik éhbérért dolgoztatják az embereiket, basznak adózni normálisan, ha be is jelnetik a munkásaikat 4-6 órára, szigorúan minimálbérre? Őket sajnáljam? A vállalkozót aki pofátlan pénzeket lenyúl egy-egy felújítás során? Pl.: villanyszerelők, kőművesek stb? Ráadásul kontár, okádék munkát végeznek?
A nyugdíjasokat akik sokszor több pénzből élnek EGYEDÜL, mint egész családok, gyerekkel, két szülővel akik dolgoznak mindketten? Amikor a nyugdíjas el tud menni egyszerű, nem túl megterhelő munkát végezni, mindenféle támogatást kap rájuk az adott cég, emelett még a nyugdíjat is megkapják, ráadusl mostmár 13. havi nyugdíj meg kutyafasza... őket kellene ÁLLANDÓAN sajnálni?
Ki sajnálja és kinek jut/jutott eszébe VALAHA is sajnálni a mezőgazdaságban dolgozókat? Akik az év 365 napján folyamatosan melóznak szarért hugyért, hogy a többinek legyen mit zabálnia?
Ki fogja sajnálni pl.: az élelmiszeriparban dolgozókat?
„Ahelyett, hogy megterveznéd, hova mész vakációzni, olyan életet kellene tervezned, ahonnan nem akarsz elszökni vakációzni.” (Seth Godin) Eléggé aránytalanul osztotta le a sors a lapokat. Vannak köztünk olyanok, akiknek most levegőt venni sincs idejük, és vannak, akiknek takarékra álltak a dolgaik.…..
Vissza kell görgetni lépésről-lépésre, ami az utóbbi tíz évben történt. 1. A Momentumnak alternatív pártrendszert kell létrehoznia, körülötte a saját jövőbeni ellenzékével: egy konzervatív és egy balos párttal, és ezt (a világot) kell politikai, alkotmányos és kulturális választássá tennie a…..
Sokadik hírként számol be a média a legutóbbi parlamenti választáson még az ország legerősebb ellenzéki pártjának számító Jobbik elnökválasztásáról. Egyetlen jelölt volt. Kicsit olyan ez, mintha igazán senkit sem érdekelne a hír, mintha nem Jakab Pétert, hanem Gipsz Jakabot választották volna meg…..