Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rpeter

13 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A négyes metróra szánt Alstom szerelvények nem is olyan régen megszerezték a típusengedélyt, jelent meg a közlemény. Mindenképp nagy szó ez, hiszen a négyes metróra szánt vonatok el fognak térni a mostani metróvonalainkon alkalmazott megoldásoktól, a négyes metró ugyanis…..
rpeter 2013.03.17 13:26:06
@proxy user: erre nem tudok biztosat válaszolni, szerintem van mindenhol legalább egy állomásfelügyelő.
rpeter 2013.03.18 07:48:18
@SadBoobie: a peronőrre minden rendszerben szükség van, mert ő az első akit riasztanak. De a liftes analógia helyett a vonatot ajánlanám (mivel a liftben a zuhanás a halál oka, itt pedig az érkező szerelvény) és a vasútállomáson sincs se érzékelő, se ember aki figyelné a hülyéket.
Az tény, hogy a költségek miatt nem lett peronkapu, de a helyettesítő megoldást ettől még üzembiztos és szerintem szebb is. Arról már nem is beszélve, hogy a BKV takarítási moráljával hány hónap után lenne okádék mocskos a szálló portól és a graffitisektől.

Aki minden áron meg akar halni, azt semmilyen automatizált rendszer nem menti meg.
rpeter 2013.03.18 07:52:21
@rpeter: bár lassan annak is örülni kell, ha átadják és nem rokkan bele a BKV egyből...
Most jött a hír! Az Amazon nem kispályázott, a karácsonyi hajrá előtt boltott nyitott Spanyolországban és Olaszországban, ahol nem csak Kindle-t lehet kapni, hanem – megdöbbentő módon – anyanyelvi tartalmat is. Az olaszoknál 16 ezer, a spanyoloknál 22 ezer…..
rpeter 2011.12.03 19:42:57
@Ivanhoe: Nem ajánljuk a pdf-et.

Amúgy meg iPad, Galaxy tab, vagy valamilyen érintőkijelzős eszközzel "élmény" a pdf

Ha hajlandó vagy elforgatott eszközön olvasni és nincs nagyon rossz szemed Kindle A4-es méretűeket még szépen megjeleníti, de nem az az igazi nagybetűs élmény.
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
rpeter 2011.01.14 01:56:10
@Bandee007: Igazából az egyetemi pdf-es jegyzeteket a4-es méretben szépen mutatja, de ha kiválasztod, hogy elforgatott módban legyen, akkor kb 3 lépéssel lehet végigérni egy oldalon és nekem tökéletesen olvasható méretű. Esetleg adobe-ben levágod a margókat, azzal is lehet nyerni pár értékes pixelt.
De ez egy olyan dolog, amivel neked kell játszanod. Próbálgasd, elrontani nem lehet.
rpeter 2011.01.20 12:52:05
Halihó!

A karácsony utáni Kindle-ökre gyógyított billentyűzet itt elérhető:
www.audi-bel.com/kindle/update_keybru_0.04.zip

Ebben ugyan nincsenek benne a keyb fájlok, de a másik verzióból kivehetők vagy bárki megcsinálhatja őket (vagy ha nagy az igény rá, újracsomagolhatom azzal)
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
rpeter 2010.12.14 22:26:15
@Barci87: @varics: Nekem Junior Max-os kártyám van és minden zokszó nélkül elfogadta az amazon.com, Visa electron.
Híreim vannak, édes drága Barátaim!Korábban cikkünkben szerepelt, hogy a magyar piac egyik jeles, mondjuk úttörő vállalkozása az Adamo Books. Ők sem eddig megszerzett babérjaikon ültek, hanem gondoltak egy nagyot, és belevágták a szekercéjüket egy fába: elkezdtek régi könyveket…..
IntroÉn kérek elnézést a vicces címért, de múlt heti posztom megkésve bár, de rendezett némi csapkodást ezekben az amúgy nyugodt és kultúrált vizekben.Kell még egy - félig komoly - mea culpa is, természetesen létezik feltörhetetlen DRM, mégpedig az, amit oda sem adunk a…..
rpeter 2010.12.14 12:03:11
@Merras: Galántainak hallgattam óráját az egyetemen, találmányok és érdekességek címen. Ha a könyv fele annyira jó, mint az órái, akkor is kihagyhatatlan :-D
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
rpeter 2010.11.11 14:36:15
@Dworkyll: Nyugodtan terjesszétek, "information wants to be free".
Egy másik projektje is van az ezt fejlesztő úriembernek, abban a nyelvi lokalizációt csinálta meg. Csak abból még várható frissebb és univerzálisabb kiadás. Azzal lenne csak igazán teljes a magyar lokalizáció :-)
rpeter 2010.11.11 22:31:39
@ff48bp: mellétetted a .keyb fájlt is?
rpeter 2010.11.30 21:39:03
@ireadtransmitter:

Fel fogják törni akármilyen nehéz és időrabló művelet. És tudod miért? Amiért mások hegyeket másznak meg: mert ott van.

A szövegedben pedig óriási ellentmondásokat észlelek:
Ha a szöveg egy honlapon tárolódik és csak egy analóg lyuk (igen LY) van a felhasználó felé. Akkor hogy-hogy csak hetente egyszer kell az internetre bejelentkeznem?

Vehetek bármilyen kütyüt és azon menni fog a szoftveretek. Csak épp bármely e-olvasásra kitalált célhardver-en nem (vitatkozhatunk, de az lcd kijelzős tabletek NEM e-olvasásra vannak elsősorban)...

És ha feltörik a védelmet a következő lépés az lesz, ha veszek egy könyvet akkor valaki kihozza pendrive-on és amikor olvasni akarom szólni kell neki, hogy mutassa meg? (ez most szarkazmus volt, mielőtt habzó szájjal nekem esnél)

Azt hiszem ez az oldal OCR-rel készült :-D
www.ireadtransmitter.com/hu/ads
IntroTöbb élesszemű olvtárs is jelezte, hogy valami készül az OSZK-ban, sőt Professzore személyében nettó meghívást is kapott a blog egy jó kis e-könyves szeánszra. Mivel valamennyi időm nekem is volt, elmentem én is. Sajnos az egyik legizgalmasabb előadás az ADS-től elmaradt, de…..
rpeter 2010.11.27 23:04:48
@kirunews: Ami sokat dobna rajta, az egy átlátható, felhasználóbarát és legfőképp SZÉP oldal lenne.
Kellemes kis portálos beütéssel, ahol vannak hírek, ajánlók. El lehet menni a web2 felé is, fórum, facebook bekötése, lájk gombok, hónap olvasmánya (mint a mobileread-en), egy idő után ki lehet termelni egy közösséget amitől aztán támogatást-javaslatokat lehet szerezni könnyedén.
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
IntroVéletlenül sem szeretnék a méltán híres eredeti Konteo-blog ügyeibe belekontárkodni, de van itt egy dolog, ami régtől piszkálja a csőröm, és a múlt heti meetupon elhangzott egy érdekesség, amitől beköltözött a bogár a fülembe. Egy kis spekulációt szeretnék megosztani…..
UPDATE: A holnapi meetup részletes helye és programja az alábbi linken olvasható. Viszont műsorváltozás is van, az első blokk előadói passzoltak, ezért rendezünk helyette egy kis fakultatív "kütyüsimogatást". Ami biztosan lesz: Kindle Gen2 és LatestGen, Koobe Junior, iPad,…..
Egy kedves barátom – aki mellesleg épp a korábbi cikk készítéséhez kölcsönkapott eszközről merített ihletet – ma délután meglepett egy e-maillel. Ezt a személyes adatok levágása utáni állapotban, egyébként változatlan tartalommal idézem:Na, most kell kitölteni a…..
Az e-könyv.hu jó harcoshoz méltóan nem adja föl a meccset, egy huszáros mozdulattal kaput nyitott a tartalmainak az Apple platformjaira. Itt jön a sajtóközleményük:   Az első magyar ekönyv áruház az iPad-en Az eKönyv Magyarország új alkalmazással lepte meg a digitális…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
rpeter 2010.10.04 00:33:13
Látva, hogy mennyire nem megy ez a fájlegyesítgetős megoldás egyszerűsítem az eljárást, összeraktam és feltöltöttem egy ingyenes filemegosztóra:
data.hu/get/3037830/English-Hungarian_Dictionary.prc.html

Kattintások: Ingyenes -> Nem élek vele -> Letöltés indítása

Ha a szerzőt vagy a site adminokat zavarja, természetesen habozás nélkül törlöm a linket.

//szabályok értelmében pár szót magamról: egy fél éve követem az oldalt, azóta szeretnék egy olvasót, egy hónapon bellül veszek valószínűleg egy Kindle-t (az ár érték arány döntött). Árképzésben reálisnak ezt tartom - galaktikabolt.hu/kategoria/konyvek.html - 2-3 ezer Ft közé belőtt friss papírkönyvek, és ha ebből engednének még pár %-ot, havonta több könyvet is szívesen megvennék (max annyival kevesebbet sörözöm). Kutyám nevére nem hiszem hogy kiváncsiak vagytok úgyhogy zárójelbezár//
KÁTÉ blog KVK tagtoborzó 2010.09.20 15:40:00
 ..
 Az első nap. Minden fesztivált jellemez, hogy kiket hoz első napra. Akár igazi headlinereket, akár ismeretlen neveket, megjósolhatóak a részvételi adatok.Az Egyetemi Napok nem vacakolt, lehozta Magyarország jelenlegi egyik legismertebb zenekarát a Tankcsapdát, rögtön első napra.…..
A hivatalos sajtóanyagot már az előző posztban elolvashattátok, most egy helyszíni tudósítást adnék a sajtótájékoztatóról, szigorúan szubjektív meglátásokkal.Egy igazi zh-ról beesős húsz perces késéssel az ajtóból néztem, ahogy a K 232-ben a tábla előtt egy sornyi celeb…..
KÁTÉ blog Vízipipa est 2010.05.10 19:01:00
 ..
Mostanában számos panasz látott napvilágot az Artisjus tevékenységével kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületet a Bünti blog ítélőtáblája elé idézzük. A vád: haszonszerzésből elkövetett rosszhiszeműség. Az egyenlő esélyek…..
rpeter 2010.03.24 16:15:02
Mint már a Neptunon keringő üzenetből értesülhettetek róla, kihirdetésre kerültek a 2010/2011-es Erasmus ösztöndíjak pályázatai.A gépészmérnöki kar hallgató számára pályázható helyek listája itt érhető el (xls).Minden más fontos információt itt találhattok meg.A…..
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..
KÁTÉ blog Amit szabad... 2009.12.02 12:26:00
 Tűzvédelmi előírások miatt az ajtókra kívülről papírt ragasztani tilos (?)     ..
KÁTÉ blog Pécs 2009 2009.11.27 18:45:00
 Tisztelt Hallgatótársam! A BME HÖK részvétét fejezi ki az áldozatok, és családtagjai számára a Pécsi Tudományegyetemen történt trágédia kapcsán. Mély megdöbbenésünknek adunk hangot, és értetlenül állunk a történtek előtt. A leendő értelmiség számára…..
Nézd meg az alábbi képet!      Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod. Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod. Néhány ember képes…..
rpeter 2009.11.26 13:41:06