Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZoldVadon

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Elkészült a kistermelőket, őstermelőket segítő kiadványunk, kisokosunk. Használjátok egészséggel! http://giligan.hu/Tanyakapcsolatok-palyazatunkhoz-kapcsolodo-online-is-elerheto-kiadvannyal-jelentkezunk/cikk/288/  ..
Sziasztok! Megkezdtük a pályázat eredményeinek az értékelését. Összesen 106 online teszt került kitöltésre, valamint sok-sok tanyát látogattunk meg az elmúlt idők folyamán. Az eredményeket hamarosan közzétesszük az elérhetőségeinken...
Sziasztok! Elkészült a Tanyakapcsolatok program jó gyakorlatok gyűjteménye.   Itt olvashatjátok:  ..
Giligán A mi tanyánk 2017.10.31 21:07:00
Sziasztok!   Mint már említettem a Giligán Egyesületnek is van egy tanyája. Pontosabban az egyesület kezeli és hasznosítja a tanyát. A 2016-os tanyafejlesztési programban sikerült forrásokat nyernünk annak érdekében, hogy megmentsük az összeomlástól az épületet, mert valljuk be nem sok lett volna…..
Sziasztok!   Sajnos azt láttuk az elmúlt idők folyamán, hogy olyan területek, ahol 60-70 éve komoly tanyaközösségek léteztek, mára már beszántott területekké váltak. A régi tanyáknak sok esetben mára már nyomaik sem maradtak vagy esetleg azt láthatjuk, hogy elvadult szilvák, akácok mutatják a…..
Sziasztok!   Képes összefoglalót teszünk közzé a környékbeli tanyák kinézetéről, így Ti is láthatjátok milyen szép tanyák vannak a környékünkön! Ebben a posztban mezőtúri tanyák képeit nézhetitek meg.    ..
Giligán Szemzés a tanyán. 2017.09.05 16:28:54
Szervusztok!      A napokban kint jártunk a tanyán. Végre nem csak jöttünk-mentünk, hanem eltöltöttünk kint egy kis időt. Kicsit körbejártuk a területet, majd az autóból előkerült két metszőolló, két oltókés, kötözőszalag és pár frissen vágott vessző az otthoni Pannónia sárgabarack fáról. A tanya…..
Sziasztok! Az egyesületünk ismét részt vehet az AACS egyesület által Székelykeresztúron megszervezésre kerülő Kárpát-medencei fiatal gazdálkodók öko-bio konferenciája 2017. 2017. augusztus 10-13 között. Most a téma - mint a címből is látszik - az öko-bio gazdálkodás. A program során reméljük újabb…..
Sziasztok! Ezuttal a Csúzdi családot szeretném bemutatni nektek, akik a Vajdaságban, Moholon élnek és gazdálkodnak. Mohol nagy hagyományokra tekint vissza a konyhakertészetben. Azokat, aki ezzel foglalkoznak, ebből élnek, bosztányosoknak nevezik arrafelé. Ezt a csoportot gazdagítja a moholi…..
Giligán Tanyalátogatások kezdete 2017.06.23 19:20:00
Sziasztok! Tegnap Dévaványán voltunk, ma pedig megkezdődtek a tanyalátogatások is. Érdekes ez a program, mert sok új emberrel, sorsokkal ismerkedhetünk meg és rengeteg helyen járhatunk. Miután nekünk is van tanyánk a tapasztalatokat mi is hasznosítani fogjuk a későbbiekben. A tanyánk még a…..
Sziasztok! Még 2016.08 havának végén voltak a Giligán Egyesület munkatársai Erdélyben, Székelykeresztúron az AACS Egyesület meghívásából egy Kárpát-medencei Agrár Konferencián. A konferencia 3 napos volt, de az egyesület munkatársai megtoldották pár nappal és kapcsolatot építettek ki…..
Sziasztok! Miután sok segítséget kapunk külföldi társszervezeteinktől a tanyaprogramban (helyismeret, kapcsolatok, stb.) őgy gondoltuk érdemes lenne őket is bemutatni a program során. Vajdasági társszervezeteink: Zöldike Egyesület - MOHOL         Ökobecse Egyesület -…..
Giligán Vajdasági tanyákon 2017.06.01 10:10:00
Sziasztok! A program keretében a Giligán Egyesület munkatársai a Vajdaságba látogattak 2016.09 havában és 11. havában is. Ezen időszak alatt a Mohol környéki tanyákat, valamint a környező települések tanyáit látogatták végig megnézve, hogy-hogy is működnek arra a tanyagazdaságok, miben másabbak az…..
Sziasztok! 2017 május hónapban megkezdtük a kapcsolatok kialakítását a Tanyaközpont programunkkal kapcsolatban. Első lépésként - logikusan, miután az egyesület kezelésében lévő tanya is ehhez a településhez tartozik -  Törökszentmiklós Önkormányzatával vettük fel a kapcsolatot, majd hamarosan a…..
Giligán Székelyvarságon 2017.05.12 20:45:00
Sziasztok! Székelyvarságon voltunk a Tanyakapcsolatok program keretében. A település érdekessége az, hogy ugyan nem nagy divat Erdélyben a tanyás térség az adottságok miatt, ugyanakkor Székelyvarság egy tanyás település. Az alábbi linken a www.szekelyfoldinfo.ro így ír a település…..
Sziasztok!   Erdély, Székelyudvarhely Civitas Alapítvány, Székelygyümölcs Egyesület Elérhetőségek: szekelygyumlcs.ro, civitas.ro   Az erdélyi Civitas Alapítvány és társszervezetei ugyan nem kifejezetten tanyákkal foglalkoznak (hiszen nem is volt jellemző erre a területre a tanyasi életforma a…..
Giligán Tanyakapcsolatok program 2017.04.28 19:02:00
Sziasztok!   Úgy döntöttünk, hogy a program eredeti címe a "Hazai és nemeztközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanysi lakosság gazdasági mûködõképességének érdekében" iszonyúan hosszú és macerás. Így abban maradtunk, hogy tanyakapcsolatok belső néven fog futni. Erre van esélyünk, hogy…..
Sziasztok! Elindítottuk a tanyafejlesztési programunk másik szálát is. Ez a TP-1-2016/9983 azonosítószámot kapta és a címe "Hazai és nemeztközi kapcsolatok kialakítása a hazai tanyasi lakosság gazdasági mûködõképességének érdekében". A program célja, hogy hazai és Kárpát-Medencei jó példákat…..
Giligán Tervek a tanyaprogramra 2017.04.07 19:30:00
Sziasztok! Mielőtt a Zöld Vadon egyesület megkezdte volna a program kommunikációját a Giligán Egyesület előtte megkezdte a munkát. Miután fontosnak érezték a programot (és reménykedtek a pozitív elbírálásban) saját felelőségre megkezdték a munkát. Így most jöjjön egy kis összefoglaló 2016.05…..