Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terero

34 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Honor április végén hozta el Magyarországra a legújabb fitneszkarkötőjét, a Honor Band 6-ot. Amellett, hogy az eszköz első ránézésre inkább hasonlít egy okosórára, mint egy fitneszkarkötőre, a készülék sokat fejlődött az előző generációkhoz képest. Az elmúlt hetekben nyomogattam, hogy kiderítsem,…..
Alapvetően nem vagyok az a típus, aki sűrűn cserélgetné a mobilokat. Persze kipróbálom az újdonságokat, hiszen kíváncsi vagyok rájuk, de az, hogy egy-egy új készülék miatt évente/félévente telefont váltsak, egyáltalán nem jellemző. Emiatt is igyekszek vigyázni az általam használt mobilra, ami…..
terero 2021.02.15 11:31:55
@Ferenc Éri: a videoblog az már csak ilyen :) egyébként a videó leírásában benne van minden link, ami az egyes részekhez vezet, pont azért, hogy ha valakit nem érdekel az eleje, az át tudja ugorni. ugyanez megtehető a lejátszó sávjában is, ahol jól látható, melyik fejezet hol kezdődik. beletekerni egyszerűbb, mint kommentet írni, csak mondom :)
Nem túlzás azt állítani, hogy az okostelefonok rendkívüli mértékben könnyítik meg az ember életét – ha okosan és tudatosan használjuk a készüléket. Csakhogy nagyon könnyen bele lehet feledkezni a telefonozásba, ami egy bizonyos ponton túl már finoman szólva sem nevezhető egészségesnek. Éppen ezért a…..
Nemrég rántotta le a leplet a Samsung a Galaxy S21 mobilokról, a sorozat legerősebb változata pedig az S21 Ultra lett. Ha valaki a legerősebb változatot kéri belőle, 550 ezer forint kell fizetnie érte. De kinek éri meg ennyit kiadni egy telefonért? Aki csak a válaszra kíváncsi, az 9:08-hoz tekerjen,…..
terero 2021.01.24 20:32:11
@Zool2107: részben igazad van, viszont azt azért nem mondanám, hogy irreális az ár. tapasztalatom szeirnt a telefonoknál hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egy miniatűr számítógépet tartunk a kezünkben, amivel azért nagyon sok mindent meg lehet csinálni. persze ha valaki csak telefonálásra, sms-ezésre, netezésre használja a készülékét, annak egy ilyen mobil tényleg felesleges (lásd a videóban a számítógépes példát).

inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nézőpont kérdése. engem például, akit hidegen hagynak a játékok, a gamer PC árát sokallom, és sajnálnám a pénzt az xboxra és a ps5-re is. (ettől még tudom, hogy valakinek ez a hobbija, és inkább ilyesmire költ.) leszigetelni pedig legfeljebb egy nagyon, NAGYON kicsi házat lehetne belőle :) (épp benne vagyok, kész agybaj, ami ma ezen a téren (is) van). viszont nem vennék 550e-ért sem telefont, de nem azért, mert sokallom, hanem mert nincs rá szükségem.

amúgy az autós példánál maradva: szerintem itt ugyanaz a helyzet, mint amikor valaki megvesz egy 30-40+ milliós autót. a legtöbb ember feleslegesnek tart ennyi pénzt kiadni rá (érted, mindegyiknek négy kereke van, gurul, kormányt kell tekergetni, meg kell tankolni, elvisz A-ból B-be, szóval szimpla használati eszköz), mégsem az jut az embernek először eszébe róla, hogy irreális ár, vagy rossz ár/érték arány.
Évente több mint 30 kilogramm elektronikai hulladékot dob a szemétbe egy magyar háztartás, amibe az okostelefonok is beletartoznak. Pedig a régi mobilt nem is kellene feltétlenül kidobni, több lehetőség is van rá, hogy újra hasznát vegyük...
terero 2021.01.11 21:51:07
@midnight coder: hát, a 30 kiló simán összejön. ha valaki kidob egy mosógépet vagy hűtőt, már ki is van pipálva a dolog. és akkor még nem beszéltünk a mikróról, tévéről. utóbbinál például hiába tudna mondjuk képernyőt cserélni a gyártó, ha olyan drága a panel, hogy inkább megéri új készüléket venni.

a pendrive-os megoldásra meg ugyanazt tudom mondani: nyilván lehet venni, de ha amúgy is van kéznél egy felesleges telefonod, akkor minek? :) nyilván nem arról van szó, hogy azt viszed mindenhova pendrive helyett, hanem arról, hogy mondjuk a fotóidról csinálsz egy biztonsági mentést, vagy egyszerűen csak a telefonban tárolod őket.
Térerő Mi vár ránk 2021-ben? 2021.01.02 08:00:00
Sok olyan történés lesz az idei évben – mármint tech-ügyileg –, amire mindenképpen érdemes lesz odafigyelni. Jönnek az új trendek a mobilokba, és a NASA is nagyot guríthat már rögtön az év elején. Sorvezető következik 2021-hez...
Szerda este Londonban követhettem végig a Samsung idei bemutatóját, ahol végre lerántották a leplet a 2019-es év csúcsmobiljairól. A Galaxy S10 mellett jött az olcsóbb Galaxy S10E és a drágább/nagyobb Galaxy S10+, sőt, bemutatkozott a cég első 5G-képes telefonja. Ez utóbbit…..
Az elmúlt években egy kicsit mintha megállt volna a technológiai innováció – legalábbis ami a mobilipart érinti. Persze jöttek újdonságok, de valahogy egyiknél sem lehetett érezni azt a bizonyos wow-faktort. Jó példa erre a jubileumi iPhone X, amit nagyon várt az egész ipar, és ami a szenzorszigeten…..
Térerő Ilyen volt veletek 2018 2019.01.05 08:00:00
Úgy gondoltam, hogy ha már az év első videója érkezik, akkor a szokásos menetrenden és tematikán egy kicsit változtatva inkább azt venném górcső alá, milyen is volt a 2018-as év veletek. És a helyzet az, hogy szuper. Köszönöm, hogy vagytok, és hogy veletek együtt egy remek kis…..
Ajándékot venni egy tech-rajongó számára (nem csak) karácsonykor szinte lehetetlen vállalkozás. Na persze nem azért, mert ne lenne miből választani, vagy ne kínálná még Sunyika PC-boltja is 0 százalékos THM-mel a 600 colos tévét. Sima ügy, a vásárlók úgy veszik fel az áruhitelt, mintha nem lenne…..
Még valamikor az ősszel mutatta be a Honor a Band 4 névre keresztelt fitnesszkarkötőjét, és már javában árulta is Kínában, amikor október közepén kiderült: Európába is elhozzák az új kütyüt. A bejelentést Prágában tették meg – ott, ahol a Honor 8X is bemutatkozott –, a…..
Nagyjából másfél hónap múlva szavaznak majd az Európai Unió döntéshozói arról, hogy elfogadják-e az új uniós szerzői jogi törvénytervezetet. Ha ez megtörténik, az alapjaiban változtathatja majd meg azt, ahogy az internetet ma ismerjük. A törvénytervezet legkritikusabb része a 13. cikkely…..
A Samsungról évek óta tudni, hogy hajlítható kijelzős okostelefont fejlesztenek, az utolsó pillanatban viszont egy ismeretlen kínai gyártó, a Royole ellopta előle a show-t a FlexPai nevű készülékkel. Közben már a Huawei is a hajlítható kijelzőre fókuszál, de ebben gondolkodik az LG, a Nokia és…..
A Cat (igen, a munkagépeket gyártó cég) évek óta készít okostelefonokat – amik nem egészen olyanok, mint amiket a többi gyártótól megszokhattunk. Vastag, nehéz, cserébe viszont ha leejted, hamarabb törik össze a beton, mint a készülék. Az elmúlt hetekben volt szerencsém…..
Miután a visszajelzések alapján úgy tűnik, nagyon szerettétek a laptopvásárlós videót, a karácsonyi ajándékvásárlós szezon közeledtével érdemes kivesézni, mire kell figyelni egy okostelefon vásárlásakor. Rengeteg gyártó még több készülékéből kell választani, így nem könnyű a helyzet. Ha az embernek…..
Szóval a dolog úgy áll, hogy az Apple 3+ év után adott ki végre egy új MacBook Airt és 4+ év után egy új Mac Minit. Utóbbi esetében kérdés, hogy egyáltalán szükség volt-e rá, előbbi esetében pedig félig üres lett a pohár: jól összerakott gépet kaptunk, némi…..
Szerdán mutatta be a Huawei legújabb csúcskészülékét, a Mate 20 Prót, ami a specifikációk alapján simán veri az összes androidos csúcsmobilt, innovációban pedig lekörözte az elmúlt években csak szenvedő Apple-t. A mobilt idehaza 330 ezer forintért árulják majd, ami ugyan drágább, mint a tavalyi…..
Prágában tartotta meg új készülékének, a Honor 8X premierjét a Honor. A cég a tavasszal bemutatott csúcsmobil, a Honor 10 után a közpkategóriát lőtte be a mobillal, ami a paraméterek alapján így is egy igen jó(nak tűnő) telefon lett. Premier utáni premiervideó, egyenesen Prágából...
Ma már a mobiltelefonokkal is lehet ugyanolyan jó videókat készíteni, mint egy fényképezőgéppel. (Elég csak a nemrég bemutatott új iPhone-ra, a Huawei Mate 10 Próra vagy épp a Honor 10-re gondolni, csak hogy párat említsek.) A látvány viszont nem minden, kell hozzá egy olyan mikrofon is, ami…..
Bár a cégek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felhasználói adatok biztonságban legyenek, valójában soba nem voltak még az adataink ennyire kiszolgáltatott helyzetben. Ráadásul a hackerek nemcsak a cégeket, magukat a felasználókat is támadhatják, így kényes információkhoz jussanak. Éppen…..
Térerő EZÉRT DRÁGA az iPhone 2018.09.22 08:01:00
Másfél hete a világ eddigi legdrágább iPhone-jait mutatta be az Apple (a különleges kiadású modelleket most ne számítsuk ide), erről viszont nemcsak Tim Cookék tehetnek. De akkor még mi?..
Szerdán mutatta be az Apple az idei évre szánt iPhone-okat és az Apple Watch 4-et, amik közül ez utóbbi sokkal izgalmasabb lett, mint a másik három iPhone együttvéve...
A legjobb autósiskola kiválasztásával több tízezer forintot is lehet spórolni. A kiválasztáshoz viszont elég csupán kettőt kattintani...
Több mint két hónapon át nyüstöltem a Honor legújabb csúcskészülékét, a Honor 10-et, hogy kiderüljön, mennyire sikerült összerakni a mobilt...
Jönnek a robotok és már a munkánkra pályáznak. Rossz hír, hogy az iparági szakemberek szerint 10 éves el is vehetik. Jó hír: tehetünk azért, hogy ez ne egy rossz dolog legyen...