Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panzer78

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan, de biztosan újra Európa és a világ élvonalába kerülnek a magyar filmek, amit az egyre több nemzetközi elismerés is jelez (Saul fia, Mindenki). Nem kis feladat a sok remek alkotás közül a 15 legjobbat kiválasztani, már csak azért sem, mert nehéz objektívnek maradni, amikor személyes élmények…..
Két tesióra után is járna a felmentés, de csak egyet kapnak a gyerekek, az udvaron tesiznek, túl vannak terhelve. Még szerencse, hogy olvasónk kedvenc virágjáról kapta nevét az államtitkár asszony. Az új oktatási rendnek köszönhetően az egyik Budapest környéki német…..
Fospisztollyal lövöldözik a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, hatástalan nyilatkozatot ad ki, közben a szlovákiai magyar pártok mélyen kussolnak. A szlovákiai közvélemény szemében, lassan, de biztosan Vona Gábor-féle Jánosíkká válik Marian Kotleba. A magyar nacionalisták keresik…..
Nézem a Top Gear idei második adását (Season 18 Episode 2), röhögök a marhákon, ahogy szoktam, a sorozat ismét zseniális. Azon felül, hogy Hammond bebizonyítja: a NASCAR korántsem gyerekjáték, a másik két hülye elmegy Kínába, megnézni az ottani helyzetet. Megdöbbentőek a…..
panzer78 2012.02.12 14:26:30
Grifter!
Egyébként az oroszok az elmúlt 20 évben max. hobbyból meg kötelességből fejlesztettek hajtóművet, lévén nem igazán gyártanak már repülőgépet és helikoptert, max. mutogatni. (Abba meg bármilyen lehet a technika, nagyon működnie úgy se kell.)
Ha valamihez nem értesz, ne írd le. Az elmúlt 20 év fejlesztései csak nagyvonalakban: Mig-at, Pak-Fa, Jak-130, Mi-28, Mi-38. A legtöbb géphez teljesen új hajtóművet kellett kifejleszteni. A helikopterek esetében ha venni akarsz, akkor 4 éven belül nem tudják szállítani a sok megrendelés miatt. A Szu-27 vadászbombázó család gépeit több légierő rendelte meg, folyamatosan gyártják. Fejlesztik az 5. generációs gépüket (Pak-Fa), míg Európában a 4. generációsat csiszolgatják tökéletesre.
Kína a hajtóműgyártás területén valóban le van maradva, arra szánták a legkevesebb pénzt korábban. Viszont az FC-1 repülőgép elektronikájánál a külföldi vásárlók nem a nyugati cuccokat kérték bele, mert a tesztek alatt kiderült, hogy a kínai jobb és megbízhatóbb. Ez még csak egy kis területe az iparnak, de mi lesz ha egyre több helyen kezdenek el jobbat gyártani olcsóbban? Kína szintén fejleszti az 5. generációs repülőgépét, melynek hajtóművét már ők akarják gyártani. A hajtómű kutatás-fejlesztésre az elmúlt évben elkülönítettek iszonyatos összegeket. Szóval pár éven belül csökkenteni fogják ezen a téren is a lemaradást. Ez egy autós topic, csak gondoltam, ha valaki katonai témában butaságokat hozzászól, akkor erre reagálok. Üdv Mindenkinek!
Erős kezdet: a vidéki kislányból előbb escort, majd banki felsővezető lesz. Fake? Nem-fake? Vigyázat: hosszú! Hasonló sztori: egymilliós szakítás. A kép innen     Régi olvasója vagyok a blognak, jó hivatkozás szokott lenni napközben, miért is szakítsam meg a…..
Ma reggel az egyik hírportálon nézelődtem, mikor az oldalsó sávban az alábbi felhívást pillantottam meg:FELJELENTŐPackázik veled a tanulmányi osztály? A prof helyett rendre évfolyamelsők tartják meg az előadást? Semmiért cserébe húzzák le rólad a tandíjat? Sírva jár…..
Aki régebb óta olvasója ennek a blognak tudja jól, hogy nem vagyok nagy rajongója a fogyasztói társadalomnak, avagy a kapitalizmus jelenlegi formájának. Nem csak azért, mert nem hiszek az "az vagy, amit megveszel" elvben, de azért sem, mert a jelenlegi rendszer bármit…..
DH-BLOG Cigányok, bűnbakok? 2008.05.27 12:48:00
Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt.Nem, már nem csak a kuruc-info üvölti bele a magyar közéletbe ezt az…..