Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valódi Nő

95 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár napfürdőzés közben, akár szenvedélyesen, munka közben mosolyogva, gyermeket várva és dajkálva. Eltűnődve padon és hintán, erotikától fülledt estékre készülve. Aztán a szerelmes után kapaszkodva, zenébe menekülve, "Elég volt"-ot mondva. Ráncosan Bibliában reménykedve, s végül szabad lélekként…..
Figyelem, vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún! Nézd meg, mi a divat idén! Még sehol sem tartasz? Íme, egy gyors verzió, a leírás alapján akár fél óra alatt is elkészítheted. Alapból talán a fenyőágakból összedrótozott koszorú és a négy darab gyertya jut az eszedbe. Ez azért ma…..
  Belül piros, mint a vér, az íze pedig mennyei. A gyermekeddel mókás lesz kidíszíteni! Elérkezett október utolsó napja, Halloween napja. Soha nem tulajdonítottam neki jelentőséget… Tavaly már érett a dolog, de megúsztuk (család szinten). Idén viszont megérkezett az első parti meghívó. Ufff.…..
Tudnivalók a fokozottan védett természetvédelmi területek látogatásáról. Túrajavaslat a Kiskunságon: Fülöpházi buckavidék – túlméretezett homokozó, vagy valódi sivatag? Ja, és találtunk egy Gampsocleis glabra nevezetű, magyarul tőrös szöcskét. Noha a múlt hétvégén kezdődött, de ezen a héten még…..
Valódi Nő Rossz anya 2021.04.30 16:50:00
Van-e rossz anya? Vajon meg kell-e köveznünk őket? Fókuszban az Éva magazin 2018-as, Írd ki magadból! pályázatának 3. helyezett, Rossz anya című írása. Zsebkendő legyen nálad… Egy „becsúszott” vagy még nem akart terhesség dilemmája, nem várt komplikációk szüléskor, megcsalás, szülés utáni…..
Valódi Nő Csináld a nőséget! 2021.04.15 16:30:00
Kivezető út a női önismeret lehúzó útvesztőiből. Na ja, anyáink meg a tudatosság, motivációs idézetek, női archetípusok, családállítás stb. :-) , egész életükben sem hallottak róla, mégis ösztönösen, néha rosszul, többnyire példaértékűen,  hatalmas teherbírással éltek nőként. Tehát, ha nem vonzódsz…..
Süsd meg gyermekeddel a bájos nyuszikat! 15 perc alatt megsülnek, jók a sonka mellé és ajándéknak is kiválóak. Egy nagy tepsiben 5 db nyuszi elkészítéséhez. A nyersanyagokat készítés előtt pár órával vedd ki a hűtőből, hogy a kelesztés könnyebben menjen. Hozzávalók az élesztő…..
Valódi Nő Húsvéti munkaterv! 2021.03.27 08:42:50
Minden évben elér a húsvét-para? Egy jól működő munka- és időtervvel időben elkészülsz mindennel. Dolgozzuk ki együtt! Így nem leszel az ünnep rabszolgája. Ha már valamennyire ki is alakultak az ünnepi rutinjaim, azért mégis minden évben meglep a karácsony-para után a húsvét-para. Sajnálom, én csak…..
Rendeld meg a hozzávalókat még ma, és készítsd el őket 12 lépésben. Grátisz tojástartó gyűrű leírást találsz a posztban. Hozzávalók: (egy vastagabb hungarocell darab, amibe majd beleállítod a pálcára szúrt tojásokat), 3 db kicsi (6 cm magas), 1 db közepes (8 cm magas) és 1 db nagy (10 cm magas)…..
Tegnap volt a boldogság világnapja. Ma pedig a költészeté. Hát akkor nyomjuk le egyben, női megközelítésben. Boldogság világnapja   Elfelejtettem, csak ma olvastam róla. Szóval akkor lecsúsztam volna? A tegnapi napomat vajon boldogság nélkül éltem? Szemem a kinti hidegségbe réved… Elmélázok…..
Valóban olyan bonyolult valódi nőnek lenni? Alapvető tippek nőséghez, Évasághoz. Biztosan tudsz olyan nőt mondani – akár a saját környezetedben is –, aki a szemedben olyan igazán nőként tud viselkedni. Azt hiszem nem kell hosszú haj sem feltétlenül ahhoz, hogy nőcis légy, mert hogy anyámnak sem az…..
Valódi Nő 2021.03.07 22:19:40
@: Hát, én sem vettem fel, csak akkor az egyszer, mikor megpróbáltam.
Jól teszed.
És ha az illető olyat vesz, ami nem tetszik neked?
Valódi Nő 2021.03.07 22:23:01
@: Nem, nem annak tűnik. Jó, lehet, hogy a stoppolt zokni kicsit túlzás... de van olyan élethelyzet, amikor örülsz annak, hogy van kinek az ingét, pólóját kivasald, van kikre főznöd-sütnöd, még ha fárasztó is.
Valódi Nő Boldog nőnapot! 2021.03.07 12:37:18
  Sokan már ma megkapjátok a nőnapi köszöntést, virágot... Így ma elő-nőnapot tartunk. Ha szívesen olvasnál is a témához kapcsolódóan, figyelmedbe ajánlom az ezt megelőző posztot, Te tudsz nőül? címmel: Te tudsz nőül? – Gondolatok nőnap alkalmából - Valódi Nő (blog.hu) Te mit szeretnél kapni…..
Te még mindig ki vagy billenve az életritmusodból a koronavírus miatt? Igen, a múlt év másmilyenre sikerült, a karácsonyunk, az év végénk is más hangulatban telt, mint az eddigiek. Új dolgok köszöntöttek be az életünkbe, amiket meg kellett szoknunk. Változások törtek ránk: kinek a munkahelyén,…..
Ne várj addig, míg a vírus elveszi a bevételi forrásodat. Hozd ki a helyzetből a legtöbbet, tervezz előre, teremtsd meg a XXI. század munkahelyét magadnak, tégy lépést még ma! Elvesztetted a munkahelyedet vagy veszélyben érzed a koronavírus, netán a korod miatt? Biztonságot szeretnél magad körül…..
Tudd meg, hogyan mondhatsz búcsút a ráncoknak, élhetsz egészségesebben és fiatalabban! Vágyni, hogy szép legyél, a nőbe és férfiba épített program. Már kislányként illegetted magadat a tükör előtt, anyukád szádra mázolt piros rúzsában? Kisfiúként pedig apukád 43-as cipőjében kaffogtál? Mindez…..
Meseország ajánlata kicsi és nagyobb lányoknak, serdülőknek, a női szerepre készülőknek, asszonyságoknak, a népmese napjáról megemlékezőknek. (Kép: Wikimedia Commons) 2005 tavaszán, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére, Benedek Elek születésnapja lett a népmese napja, vagyis szeptember 30.…..
Gyerekkori emlékeim a cigányságról, a velük való együttélésről. Te hogyan vizsgáznál egy „cigányos” helyzetben? (Kép forrása: Wikimedia Commons) Kezdjük a címnél, ami Havas Henrik szájából hangzott el. Noha még csak nem is lebecsmérlően próbálta meg használni a fenti szókapcsolatot, mégis nagyot…..
Miről árulkodik a betegség? Megtudhatod, hogy milyen lelki problémák állhatnak a tünetek hátterében. Te hiszel abban, hogy a testi tüneteink valami tudati-lelki síkon megjelenő hiányosságra, megtanulandóra próbálnak minket rávezetni? (Kép forrása: Pixabay) Számtalan cikk született ebben a…..
A címben szereplő mondathoz hasonlók hagyták el a serdülő fiam száját… Hogyan tanítsd meg emlékezni gyermekedet? Így töltheted meg a Trianonnal kapcsolatos üresség érzését a fiatalokban. „ – Ez aztán nagyon érdekes, hogy Magyarországot hogyan szopatták agyon…” - hangzott a fiam barátja szájából a…..
Madár repült az ablakodnak? Így hozd ki a sokkból, kérj segítséget az MME-től! Nem szándékoztam posztot írni a tegnapelőtt este történtekből, de nem tehetem meg, hogy kihagyjalak belőle. Hiszen ha nem is sokat, de azért közösen tanulhatunk ebből is valamit. Tehát: elvetemült exatlonos szurkolásban…..
Elköszöntek a fagyosszentek, így hétvégén ültetheted a paprikát, paradicsomot, uborkát. Kinyomtathatod a tuti, ajándék Vetésnaptárt, a falusi emberek tapasztalatai alapján összeállítva. (Kép forrása: Wikimedia Commons) A mag egy csoda: a kertészkedésben az egyik kedvenc epizódom az elvetett magból…..
Jövő héten anyák napja. Lehet, hogy nem szereted az anyádat, vagy neheztelsz rá valamiért. Ahhoz, hogy felszabadultan élhess, bocsáss meg neki azért, hogy nem volt tökéletes anya. Egy film, amely megmutatja, hogy a múltban jelentkező sérelmeket idővel másképp kell látnunk, saját boldogságunk…..
Valódi Nő 2020.04.28 11:46:48
@Rézsöly Püpü: szuper, hogy betetted a linket, köszönöm az olvasók nevében is! Ha megnézted, dobhatnál egy kommentet, hogy milyen volt...
A kijárási korlátozás jó alkalom arra, hogy újjászervezzük életünket. Nőként, háziasszonyként készítsünk egy öröknaptár-szerű Húsvéti munkatervet arra az időre, ha újra minden visszatér a régi kerékvágásba. (Kép: Pixabay) 2020 – egy különleges év lesz a húsvét szempontjából is mindannyiunk…..
Tudom, hetek teltek el, de ez a korona-mizéria nálam is felborította egy kicsit nagyon az eddig jól működő családi rutint. A párom 2 hetes kötelező munkahelyi karanténba készül, a serdülő gyerekem most már nekem szól vissza nap, mint nap a tanár helyett, mosogatás közben becikáz az online földrajz…..
Csukás István, aki költő és Valódi Férfi volt egy személyben. Ismerd meg, hogyan is gondolkodott a nagy mesemondó a szerelemről, hogyan mutatta ki felesége iránti szeretetét tettekben. Nekem, hogy halálhírét hallottam, gyanússá vált, hogy csak meséket írt ez a mandulaszemű, határozott bajszú magyar…..