Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Business Flow

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az életünkben – ahogy a vállalkozásunkéban is – minden a döntéssel indul. Az adott helyzet legjobb döntését meghozni pedig minél mélyebb önismerettel lehet, mely egy élethosszig tartó feladat, tele izgalmas kihívásokkal, lehetőségekkel. Csontos Tamás nem kisebb kihívást állított maga elé, mint hogy…..
Hogyan növelheted a céged hatékonyságát anélkül, hogy magadat és alkalmazottaidat „kifacsarnád”, és elvesztenéd a motivációt? Lehetséges-e növekedési pályára állni úgy, hogy közben a lelkesedés, a kreativitás megmarad, mindezt egy játékos közegben tanulva, magabiztos gyakorlati tudást szerezve?..
Egységben az erő – tartja a mondás, hiszen az egy csónakban evező, egy célért hajtó emberek sokkal messzebbre juthatnak, mintha egyedül szállnának szembe a mindennapok kihívásaival. Ez minden korban a túlélés feltétele volt, a mai napig az, hiszen egy vállalkozás számára a legnagyobb versenyelőnyt…..
A szakmánk iránti elhivatottság és alázat – főként több évtizeden át – bármilyen területen elhozza azt a profizmust és hozzáértést, amire sokan vágynak. A 10 000 óra gyakorlás, tanulás, egy adott területen való munkálkodás kiemeli azokat a vállalkozókat, akik ezt az árat megfizetik, főként ha…..
Dr. Varga Miklósról egy történet, ami jól példázza, hogyan viszonyul az álmokhoz, úgy indul, hogy gyerekszobája ablaka egy tűzfalra nézett. Mivel a látvány nem tetszett neki, ráfestette egy plakát képét a floridai tengerpartról, amelytől ma 400 m-es távolságban áll az otthona, ahogy annak idején…..
Egy céget, vagy azon belül egy területet vezetni olyan tudást igényel, amit nem oktatnak iskolapadban. A legtöbbször évek kemény munkájával felépített vállalkozás további fejlődésének gátja ezen tudás hiánya, amire a KKV-ban is egyre nagyobb az igény. A vezetőképzés, a kommunikációs tréningek,…..
Vállalkozásunk pozicionálásához, megjelenéséhez, marketingéhez az igényes és átgondolt arculat az egyik legfontosabb elem. Árulkodik rólunk azelőtt, hogy találkoznánk leendő ügyfelünkkel és bizalmat épít azután. Megmutatja, mennyire vagyunk hitelesek, igényesek, ha figyelünk arra, hogy online és…..
Az egyensúlyt megtalálni a mindennapokban, a vállalkozásunkban és magánéletünkben egyaránt folyamatos kihívás. Még nagyobb kihívás, ha mindezt optimistán, kis humorral fűszerezve akarjuk kezelni, hiszen a minőségi életnek ezek alapfeltételei. Reichardt Aurélia számára viszont természetes. 21 éven…..
A pókerben a technikai felkészülés mellett a személyiség fejlődése is kiemelt szerepet kap, ha sikeres szeretne benne lenni az ember. Ahhoz pedig, hogy 10 éven át a játékból éljen és teremtsen stabil bevételeket, örömteli életet, már szenvedély és elkötelezettség is szükséges. Kevesen mondhatják el…..
A vállalkozás, a vállalkozói lét optimális esetben az önkifejezés eszköze is. Amikor az ember megtalálja a legjobb tehetségét, és ebben erőlködés nélkül, de állhatatosan veszi az elé kerülő akadályokat, megvalósítja a kitűzött céljait. Bátorság és bizalom kell hozzá, amik az út során mellénk…..
Az információ alapú társadalomban hatalmas előnyre tehet szert, aki gyorsan és hatékonyan dolgozza fel és szűri ki a számára fontosakat. Ha pedig ezeket az információkat még érthető, befogadható formában is tudja kommunikálni, bármilyen területen nélkülözhetetlenné válik tudásával. Pető Bence…..
A vezetői képességek titkát ma már számtalan kutatás vizsgálja és különböző jellembeli és személyiségbeli skillekben, kompetenciákban véli felfedezni. Ami a közös ezekben a tulajdonságokban: fejleszthetőek. Az érzelmi intelligencia, és az erre építkező sikeres kommunikáció pedig nem pusztán…..
Egy telített piacra betörni, kiemelkedőt nyújtani és szaktekintéllyé válni nem kis célkitűzés, főleg ha a szakmához képest későn kezdünk bele a tanulásba. Az akarat és maximalizmus azonban csodákra képes, ezt bizonyítja Zilahi Krisztián, a konverziómester története is...
Egy rendhagyó csapatépítő eseménynek lehetnek résztvevői a Business Flow tagjai és családjaik június elsején szombaton az Esztergom közelében található mesébe illő Forrástónál. De ne szaladjunk ennyire előre, ismerjük meg előbb a Forrástó történetét...
A növekedés születésünktől kezdődően a természetünk, folyamatosan többé szeretnénk válni, előrelépni, ezért vannak vágyaink és tűzünk ki magunk elé újabb és újabb célokat. Noha a növekedés minden vállalkozás számára mást jelent, ami közös bennünk, hogy a befektetett munkánk, energiánk szükséges…..
Minden sikeres vállalkozás mögött áll egy jó könyvelő, a még sikeresebbek mögött pedig jelentős tapasztalattal, tudással rendelkező adótanácsadó is. Igazán hatékony tanácsadó pedig - a „rablóból pandúr” elvet követve - a hatósági ellenőrzésekért felelős emberből válik...
Körmöczi-Kriván Péter első ránézésre is színes egyéniség. Folyamatosan mozgásban van, és aki találkozott már vele, biztosan emlékszik rá. Nem volt ez azonban mindig így. 2007-ben egy barátja hívta meg őt egy animátor képzésre, amin – akkor még inkább visszahúzódó, háttérben maradó személyiségként…..
A kapcsolatépítést ha szemléltetni szeretnénk, leginkább egy tóba dobott kaviccsal tehetjük meg. Ami apró ugyan, de ahhoz elégséges, hogy a tó teljes felületén fodrozódó hullámokat indítson el, ami mindenre kihat, ami a felszínén úszik. A networking nem pusztán szokások összességét jelenti, hanem…..
A legtöbben találkoztunk már azzal a kijelentéssel, hogy a belső világunk, gondolataink határozzák meg, mi történik velünk. Elég belegondolnunk abba, hogy ha optimistán, bizakodva állunk a dolgainkhoz, egészen más tapasztalatok érnek, mintha az ellenkezőjével tennénk ugyanazt. Ahogyan a minket…..
A fejlődéshez, növekedéshez idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy önmagát meghaladó dolgot kell véghezvinnie. Ezt pedig a legbiztosabban társakkal tudjuk megtenni.  Különbözőek vagyunk, eltérő képességekkel, ambíciókkal, erősségekkel és gyengeségekkel. Amikor azonban hasonló értékrendű, és egy…..
A versenyelőnyünk az életünk bármely területén tudatossággal, tervezéssel kezdődik, és ha helyesen állítjuk fel stratégiánkat, majd következetesen betartjuk azt, akkor garantálja, hogy mások előtt érünk célba. A Business Flow-hoz tartozó vállalkozókban, cégvezetőkben egy dolog biztosan közös:…..
A női vállalkozók, vállalkozások aránya rohamosan emelkedik a világban, előrevetítve azt a tendenciát, hogy ők is a gazdaság meghatározó szereplőivé válnak. Egy felmérés szerint Magyarországon a női vállalkozások aránya 28,1%, és a női vezetők tekintetében is jól állunk világviszonylatban. Ami…..
Vannak olyan beszélgetések, amik után az ember egy kicsit másként kezdi el szemlélni az őt körülvevő világot. És ezzel a más szemlélettel változni kezd az is, amit tapasztal belőle. Brezovai Gáborral az interjú pontosan ilyenre sikerült. A személyiségfejlesztés fontosságát a legtöbben már…..
Önmagunk fejlesztése gyakorlatilag születésünk pillanatától megkezdődik, míg egy pontig külső kényszerek hatására, egy bizonyos életkort elérve már a saját belső iránytűnk, motivációink és ambícióink szerint fejlesztjük magunkat. Élethosszig tartó feladat ez, sajnos vagy szerencsére sosem lesz…..
A Business Flow egy innovatív networking szervezetként indult 2017-ben, és az azóta eltelt időben a saját példájával mutatta be, hogy létezik exponenciális növekedés ezen a piacon. Az élményszerű üzletelés csak az egyik titok azok közül, amiket a tagok – cégvezetők és vállalkozók – a saját bőrükön…..