Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sentiero Acesso

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "Roncsok című sorozat legújabb részében egy olyan roncstemetőt nézünk meg, ahol sok más roncs mellett egy igen különleges jármű is megtalálható...
Sentiero Acesso 2022.07.26 13:16:13
Az Edro III-as szállítóhajó 2011-ben egy vihar következtében futott zátonyra Ciprus partjai mellett. Az azóta végleg megfeneklett hajó az évek során igazi turistalátványosság lett...
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
Sentiero Acesso 2021.11.23 11:12:07
@Inner Circle: Horror karaván LVL 60!
Porszívóktól a projektorokon és a hősugárzón át a vízfestékig, minden EU raktárból!..
Sentiero Acesso 2021.10.14 18:03:49
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..
Sentiero Acesso 2021.10.12 06:33:07
@Fue: Kérlek:
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Evakuál
Ez azért nagyon vicces, mert saját magának mond ellen a példával és "evakuált" lakosságot említ, ami a saját magyarázata alapján is kiürített és nem kitelepített. Mi több, a latin eredetit jól idézi:
Eredet [evakuál < latin: evacuare (kiürít) < ex- (ki-) + vacuus (üres)]
Igen, borzasztó rosszan idegződött be és van olyan netes szótár, ami a szinonimák közt felhozza a kitelepítést is.

Itt jó a definíció:
https://meszotar.hu/keres-evakuál
A példa kicsit becsapós, mert az első példamondat végén az áthelyezés az állítmány.

Ugyanakkor én azt vallom, hogyha egy idegen kifejezést használunk - latint jelen esetben - akkor annak az eredeti jelentését kéne használni. Magyar nyelvről beszélgetünk, ezért elfogadom, hogyha azt mondod, hogy gyenge érv, de nézz meg mondjuk egy Webstert, vagy egy Cambridge-t. Szó sincs kitelepítésről, ott a helyes, latin jelentés szerint definiálják. Rosszul idegződött be, rosszul használjuk, ez van. Hasonló ez mint a "mozi", amit mostanában egyre többször látok a "mozifilm" szinonimájaként.
Sentiero Acesso 2021.10.13 08:29:18
@Fue: Hááááááát... "...from London", "...from their homes". Trükkös ez. ;-) De OK, értem amit alább írsz, nem kötöm tovább az ebet a karóhoz.

Egy a filmszakmában dolgozó jenki rokonom szerint a magyar mozgóképszínház, mozgóra rövidült alakjából jön az angol movie, mert az 1900-as évek elején irtózatosan sok magyar volt vezető pozícióban Hollywoodban. Amikor mondtam neki, hogy "de hát ugyanez megvan angolul is, hiszen moving picture, nem kellettek ehhez magyarok", akkor eléggé megsértődött. :-) Persze ő az, aki bárkiről megmagyarázza, hogy tulajdonképpen magyar volt és bármiről, hogy magyarok találták ki.

Jó, nyilván nincs nyelvrendőrség - és ne is legyen - de ha jól értelek, akkor a nyelvi szabályok úgy működnek, hogyha eléggé elterjed valaminek a használata, akkor az felvétetik a nyelvi szabályok közé?
STOP STD 15 tévhit a szexről 2021.09.03 14:49:26
Gyerekkorunk óta hallunk mindenfélét a szexről – hol barátoktól, hogy a netről, tévéből szedve össze mindenféle elborult elképzelést. Amik persze aranyosak, de némelyik már ciki lehet, ha felnőtt korra is megmaradnak. (Pláne, ha hangoztatjuk őket.) Az, hogy nem íródtak még mindig felül, sok esetben…..
Sentiero Acesso 2021.09.06 14:43:52
@Obszerváló: A "pasi" után a második a "párom". Nálunk olyan a kesztyűnek, zokninak, cipőnek van.
Tudom, azt mondtam a blog nyári szünetet tart, de az Arcanum havi bejegyzéséről megfeledkeztem. A magyar gyártörténet hetedik, következő darabja a Taurusról szól! Remélem kellemes meglepetésként hat egy kis nyári olvasnivaló. Sőt a jövő héten is jön egy bejegyzés a Hihetetlen Történelem csapatától!…..
Sentiero Acesso 2021.08.13 09:01:01
@MIG-31: "A kamion meg nyugatnémet gyártmányú, M.A.N."
Köszi! Magunktól nem tudtuk volna mire vélni az éles és világos "em", "á" és "en" betűket az elején! Én egyenesen annak véltem, hogy férfi vezeti és hogy az egy Zil.
Néha a saját életünkkel is nehéz megbirkózni, de a helyzet csak rosszabb, ha a szomszédok drámáját is neked kell elszenvedned.....
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Megpróbálom röviden leírni a történteket, a lényeg hogy kb. 2018. augusztusától dolgoztam a tapéta-, parketta-, függönykereskedelemmel foglalkozó szakáruházban Miskolcon, mint értékesítő. A napokban történt,…..
Sentiero Acesso 2020.02.28 07:53:40
A kb. két hónap hipp-hopp elröppent, ennyi idő alatt még a legeldugottabb Kalászboruló-alsóról is meg kellett érkeznie az irománynak, ahol az öreg Balogh bácsi szedi össze a leveleket, és viszi át Kalászboruló-felsőre, ahol a kéthetente járó mobil posta összeszedi azokat. Ani előtt ott vannak szépen…..
Sentiero Acesso 2019.09.18 18:51:38
@RTB: Persze hogy.

Aki egy nőt képes megütni, nem ember, de... Szóval képtelen vagyok kiverni a fejemből a gondolatot, hogy ha a ööö... kebelcsodát fellöknék hátulról, akkor visszapattanna, vagy egyszerűen kidurrannának a lufik?
Lekvár és JAM Aludni zsidósan 2019.07.16 23:19:15
Akik egy kicsit is ismerik a zsidó vallásjogot bizonyára megtapasztalták, hogy a háláchá az élet minden területére kiterjed. Márpedig életünk jelentős részét alvó állapotban töltjük, nem meglepő tehát, hogy a Tóra-irodalomnak jónéhány alvásra vonatkozó iránymutatása van. Mose ben Maimon rabbi, akit…..
Sentiero Acesso 2019.07.18 07:50:08
@MaxwallBircawoman: Most hogy mondod... A kábelfektetésről nem ad tanácsot "Mose ben Maimon rabbi, akit nevének kezdőbetűi alapján Rámbámnak hívunk"? (Hogy ez a kezdőbetűs dolog hogy jön össze azt érti valaki?)
Sentiero Acesso 2019.07.18 10:45:30
@acycloren: Ott a pont.
Sentiero Acesso 2019.07.18 18:07:38
@Weißkopf: Soha nem jöttem volna rá, köszi.
Az RTL+ nevű kábeladójukra készül a Mi a vágyad, more? című műsor amiben április 1-től minden hétköznap este 21:00 órától Gáspár Győző lesz látható. A csatorna szerint kívánságok teljesítésével változtatja meg az emberek életét és kimaxolja a nézők tűrőképességét, ebből az utóbbi sanszosabb. Az…..
  Jó, annyira nem közönségesek, mert az egyik a férje, a másik az apja, a harmadik meg a bátyja, szóval ilyen családi bizniszről van szó az Alvilág című sorozatban, amiben Balsai Móni a családanya, Schmied Zoltán, Hevér Gábor meg Bezerédi Zoltán a bűnözők. Meg még sokan mások, nyugi. Kilenckor jön…..
Mindössze 13-14 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Mokka riportere, Csehi András péntek reggel élőben jelentkezett be Oszter Sándorék diósjenői házából. Ahogy a riportból kiderült, Oszterék nagyjából egy-vagy többmillió forintos kazánja (nem derül ki, melyik) bedöglött, azóta fagyoskodnak, a felesége…..
Sentiero Acesso 2019.01.26 05:21:44
Fogalmam sincs, hogy mi akar ennek az 1962-es reklámfilmnek a tanulsága lenni, illetve hogy egyátalán kinek csinálták, de jó nézni, ahogy a keleti blokk leglátványosabb (és valószínűleg legjobban összerakott) kocsija végigszáguld Csehszlovákián* a "police" őszinte sajnálatára -…..
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Sentiero Acesso 2018.10.15 12:20:28
@eszkütyü: Már' hogy hinnénk? Ha valódi lett volna, el is találja Gigit. Plusz lett volna egy olyan jelenet is, amikor kifizeti a méregdrága technikát pár bájos és megértő biztonsági embernek.
Szeptember 23-án vasárnap este a TV2 tévétörténelmet ír, mármint kicsit sárgát és savanyút, hogy egy klasszikust idézzek, és csak itthon, de ettől még hírértékű, hogy az HBO az egyik saját gyártású sorozata, az Aranyélet első évadát országos tévén is elérhetővé teszi. Jó, a cél egyértelműen az, hogy…..
Sentiero Acesso 2018.09.03 20:05:09
Új magyar rém fenyegeti az éjszaka hevében megfáradt, és pihenésre vágyó embereket. Ennek hatására Levi barátommal összeszedtük a legtöbb vélt, vagy valós hazai legendát, és megpróbáltuk kitalálni, hogy mi a szuper képességük, vagy éppen mivel riogatják a népet. Nem kell nekünk Jeti, meg Loch Ness-i…..
Sentiero Acesso 2018.09.01 12:26:46
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
A Sorozatwiki infója, a gyártó Megafilm megerősítette, gondolom a záróévad lesz, azért kapott több részt. A helyszín ismét a Balaton, a forgatás május 28-a óta tart, és összesen 72 napot dolgozik majd a stáb a Balatonon, valamint a fővárosban. Az írója Zomborácz Virág (a 2. és 3. évadot is jegyzi)…..
Sentiero Acesso 2018.08.10 10:18:21
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
Sentiero Acesso 2018.08.01 19:08:26
Az van, hogy holnaptól, azaz augusztus 1-jétől az amerikai HBO levetíti az Aranyélet első két évadát. Erre szokás mondani, hogy hoppácsak...
Sentiero Acesso 2018.07.31 20:07:37
@Kuruttya: Az az "Among Friends", amire gondolsz.
Sentiero Acesso 2018.07.31 20:24:43
@Kuruttya: Rigó utca környékén kérded?
Sentiero Acesso 2018.08.01 10:09:49
@merjünknagyotálmodni: Ugye? De állítólag lesz flashback, amiben visszatér. Magdi Anyust is bele kéne valahogy még szőni... 8-)