Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finy Krisztina

98 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szeretjük Varró Danit. Ha esti meséről van szó, mindig van olyan időszak az életünkben, amikor nem telhet el nap az ő versei vagy történetei nélkül. Mintha egy kedves nagybácsi osztaná meg velünk anekdotáit illatos babákról, tanácstalan szülőkről és rosszcsont testvérekről,…..
Hát, nem kapkodtad el. Második gyerek lévén, azzal már tisztában voltunk, hogy bármennyire siettetnénk, a beszédfejlődés pont akkor fog beindulni, amikor eljön az ideje. Hiába kérdezte a gyerekorvos már az egyéves szülinapodon, hiába lett volna jó néha megbeszélni, hogy éppen mivel vagy nagyon…..
Három év egyenlő még egy gyerek és egy mesterdiploma. És végre úgy ülök a kanapén és írom ezt a bejegyzést, hogy már nem azon filózom, változásmenedzsmentet tanuljak-e inkább vagy a fürdőt takarítsam ki, hanem büszke és boldog vagyok, mert a sok munka és a komfortzóna elhagyása (ugyeugye)…..
Marci és más Boldog 15 hónap 2021.07.16 14:12:55
Nagyon régóta tartozom már ezzel az írással, és a Nagymama is mindig kérdezi, hogy: ugye, Rólad is fogok mesélni? Szeretném azt felelni erre, hogy persze, minden héten, mint annak idején Marciról. De az az igazság, hogy mostanában az idő az egyetlen luxus, amiből kevés adatik meg nekünk.…..
Hogy milyen az élet két gyerekkel? Nagyjából olyan, mint ez a blogbejegyzés. Nem túlzok, hónapokkal korábban kezdtem el, minden héten gondoltam rá, de aztán valahogy sosem volt időm és elszántságom befejezni. Persze ez így van jól, hiszen ők ketten a legfontosabbak, ugyanakkor mégis tökéletesen…..
Marci és más Kistesó megérkezik 2020.05.03 07:21:18
Anyák napja van. El sem hiszem, hogy már négyen vagyunk, és kétgyerekes anyuka lettem. Hetekkel ezelőtt történt, de a film azóta is folyamatosan pörög bennem a szülésről. Mert bár nehezítettek voltak a körülmények, most jó élmény volt. Hálás vagyok.  Este kilenckor folyik el a magzatvíz. Felhívom a…..
Itt volt az ideje passziválni az egyetemen. Itt volt az ideje lelassulni és befele figyelni. Itt volt az ideje babaruhákat mosni és kórházi táskát bepakolni. Itt volt az ideje készülni a szülésre. És végül... itt volt az ideje egy világjárványnak. Minden olyan jól indult. Sikerültek a vizsgáim,…..
Marci és más Egyetemista kismama 2020.04.20 14:41:09
Mikor kiderült, hogy babát várunk és felvettek az egyetemre mesterképzésre, ellentétes érzések kavarogtak bennem. Egyrészt rettenetetesen boldog és büszke voltam, másrészt kicsit nyomasztott a ránk váró időszak, a család és a tanulás összehangolása. Nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet…..
Biztos voltam benne, hogy készen állok. Kivártuk a vetélés után javasolt három ciklust, és egy percig sem kételkedtem benne, hogy minden rendben lesz. A testem már felkészült és a szívem is kész volt megint nagyon szeretni. Teltek a hónapok, készültek a negatív tesztek... és kicsit…..
Mondják, hogy minden kezdet nehéz... és úgy tűnik, ez az első közösségben töltött hónapokra fokozottan igaz. Sok türelem, rengeteg szeretgetés, jó adag immunerősítő, gyerekorvosnál töltött idő és feneketlen mennyiségű optimizmus szükséges hozzá. Mert nem csak a gyerek szokik be, hanem az egész…..
Mióta gyerekünk van, minden korszaknak megvan a maga forró témája, nekünk ez most aktuálisan a bölcsi. Rengeteget tudnék mesélni róla, ezért egy cikksorozatban osztom meg veletek az élményeinket kiválasztásról, felkészülésről, beszoktatásról és a mindennapokról. Nem kapkodtuk el a bölcsikezdést.…..
Szobatisztaság. Mikor? Hogyan? Minek? Ezek akár költői kérdések is lehetnének, hiszen előbb vagy utóbb, valahogy minden egyes ember szobatisztává válik. De ha adott egy teljesen tapasztalatlan anya, egy még tapasztalatlanabb apa és egy pelenkás bajkeverő, akkor a naiv és kedves elképzelésekből elég…..
Marci és más Szótlan veszteség 2019.07.20 07:38:34
Sokáig nem beszéltem róla. Mit lehet ilyenkor mondani? Mit lehet válaszolni? Nincs rá szó. Sajnálat? Semmi értelme. Mint ahogy magának a vetélésnek sem. Mégis a terhességek 25%-a így végződik. Megdöbbentő. És attól még, hogy nem beszélünk róla, gyakran megtörténik. Velünk is megtörtént. Fotó:…..
Mivel az idei már a harmadik nyaralásunk Marcival, volt némi fogalmunk róla, hogy mire számíthatunk pihenés címén. Nem támasztottunk nagy elvárásokat, mindent úgy terveztünk (vagy nem terveztünk) meg, hogy gyerekkel is élvezhető legyen. És a végére mi lepődtünk meg a legjobban, hogy egy két és fél…..
  Kedves Munkaadók!   Eltelt egy, két, három, vagy ki tudja hány év. Nagyon szeretnénk visszatérni. Mindenki azt gondolja, hogy az édesanyák már sosem lesznek olyan munkaválallók, mint szülés előtt. Ez igaz. Mert sokkal jobbak vagyunk, mint korábban. Egy munkaadónak az édesanyák, de már a…..
Csak egy jobb dolog van annál, mint új barátokat szerezni: látni, ahogy a gyereked ismerkedik és általa ismét nyitottá válni a világra. Hidd el, csalhatatlan ösztönnel választja ki azokat, akiket te is a szívedbe zárhatsz. Már a születése pillanatától, vagy akár előtte. Mi nem az a család vagyunk,…..
Édesanyák. Még nem vezetnek vagy már nem vezetnek. Még nincsen jogsijuk, már nagy pocakjuk van. Még nincs saját autójuk, már megint babát várnak. Még nincs meg a rutinjuk, már kijöttek a rutinból. Látom a barátaimon és a testvéreimen is, hogy pár év kihagyás után már nem igazán kezdik újra... és…..
30 évesen, pár év munkatapasztalattal és egy gyerekkel végre van egy kis rutinom a mindennapokban. De az elmúlt 10 évben, sőt párszor még az elmúlt héten is vészesen összecsaptak a hullámok a fejem fölött és ilyenkor mindig arra gondolok: most komolyan, ezt vajon miért nem tanították meg az…..
Hol is kezdjem? Három éve tart a töretlen szimbiózis, amit úgy neveznek: anyaság. Kezdődött a rúgkapáló pocaklakóval, folytatódott a selymesen puha és babaillatú cicifüggővel. Most, hogy a kétéves matricám hamarosan bölcsibe kerül, elgondolkoztam: vajon minden anya így érez ilyenkor? Mármint...…..
Dübörög a dackorszak, és néha nagyon nehéz napjaink vannak. Hiszek benne, hogy egy kétévesnek még főleg az anyja mellett van a helye, de ettől a meggyőződéstől még nem lesz könnyebb vagy pihentetőbb, hogy lassan két és fél éve Marciról szól az életünk. Szóval összegyűjtöttem azokat a szeretnivaló…..
Kezeket fel, ki szeret órákig sorban állni és túlzsúfolt ügyfélszolgálatokon intézni az ügyeit? Mióta 0-24-ben anyuka vagyok, még kevésbé tudom elképzelni, hogy az internet helyett ezt válasszam. A közvetlen környezetemben viszont még mindig sokan részesítik előnyben a papíralapú ügyintézést. Nem…..
Időről időre rám tör a vágy, hogy elkezdjek új nyelvet tanulni. Főleg mióta otthon vagyok a kicsivel, és sokkal kevesebb, vagyis teljesen más jellegű a szellemi kihívás. Legalább ennyire vártam azt is, hogy Marci elkezdjen beszélni. Nagyon élvezzük a metakommunikációját: az öleléseket, puszikat és…..
Minden családnak megvannak a karácsonyi hagyományai. Persze vannak, akik azt állítják, hogy nem kerítenek nagy feneket a dolgoknak, náluk nem történik semmi különös, de a maguk módján ők is megélik a karácsonyt -  egy kicsit másképp. És mi történik, ha két ember családot alapít és onnantól kezdve ők…..
Az elmúlt évünk azzal telt, hogy végigmenedzseltük egy ház felépítését és berendezését. Mint a legtöbb családban, nálunk is a klasszikus módon oszlottak meg a feladatok: apa a vállalkozókkal és a munkásokkal üvöltözött tárgyalt, Marci meg én katalógusokat bújtunk, játszóház helyett pedig az Ikeába…..
Marci és más Életet adni 2018.12.01 14:06:24
Ha találkozhatnék a két évvel ezelőtti önmagammal... valószínűleg nem mondanám el neked, hogy éjjel egykor, a vártnál három héttel korábban jön el az idő, hogy ne ess pánikba. Inkább csak megszorítanám a kezedet, és megsimogatnám nyugtalanul hullámzó pocakodat. Nem tudlak rá felkészíteni, mert erre…..