Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katamolnar

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kisebbik lányom, Anna már nagyon várja, hogy elkezdődjön az iskola, ezért most nagy örömmel és izgalommal olvassuk esténként Tamás Zsuzsa Mimi az iskolában című könyvét, ami sokat segít a ráhangolódásban...
Nemrég jelent meg Maja Lunde világsikerű norvég írónő legújabb regénye magyarul, Kékség címmel. Ebben a kötetben Lunde az élethez leginkább szükséges anyagért, a vízért folytatott küzdelmet helyezi a középpontba, két különböző idősík és cselekményszál felváltva történő bemutatásával, amelyek a…..
Idén sajnos a két nagyobbik gyerekem iskolájában elmaradtak az osztálykirándulások, de szerencsére találtunk mindkét korosztálynak a témába vágó, izgalmas könyveket. A Bors Bori-sorozat Kirándul az osztály című része és a Találj ki! című, nyolc kortárs magyar író részvételével létrejött ifjúsági…..
Néhány hete jelent meg a Betűtészta Könyveknél Kiss Ottó izgalmas meseregénye A piros tengeralattjáró címmel. A könyv valódi szünidei, hétköznapokból kiszakító csemege minden kalandvágyó és bálnakedvelő gyereknek egy mesés utazásról és egy családi küldetésről, amely egészen Grönlandig viszi az…..
Hatalmas kedvencünk lett az utóbbi időben a kisebbik lányommal a Dödölle című könyv! Hogy miért? Mert nemcsak csodaszép, hanem jobbnál jobb kortárs és klasszikus szövegeket tartalmaz, ráadásul öröknaptárként is funkcionál, így Anna is lelkesen böngészi, olvasgatja, hogy mik az adott hónap fontos…..
Már ötödik éve osztja ki a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díjat öt kategóriában, független szakmai zsűri döntése alapján. Gyerekkönyv-írói, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs kategóriában érkeztek a nevezések a 2019-ben megjelent könyvek közül.  A…..
A Könyvfesztivál idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a netre költözött, de most is összegyűjtöttem azokat az északi könyvújdonságokat, amelyeket mindenképpen érdemes megrendelni, sőt találtok egy meglepetés hangoskönyvet is (méghozzá ingyenesen) a lista végén!  ..
Különös körülmények között telik az idei tavasz és a húsvéti időszak - itthoni oktatás, karantén, mindezt a kilencedik hónapban a harmadik gyerekünkre várva... Nem mindig egyszerű, mégis igyekszünk minél több időt tölteni szebbnél szebb gyerekkönyvek olvasásával. Ebben a bejegyzésben az aktuális…..
Ma van a boldogság nemzetközi napja, ilyentájt jelenik meg 2012 óta minden évben az ENSZ Világboldogsági jelentése, amelyből kiderül, melyek a legboldogabb nemzetek a világon. Idén azonban ez a nap nagyon is különös színezetet kap, hiszen miért is beszélnénk a boldogságról egy világjárvány kellős…..
Áprilisra várjuk a harmadik gyerekünket. Ebben a bejegyzésben azokat a gyerekkönyveket, meséket, ismeretterjesztő könyveket gyűjtöttem össze, amelyek nekünk sokat segítettek, segítenek a babavárás, kistestvér közelgő születése témában, főleg a 7 éves középső testvér esetében.    ..
Február 2-ig látható a Műcsarnokban a Keleti Éva fotóművész gazdag életművét bemutató kiállítás, amelyen a hat évtizednyi pálya legjavát nézhetitek meg az 50-es évektől máig: riportokat, sokszor abszurd életképeket, zseniális táncfotókat, sztárportrékat, lélekbúvár arcképeket.   ..
Ahogy véget ér a karácsony, lassan itt az idő, hogy elköszönjünk a 2019-es évtől. Ez az év sok szempontból nem volt könnyű, nagyon sok mindenre megtanított és rengeteg ajándékot, élményt hozott, olyan dolgokat, amikre egyáltalán nem is számítottam. Ebben a bejegyzésben összeszedem az idei…..
Kamaszoknak könyvet venni mindig jóval nehezebb feladat, mint a kisebbeknek választani egy jó mesekönyvet, hiszen nem mindig lehet előre kiszámítani, épp mire is nyitottak a tizenéves gyerekek. Az alábbi könyvekkel viszont úgy érzem, nem lehet mellélőni, mert tele vannak inspiráló gondolatokkal és…..
Nemrég jelent meg a Cser Kiadónál Maja Lunde norvég írónő karácsonyi meséje magyarul is, Patat Bence fantasztikus fordításában. A Hónővér című, 24 részből álló mese egy különleges történet a 10 éves Noelről, akinek a családja idén karácsony előtt mély gyászban van, hiszen elveszítették a legidősebb…..
Ahogy tavaly, idén is összegyűjtöttem a kedvenc ünnepváró gyerekkönyveinket. Ebben a bejegyzésben ezekről olvashattok...
Tisztán emlékszem, hogy 6-8 éves korom környékén érdekelni kezdett a csillagos égbolt, és a "mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre a "csillagász" választ adtam, bár valószínűleg fogalmam sem volt róla, hogy az pontosan mit jelent. A csillagok iránti érdeklődés szinte minden gyerekben ott van, a női…..
Ezen a héten kezdődik a világ legnagyobb könyvvására Frankfurtban. Az idei díszvendég Norvégia lesz, erre a hatalmas eseményre pedig már legalább egy éve készül az északi ország.  ..
Október 10-én újra megnyitja kapuit a Várkert Bazárban az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, ahol a könyvkultúra kerül a középpontba, és hihetetlenül sokszínű hazai és nemzetközi kínálatba kóstolhattok bele. Az idei őszi Margón meglepően sok skandináv szerzővel találkozhattok, jó néhány…..
Zseniális kézikönyv jelent meg nemrég a Cser Kiadónál a női egészségről, amely eloszlatja a női testtel kapcsolatos tévhiteket és leszámol a káros mítoszokkal. A két norvég szerző, Nina Brochmann és Ellen Støkken Dahl nagy sikerű egészségügyi blogja alapján született A csoda odalent (norvégul Gleden…..
 A nyár egyik leghasznosabb és leginspirálóbb könyve nálunk az Alkoss szabadon! Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak, amely nemcsak abban segít, hogy a meglehetősen hosszú nyári szünetben közösen alkossunk valamit, hanem egy igazán szimpatikus, a természet tiszteletét és az környezettudatosságot…..
Ma van a macskák világnapja, ezért most egy szuperizgalmas és szórakoztató macskás gyerekkönyvet ajánlok a figyelmetekbe.   A Menő macskák! Izgalmas történetek kiváló cicákról című könyv a Móra Kiadónál jelent meg nemrég, és az idei nyár egyik kedvence lett a családunkban.    ..
Szenzációsan időszerű és gyönyörű népmesegyűjtemény jelent meg nemrég a Móra Kiadónál Ribizli a világ végén: Régi magyar népmesék mai gyerekeknek címmel. Elsőként a kötet borítója ragadott magával, mivel Herbszt László munkáit nagyon kedvelem, majd a könyv tartalmi része is egészen elvarázsolt,…..
Az Ünnepi Könyvhéten adták át az Év Gyerekkönyve Díjakat. A tavaly megjelent legjobb gyerek- és ifjúsági könyveket díjazták, valamint a Magyar Gyerekkönyv Fórum szerzői és illusztrátori különdíját is kiosztották pénteken a Duna-korzón a rekkenő hőségben. ..
Az Ünnepi Könyvhéten, június 14-én pénteken délelőtt fél 11-től kerül sor az Év Gyerekkönyve Díj kiosztására, amely a magyar gyerekkönyves szakma egyik legjelesebb eseménye. Idén már negyedik éve osztja ki a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díjakat a 2018-as év szakmailag…..
Napjaim nagy részét egy macska társaságában töltöm a munkahelyemen, így aztán jól ismerem a cicák imádnivalóan vicces természetét. A Naphegy Kiadó könyvfesztiválra megjelent újdonságát együtt olvastuk el a kisebbik lányommal és rettentően jól szórakoztunk rajta. A Na de ki kérdez egy kandúrt? egy…..