Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littlemat

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera 17 Next (17.0.1241.11) 2013.09.06 20:19:01
A mai napon megjelent a 17-es verzió első Next kiadása. A Developer csatornából átkerült többek között a Windowsos DPI kezelés, a fülek rögzítése, a programindítási, nyelvi és betűméret kezelési beállítások, valamit több kiegészítő API támogatása is. A…..
littlemat 2013.09.07 06:40:36
@penge™: Linux _desktop_ éve.
Új Opera Linuxra meg szerintem majd tavasszal. Esetleg Karácsonyra.
Változások listája (XXX): Frissült Chromium: 1547.57 Off road mód hibajavítások Frissült fordítások Teljes változáslista Letöltés (Opera 16.0.1196.55) Opera 16 Next (Mac) Opera 16 Next (Windows) ..
A most következő leírás teljes mértékben dqdb érdeme, aki napok óta bújja az Opera 15 különböző fájljait és az ezekből kinyerhető információkat most megosztotta velünk. Innentől őt idézném. Teljesen szubjektív és találgatásszintű információk következnek. Nem…..
Haavard ismét írt egy postot a saját blogján, amiben kéri, hogy strukturált változatban (tehát nem belehányva) a 3 legfontosabb, leginkább hiányzó funkciót írjuk le. Kizárólag hármat és egy ember egy kommentet írhat. Elhiszem, hogy régebben, amikor szintén volt ilyen post…..
littlemat 2013.05.30 08:16:39
hup.hu/cikkek/20130528/opera_next_15
Kommentek közt már van néhány ötlet.
Megjegyzés: A cikk az eredeti, Paul Irish által írt cikk fordítása. (forrás) Sokaknak a WebKit egyfajta fekete doboz. Dobunk neki egy kis HTML-t, CSS-t, JS-t és egyéb eszközöket, majd a WebKit valahogyan, varázslatosan átalakítja azt egy weblappá, ami jól néz ki és működik. De…..
littlemat 2013.03.02 22:25:48
@penge™: "De neem, a sok nagy az egész piacot magáénak akarta és nem válogatott az eszközökben, hogy eltiporja a kicsiket pár százalékért."
Nem igazán. A nagyok mindig egymást nyírják, a kicsik csak lemorzsolódnak a küzdelemben. Nincsenek nagy gonosz multik.
littlemat 2013.03.03 08:01:03
@Teddy Beer: Hirtelen nem tudtam mire utalsz, ezért gugliztam :P
www.hwsw.hu/hirek/46288/seznam-google-csehorszag-kereso-csata-haboru.html
"Hihetetlen csata indult el a cseh piacon legnagyobb keresőszolgáltató Seznam..."
A gugli globális és így összesen sokkal nagyobb, a helyi piacot nézve mégis közel egyenrangúak.
Csak arra akartam utalni, hogy önmagában a méretétől nem lesz egy cég jó vagy rossz. Nem szabad a multikat utálni csak mert nagy a befolyásuk egy-egy területen.
Gondolom nem csak nekem szokott így kinézni a böngészőm:  A tabok halmozása persze egyáltalán nem meglepő dolog. A jelenlegi böngészők felhasználói felületei nem úgy vannak kitalálva, hogy azokon tömegesen tudjuk kezelni a weboldalakat. Persze lehet bookmarkolgatni, meg…..
Ígéretes bejelentéssel kezdi az évet a Facebook. Érkezik hamarosan a Facebook Graph Search. Sima kereső? Google koppintás? Bing 2? Ennél azért okosabban nyúlt a kérdéshez Mark Zuckerberg csapata.  A Facebook lényegi ereje, a felhasználók közötti ezerféle kapcsolódás a…..
A nevezetes dátumhoz (2012.12.12.) képest hat nap késéssel, de még Karácsony előtt megérkezett az Opera 12.1x-es széria második "javítócsomagja" is. A korábbi termékekkel és a mostani előzetesekkel szerzett tapasztalatok alapján erre már nyugodt szívvel le lehet cserélni a…..
littlemat 2012.12.18 21:58:07
new.livestream.com/ csak az enyémet kergeti meg? (sok számolgatás, semmi reakció)
Aki már használt Operát akár csak egy rövid ideig, az biztos szembesült már a beépített extra tartalmakkal, gondolok itt elsősorban a gyárilag előtelepített Gyorshívó bejegyzésekre, könyvjelzőkre illetve a keresőmotorokra. Aki jobban szemügyre is vette ezeket az láthatta,…..
Sok webhely lehetővé teszi hang- vagy videofájl lejátszását, de a letöltését már nem. Ezek a fájlok általában megtalálhatóak az Opera gyorsítótárában és onnan viszonylag egyszerűen elérhetők.Az első módszer, hogy begépeljük a címsorba az opera:cache parancsot, majd a…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
littlemat 2012.06.17 09:46:16
@csablak: nem lehet. A felsőre hiába nyomok jobbklikket, semmi nem történik, ha bekapcsolom a fülsávot, akkor van szokásos menü, de az eltávolítás inaktív.
A panelon lévő meg pont jó helyen van már hónapok óta. (helyi menüből azt sem lehet egyébként törölni.)
littlemat 2012.06.18 12:17:09
@Mesmoryser: Szerintem az nem bug, mert ilyenkor átvált klasszikus ablakszerű fülkezelésre. Jobb-felső sarokban megjelenik a 3 gomb, ami nem a teljes alkalmazásablakra, hanem a "fül-ablakra" vonatkozik. Nálam legalábbis. A vindózos verziót most nem néztem.
littlemat 2012.06.18 19:57:16
@Mesmoryser: passz. Nem tudom, hogyan kéne működnie, nem is biztos, hogy hiba, csak engem zavar.
A mai napon, hat kiadásra jelölt változatot követően megjelent az Opera legfrissebb verziója. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet, a 12-es kiadás (a'la Wahoo) így is elég sokáig húzódott, és még a fő attrakciónak szánt hardveres gyorsítás sem lett alapértelmezett benne.…..
A minap a hordozható változat friss telepítésnek szóló üdvözlőoldalát nézegettem (amiket amúgy sosem szoktam nézegetni). Elég komoly változáson ment keresztül pozitív irányba. A diák végén találtam egy linket egy kérdőívre, ami sajnos csak angol nyelven elérhető, de…..
littlemat 2011.04.25 04:43:31
A mai RC egy kicsit rövidebb changeloggal érkezik, mivel ilyenkor már csak a kritikus javításokra fókuszálnak. Ismert hibák: A fordítások még nincsenek frissítve. Akkor lesznek, ha ez a build lesz kiválasztva véglegesnek. Változások listája (Core): CORE-33125…..
Amikor az első bétás Opera Mobile megjelent az Android platformra, sokan - köztük magam is - kipróbálták. Aztán sokan - köztük magam is - nem használták tovább, mert egynek elment, de hiányzott az a bizonyos plusz, ráadásul sebességben és szabványkövetésben sem vette fel a…..
Magyar Opera Operát a TV-re (is)! 2011.03.21 21:06:00
Tegnap már írtunk arról, hogy kedden Floridában komoly mobilkommunikációs összejövetel várható, amin az Opera is nagy erőkkel - és ami fontosabb: új Mobile verziókkal - képviselteti majd magát. Persze az élet nem csak ekörül forog. Hogy mást ne mondjak: pont a fenti banzájjal…..
littlemat 2011.03.22 19:45:57
@cousin333: Én a napokban értettem meg, mi a Unite mögötti elképzelés lényege. Elképesztő lehetőségek.
A gond az, hogy a jelenlegi állapot, és az összes előremutató fejlesztés közt van egy nagy űr, így az átlagjúzer (meg a fejlesztők egy része) nem érti, illetve nem meri használni.

@tdaniel: engem speciel ez az állapotmező idegesít, de a teljes képernyős módban eltűnő, egérközelítésre előkúszó címsáv nagyon tetszik. Operába is szoktak funkciót rakni, amit mások találtak ki, csak ritkán. Szerintem amit te kérsz, azt még sokáig nem fogják, de ne legyen igazam! :)
Új előzetes, új funkció. Vagyis egy régebbi funkció továbbfejlesztése. Így lehetne jellemezni a mai előzetest. A gyorshívóról van szó. Az Opera gyorshívója először egy Opera 9.20 snapshotban jelent meg Február 28-án 2007-ben. (A Magyar Opera cikke) Az ötlet onnan jött, hogy…..
Ma végre megjelent a várva várt új verzió első előzetese. Haavard elmondása szerint nem szívatásból nem publikálták eddig, hanem mert dolgozni kellett rajta rendesen. Ez a méretes changelogon is látszik, ami sajnos a mai és a holnapi napon nem lesz lefordítva, mert a post írója…..
Nos, mostmár tényleg hivatalos: a Motorola Xoom mellett immár a Samsung is a nagy kijelzős, jó felbontású táblagépekben hisz. A Galaxy Tab 10.1 leírása elsőre elég impozáns: a 10.1"-es kijelzőhöz 1280x800 (WXGA) felbontást kapunk, full hd képességgel, Android 3.0…..
Mint bizonyára már hallottatok róla, a Nokia frissen kinevezett vezetője, Stephen Elop őszinteségi rohamával sokkolta a cég alkalmazottait, belső felhasználásra készült memójában.Elop valójában semmi olyat nem mond, amit ne gondoltunk volna eddig is: az Apple zseniálisan…..
littlemat 2011.02.10 23:00:24
Egy: hup.hu/cikkek/20110209/myriad_android_dalvik_alien_alkalmazasok_mas_platformon_nokia_n900
Rég óta a szabad szoftvereket támogatják, nem hiszem, hogy most pártolnának a Windowshoz, vagy akár az Androidhoz.
Kettő: a Motorolát hányszor temettük? Meghalt? Aligha! A Nokia miért halna akkor ki?
Három: az olcsó szegmens még mindig járható út, mert ha a vevők hetente viszik a gagyi kínai vackukat a szervizbe, visszaszoknak a normális gyártókhoz. És ez csak a lakosságnak szánt telefonok. Egyéb piaci területek?
A Choose Opera blog egy új videosorozatot indított el, amelyben az Opera egyes részlegeinek vezetői, vagy vezető fejlesztők válaszolnak egy adott területtel kapcsolatos kérdésekre. A sorozat videói csak pár percesek lesznek, innen jön a név, hogy "Opera Tech Break", azaz néhány…..
Ez a hír túl szép, hogy igaz legyen, pedig valószínűleg az. Ugyanis a hivatalos blogon bejelentették, hogy eltávolítják a jogdíjakkal terhelt H.264 codecet a böngészőből. Though H.264 plays an important role in video, as our goal is to enable open innovation, support for the codec…..