Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ForestandFruit

78 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budai Zöld túra egyik, a Városmajorból induló szakaszán nyolc kilométeren és ezer lépcsőn keresztül vezetett az út felfelé. Aki szeret lépcsőzni, annak ez a Normafánál végződő út jó bemelegítés lehet egy Zugliget, Erzsébet-kilátó távhoz. Idei egyik első nyári túrám képgalériás beszámolója…..
Hiszek abban, hogy minden rosszban tényleg van valami jó, és abban is, hogy egy hirtelen, váratlanul jött krízishelyzetből sokat meríthetünk. Talán pont a legértékesebb dolgokat. Újra megtanulunk egymásra és a környezetünkre figyelni, még jobban szeretni, a meglévőt értékelni, a vágyottat elengedni,…..
ForestandFruit 2020.06.06 14:54:59
@Zabalint: úgy értem, hogy a Makovecz-kilátó a Kis-Hárs-hegy, a Kaán Károly kilátó pedig a Nagy-Hárs-hegyen van. Utóbbi magasabb, vagyis az a Hárs-hegy csúcsa. A Csanádi pihenő pedig a Nagy-Hárs-hegyen van, a kilátótól pár száz méterre észak-nyugatra.
Ha a sárga jelzésen elindulsz Hűvösvölgy irányába, előbb a Csanádi-kilátóhoz érsz, majd onnan a Kaán-Károly kilátóhoz, onnan pedig már lefelé haladsz kb. másfél kilométeren keresztül. Kb itt ágazik el a sárga háromszög jelzésű út, ami a Makovecz-kilátóhoz oda és vissza vezet.

Nekem mindettől függetlenül továbbra is tetszik, amit Szilvia írt, mert ő a kirándulás hangulatát szerette volna visszaadni, ez abszolút sikerült.

Aki meg rendszeresen túrázik, előbb-utóbb úgyis fog magával vinni térképet vagy appot. :)
Opatija, korábbi nevén Abbázia remek elhelyezkedése és kedvező klímája miatt régóta a horvát tengerpart egyik gyöngyszeme, egyben Európa méltán kedvelt úticélja. Az Osztrák-Magyar Monarchia népszerű, sokak által látogatott üdülőhelyére ma is érdemes ellátogatni, nem csak az Adriai-tenger, hanem a…..
A közeli és meredek hegyek mögé kora délután eltűnő nap miatt különleges az Isztriai-félsziget keleti tengerpartja. Még kellemes és meleg az idő, még messze a naplemente időpontja, de a nap már eltűnik a hegy mögé. Ez egy kiemelkedően különleges hely az Adriai-tenger partján. Néhány éve ott jártam,…..
A rendkívüli helyzetre tekintettel folytatódik a Hogyan kirándulj sorozat. Néhány gondolat arról, mire érdemes figyelni, ha a vonatkozó szabályok betartása mellett valaki a felvenné a túracipőt. Rövid és szubjektív javaslatok következnek. A bejegyzés ITT folytatódik.  ..
A kialakult pandémiás helyzet következtében teljesen logikusan most sem koncert, sem utazás, sőt még egy kiadós kirándulás sem lehetséges. Pedig a tavalyi terveim szerint március utolsó előtti hétvégéjét Bécsben töltöttem volna, egy könnyűzenei koncert és önfeledt városnézés miatt. Tartsatok velem,…..
Az amarilliszfélék családjában tartozó hóvirág fajok vakító fehér lepelleveleikkel határozottan a tavasz közeledtét jelzik a kopár erdőkben. A borongós, hideg téli napok után a színek után vágyó ember mindig is előszeretettel gyűjtött virágcsokrokat. A szertelen gyűjtésnek köszönhetően a Kárpát…..
Ramsar egy aprócska város Iránban a Kaszpi-tenger partján, ahol számos ország képviselője találkozott 49 évvel ezelőtt, 1971. február 2-án. A többoldalú találkozó azért jött létre, hogy megfogalmazzanak és elfogadjanak egy nemzetközi egyezményt a vizes élőhelyek védelméről. A víz nem csak, mint…..
A Budai Zöld túra kirándulók által gyakrabban látogatott utolsó szakasza a Hűvösvölgyi úttól a Szépvölgyi útig tart. Lassú de biztos emelkedőjén szinte észrevétlenül lehet felérni a főváros egyik legszebb panorámájú, csaknem 100 éves kilátójához. Aki szeretné Budapest több arcát megismerni, annak…..
A Forest&Fruit Naptár 2020 ebben az évben a bennünket körülölelő természet egy-egy darabját mutatja be hónapról, hónapra. A színes naptárlapok segítenek a mindennapok megszervezésében, a havonta megjelenő naptárposztokból pedig megismerhetők a fotókon szereplő növények.  A januári naptárlapon…..
Az év első napján megjelent a legújabb letölthető Forest&Fruit Naptár. A mindennapok, a bennünket körülölelő természet növényeivel díszített kiadvány egyszerű és könnyen kezelhető. Ezzel a naptárral jól szervezhetőek a napok: színes fotók mellett maradt hely a fontosabb programoknak,…..
Naptárat készíteni jó, képes naptárat készíteni még jobb. 2018-ban a Budai-hegység 2019-ben pedig a globális klímaváltozás, az erdők mértéktelen kihasználása volt a téma. Utóbbi készítésekor még nem sejtettem, hogy mennyire aktuális lesz a mondanivalója. A Forest&Fruit Naptár 2019 fotóival…..
Képzeld el, ahogy az ünnep délutánján leülsz a legkényelmesebb foteledbe, a legszebb otthoni pihe-puha holmidban. Kezedben egy csésze illatos teával elégedetten arra gondolsz, milyen jó, hogy idén végre nem ajándékoztok egymásnak tárgyakat. Az együtt töltött minőségi idő lesz az ajándék az egész…..
A Budai Zöld túra a Normafától lefelé is tartogat meglepetéseket, nem is akármilyeneket. A János-hegyről lefelé vezető út továbbra is lejtős és keskeny, kissé elhanyagolt ösvényeken keresztül lehet haladni. A dimbes-dombos terepen persze a kaptató sem maradhat el; a túra utolsó szakaszán pedig egy…..
Az elmúlt évtizedekben több okból is előtérbe került a környezetvédelem, a bolygó átalakítására képes embernek egyelőre viszont mérsékelt sikerrel és hatékonysággal sikerült megvédenie élőhelyét. Nincs másik Föld, ezért elengedhetetlen problémák hatékony kezelése az igazi környezetvédelem…..
Forest & Fruit Hegyek árnyékában 2019.11.01 12:07:58
Budapest egyik legismertebb védett zöld területére, a Normafára 1000 lépcsőn át vezet az épített emlékekben gazdag Budai Zöld túra. Több részletben jártuk be a Városmajortól Normafáig tartó, ide vezető 9 kilométeres szakaszt, azért, hogy a lehető legtöbb értékes nevezetességet csodálhassuk meg,…..
Az év utolsó hónapjai felé közeledve jó érzés a színesedő erdőben barangolni és megfigyelni, hogyan változik hétről hétre a fák lombja. Mintha a természet az ősz ragyogó sárga, meleg mélybordó és hűvös barna színeivel előre kárpótolni szeretne bennünket a tél fakó, szürke hónapjaiért. Az aktív nyár…..
Az Országos Kéktúra 1164 kilométere Magyarország északi részén vezet Írott-kőtől Hollóházáig, a táv egy rövidke szakasza érinti Budapestet. Pár nappal ezelőtt egy remek hangulatú és jó szervezésű túrán én is kipróbáltam a Kéktúra fővárosi szakaszát. A hét kilométeres távot lassan tettük meg, a meleg…..
A 2019-es Sziget Fesztivál augusztus 13-án ért véget, a szitizenek pedig a remek koncerteknek, programoknak köszönhetően igazi élményekkel lehettek gazdagabbak. A fesztivál utolsó napján én is ott voltam és a színes programok mellett azt is próbáltam megfejteni, hogy mennyire éri meg…..
A műanyagmentes július hihetelen népszerű mozgalommá nőtte ki magát néhány év alatt, szerte a világban emberek százmilliói próbálnak meglenni műanyagok nélkül. Az idei év különösen eredményes volt, hiszen a mozgalmat elindító Plastic Free July arról számolt be, hogy 230 millió ember csatlakozott…..
ForestandFruit 2019.08.05 13:06:57
@pantlikaskiralylany:, ha valaki tesz annyit, hogy befőttesüveggel és zsákkal felkészülten megy vásárolni - legyen az akárhány darab -, akkor mindenképpen elismerést érdemel. :)
Viszont nem mindenki tudja/akarja így megoldani a bevásárlást. A nagyobb kiszerelés például egy jó ötlet és az is, ha a termék (joghurt pl.) eleve üvegben van.
ForestandFruit 2019.08.06 10:51:09
@clemens: ez egy nagyon jó gondolat, valóban érdemes megnézni, hogy mennyire volt eredményes ez a kampány. A Plastic Free Foundation tájékoztatása alapján idén 230 millió embert vontak be világszerte ebbe a kampányban, ez, ha jól számolom, az emberiség 2,9 százaléka. Hogy ez sok vagy kevés, nézőpont kérdése.
Előfordulhat, hogy a te becslésed is jó, ha nem tízes számrendszerben írtad. Persze érdemes több elemzést és statisztikát elolvasni a témában, hogy valójában mi és hogyan befolyásolja a vásárlók műanyag felhasználását.
A pesti polgárok a 19. században szerettek bele visszavonhatatlanul a Svábhegy lankáiba, érintetlen erdeibe, friss, tiszta levegőjébe és nem utolsó sorban a páratlan panorámába. Ennek a szerelemnek a nyomán a hegy Pestre néző oldalán gyors egymás után szebbnél szebb villák épültek, majd a…..
Forest & Fruit India mosolya 2019.06.30 15:48:22
India, a Föld hetedik legnagyobb országa sok utazó számára vágyott célpont. A kontinens méretű ország megismerésére kevés egy pár hetes utazás, még akkor is, ha előtte alaposan és több szempontból felkészülünk. Az Indiában eltöltött élmény pedig alapjaiban változtathatja meg a világhoz való…..
Tavalyelőtt kezdtük el feltérképezni és bejárni Budapest 42 kilométeres zöld folyosóját a Budai Zöldet, idén pedig leírjuk, hogyan bontottuk szakaszokra az útvonalat és azt is, hogy mit érdemes megnézni, felfedezni ezen az úton.  A túrák során eddig minden alkalommal a Gellért-hegy irányából…..
Az idei Gourmet Fesztivál is a már megszokott hármas tematika köré épül, hazai gasztronómia legjobbjai 2019-ben a paprika, a sercli és a sör felhasználásával komponálhatták meg a remek fogásaikat. Az idei fesztiválon nem csak a magyar, de a nemzetközi vonal is erős, az ázsiai és orosz séfek mellett…..
Tavalyi mustránk után egy év elteltével ismét sorra vesszük a Budai-hegység kirándulóhelyeit és feltérképezzük, mi változott étel és ital fronton Budapest kiemelt kiránduló övezetében. Vajon tele hátizsákkal lehet csak elindulni, vagy meg lehet kockáztatni egy kirándulást kevés elemózsiával…..