Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aetius_

8 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon köszönjük a poszt kikerülését! A korábbiakban a legnagyobb orosz cár, és Hermann Göring élete volt blogunk témája ezúttal pedig a XIX.  századot választottuk és a magyar történelmet, konkrétabban: Széchenyi István sajátos anglomániájáról ejtenénk szót. Forrás: wikipedia.org A gróf…..
Adolf Hitler jelentős létszámú politikai, gazdasági és katonai vezetéssel uralta a III. Birodalmat (illetve a háború során megszerzett területeket) ám ennek a hatalmas kollektívának volt egy kiemelt tagja, akit 1934-ben hivatalosan és törvénybe iktatott módon is Hitler utódjának jelöltek: Hermann…..
Wiliam Strauss és Neil Howe 1991-ben megjelent Generációk című könyve emelte be a közbeszédbe annak idején azt a felosztást, mely kezdetben csak a vásárló szokásokra majd idővel a modernizációhoz való kapcsolatokra, a fiatalok társas viselkedésére, motivációira állapított meg kategóriákat, leginkább…..
Napjaink új, hidegháborús viszonyai között újra nagy jelentőséget kapnak a hadseregek, melyek fejlesztése szinte minden országban új lendületet kapott az elmúlt években. A katonai kiadásokra a legtöbbet jelenleg az Egyesült Államok tud fordítani, épp 761 milliárd dollárt évente. Utánuk következik…..
Aetius_ 2023.08.12 20:23:28
@Sequoyah: Nem előzte be. A lista aktuális ellenőrizd le ha akarod itt:
www.globalfirepower.com/countries-listing.php
Kamaszkorom óta kedvencem Tom Cruise ami nem változott akkor sem, amikor az amerikai újságok vagy a hazai média bírálta az elmúlt években magánélete miatt. Nem érdekeltek házassági ügyei és a szcientológia egyházhoz fűződő kapcsolata sem. Egyedül az érdekelt, amit a filmvásznon csinált; az pedig…..
Aetius_ 2023.04.20 06:39:02
@Nietzsche.: A Koktél nálam ifjúkori sikerfilm. Nagy kedvenc, mint az Esőember is. De az első 10hez - mint irtad te is - szelektálni kellett és ezek beelőzték "őket". Igaz, csak hajszállal némelyik.
A Cruise Argus nick eredetét az egyik kedvenc színészem (Tom Cruise) család-neve és a kedvenc sörmárkám (Argus Strong) összehozása magyarázza. Akárcsak Bud Spencernél: Budweiser sörmárka plusz kedvenc színész: Spencer Tracy. Tom Cruise összes filmjét láttam (a legtöbbet 3-4 alkalommal is) és…..
Aetius_ 2023.04.17 22:18:44
@Liberális Artúr: :) Köszönöm!
Cruise Argus Jó film e a 65? 2023.04.09 17:17:02
Moziélményes napló-bejegyzések és kritikák Bevallom elfogult vagyok az Adam Driver - Scott Beck párossal kapcsolatban, mert egyiküket nagyon jó színésznek tartom, másikukat meg remek forgatókönyv-írónak. Adam Driver a Star Wars filmekben mint Kylo Ren az Utolsó párbajban pedig mint LeGris lovag…..
Aetius Az államalapítás 2022.08.20 11:34:08
Azt a korszakot mely megteremtette az Európa által is elismert keresztény magyar államot, kiépítette a világi és egyházi közigazgatást illetve kialakította a lakosság letelepedett, feudális életformáját, államalapításnak szoktuk nevezni. A megfogalmazásból kitűnik: nem egyetlen nap alatt történt,…..
A címben feltett kérdésre, miszerint "Poroszországból hogyan lett Német Birodalom" összetett a válasz. Először ugyanis magának Poroszországnak a megszületését kell tisztáznunk, mert bizony annak is külön története van. Az előzmények a XII. századba vezetnek, amikor 1144-ban a Német-római Birodalmon…..
A számtalan bajt, több sztár halálát és egy nagyon súlyos járványhelyzetet hozó 2020-as esztendő, ezúttal bennünket, Star Wars rajongókat is megdöbbentett egy tragikus hírrel: november 28-án elhunyt Darth Vader valódi alakítója, a 85 éves David Prowse. Életéről partner-blogunk posztja emlékezik meg.…..
Aetius_ 2020.11.29 17:41:57
@Last Sith Lord: Nekem az a furcsa, hogy mennyire kerülik a klasszikus karaktereknek még az említését is. Pedig néhány emberen múlt minden, a birodalom bukása például. És csak 5 évre vagyunk ettől. Amikor Han Solo, Lando, Luke, Leia afféle élő legendákként elintézték a második Halálcsillagot. Mégsem emliti meg őket soha senki, egyetlen Mandalori részben sem.
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
December 13-én pénteken (a baljós dátumot nem tekintve rossz előjelnek) megnézhettük a legújabb (hatodik) Mandalorian epizódot is, mégpedig Rick Famuyiwa rendezésében. Címe: "A fogoly" (The Prisoner). Ezt a részt a nigériai - amerikai direktor "jegyzi", aki korábban a nagy sikerű második részt is…..
Aetius_ 2019.12.15 11:08:32
@Last Sith Lord: Érdekes, hogy az egyes epizódokat más-más rendezi, mert így minden rész kicsit más hangulatvilágot mutat. Ez mutatkozik meg az akciójelenetekben is: egyes epizódokban túladagolják, másokba alig tesznek.
Elérkezett a végső visszaszámlálás ideje: egy héten belülre kerültünk a rég várt Star Wars IX. - Skywalker kora (The Rise of Skywalker) epizód premier-bemutatójához. Már csak 5 nap és december 19-én megtudhatjuk végre, hogy hogyan végződik Rey, Leia, Kylo, Finn és Poe "kalandja" az első renddel és…..
Aetius_ 2019.12.14 20:38:11
@Last Sith Lord: Darth Sidious érdekes színfoltja a sorozatnak és Ian McDiarmid nagyon jól alakította mindig is a karaktert. Egymagában Kylo Ren szerintem kevés a gonosz oldalon. De arra kíváncsi vagyok hogyan hozzák vissza:

1.verzió: túlélte a zuhanást a Halálcsillagon (és a robbanást is az akna mélyén) majd elhúzott még időben a Halálcsillag felrobbanása előtt és meghúzta valahol magát 30 évre. Várta az esélyt a visszatérésre. Ez pedig most jön majd el számára, a IX.részben.

2.verzió: Legyőzte a halált, ahogyan mestere tanította meg neki és feltámadt 30 évvel azt követően, hogy meghalt. Vagy rögtön utána (de akkor 30 évig valahol héderelt).

3.verzió: Nem testi valójában, csak hologramként tér vissza, ahogyan a jedik szoktak. Viszont mivel ő sith lovag, így hologramja képes érezni, hatalmi harcokat folytatni.

Meglátjuk melyik lesz. Én a harmadikra tippelek, de jobban örülnék az elsőnek.
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Aetius_ 2019.11.22 08:42:37
@_z_: Meg lehet nézni!
Aetius_ 2019.11.22 09:38:32
@_z_: Megnézhető on-line például a videán és több más hasonló oldalon, vagy letölthető kalózoldalakról. Péntekenként ad le a Disney plus egy új részt (délutánonként) ma a harmadik epizódot következik, aztán már nézhető is valamelyik videomegosztón.
Aetius_ 2019.11.22 12:55:42
@_z_: Legálisan sehol nem nézhető. Az lenne legális, ha létezne Magyarországon Disney+ és ott be lehetne regisztrálni majd előfizetni. De ez a lehetőség sajnos még vagy 1 évig nem adott.
Miért épp ezt a blognevet választottuk? Mert új Star Wars blogunkhoz olyan címet akartunk választani, mely mindenkit a Csillagok háborúja sorozatra emlékeztet. A TIE fighterek a Galaktikus Birodalom szimbólumai, amellett előzmény trilógia részeinek a kivételével (I., II., III.) minden Star Wars…..
Az óriási érdeklődéssel futó új Star Wars minisorozat, a Mandalorian sokakban veti fel a kérdést: mi ez az egész, hol látható és miről szól lényegében? A válaszokhoz a Disney háza táján kell egy kicsit szétnéznünk és csak utána következhet maga a film. A The Walt Disney Company november 12-én…..
Aetius_ 2019.11.21 22:34:48
Alig fél évvel, a 2020 április 3-ra bemutatni tervezett 25. Bond-film (No Time to Die) premierje előtt, érdekes lehet felidézni az eddig elkészült 24 epizód legszebb Bond-lányait. Összesen 37 gyönyörű színésznőt vettünk górcső alá (a 75 valaha mozivásznon szereplőből) vagyis ha a 24 részt vesszük:…..
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Aetius_ 2019.09.05 18:02:42
@Aldou Raine: Azért hibák is becsúsztak rendesen: a Pentagonban csak kisebb kárt okoztak, a 4.gépet meg visszafoglalták tőlük.
Aetius_ 2019.09.05 23:54:44
@Aldou Raine: Az, hogy a saját repülőiket használják Amerika ellen, ráadásul sikerrel, hármas csapást jelentett: egyrészt fricska volt az amcsi büszkeségnek, másrészt dupla kárt okozott (hiszen a kár és a kárt előidéző is amerikai tulajdon, amerikai lakosokkal) harmadrészt pedig olyan újitás volt az egész, amire akkor nem létezett policy, nem volt intézkedési terv.
  A Tarantino-napok során szó lesz a kiváló direktor összes eddigi filmjéről, valamint egyéb meglepetés cikkek is várhatóak a témában! A mai téma pedig nem más, mint a Volt egyszer egy Hollywood, QT kilencedik rendezése! Nem akarsz a filmre felkészületlenül beülni? Olvasd el akkor ezt a cikket…..
Nem túlzás azt állítani, 2019 egyik legnagyobb mozgóképes eseménye Quentin Tarantino, a szeretett/gyűlölt mester új filmje. Mi több, a marketing és a film előtti hájp megtette, amit meg lehetett tenni: nem csupán az új filmje, hanem a kilencedik filmje, gyakorlatilag az utolsó előtti, ezen kívül…..
Aetius_ 2019.08.12 22:17:11
@Staff Sergeant: Megértelek. Néhol kimondottan idegesítő és k#rva hosszú. Alig vártam már a végét! Nem minden Tarantino film jó. A Jackie Brown és a Kutyaszorítóban például kimondottan gyengécskék. És ez a legújabb sem nagy szám. A Ponyvaregényt nehéz utolérni.
  Tegnap ért véget a HBO minisorozata, amely a csernobili atomerőben történt balesetet dolgozza fel: az első részben szinte percről-percre követjük az eseményeket, míg a későbbiekben a katasztrófa utóéletét ismerhetjük meg. A sorozatban egyszerre kapunk képet egy pártállami rendszer működéséről, a…..
Mindig jelentős szubjektivitást tükröznek a "legjobb" kitétellel kezdődő kategorizálások, ám ezúttal valóban sokak véleményét tükrözi a "minden idők legjobb magyar filmje" megnevezés győztese: az 1965 -ös Tizedes meg a többiek.  ..
Több, mint 35 évvel ezelőtt, 1983 november 22 -én szenzációs hír járta be a világot: egy alig 23 éves amerikai nőt menekítettek ki az óceánból - Hawaii közelében - miután 41 napon keresztül sodródott tehetetlenül és magányosan a végtelen vízen (gyakorlatilag reménytelenül és halálra ítélve). A nőt…..
A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig...