Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hedbus

95 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lebloggoltam Víz van Babám! 2023.12.27 17:10:29
Árvíz van a Dunán. A Lupán is. És a vele szemben lévő parton is. Ezek a dög árvizek felgereblyézik az ember idegszálait. 1965 tél. A képeken látom, amint családom kirándul a frissen megvásárolt alig 100 négyszögöles „birtokra” és környékére. Duna parti képek.  Itt az egyik utca végében a…..
    Fogalmam sincs, milyen lehet menekülni. Fogalmam sincs, milyen lehet, nem hazajönni, kitiltva lenni a hazámból, soha sem látni a régi otthonomat, a régi utcákat, tereket, ahol gyerek voltam, és nem megölelni a szüleimet, barátaimat, mert nem lehet. Én nem tudtam itt hagyni ezt a kis…..
Mese volt. Mese, mint számtalan dolog az életemben, mert ma már tudom évtizedeken át egy fura mesevilágban éltem, ahol azt hittem mindenki herceg és hercegnő, királyfik érkeznek fehér lovon, minden meseszerűen zajlik és persze a vége is minden mesének egy heppiend. Ebben az életkor nem számít. Ha…..
Lebloggoltam VÉGTELEN UTAZÁS 2023.04.07 15:46:31
    Magyarok. A világ minden táján ott vagyunk, nekem volt szerencsém néhányukat Ausztráliában megismerni. Megismerve őket, nem csak a tények, de a lelkük is ott „állt” előttem és megannyi sors, lelket gyötrő apró részlete jutott eszembe, amikor írom ezt a könyvet.   Itt olvashatod a…..
  A kép is, a történet is nagyon új, tegnapi. Abban a lakásban jártam tegnap, ahova 1950-ben benősült Kispest híressége Puskás (Purczeld) Öcsi.  Ugyanis ebben a lakásban, a kis 47 nm-es wekerlei mézeskalácsházikóban élt a Hunyadvári család, lányukkal, Erzsikével, aki később 18…..
  Sűrű hét volt. 2023. február  16-án a könyvbemutató és 18-án már a Klubrádióban KUN ZSUZSA műsorában. Hosszú évek óta szombat reggelenként a szokásos szöszmötölés, rendrakás és takarítás közben a Klubdélelőtt az a műsor amely kíséri a fenti teendőket. A szerkesztő-műsorvezető közvetlensége, és…..
  2023. február. Enyhe tél, bár összehúzott gallérral sétáltam az Üllői úti könyvtárba, ahol az "IRÁNY ÓPERENCIA!" következő könyvbemutatóját, illetve közös beszélgetéssel egybekötött könyvismertetőjét tartottuk. Jó hangulat, jó emberek, a kerületi Televízió és a könyv. Mind ott voltunk. Az,…..
Képek? Olyan zavarban voltam eleinte, - magam sem értem - hogy elfelejtettem teljes csoportképet kérni valakitől. Így lettek amolyan gyors, csak a vége felé készült amatőr képek. Azonban ez semmit nem rontott az eseményen. Az esemény szövege szerint: IRÁNY ÓPERENCIA! Ebben a zimankós, ködös…..
  A könyv nyomtatott formában is elérhető: Írj emailen: hekovacs17@gmail.com Keress a facebookon: https://www.facebook.com/kovacs.hedi.7 Kovács Hédi   ..
  Kis súlyfelesleg. Hétvége, Duna parti telek, este. Láblengetek, karlengetek, körbefutom, ugrálok, lihegek. Kutya se lát! Kiderül, hogy a kutya lát! A szomszédé. Érdeklődve lesi a sarokból, ki ez a kétlábú és miért liheg. Egy vakkantás nélkül les, néha fújtat egyet és holnap a szomszéd…..
Lebloggoltam Az anyaság érzése 2022.11.01 09:59:47
    Lehet erről pátosszal és pátosz nélkül, lehet giccsesen és irodalmian, de érzések nélkül soha. Mi is lényegében az anyaság érzése? Egy elmosódott kép a monitoron, milliméterekben mért álom, a legkönnyebb teher a világon, a legszebb sírás és a legszebb szolgálat kezdete a földön. Az első…..
  Egy pillanat csupán és itt a várva várt síszezon. Minden buzgó "téli" nő és  "téli" férfi a padlásról, a pincéből, a nagyiéktól, Jóska bácsiék verandájáról előbányássza a sígönceit és hajrá előre! Nincs az a szezon, amikor eszembe ne jutna két nevezetes símalőröm. Egy kedves hímnemű…..
  Jól van, állom, jöjjön, aminek jönnie kell! Volt már divat a tenisz, a lovaglás, a síelés,  felzárkózott a bringa is a sorba! Tudom, a magára valamit adó ember, a zöldövezetben élő ember, a flaszteren élő városi ember, a vidéki ember, szóval sokféle ember bringázik nap mint nap. Utóbbi, a…..
  Kispesten II. Világháborús,  250 kilós brit légibombát találtak, a Bozsik stadion átépítése során. Ezen az április végi vasárnapon hatástalanítják. Rögtön Anyu jutott eszembe. A háborúban, pincében megbújva éltek Kispesten. Nagymamám, Anyu 8 éves kislányként és az öccse, néhány hónapos…..
Van ez a cipőkérdés. Mert az mindig kérdés. Kérdés, hogy mit veszek ma fel? Mit veszek ma meg?  Ezt miért vettem meg? Elég nagy ez nekem? Nem szűk ennek az orra? Nem magas ennek a sarka? Nem túl lapos ez? Bírom-e majd hosszú távon? Mi az a hosszú táv? Lehet a téma lapos, férfiaknak kissé magas, de…..
  "Vidám vasárnap!" Azaz Lupa ( Magdi szerint a „Bunda”) felé félúton.... már megint a nosztalgia... Hajrá, csak fiatalosan, gyalog, mint régen. Budakalász és a Duna-part sokat emlegetett fertálya. Fertály- másfél óra alatt ki lehet jutni! Utóbbi 10 évben találtak itt már vaskori, meg római…..
  A "Lupával szembeni Lupán", mi egy ikertelek kisebbik felét vettük meg, a Duna-partról a falu irányába lejtő utcában, annak is a végén. Édesapám, aki híres volt fantasztikus üzleti érzékéről, akkor a még tucatszámra fellelhető telkek bármelyikét megvehette volna, például olyanokat, melyeket a…..
  Mikor megismerkedtem életem egyik meghatározó férfijával, fogalmam sem volt arról, hogy mi az opál. Opálos tekintetről már hallottam, lehet láttam is valami opálszerű követ valahol, valamikor, de semmi egyéb. (Sok másról sem volt fogalmam, pedig ha az ember lánya megismerkedik egy férfival…..
  Van két ország. Monogámia, a bézs-színű, a letisztult hely, ahol mindenki egy életen át szeret, és ahol mindenki még hisz a „mindig”-ben, ahol mindenki azt gondolja és úgy érzi, vagy határozottan állítja… örökkön örökké… te és én... mi ketten... ez a jelszó! Itt a másik. Poligámia Csupa…..
  A kertkaput nyitva hagyta, hogy könnyebben bejuthassanak...   Lassan vége lett a napnak, sötétedett. Kinézett az ablakon, "Hol vannak már?", gondolta. Kissé hűvösebbnek érezte az időt, dobott még a kandallóba. Megágyazott, aztán idegesen kisétált a kertkapuig. Összehúzta vállán a kendőt és…..
    Eleinte  boldogan hozták-vitték, és ő ment velük szívesen. Eleinte örültek neki, szeretgették, vigyáztak rá, és figyelmesen szolgálták. Aztán egyre jobban megszokták, lassan a hétköznapjaik részévé vált, és ahogy ez lenni szokott, kezdték kicsit megunni. Nem merték mondani egymásnak,…..
    -Nem kell, nem érdekel! - mondta, és úgy intézte, hogy sose találkozzanak. Azt hajtogatta, hogy nyugodtan, érzelmektől mentesen érdemes élni. Az érzelmek csak megzavarnak! Pedig "Az", ott kerülgette, de ő mindig kitért előle. Ha úgy érezte követi, irányt váltott és nagyobb léptekkel haladt…..
    Törékeny termetével, halvány ruhájában, lebbenő hajával leül, és mosolyogva néz rád. Boldog vagy miatta, és örülsz neki. Reggel arra ébredsz ott van még, és napközben sem hagy el. Este felsóhajtasz, boldogan látod, hogy itt van még, és megnyugodva alszol el. Napokon, heteken, hónapokon,…..
    Szúrós pillantásokkal elvonult és vádlón visszanézett... Azt mondta, hogy az a lány / fiú nem normális és egyébként is horpadt mellkasa és iksz lába van. Nyáron a strandon hosszú gatyában flangált, na ja, hiszen túl hosszúak a lábai és nagyon kövér. Hasonszőrűek társaságában nagyképűen…..
  Eleinte csúszott-mászott, gurgulázott, a hátára fordult és úgy köpködött, aztán a hasára vetődött és idegesen próbált visszagurulni. Tűrte, hogy hozzák-viszik, leteszik, felveszik, tologatják, húzogatják. Kis idő múlva imádott sarazni, mindenbe belenyúlni és belekóstolni. Röviddel ezután…..