Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hettie

1 bejegyzést írt és 316 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyerehaza.org jelentősége, pontosabban jelentéktelensége távolról sem indokolná, hogy újabb bejegyzésben foglalkozzak vele, de a csütörtöki posztra érkezett komment mégis arra sarkall, hogy megpróbáljam olyan lassan és tagoltan elmagyarázni, mi okozta a felháborodást a 10…..
Számos nagyváros van Európában és a világon, amiknek meghatározó eleme a víz. A folyó, ami átszeli őket, a tenger vagy az óceán, ami nemcsak az éghajlatukat, de a városképet, az ott élők hangulatát is befolyásolja. Persze a vízpart önmagában kevés, olyan fejlesztésekre van…..
A napokban indult a Budapest Bank új kampánya, amelyben a bank egy újabb kísérletet tett arra, hogy az Emese karakterének kiiktatása után támadt űrt kitöltse. Zoltán, mint a bankot megszemélyesítő központi figura továbbra is megmaradt, mellé pedig három külföldit igazolt le a…..
Tél van és hideg, jobb, ha lelépünk, mielőtt beüt a rosszhangulat. Mehetnénk az erdőbe, meg síelni, meg fagyott Balatonon korcsolyázni, de ha valaki annyira városi, mint én, akkor a legjobb amit tehet, hogy egy másik pörgős városba megy, mondjuk olyan országba, ahol a két ünnep…..
Hettie 2011.01.20 20:49:42
@lamb79: igen, Edinburghba nem jön el mindenki, de azért vannak jó helyek, ahol jókat lehet táncolni. A levegő pedig tényleg legendásan jó. Csak kár hogy hideg van :s
Eljutottunk oda, hogy tényleg mindenkinek Facebook oldala van, de minimum a tömegmárkáknak. Általában ilyenkor nem csak a termékeiket állítják előtérbe a cégek, hanem megmutatják, mennyire jófejek, milyen jó náluk dolgozni, mekkora menőség az egész. A dolognak sok esetben…..
A tavasszal járó eufóriában megírtuk itt, hogy a nagypolitikai nyomortól valamennyire függetlenül Budapesten az utóbbi pár évben kialakult egy meglehetősen vidám és élhető közeg, amelyben fiatal magyar emberek már nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan határolódjanak el a helytől,…..
Hettie 2010.11.26 11:54:49
@batorfya: "ennek az individuális hányattatásra kényszerített fiatal munkaerő-tömegnek, akik vagyunk, kevesebb szó esik."

azért mert az író belülről szemléli ezt, nem kívülről.
--

nadeés a kapitalizmuskritika mire fel? mi lenne, ha minden jól lenne?
  A tipikus libertárius férfi. Húsz éve a húszas éveiben járt, most negyvenes. Ez egyáltalán nem olyan magától értetődő vagy természetes, mint amilyennek hangzik, ugyanis azt jelenti, hogy a mozgalom nem nőtt húsz év alatt. A tipikus libertárius elég okos és jól ismeri a…..
  A múlt héten a kisfiamat kísértem el egy focibajnokságukra az újmátyásföldi Ikarus telepére, ahol meghökkentő élményben volt részem. Egy kisvárosi hangulatú sporttelepről van szó, amely azért elég nagy, mivel a hajdan világhírű buszgyáré volt, s bár az egyik fele…..
Kattintsuk végig az alábbi YouTube-linkeket:123A videómegosztó tört angolsággal megírt hibaüzeneteiből az bogarászható ki, hogy a mögöttük lévő feltöltött videókat a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete kérésére, szerzői jogi hivatkozásra távolították el…..
Hettie 2010.08.16 12:58:08
@webdiag.hu: a youtube.on lehetőség van linkelni bármilyen oldalra,és leírást is lehet közölni a videóhoz. az integritás kérdése ennyivel meg is oldható, szerintem.
Nemrég kezdték el a McDonald's amerikai üzleteiben, pontosabban a McCafékban árusítani az új erdei gyümölcsös és eper-banánosturmixokat (és mindezt egy jópofa kis virtuális rajzolós játékkal is megfejelték), azok népszerűsége máris kiverte a biztosítékot a kifejezetten ezen…..
Hettie 2010.07.29 00:31:24
@MickthePick: ehhe, jabba juice nincs britorszagban, se innocent smoothie amerikaban. Es sajni az innocent is regen jobb volt.

--

a smoothie nem turmix, mert nincs benne joghurt v tej, csak gyumolcs. de meg nincs magyar neve, ahogy preselt gyumolcsleveket se lehet meg kapni nalunk a boltban (kiv egyfele narancslevet). az is igaz, h nem biztos, h itthon kell is, hisz nalunk van friss gyumolcs sok es jo, britorszagban meg nemnagyon v draga. azert en birnam. es a mekidit is szeretem. :)
Gondolom, mindenki látta a Bakancslistát, ahol két öreg fickó végigveszi, mit akar még csinálni a haláláig. Valakik elkezdték összegyűjteni ennek az ellentettjét. Elgondolkoztam a témán és én a következő dolgokat nem fogom már tutira csinálni, és nem is akarom:1. Extrém…..
Hettie 2010.07.23 14:40:52
Egy bő hónapja, amikor a hazai Vodafone-ügy utórezgéseiről írtam, már említettem egy amerikai ellenpéldát arra, hogy hogyan is kommunikának normál esetben egymással például a mobilszolgáltatók, és hogy miért béna érv etikai magatartásra hivatkozni ott, ahol valójában a…..
Hettie 2010.02.01 14:33:54
@BaluKapitany: szerintem nem kell, h csipkelodo laza dumakat toljanak, eleg ha tudnak es akarnak segiteni, mint az at&t a fenti peldakban.
Január 2-án újabb metrós fotóséta, ezúttal a Duna alatt, a Gellért tértől a Kálvinig. 3 érdekes állomást tekinthetünk meg ismét methan vezetésével, a Gellérten megyünk le - ami már sokkal jobban áll mint az előző alkalommal - átsétálunk a Duna alatt a hírhedt Fővám…..
Hettie 2009.12.21 13:31:06
deltablog A Firefly nyomában 2009.12.19 16:50:00
Take my love, take my land Take me where I cannot stand I don't care, I'm still free You can't take the sky from me Take me out to the black Tell them I ain't comin' back Burn the land and boil the sea You can't take the sky from me There's no place I can be Since I found Serenity But you can't take…..
Hettie 2009.12.21 02:15:18
@Ysu: hetente csak ket reszt nezek meg, szeretnem minel tovabb elvezni, meg varni a kovetkezo reszeket. :)
comment:com Hírek puliszka mellé 2009.11.10 11:38:00
Újra lesz klasszikus zenét sugárzó kereskedelmi rádió Magyarországon. Másfél-két hetes próbaadás után december elején indul a Klasszik Rádió - értesült a főváros körzetében fogható adó menedzsmentjének egyik tagjától az MTI. Az persze vicces, hogy csak a barokktól a 20.…..
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
Hitler él és virul – éppen arról tárgyal, hogy ő vezesse a BBC Radio 1 reggeli műsorát. A Kellogg’s zombihadsereget szervez, hogy lerohanja Norwich-ot. És vajon még hasonló „láthatatlan” sztori van, amit eltakar a jog köde? Csak Isten tudja.   De nem…..
Eredetileg erről nem terveztem posztot, de többen is beküldtétek, és megható módon több helyen is hivatkoztatok a blogra a hír kapcsán (Obama jackass-nek nevezte Kanye Westet), de mivel már eléggé lerágott csont lett mostanra, így most egy kicsit más oldalról próbálom…..
Nem mi mondjuk, hanem Barack Obama, az USA elnöke. A jókedvű államfő éppen egy interjúra készülődött, amikor a riporterrel megvitatták az MTV Video Music Awards történéseit (Kanye West úgy gondolta, hogy a Taylor Swiftnek járó díjat Beyonce-nak kellene kapnia, így felment a…..
Hettie 2009.09.21 15:48:41
@sixx: a jackass nem jelent seggfejet.

www.merriam-webster.com/dictionary/jackasshttp://www.merriam-webster.com/dictionary/jackass

az assholenak annyira szinonimaja, mint a barom a seggfejnek.
Félrefordítások Just walk 2009.09.21 08:10:00
Mint már az off-topicban jeleztem, a hétvégén megvalósítottam egy régi tervemet: lefényképeztem ezt a remek darabot, amit már tavasz óta nézegettem, de eddig egyszer sem álltunk meg miatta, mert a közelében nem lehet szabályosan parkolni, és nem akartam az autozz.blog.hu-n végezni.…..
VENDÉGPOSZT Kósa András, a Hírszerző rovatvezetőjének írása. A 168 óra online-on „Király Helga írása” megjelöléssel publikáltak egy cikket szerdán, amely az OECD szeptember 1-én közölt gyermekjóléti felméréséről szól. Ugyanebben a témában Tóth Vali, a Magyar…..
Egyre több kísérlet mutat rá arra, hogy emberi kapcsolataink sokkal felületesebbek, mint azt gondolnánk. Nem csak barátainkat és kollégáinkat, de élettársunkat is kevésbé ismerjük, mint hisszük.A problémakört a Boston Globe újságírója járta körül. Az egyik kutatás során…..
Hettie 2009.08.19 16:46:57
@hírbehozó: persze, van olyan ismerosom, aki csinalt ilyen kvizt, de tovabbra is metodikai (vagy metodologiai?) problemaim vannak ezzel, meg definicios. Kb olyasmi, hogy ha tudom, hogy a baratom kedvenc palacsintaja a barackos turos, valamint, hogy 6 eves koraban milyen baleset erte, akkor az is igaz-e, hogy melyen ismerem. Egyaltalan, mi az, hogy mely ismeret? Masok velemenyere, vagy viselkedesere vonatkozik? Arra, hogy meg tudok a baratomrol josolni valamit? Es meg ezer ilyen kerdes merul fel. Szoval a meresnel kezdodnek a bajok, a konkluziokra ezert szinte nem is erdemes a szot vesztegetni.
Hettie 2009.08.19 17:20:25
@hírbehozó: with respect, ezzel nem ertek egyet, amig nem tisztazzuk, hogy mit ertunk informacio alatt. :)
Emberére talált Gordon Ramsay, a káromkodós skót szakács: Hell's Kitchen című műsorának legújabb évadában egy egykori tengerészgyalogos akadt ki azon, hogy Ramsay teljesen hülyének nézi, és válogatott káromkodásokat zúdít a fejére. A srác bepipult, megmutatta, hogy a…..
Hettie 2009.07.31 20:11:26
Soron kívüli poszt következik Wolftól:Igazából nem tudom eldönteni ki a nagyobb lúzer... A cég, aki Oroszország új "pirítósát" palackozza, vagy a cég, aki importálja, nagy betűkkel mindezt felírja a kocsija oldalára, és nem kérdezi meg: Fiúk, ti tényleg ez akartátok…..
Hettie 2009.07.28 20:36:15