Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anon42

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója. L. Ron Hubbard, vágatlanul. Mindenki csak saját felelősségére olvashatja el! :) Az egyház szerint tüdőgyulladást is lehet kapni az elolvasásától! A dokumentum szerzői joga is náluk van, én pedig…..
anon42 2008.06.19 01:04:44
"Bizony. Könnyebb egyes gondolatokkal vitába szállni, mint homályos, egészre vonatkozó elképzelésekkel."

Nem egészre szóló homályos elképzelés, hanem inkább összefüggéseiben áttekintés lenne a célom. Igen valószínűleg kevés az adatom hozzá, meg nem beszélek szciül. Azért érdeklődöm nálad, például hogy rávilágíts a fontosabb kapcsolatokra. De ahogy nézem, ilyenek vagy nem léteznek, vagy jól vagy ellene kondícionálva.

A házas példád pontosan mutatja a hiányosságokat a gondolkodásmódodban:
Ismerhetsz egy falban minden téglát, lemérheted az összeset mikronra és miligrammra, szilárdságra, felületi keménységre, és lehetsz abban a tudatban, hogy rettentően ismered a falat. De ha az alapozás vagy a habarcs megy tönkre, akkor b*szhatod a téglák tökéletességét, holott távolról egy pillantással megállapíthattad volna, hogy ketté van repedve.

Nos ez a baj a szcientológiával is. Annyira lelkesedtek a részletekért, hogy közben nem veszitek észre, hogy kissé ingatag és bizonytalan az egész, a halálpontos szigorú techek keverednek az ilyen

"aztán szélnek eresztették a szerencsétlen flótásokat… bocsánat. Újra bedobozolták őket"

jellegű halukkal...

Minél több eredeti Hubi felvételt látok, annál inkább úgy érzem, hogy az öregúr nagyon élvezte, hogy minden szeszélyére emberek tucatjai ugranak és bármilyen marhaság ami épp szébe jut, feljegyzik az örökkévalóságnak, és kissé elszaladt vele a ló. Én is ilyen nyugdíjat szeretnék.

És pont ez lenne a kvázi szci "teremtéstörténet", a nagy válaszok a megtapasztalt dolgokra, meg a sztori, ami összefogja az egészet.

"Nem, nem egyezhetünk meg benne. A thetán-téma már 51-től jelen van, az OT3 meg cirka 68-tól."

Végre kaptam konkrét választ is, köszönöm.
Tehát akkor hogy is van ez?
Akkor a cirka 68-as OT3 Xenu téma előtt mivel magyarázta a thetánokat, engramokat, akármiket?

"Valahogy nem látom ezt a listát sosem, mindig csak ennek az érvnek a kopipésztelésével találkozok."

Ezt ugye viccnek szántad? Listát!? Most pont neked magyarázzam, hogy ez mennyi munka lenne? Így kommentben gondoltad?
...
Időnként egy-egy dolgot fel tudunk hozni, most épp ez az erősen kamuszagú Xenu a téma, beszélgessünk erről.

"Biztos, hogy válaszoljak a kérdéseidre, vagy tudod őket eleve? Mert utóbbi esetben "velem" tényleg nem lehet vitatkozni ;)"

Csak arról van szó, hogy próbálom józan parasztira fordítani azt, amit a szci ideológiájáról tudok, vagy tudni vélek. Gondoltam majd kijavítasz úgyis.

Na egyelőre ennyi, ez is sok lett...
anon42 2008.06.20 15:36:21
Translator, látod, erről beszélek. Annyira lelkesedsz a részletekért, hogy az átfogó sztori stiklijeit észre semveszed. Megint a téglák, meg a falak...

"??? Az hol is vagyon írva benne, hogy az összes előző életem a Földön történt, az utóbbi 75 milla évben? Ez így hülyeség."

Amennyiben a thetánok tudnak dimenziót/univerzumot váltani, akkor Xenu hogyan gyűjtötte be őket? Kell lenni haladási sebességünek a normál térben, mert ha teszem azt milliószoros fénysebességgel haladnának vagy teleportálnának, akkor Xenu a thetánszívóival max az orrából a taknyot tudta volna begyűjteni.
Illetve a másik fele a dolognak, hogy ha Xenu ezt a tömeggyilkosságot sokmillió éve tette, _és emellett_ még ma is problémát okoz a thetánok túltengése, akkor nyilvánvalóan nem tudnak más bolygókra elkerülni, mert akkor már megtették volna. (itt szúrnék közbe egy kérdést: most akkor a southparkban ábrázolt ránkragadt testhiányos thetánok miatt nem vagyunk klírek, vagy az én halhatatlan thetánom volt anno a 3dmoziban,és az ott engrammált izéktől kell megszabadulnom? ez nem tiszta)
Mindenesetre ellentmondás van a Xenu-sztori meg a thetánok "normális viselkedése" közt.

Természetesen egy nem létező jelenséget bárhogy meg lehet magyarázni, illetve bármilyen tulajdonsággal fel lehet ruházni.

Persze, lehet ellenérv az, mint már említetted is, hogy a thetánokkal az igazságot látta meg, Xenu-t már szétcseszett aggyal írta. Ezzel ugyan magadnak megmagyaráztad a dolgot, de mi egyetlen lépéssel sem jutottunk közelebb ahhoz, hogy akár egyetlen betűt is áttegyünk a "szétcseszett aggyal haluzás" kategósiából a "tudomány" kategóriába.

...
Kezd egyre inkább az az érzésem lenni, hogy az egész auditálás egy módszer a tudatos endorfintermelésre. Azt mondod, hogy "energiablokkok szabadulnak fel", meg hogy ugrásszerűen jobban érzed magad. Na, ez eléggé hasonlít az endorfin hatására.

De természetesen ezt lehetetlen is lesz kideríteni, mert rikán fognak MRI és pszichológusok/pszichiáterek társaságában auditálni...

Tényleg, a szabadzóna is rühelli a "pszichókat"?
Szegény srácot nagyon sajnálom, mert vészkiáltását a szakítósközösség fogja megoldani. Itt ugyanis tanácsot kérnek, bár olyan fura stílusban, hogy benne van a levélben, hogy kamu, de ezt töntsétek el ti. A levéírónak nagyon köszönjük, hogy írt, de legszívesebben azt…..
Antiszcientológiából sosem elég. Ez a videó például kiválóan érzékeltei, milyen folyékonyan hazudnak nagy nyilvánosság előtt a szcientológusok, ha valakit esetleg nem győztek meg a korábbi posztok. Az egyház élére vasalt aktivistái a TV2-ben hintették az igét, ahol Dr. Lenkei…..