Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vtmgq8

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
vtmgq8 2021.04.12 18:18:03
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
vtmgq8 2021.03.21 06:45:42
@látjátok feleim szümtükkel:
„Nagyon sok dolgot kell saját kutatásuk alapján tudniuk a bölcsességszerető férfiaknak” (Hérakleitosz B 35)
Ebbe simán belefér a szívlapát (vö. AK-47) helyes használata.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
       Domokos Gábor professzor hosszabb interjút adott a Qubitnak a felfedezéséről, hogy a testek kockaszerű darabokra esnek szét.     Egy részlet az interjúból:      "Itt a Műegyetem kertjében, ahol ülünk, zúzott kő van a lábunk alatt. Ha felmarkolunk egy adagot ezekből a kövekből, látjuk,…..
   Pedig a nyomozónak nagy szórakozottságában csak az jutott az eszébe, amit néhány nappal korábban egy fogorvosi váróban üldögélve valamilyen ostoba magazinban olvasott, miszerint Németországban évente tizenhétezer diák iratkozik be filozófiára és huszonkétezer pszichológiára. Ami azt jelentené,…..
vtmgq8 2020.10.11 20:08:40
    A kormánypárti elitértelmiség teljesítményéről szóló posztom zárolta az index/blog.hu.    Ebben a posztban egy árva mondat nem volt, ami érintőlegesen is sérthette volna bárkinek a jogos érzékenységét, jogi képviselőnk konkrétan elaludt az olvasása közben.    Ebben az országban bátran lehet…..
   1. A földrajzi helyzetből és a történelmi hagyományokból fakadóan különbözőképpenmegszervezett társadalmakon belül az egyetem autonóm intézmény, amely a tudományoskutatásban és az oktatásban hozza létre, értékeli és adja át a kultúra értékeit. Hogykielégíthesse a kor szükségleteit, kutatási és…..
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
       1. Keir Starmer a brit Munkáspárt vezetője kitette az árnyékkormányból a corbynista szárny erős emberét Rebecca Long-Bailey-t, aki támogatólag tweetelte Maxine Peake színésznő (aki számos BBC-sorozatban játszik főszerepet) Independent interjúját. Peake azt állította az interjúban (ezt ma…..
        Nekem vannak bizonyos problémáim a CEU-val, de remélhetőleg ma késő estére megoldódnak (súlyos inside joke). Ettől teljesen függetlenül a CEU ma kiadott egy közleményt . Eszerint az egyik fontos egyetemi rangsorban  a CEU öt tudományterületen van a legjobb száz között, és pl.…..
   "A kutatási tevékenységgel is felzárkóznánk a világszínvonalhoz. Mennyiségi és minőségi szempontból is el kell érni a nemzetközileg kívánatos szintet, meg kell duplázni a Q1-es és Q2-es publikációink számát. (Szabó Lajos György, a Corvinus oktatási rektorhelyettese)"         A Scimago nevű…..
        Orbán Viktor főideológusa Békés Márton a komprádor-értelmiség elleni kemény fellépést, leánykori nevén pogromot javasolt az 1943-as nemzetiszocialista szárszói beszéd szellemében. Nemrég a rezsimszolgák ütemes tapsa közepette avatták a Párt ideológiai lapjának főmunkatársának. Békés a…..
       Megdöbbentően éles kritikát fogalmazott meg az eddig kormánypitbullnak tűnő Origo a rezsimtudósokról.      " Érdekes jelenség még a szintén MTA-s Csató László, aki a kutatását övező totális érdektelenséget úgy próbálja kompenzálni, hogy cikkeiben folyamatosan önmagára hivatkozik. A Google…..
vtmgq8 2019.07.18 12:43:59
@jotunder:
Szerintem itt ez a meghatározó.

Igen el kell fogadni, hogy vannak olyan területek amelyeknek nem volt, nincs és nem is lesz nemzetközi vonatkozása. (legfejebb eröltetve, kiforgatva, összehasonlítva).

Igen ezek a területek is fontosak, sőt kiemelten fontosak amagyar tudomány és az MTA szempontjából, mert ezt csak (döntöen) mi magyarok fogjuk valaha is finanszirozni, értékelni és felhasználni.

Az hogy a kiírás nem veszi figyelembe (nem csak itt) az gond, nem biztos, hogy egy pályázati struktura minden területet le tud fedni.

PS
1. Vannak nagyon sokan akik ezeket a specifikumokat csak alibinek használják, igen is nagyon sok területen lehet (csak nehéz) nemzetközi hatást elérni.
2. Az hogy egy ilyen tevékenység valóban tudományos teljesítmény, vagy „csak” kutatómunka arról lehet vitatkozni.
vtmgq8 2019.07.18 14:53:46
@Watchdog:
A "nagyonmagyar" területek kutatóit nem attól kell féltenihogy az ERC-t külföldre viszik, hanem, hogy más versenyképesebb területre mennek. Ezért helyük lehet egy ilyen prémium posztoktori rendszerben, akár eltérő feltételekkel.
És mivel itt sokkal kevesebb a jól mérhető obijektív tényező, nagyon vigyázni kell (kéne) a kontraszelekcióra.
Tényleg azok dolgozzanak ilyen témákon kiemelt díjjazásért, akik akár máshol is sikeresek lennének...
         Az Átlátszó olyan dokumentumokat talált, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Orbánékon keresztül fizettek le az azeriek egy belga politikust.        Kurvaélet, ha ezt megússzák, akkor, bocs Big JC, de a papád nem létezik...
        "Ezzel szemben én úgy látom, a Soros Egyetem több szakán komoly indoktrináció folyik. A matematikai rész kiváló, a filozófia tanszék is, meg gondolom, több más is. De vannak kimondottan olyan részek, melyeknek célja Soros nyitott határok mozgalmának támogatása, és a fehér ember…..
vtmgq8 2019.05.06 19:20:21
@seol: Szerintem csak a szokásos “akadémiai” rendszer, ha valaki jó kutató, oktató, énekes akkor jó igazgató, vezető, stratégia alkotó lesz majd belőle.
Csak azért fényezi magát hogy az egyébb területeken levő véleményét igazolja.
vö. Én messzebbre pisilek ezért okosabb és szebb vagyok mint te.
Látszólag óvodás szisztéma, de a legtöbb meritrotratikus rendszerben ez van, a nem teljesen ahhoz a területhez értők ítélnek meg teljesìtményeket, helyzeteket más területeken elért tejesìtmenyuk alapján.
       Ezért támadt az Akadémia a magyar kormányra - címmel uszult rá az állampárt ökle az MTA-ra. Nem, nem vicc, tényleg ez a címe. Természetesen névtelen a szerző, és holnap, az akadémiai közgyűlésen Palkovics miniszter le fogja tagadni, hogy tudott a cikkről.  Sőt, ki fogja kérni magának, hogy a…..
     Persze nem tudom, hogy fog-e Orbán a kedvenc ideológusának Széchenyi-díjat adni, de tehetségtelen rezsimszolgák egész sorának kitüntetése után olyan nagyon nem lepne meg. Még pár órát kell csak aludni a fotelben, és kiderül. ..
vtmgq8 2019.03.15 15:43:34
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
       Kedden helyi idő szerint este hétkor kerül sor az Alsóházban a miniszterelnöki Brexit Deal-ról való szavazásra. Senki sem tudja, hogy mi történik, teszem azt, este nyolc órakor (elképzelhető, hogy kiegészítések benyújtása miatt a szavazás elhúzódik, de az szinte száz százalékig biztos, hogy…..
vtmgq8 2019.01.15 20:40:03
         Békés Márton azzal próbálja diszkreditálni a tüntetőket, hogy az egyik zászlón a SZRTÁJK felirat volt látható SZTRÁJK helyett.         Békés Márton és főnökasszonya, kedvenc feljelentőm Schmidt Mária néni, egy házfal méretű plakátot tett ki Budapesten, amin egy bizonyos Pruck Pál volt…..
    A FIDESZ legutóbbi kongresszusán elfogadott programnyilatkozatából egyértelműen kiviláglik: a fejlett kereszténydemokrata, nemzeti érzelmű társadalom építésének időszakában megnő a tudati tényezők szerepe. Társadalmunk keresztény fejlődésének ugyanis elválaszthatatlan része a társadalmi tudat…..
A sorozat záró részeként a végső tipródásomat kívánom megosztani, és hogy mi nyerte el a „Wankelblog szolgálati autója az elkövetkezendő 10 évben” címet. A versenyzőket már nem sorolnám fel, őket megtaláljátok ITT, ITT, meg ITT, megy egy kicsit ITT is. Lássuk hát a döntőbe jutott versenyzőket: a…..