Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbara Vitlök

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cseresznye után a meggy is beérett a szüleimnél, úgyhogy a múlt héten ebből is kaptunk egy jó adagot, ezúttal még létrázni sem kellett hozzá, a bátyám szedte. :-) A meggyből lett apu szülinapi sütije – ismét cukorminimalizáló, de azért édes süti, ezúttal egy "galette". Nagyon fennhéjázó neve van,…..
Már a nevet is utálom, hogy paleo, viszont az érdekel, hogy hogyan vihetnék be kevesebbet a sok felesleges szénhidrátból, cukorból és fehérlisztből, ezért szeretek 'paleo' cimkével megjelölt sütiket kipróbálni. A másik hatalmas trend, amit nehéz elkerülni mostanában, a nyers / vegán sütemények,…..
Itt a cseresznyeszezon, ezért a hétvégén a szüleimnél szedtünk két nagy zacskóval a még nem megfeketedett, de már szép piros cseresznyéből. Ennél ökóbb, bióbb és kisebb környezeti terhelésű gyümölcsöt nehezen szerezhetek be máshonnan, ezért felmásztunk a létrára és hoztunk haza egy keveset a finom,…..
Korábban soha nem gondoltam volna, hogy a ravioli, egy nagyra nőtt tortellini, amiből összesen négy darabot raknak a tányérodra, ráadásul sima vajmártásban, finom, vagy izgalmas lehet. Ha beülünk valahova vacsorázni, én mindig valahogy a legbonyolultabb fogásokra kívánok rá (amit az utóbbi időben…..
A quinoát Virágtól ismerem, legalábbis a nevét, viszont egészen a közelmúltig magam nem próbálkoztam vele. Kár volt, ugyanis nagyon finom, és millió helyen megírták (még az ENSZ is), hogy mennyivel egészségesebb mint az általában készített köretek és minden van benne, amitől ezer évig fogunk élni,…..
Már a neve is nagyon vicces: karfiolsteak. Hogyan lehetne karfiolból steak-et készíteni? :-) Mindegy, finom egyszerű zöldségrecepteket hajtok mostanában, így kipróbáltam, és ízlett. A köret hozzá szintén karfiolból készült, és az még talán finomabb volt, mint a főszereplő. Tanulság: a tahinis…..
Íme egy válogatás ihletforrásként bátyámnak mindenféle egyszerű randomsalátából. :-) Jégsaláta, rukola, körte, balzsamszósz, só Paradicsom, mozzarella (előre megsózva mindkét oldalán), újhagyma, rukola, sós hántolt napraforgómag, szárított bazsalikom, olivaolaj, citrombors, só Rukola, avokádó,…..
Itthon a legtöbbször salátát csinálok vacsorára, és mindenhez ezt készítem köretnek is. Lusta is vagyok, meg persze ez egészséges is – kis változtatásokkal vagy összetevők kihagyásával Andris is vevő rá, úgyhogy ez kimagasló konyhaművészetem legjellemzőbb és legbiztosabb eleme, az otthonlévő…..
Kipróbáltam a karácsonyra kapott Bezzegh Éva: 12 hónap című csodaszép szakácskönyv egyik salátareceptjét (csak az van benne) – jól sikerült. Ez a szakácskönyv tipikusan olyan, amit már csak azért is megvesz az ember, mert olyan gyönyörű – aztán egy átnézés után évekig a polcon feszít. Ezt nem…..
Igazi vendégváró, kiadós, finom saláta, nemcsak szilveszterre – korábban Zsuzsi házibulijaiban mindig volt. Azt hiszem, innen ismertem meg a Cayenne borsot, amit azóta is nagyon szeretek és sokat használok. A recept – a szerző instrukcióival, egy chatből kimásolva, most már mindig meglesz, ha…..