Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abudabi15

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A British Journal of Psychiatry által közzétett új tanulmány szerint a kreatívok 90 százalékkal nagyobb valószínűséggel szenvednek skizofréniától, mint a népesség többi része...
  Heti képválogatás Szíriából [5.] Figyelem, megrázó képek!   Nada Merhi és Hassan Youssef esküvői képe a romokban lévő Homszban (2016.február.6, AFP)..
abudabi15 2018.05.19 14:03:02
@Szalay Miklós: ezt a szar egyvilágot muszáj mindenhova erőszakosan belinkelni, te idióta? Senki nem kíváncsi rá, élj együtt ezzel!
abudabi15 2018.05.21 00:35:44
@István Zsolt: kiterjedt, vagy sem, hirdesse a saját pénzén a kedves szerző, de másokat ne inzultáljon ezzel a szarral. A többire értelmetlen reagálni, mert sajnos te is egy idióta vagy, ez minden sorodból látszik. Kár a Lipótmezőért.
A politikának alapvető eleme a konfliktus. Sőt, van olyan felfogás, amely szerint kifejezetten azok a kérdések tekinthetők politikai kérdésnek, amelyek körül társadalmi konfliktus alakul ki. Az a kérdés, amelyikkel kapcsolatban konszenzus jön létre, egyszerűen kikerül a politikai térből (vagy ha…..
abudabi15 2018.05.19 14:30:24
@Szalay Miklós: a második blog, amire ma kattintok, erre itt is kié az első komment? Agyalágyult szalay miklósé. Tiltanának ki mindenhonnan, te barom.
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
abudabi15 2018.04.19 22:55:33
@MEDVE1978: egyébként az emberek szóhasználata is jellemző, sokat elárul. Azt mondják a modern nők, "menedzselni" a gyerek, a család, stb. életét. De minek? Baszod, menedzselj a munkahelyeden, otthon hagyd a gyereket békén, szeresd, jástz vele, babusgasd, de ne menedzseld! Én ilyen nővel sose merek szóba állni, félek, hogy megöl a házisárkány hatásával.
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
abudabi15 2018.03.10 01:01:45
@similar: rossz a kérdés. A meló nem jár. Azt szíve joga minden munkáltatónak eldönteni, hogy akar-e csinos nőket, vagy sem, mi mennyire fontos szempont. Amit a posztoló sem ért az az, hogy a folyamatos egyenlősdi mindig azzal jár, hogy beleugatunk valaki más szuverén döntésébe elvont (jogi) szempontok alapján.

@Anikó28: mi nem gúnyolódni akarunk - ahhoz én személy szerint már öreg is vagyok - egyszerűen csak a f...szunk tele van azzal, hogy mindig jön valami igazság bajnoka, aki kéretlenül kiáll másokért, és kardoskodik hogy a dolgok másképp legyenek. Figyelj, én dögös sztyuvik között érzem jól magam és nem érdekel, ha ez másnak nem tetszik, meg hogy erről mit gondol. Nem fogdosom a seggüket, de így jobb utazni, kész. Fizetek is érte, a wizznek meg jót tesz az imidzsének és a bevételeinek is. Problem?
abudabi15 2018.03.10 11:01:42
@Hód Alajos: leszarom, ha egy munkára nem vesznek fel. Megyek a másikra. Veled ellentétben én nem gondolom, hogy nekem az életben minden jár.

@Fillérné Alsómocholády Turbulencia: meglepődnél, de nem szoktam senkit csicskáztatni. Egyszerűen csak unom veszettül, hogy semmit nem lehet már a természetes ösztönök alapján csinálni, mert az valakinek mindig bántja a kicsi lelkét. Szép nők vannak. Előnyben a csúnyákhoz képest. Lépj tovább. Ennyi.
abudabi15 2018.03.10 21:09:57
@Anikó28: "Én meg olyan utas vagyok, aki utálja a szépségkirálynő macákat," - ez lesz itt a probléma, ahogy sejthető volt. Ha valaki szép, az már királynő, meg maca. Te nyilván elég sok frusztrációt beletettél ebbe a kommentharcba, de kár volt.
Teljesen véletlenül találtuk az alábbi képet és azóta nem hagy nyugodni bennünket a kérdés: az MSZP politikusa miért teszi idézőjelbe azt, hogy a változásért?..
Az MSZP budapesti szervezetének elnöke elgondolkoztató kijelentéssel lepte meg a médiafogyasztókat. Egy tévéműsorban imigyen noszogatta az ellenzéki pártokat: „Együttműködésre azért van szükség, hogy a választás után is együtt őrizzük az ellenállás lángját a Fidesszel szemben.” (ATV, 2018. február…..
abudabi15 2018.02.24 11:06:34
@Zöldi László: de kedves Zöldi úr, ez a blog semmiről nem szól. Hiába "napló" a neve, a műfajon magán kéne gondolkodni. Mert értelme nincs. Ön folyamatosan olyan jelentéktelen napi eseményeket emel ki - és ami még rosszabb: elemez - amiknek az ország összpolitikai szempontjából semmi jelentőségük. Viszont újságírói fontoskodásra, "elemzésre" kiválóak.

Az újságíró tanítványoknak épp azt kéne megtanulniuk, hogy NE ilyen ügyekkel foglalkozzanak, hanem igyekezzenek a történések mögötti komoly stratégiai összefüggéseket megérteni. Szóval sorry, de igazat adok azoknak, akik a szavaiba kötnek. A blog értelmetlen.
abudabi15 2018.02.24 13:21:01
@Zöldi László: én nem vélemény-műfajról beszéltem, hanem arról, hogy csapnivaló újságíró lesz az, aki nem képes a politika stratégiai-hatalmi logikáját legalább alapszinten megérteni. Így pl. kérdezni is nehéz. Ehhez képest apróság, hogy a hatalom a hírműfajt is utálja, pláne, ha tényekre akar alapozni. A blogot pedig csak alkalmilag követem, és kommentálom, mert meggyőződésem, hogy rossz blogok sokasága dominál, ami végső soron árt a magyar közéletnek.
Előszó A következő történet írója érthető okokból (kapcsolatmegszakítás elkerülése érdekében) névtelenséget kért. Aki régebb óta figyelemmel követi a blogot, annak ismerősek lesznek az elemek: a lekezelő arrogancia, az agresszív "terjesztés", az irreális követelmények ész nélküli nyomatása stb. A…..
Igazából nem tudom, erről miért nem írtam, mert már kb. a terhességem óta kísér engem folyamatosan a jelenség, bosszankodtam, legyintgettem, elkerültem, ahol tudtam az igazi unatkozó anyukákat. De van az a szint, amikor már egyszerűen nem tudod elkerülni, mert megtalál a nullából és felbassza az…..
Bár a Bitcoin - és a többi kriptovaluta - épp zuhan, de jó esély van rá, hogy az őrületnek még nincs vége. Az emberek várhatóan továbbra is önteni fogják a pénzt a digitális pénzekbe. Ha neked is vannak ilyen terveid, akkor ezt a posztot nézd meg előtte, és legalább a két benne lévő tanácsot fogadd…..
abudabi15 2018.02.07 12:49:26
A NER sajátos elképzelése a demokráciáról...
abudabi15 2018.01.16 17:03:22
@sas70: nem ez volt a kérdésem. Még egyszer: mennyiben hoz újat megállapítani, amit 8 éve tudunk a Fideszről? Az ellenzéki sirámokat jó ideje látom a blogokon, csak a megoldást nem sikerült még senkinek leírnia. Mondjuk egy potens ellenzék jó lenne, és ezért talán a blogok szerzői is tehetnének, ha velük lennének elfoglalva.
"Orbán Viktor rájött arra, hogy nemcsak nem elég erős a kádárizmus transzcendálásához, de érdemes ezt a tényt a maga javára fordítania, mivel – több alább érintendő okból is úgy tűnik – a kádárizmus bizonyos értelemben maga a jövőnk. Az Orbánt nagy rutinnal lepopulistázó pártadjunktusok ellenben mit…..
abudabi15 2017.12.30 19:30:21
@HaFr: mesélj, hol van az inkoherencia? Csak nem egy gőgös jobboldali értelmiségi vagy, aki (ugyanúgy, mint balliberális társai) lehülyézi azt, aki nem ért vele egyet? Nem te vonultál vissza kétszer? Nem te sírtál, hogy nincs még itt az ideje a változásnak? Semmivel nem vagy különb, mint akiket kritizálsz - csak az a különbség, hogy te polikusként meg is buktál, értelmiségiként meg nagyon marginális vagy.

@neoteny: visszautasítom a magatartásodat. Próbálj meg érvelni, és elképzelni, hogy utálom a Fideszt és Putyint is. Szabad európai polgár vagyok, aki kritikus a magyar értelmiséggel.
abudabi15 2017.12.30 19:54:38
@neoteny: kár érted. Azzal, hogy véded a szerzőt ebben a vitában, neki ártasz. Tudod milyen szereptévesztéses szegény.

@HaFr: mosolyogj nyugodtan. Elnézve a politikai és a szerzői karriered, mosolygok rajtad én is eleget.
abudabi15 2017.12.30 21:01:47
@HaFr: már háromszor leírtad, hogy nem értem, csak sajnos azzal maradtál adós, hogy mégis mit. Persze maga a poszt is erről szól: más hülye, nem érti. Miközben (ismétlem) TWÁ sosem volt, nem is képzelte magát sem Konrádnak, sem Hellernek, hanem egy kapitalista liberálisnak, aki írta a posztjait, akár te - minden eredmény nélkül. De számon kérni rajta az ország nem vezetését enyhe túlzás - s itt lép a képbe, hogy te is megpróbáltad és semmire nem jutottál vele.

Nagyon szívesen kitartok hűséges trollodként, hogy mit kéne érteni, mi volna a dicsőséges út, amit mindenki más nem ért és miért kevered TWÁ-t a Konrád Györgyökkel.