Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándorköltő

8 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Annyi mindent kéne még elmondanomS ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalomHogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunkS mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunkMint a villám tépte magányos fenyőMint a vízét vesztett patak, mint az odébb rúgott kőMint a fáradt vándor, ki némán…..
Szavalat Bátran viseld magányodat,én számon tartlak téged,ne hagyd a sorsod csillagokra,benned érjen a végzet. Vállad két éber sarka köztha sisteregve átcsap,tudom, több vagy mindannyiunknál,benned vakít a bánat. Légy hát, akár az állatok,oly nyersen szép és tiszta,bátran figyelj, mint ők…..
Vándorköltő Bűn és bűnhődés 2021.08.30 02:37:19
Remélem eléri a reménytelenség, a bú a bánat és szenvedni fog százat, fáj majd neki a lét, az örömtelenség, a megfáradt lélekben vergődő jellegtelenség. És átérzi majd a kínt, mit okozott és mit adott, mit számomra tartogatott, könnyezni fog és érezni ezernyi megbánást, örök elkárhozást míg él és…..
Mindig aktuális a túlnépesedés kérdése a Földön, de vajon mi a megoldás? Hozzuk törvénybe, hogy egy párnak maximum 1-2 gyereke lehet? És mi van azzal, aki megszegi? Egy biztos, előbb vagy utóbb radikális döntéseket kell hoznunk nekünk, embereknek, ha nem akarunk olyan világot, amit egy rakás sci-fi…..
Vándorköltő 2020.02.27 06:02:59
@Control_: Köszi! Megnézem. Kedvet kaptam hozzá!
Vándorköltő 2020.02.26 20:52:09
@Control_: Hallottam már erről a filmről. Aki mesélt róla pár éve, az kifejezetten ajánlotta. Te is ajánlod? Mert fontolgatom, hogy letöltöm. Szeretem Christopher Lambert filmjeit.
Hogy ma Kolumbiáról csak másodsorban a szépségkirálynői, vagy a régióra jellemző testes, aromadús kávéja jutnak eszünkbe, az egyetlen embernek köszönhető. Ezt az embert idősebb George Bush amerikai elnök az állam első számú ellenségének nevezte, odahaza Medellínben viszont a mai napig hősként, a…..
Vándorköltő Tépett levél 2018.01.04 13:50:45
Tépett levél, meggyötörte az eső, a szél és a hideg, miközben hosszú utat tett meg. Összetört, megnyomorodott, fájától messzire került, a magasban keringett s repült, szállt odafönn, léte értelmet vesztett, a mélybe hullt, s hosszú agóniában elmúlt. Volt, nincs, senki nem emlékszik rá, hogy…..
Ha itt az új év, két dologra bizton lehet számítani: áremelés lesz és a netet elárasztják a toplisták. 2016-ban adós maradtam azzal, hogy évértékelő listával jelentkezzek, de ezúttal annak ellenére se akartam kimaradni a mókából, hogy viszonylag ritkásan jutottam el moziba. Hagyományos, a…..
Vándorköltő 2018.01.02 19:22:34
@Lazók György: nem teljesen értem. A legtöbb listán szereplő film alatt erős kritikákat olvastam, kifejezetten negatív végkicsengéssel. Akkor most a legjobb filmekből, vagy a legnagyobb csalódásokból esetleg a legnagyobb be nem váltott lehetőségekből áll a lista?
Vándorköltő A magány szülötte 2017.12.31 17:04:05
A semmiből érkeztem, a semmibe távozom, életem egy röpke utazás volt csupán, társtalanul, a magány homályában. Vándorként jártam be azt ami megadatott nekem. Közben voltam önfeledt gyermek, éreztem szülői szeretetet, voltam lelkes udvarló, pillanatokig elégedett, majd kitartó. A szerelem ugyan…..
Vándorköltő Vágyódás 2017.12.30 23:04:40
Vágyom egy jobb életre, megértésre, szeretetre, a színek dallamára, látni a hangokat, érezni mit nem szabad. Vágyom a száguldó szélre, bőrömön a sóhaj érintésére, melegségre a szívemben, új életre a valóság hidegében. Vágyom meglátni a rosszban a jót, a csúnyában a szépet, a haragban a kényszert, a…..
Két Oscar-díjra nevezték ezt a romantikus musical komédiát, amit nem csak minden idők legjobb amerikai musicaleként, de az 5. legjobb amerikai filmként tartanak számon az AFI különböző listáin, ahol három dala is szerepel a legjobb 100 filmdal között: a Singin' in the Rain a harmadik, a Make 'em…..
Ha ilyenkor szokásos mérleg-állításommal szeretném nyitni a listát, akkor 2017 számomra filmes szempontból nem volt egy erős év. Az év mások által remekműnek kikiáltott darabjai nálam nem léptek ki a "kiváló, de zseniálisnak nem mondható"-kategóriából, de sokat elmond az is, hogy ezúttal még tőlem…..
Vándorköltő 2017.12.30 22:13:47
Vándorköltő Az élet karcolata 2017.12.30 18:42:54
Születünk és meghalunk, jórészt értelmetlenül. De csak JÓRÉSZT, mert ami mégis értelmet adhat életünknek, az csupán három dolog lehet: a gyerek(ek), ha maradandót alkotunk és a boldog percek. De nem könnyű megélnünk mindezt: a gyermek például nem mindig csak örömöt jelent, néha nem hasonlít ránk,…..
Vándorköltő Vándorköltő 2017.12.30 16:57:32
Nem az a költő, aki rímekben beszél, hanem aki LÁTJA a világot, mely körülveszi aki képes érzékelni aki tud szeretni aki el tudja mondani amit érez aki tudja mit ér az élet aki más, mint a többiek aki legbelül teljességet érez akinek írnia KELL, mert költőnek szültetett..
Mark Hamill élete alakítását nyújtja Az utolsó Jedikben, szerintem ezen kár is lenne vitatkozni. Most mégis úgy tűnik, keserű a szája íze.Hamill a bemutatót megelőző interjúk során a sablonos „olyanok voltunk, mint egy nagy család” és „imádtam együtt dolgozni mindenkivel” mondatok helyett elmesélte,…..
  A kelták, egy letűnt kor emberei, akik olyan kultúrát teremtettek, melyre a mai ember még mindig hatalmas rácsodálkozással tekint. Sok mindent tudunk már róluk és sok mindent nem. Civilizációjuk hagyatékai felbecsülhetetlen kincseink. A kelták több mint 800 éven keresztül lakták Európa nagy…..
Vándorköltő 2017.12.30 13:50:42
Filmek a polcról A parazita (1994) 2017.12.29 08:15:00
Robert A. Heinleint hiába sorolják a sci-fi irodalom nagyjai közé, a nevét jóval kevésbé ismeri a közönség, mint például Philip K. Dickét. Ennek részben az az oka, hogy Heinleinnek nem volt akkora szerencséje a filmesekkel, mint neki. A Csillagközi invázió volt a legnagyobb volumenű adaptáció gazdag…..
Az idei esztendő is eseménydús volt a csillagászatban, végéhez közeledve itt az ideje összegezni. Az év utolsó bejegyzésében az 2017 tíz legjelentősebb csillagászati és űrkutatási eredményét, eseményét és hírét szedtem rangsorba. Mivel a tudományos eredményeket igen nehéz összehasonlítani, így…..