Adatok
lecsós
184 bejegyzést írt és 532 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Amikor a megélhetés luxus: a magyar fizetések és az elszálló élelmiszerárak
2024.11.14 19:16:13
BETON.HOFI -PLASZTIK POHARAK | OFFICIAL MUSIC VIDEO
Robin Stickel robinstickel - unsplash -
Nézzünk is bele a varázsgömbünkbe, hogy milyen is a valóság így 2024 vége felé. Fél szemmel már a 2025 második negyedévre vetve tekintetünket. Szubjektív elemzés következik, ahogy a lecsómérnök…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
The State of Food and Agriculture 2024 - Value-Driven Transformation of Agrifood Systems - FAO -
2024.11.08 11:26:24
Dowload PDF -
The State of Food and Agriculture 2024Value-driven transformation of agrifood systems - FAO -
- Read online -
- Download PDF -
- Download EPUB - ..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Mindennapi kenyerünk - az élelmi rostok szerepe az egészséges táplálkozásban -
2024.10.24 14:19:47
A táplálkozással foglalkozó szakemberek legalább abban egyet értenek, hogy szervezetünknek, - jobban mondva bélrendszerünknek - rostra van szüksége a test egészséges működésének biztosítása érdekében. Ezek a rostok oldhatatlanok és oldhatóak, jobban mondva emészthetőek.
What is fibre? - British…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Új recept, új szakács! 2050, kiváló élet, kiváló oktatás!
2024.10.04 09:56:13
Feneketlen-tó, Budapest - szallas.hu -
Jencivel tehát a Feneketlen-tó mellett találtunk egy kényelmes padot. Letelepedtünk. Kellemesen langyos lett az idő, látszólag nyoma sincs a klímaválságnak. Bár mondja Jenci, hogy ne tévesszen meg ez a kellemes állapot, de tény, hogy az erőltetett légköri…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Inflációs jelentés, fizetések regionális eltérések csökkentése, meg az élelmiszergazdasági innováció
2024.09.28 12:26:58
Érdemes lapozgatni az MNB friss inflációs jelentését, nézegetni az adatsorokat. Közben folyamatosan jelennek meg a cikkek a hazai keresetekről, meg arról, hogy hogyan is néz ki az országos nagykép. Itt a lecsón is elemezni fogjuk a témát a közeljövőben, hogy hogyan is jöhet képbe az…..
Ahogy az alapszínekből milliónyi színárnyalat előállítható, úgy az alapízekből is nagyon sokféle íz kombináció képződik.
Az ízekkel a szakács vagy az élelmiszertechnológus tud játszani, varázsolni. Egy kicsi bors, több petrezselyem, picurka karamell stb. Egyetemi tanulmányaim idején még a…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
62. Közgazdász-vándorgyűlés Nyíregyháza, 2024. szeptember 5–6.
2024.09.06 07:28:28
Élő stream
62. Közgazdász vándorgyűlés részletes program
Szekciók - valamennyi szekció visszanézhető lesz! - ..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Beszélgetés egy jó bor mellett - válasz a szőlőtermesztés lőre körülémnyek között - cikkre -
2024.09.01 10:02:53
Szüretben, Csopakon 2024 augusztusának közepén, háttérben a Balaton, a Kerekedi- öböl - Balatonfüred- Csopaki Borvidék -
Üdvözlöm Önöket.
Reagálni szeretnék Zsebők Zsigmond barátom szőlős/boros cikkéhez:
Szőlőtermesztés lőre körülmények között a Balaton mellett?? -Avagy hogyan megy tönkre a…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Szőlőtermesztés lőre körülmények között a Balaton mellett??
2024.07.26 16:13:27
Ehhez a témához vagy Rammstein kell, vagy Helene Fischer, legyen Helene Fischer. A Rammsteint a linken hallgassátok meg, ha kedvetek van hozzá :)
Melissa Naschenweng & Helene Fischer | Rock Medley | Die Helene Fischer Show 2023
Ez a tábla 25 éve nem művelt
Balaton- part, 2024…..
Letöltéshez kattints a képre --- >
OECD-FAO Agricultural Outlook 2024-2033
Synopsis (short abstract)The Agricultural Outlook 2024-2033 is a collaborative effort of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) and the Food and Agriculture Organization (FAO) of the…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Hagyd, hogy végre az Intelligencia segítsen megmenteni a Földet általad!
2024.06.17 10:50:42
Helyi Piac
Egy éve már, hogy megpróbáljuk az Élelmiszermérnökök Gazdasági Blogja - lecsos.blog.hu - felületén elképzelni a jövőt, kihegyezve a leendő táplálékunkra. Próbáljuk felhasználni folyó kutatások, próbálkozások anyagát, kicsit irodalmibb formába öntve.
Ha még lesz emberiség…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Ne csak szóval, tettel bizonyíts! Bujna Ferenc Tartósítóipari Szakmérnök reagálása a - Többet ésszel, mint pénzzel! Versenyképes tudás kell a hatékony élelmiszergazdasághoz! – Zsebők Zsigmond cikkéhez
2024.05.31 14:51:19
Sátántangó (1985)- /1991-1994/ --> 2024??? -
Reagálnék Zsebők Zsigmond kollégám cikkére, miszerint baj van az élelmiszeriparban, valamit kéne tenni….. De mit is???
Elolvasom a cikket, hátha a hivatkozásokban Bárány úr, Éder úr ) olvasok konkrét megfogalmazást a feladatok soráról.…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Többet ésszel, mint pénzzel! Versenyképes tudás kell a hatékony élelmiszergazdasághoz!
2024.05.26 18:53:19
Lassan itt a nyár, záporoznak a makrogazdasági adatok, tegnap ért véget az egynapos Agrofood 2024 konferencia. Érdemes elolvasni a most véget ért konferencia programját, hogy kicsit képbe kerüljünk, hogy mi is foglalkoztatja a szakmát most, így 2024 májusában.
Társadalmi egyeztetésen vannak az…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Tackling the Hidden Costs of our Food Systems | June 6, 2024 | 9:30 AM- 11:00 AM EDT (UTC-4) --> Budapest: 15:30 - 17:00 -- > Ingyenes online rendezvény!
2024.05.22 18:51:36
Tackling the Hidden Costs of our Food Systems
| June 6, 2024 | 9:30 AM- 11:00 AM EDT (UTC-4) --> Budapest: 15:30 - 17:00 -- > Ingyenes online rendezvény!
--- > Kattints a képre, és regisztrálj az online rendezvényre! A részvétel az online…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Thursday, May 30 - Understanding the New Dynamics of Agrifood Trade - Date and time: Thursday, May 30 · 2:30 - 4pm EDT
2024.05.13 13:02:06
--- > Kattints a képre, és regisztrálj az online rendezvényre! A részvétel az online rendezvényen ingyenes!
Élelmiszermérnöki tudásra lenne szüksége a cégednek, pl. terméktervezés, gyártás, minőségügy, költségek, vagy az exporttervezés terén?
Ha így van, írj nekünk!
Írj az…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
2050 a csodák éve, 12 000 év után végre van fény az alagút végén, boldog élet, és kiváló ételek!
2024.05.09 11:14:44
Kilépve az Étteremből már enyhén sötétedik. Újra feltűnik, hogy a környezet menyire rendezett. Sehol szemét, sehol egyéb hulladék! A levegő tiszta szinte balzsamos. A nagyobb utakat fedő nyári árnyékoló napelemeket már felcsavarta az automatika. Kigyulladnak a fények. Egy-egy lámpaoszlopon…..
Tegnap, május 1-én, óriási szerencse ért. Barátom átküldött egy sorozat régi konzervekről, élelmiszeripari termékekről szóló képet. A képek kézhez vétele után pedig egy ősrégi újságcikkre bukkantam rá. Micsoda átfedés!!!!!
Hazai konzervipari termékek 1970-es 1980-as évek
A cikk valószínűleg a…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Globalization of the Bioeconomy - MAY 7,2024 | 9:00 AM- 10:30AM EDT
2024.04.30 11:17:22
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Életre Magyar! - Az inaktivált élesztő jótékony élettani hatásai -
2024.04.23 18:11:24
Kis írásunkat azzal a céllal bocsájtja a Lecsómérnök útjára, hogy egy régi/új élelmi anyagra hívja fel a figyelmet. Ez az anyag az élesztő.
Közönséges kiegészítője a mindennapi életünknek. Szinte minden nap fogyasztjuk a segítségével készült fontos étkeinket, mint a sör, bor, egyéb alkoholos…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
A krumplinudli vállalkozás a Lecsómérnökök segítéségével prosperál!
2024.04.12 12:20:27
Történetem Kovács Béláról szól, aki nyugdíjas ember egy faluban valahol Dunántúlon. Béla nyugdíja kicsit kevés, ami nem teljesen az Ő hibája, de ez most nem ide tartozik, más történet.
Béla szeretné nyugdíját kicsit kiegészíteni, így erősen gondolkodott, hogy mihez is kezdjen? Szakmájára…..
We write in English at your request.
We arrived to a new era in Hungary. We have a problem. The great generation wants to retire. Father and Mother want to pulls out the share transfer form from the drawer. They want to handover the responsibility. But we have a problem. The…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Híd a jövőbe az Intelligencián át! 2050, Budapest Élelmiszergazdasági Expo!
2024.03.26 12:00:44
Hallva a Micimackó dalát a mézről eszembe villan 2023/2024-es évek magyar méz mizériája. Panaszkodnak a magyar méhészek, hogy forgalmuk csökken, a méz ára pedig az ukrán méz behozatala miatt szintén csökken. Ezek szerint olcsóbban nőnek a mézelő növények Ukrajnában? Aztán egy nap kiderült, hogy…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Élelmiszeripari Kiállítás 2050, Budapest, Egészségesebben étkezik mindenki, mint most!
2024.02.29 09:37:35
És valóban, a szomszéd helyiségben hosszú asztalok mentén svédasztal, végtelen sorban különféle színű, formájú, illatú ételek sorakoztak. De vajon az ízük nem egyforma? Ahogy sugallták a sci-fi novellák a jövő ételeiről. Az asztalokon melegentartó edényekben különféle levesek sorakoztak, kancsókban…..
Lecsómérnökök Gazdasági Blogja
Megmentsük a Szigetvári Konzervgyárat? Jó fizetések mellett milliárdos profitot is termelünk! Lássuk hogyan tennénk ezt!
2024.01.03 16:44:26
November közepén jelent meg az Élelmiszermérnökök Gazdasági Blogján – itt a lecsón – a cikk, hogy meg kellene menteni a Szigetvári Konzervgyárat. --- > Hol feldolgozóipar állott, most kőhalom 2023-ban is?? Avagy hogyan is mentsük meg a Szigetvári Konzervgyárat!
What to Eat with Baked Beans…..
lecsós
2024.02.18 11:29:12
@ace22: Annak idején a múlt század 70-es éveinek végen a Paprika Kutatóintézet harmadik emeletén nagyon valós űrétel fejlesztés történt, ami beírta magát az élelmiszeripari termékfejlesztés, és mikrobiológia nagykönyvébe. Ezek a tudományos tények a mai napig hatnak az élelmiszeripar fejlődésére, mivel van benne olyan játék, amit azóta sem tudtak megismételni, mivel mára egyszerűen szertefoszlott az az ipari- gazdasági háttér, ami lehetővé tette ezt a tudományos bravúrt. Hazai ipari - tudományos potenciálon nyugvó élelmiszertudomány sincs már, és ilyen jellegű űrprogram sincs már, ez egy letűnt történelmi korszak valós tudományos csúcsteljesítménye volt. Tehát a valós tudományos teljesítményt használta fel a propaganda, és nem fordítva. Abban az időben hittek a termelésben, - azt tudjuk elfogyasztani. amit megtermelünk -.
Ma meg azt sem deklaráltuk, hogy milyen kapitalizmus felfogásban élünk kis hazánkban. Igy mivel nem tudjuk - nincs keretbe foglalva a kapitalizmus felfogásunk- 35 éve, ezért nem is tudjuk meghatározni benne az élelmiszergazdaság szerepét. Erről írtam már a lecsón, pl. ebben a lét cikkben, feszegetve a témát:
A világ, amiben élünk.. Válság? Nem! Paradigmaváltás közepén vagyunk, csak nem vettük még észre..
a_vilag_amiben_elunk_valsag_nem_paradigmavaltas_kozepen_vagyunk_csak_nem_vettuk_meg_eszre
A kapitalizmus szelleme, és a hazai élelmiszergazdaság 2023-ban
lecsos.blog.hu/2023/08/06/a_kapitalizmus_szelleme_es_a_hazai_elelmiszergazdasag_2023-ban
Szóval gondjaink vannak az alapokkal, és ez most kezd nagyon komoly kérdéssé válni valóságunkban. Ha nem tudjuk azt,. hogy érdemes-e babot termelni, és ráhúzni egy komplex feldolgozási potenciált, akkor felteszem a kérdést, hogy eddig mit is csináltunk bab, meg babfeldolgozás ügyben? Nagyon úgy néz ki, hogy ebben a gondolkodásban gyerekcipőben járunk, mivel elhelyezni sem tudjuk azt a valóságban, hogy ez most micsoda. Innováció, vagy egy egyszerű célpiaci termékfejlesztés, ami lokalizálva van, vagy micsoda?
Amúgy azt gondolom, hogy itthon van 40 éve egy zsigeri bekattanás, amikor iparpolitikai fejlesztésekről van szó. Ez pedig ne más, mint egy "leányvállalati szintű" gondolkodás. Ahogy azt El sem tudjuk képzelni azt, hogy hogyan is nézne ki egy másfajta, független iparpolitikai rendszerfejlesztés, pl. az élelmiszergazdaságban. Ha lenne ilyen elképzelés - vagy lett volna - akkor megtalálnám a hazai mainstream gazdaságtani szakirodalomban ezt a tudományszálat azonnal az elmúlt 35 év szakkönyvtárában, de nem találom. Szóval, ilyen szakirodalom nincs, és nem is volt, a pisztácia meg elfogyott., csokoládé meg nem is volt. Mégis miért van ez? Ezt az alapkérdést fel kellene tenni nagyon gyorsan, mivel úgy gondolom, hogy e kérdések megválaszolása nélkül problémáink lesznek, ezt mutatja a varázsgömböm.
Nekem kicsit több kellene, mint egy megvalósíthatósági tanulmány a témában. Sokkal több kellene, és én nem érném be egy egyszerű megvalósíthatósági tanulmánnyal. Kellene egy csapat, amit meg kellene tudni finanszírozni azoknak, akik a Paradicsomos Bab Álomból szeretnének profitálni, mondjuk úgy, hogy rendelkeznek részvényekkel, amire azért fizettek be, hogy osztalékot fizessen. Tehát mennyi pénz kellene a Paradicsomos Bab Álom csapatának ahhoz, hogy megcsinálják a csodát, megváltsák a világot, felrázzák a nihilből pl. Somogy, vagy Borsod vármegyét? Ezen kellene gondolkozni. Szépen leírni az üzleti tervet, ahogy az a nagy üzleti terv mesekönyvben szokás. Összerakni a teljes történetet, és megkeresni egy céget, aki csinált már IPO-t kis hazánkban. Majd Ő előkészíti a játékot a bevezetés előtti angyal befektetői tárgyalásokra. Persze addig vért fogunk izzadni veled - mint Paradicsomos Bab Álom marketing igazgatója - meg a csapat többi gurujával, hogy kiizzadjuk az időszakra legoptimálisabb üzleti modellt, amire azt mondja az IPO-t szervező cég: Fú bazzeg, ebből nem lehet kimaradni, mert a Paradicsomos Bab Álom a legjobb dolog a világon! Ez egy nagyon jó business! Itt a csekkönyvem, mennyit is írjak rá?
- Írom is a számot a csekkre, mivel a PBA sokkal többet hoz ahogy látom, mint egy átlagos felkapott ingatlan alap :) :) -
Szóval így kellene ezt. Nekem tetszik Veszprém, mert a város hét dombra épült., és szép a viadukt a város közepén. Bérelünk egy garázst, és indulunk onnan, ennyi ez.
Amúgy mi a bajod a garázzsal? A Fulton Beer garázsból indult, az Old Dutch Food is garázsból indult, soroljam tovább a példákat? Nagyon sokáig lehetne sorolni a példákat...
Szóval az van, hogy kis hazánkban ez úttörő munka lesz, mivel egyszerűen nincs meg hozzá a szakirodalom, hogyan is kell csinálni, de az látszik a PBA minden porcikáján, hogy sikeres üzleti terv alkotható belőle. Innentől kezdve az a kérdés, hogy hogy nekiállunk-e és ha igen, hogyan?
Ma meg azt sem deklaráltuk, hogy milyen kapitalizmus felfogásban élünk kis hazánkban. Igy mivel nem tudjuk - nincs keretbe foglalva a kapitalizmus felfogásunk- 35 éve, ezért nem is tudjuk meghatározni benne az élelmiszergazdaság szerepét. Erről írtam már a lecsón, pl. ebben a lét cikkben, feszegetve a témát:
A világ, amiben élünk.. Válság? Nem! Paradigmaváltás közepén vagyunk, csak nem vettük még észre..
a_vilag_amiben_elunk_valsag_nem_paradigmavaltas_kozepen_vagyunk_csak_nem_vettuk_meg_eszre
A kapitalizmus szelleme, és a hazai élelmiszergazdaság 2023-ban
lecsos.blog.hu/2023/08/06/a_kapitalizmus_szelleme_es_a_hazai_elelmiszergazdasag_2023-ban
Szóval gondjaink vannak az alapokkal, és ez most kezd nagyon komoly kérdéssé válni valóságunkban. Ha nem tudjuk azt,. hogy érdemes-e babot termelni, és ráhúzni egy komplex feldolgozási potenciált, akkor felteszem a kérdést, hogy eddig mit is csináltunk bab, meg babfeldolgozás ügyben? Nagyon úgy néz ki, hogy ebben a gondolkodásban gyerekcipőben járunk, mivel elhelyezni sem tudjuk azt a valóságban, hogy ez most micsoda. Innováció, vagy egy egyszerű célpiaci termékfejlesztés, ami lokalizálva van, vagy micsoda?
Amúgy azt gondolom, hogy itthon van 40 éve egy zsigeri bekattanás, amikor iparpolitikai fejlesztésekről van szó. Ez pedig ne más, mint egy "leányvállalati szintű" gondolkodás. Ahogy azt El sem tudjuk képzelni azt, hogy hogyan is nézne ki egy másfajta, független iparpolitikai rendszerfejlesztés, pl. az élelmiszergazdaságban. Ha lenne ilyen elképzelés - vagy lett volna - akkor megtalálnám a hazai mainstream gazdaságtani szakirodalomban ezt a tudományszálat azonnal az elmúlt 35 év szakkönyvtárában, de nem találom. Szóval, ilyen szakirodalom nincs, és nem is volt, a pisztácia meg elfogyott., csokoládé meg nem is volt. Mégis miért van ez? Ezt az alapkérdést fel kellene tenni nagyon gyorsan, mivel úgy gondolom, hogy e kérdések megválaszolása nélkül problémáink lesznek, ezt mutatja a varázsgömböm.
Nekem kicsit több kellene, mint egy megvalósíthatósági tanulmány a témában. Sokkal több kellene, és én nem érném be egy egyszerű megvalósíthatósági tanulmánnyal. Kellene egy csapat, amit meg kellene tudni finanszírozni azoknak, akik a Paradicsomos Bab Álomból szeretnének profitálni, mondjuk úgy, hogy rendelkeznek részvényekkel, amire azért fizettek be, hogy osztalékot fizessen. Tehát mennyi pénz kellene a Paradicsomos Bab Álom csapatának ahhoz, hogy megcsinálják a csodát, megváltsák a világot, felrázzák a nihilből pl. Somogy, vagy Borsod vármegyét? Ezen kellene gondolkozni. Szépen leírni az üzleti tervet, ahogy az a nagy üzleti terv mesekönyvben szokás. Összerakni a teljes történetet, és megkeresni egy céget, aki csinált már IPO-t kis hazánkban. Majd Ő előkészíti a játékot a bevezetés előtti angyal befektetői tárgyalásokra. Persze addig vért fogunk izzadni veled - mint Paradicsomos Bab Álom marketing igazgatója - meg a csapat többi gurujával, hogy kiizzadjuk az időszakra legoptimálisabb üzleti modellt, amire azt mondja az IPO-t szervező cég: Fú bazzeg, ebből nem lehet kimaradni, mert a Paradicsomos Bab Álom a legjobb dolog a világon! Ez egy nagyon jó business! Itt a csekkönyvem, mennyit is írjak rá?
- Írom is a számot a csekkre, mivel a PBA sokkal többet hoz ahogy látom, mint egy átlagos felkapott ingatlan alap :) :) -
Szóval így kellene ezt. Nekem tetszik Veszprém, mert a város hét dombra épült., és szép a viadukt a város közepén. Bérelünk egy garázst, és indulunk onnan, ennyi ez.
Amúgy mi a bajod a garázzsal? A Fulton Beer garázsból indult, az Old Dutch Food is garázsból indult, soroljam tovább a példákat? Nagyon sokáig lehetne sorolni a példákat...
Szóval az van, hogy kis hazánkban ez úttörő munka lesz, mivel egyszerűen nincs meg hozzá a szakirodalom, hogyan is kell csinálni, de az látszik a PBA minden porcikáján, hogy sikeres üzleti terv alkotható belőle. Innentől kezdve az a kérdés, hogy hogy nekiállunk-e és ha igen, hogyan?
lecsós
2024.02.18 11:29:57
@ace22:
Az összes dolog, amiről beszéltünk eddig, semmi másról nem szólt, csak arról, hogy mit is tekintünk minőségnek, amikor PBA-t fogunk gyártani? Hogy néz ki ez a történet a teljes értéklánc mentén? Mivel azt tudjuk, hogy képesek vagyunk minőségi terméket előállítani, - annak a gyártási átterét megteremteni - azért képesek vagyunk profitot is termelni, mivel képesek vagyunk arra, hogy megkérjük a minőségi termék ellenértékét. A vásárló meg nagyon szívesen fogja kifizetni a minőségi PBA ellenértékét. Tudva azt, hogy nagyon jó minőséget kap a pénzéért.
Az hogy a PBA gyártási környezetét a legmodernebb technológiákkal valósítjuk meg, az alap szint. Ez nem kérdés. A legmodernebb zöld energia lejárásokat használjuk, a legmodernebb bio termesztési eljárásokat használjuk az alapanyag termelés során. Azt is meg tudom kockáztatni, hogy a teljes logisztika terén minimalizáljuk- és felkészülünk hogy 3 éven belül - a legminimálisabb környezetterhelés mellett működünk a teljes értéklánc mentén, minden érdeklődő számára transzparens, valós időben nyomon követhető, ellenőrizhető módon tesszük ezt - A többi jön magától.
Szerintem érdemes lenne felkérni a potenciális befektetőket, vagy termelőket, üzletembereket, leendő vásárlókat, mindenkit, aki a PBA-ban fantáziát lát dobjon egy e-mailt a
lecsomernok@gmail.com
- ra nem gondolod?
Az összes dolog, amiről beszéltünk eddig, semmi másról nem szólt, csak arról, hogy mit is tekintünk minőségnek, amikor PBA-t fogunk gyártani? Hogy néz ki ez a történet a teljes értéklánc mentén? Mivel azt tudjuk, hogy képesek vagyunk minőségi terméket előállítani, - annak a gyártási átterét megteremteni - azért képesek vagyunk profitot is termelni, mivel képesek vagyunk arra, hogy megkérjük a minőségi termék ellenértékét. A vásárló meg nagyon szívesen fogja kifizetni a minőségi PBA ellenértékét. Tudva azt, hogy nagyon jó minőséget kap a pénzéért.
Az hogy a PBA gyártási környezetét a legmodernebb technológiákkal valósítjuk meg, az alap szint. Ez nem kérdés. A legmodernebb zöld energia lejárásokat használjuk, a legmodernebb bio termesztési eljárásokat használjuk az alapanyag termelés során. Azt is meg tudom kockáztatni, hogy a teljes logisztika terén minimalizáljuk- és felkészülünk hogy 3 éven belül - a legminimálisabb környezetterhelés mellett működünk a teljes értéklánc mentén, minden érdeklődő számára transzparens, valós időben nyomon követhető, ellenőrizhető módon tesszük ezt - A többi jön magától.
Szerintem érdemes lenne felkérni a potenciális befektetőket, vagy termelőket, üzletembereket, leendő vásárlókat, mindenkit, aki a PBA-ban fantáziát lát dobjon egy e-mailt a
lecsomernok@gmail.com
- ra nem gondolod?
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Tehát nem az a kérdés, hogy mit lehet megcsinálni, és mit nem. A kérdés az, hogy akarjuk-e hogy legyen PBA az egyes tervezett értékesítési csatornában, vagy nem? ha igen, akkor meg hogyan legyen? Kb. ennyi a kérdés.
Te hogyan képzelnéd el a PBA fejlesztését? Hol képzelnéd el az indulást? Kellenek nagyon pengén felkészült csapattagok a tervezéshez! Meg kellene tartanunk a szakmai castingot!
Továbbá kell a kellően elszánt PBA rajongó cég, cégek, vagy ember, emberek aki rendelkeznek azzal a finanszírozási háttérrel, hogy a csapatot finanszírozza a nemzetközileg elfogadott szabályok szerint. Mert tőzsdei cég alapjait fogjuk lerakni. Elkezdjük lerakni a PBA univerzum alapjait. Lassan meg kellene keresni a megfelelő cégeket, embereket, nem gondolod? Ne csak álmodozzunk, hanem cselekedjünk!
Ehhez meg kell egy garázs is. Mert minden világcég garázsból indult, és a későbbeikben ez a garázsajtó jól fog mutatni a PBA Múzeumban.
Oh, be lehet bizonyítani, hogy a PBA nem fingatós, és ez jó. Pl. négy világhíres celeb ül a repülőn, és megy Budapestről (BUD) Hon Kong (HKG) az Emiratesel. ez 16 óra 35 perc út 1-2 átszállással. Szóval mennek, és egész úton PBA-t mindig tesznek a menübe. És nem lesz hasmenésük, nem kezdenek el rotyogtatni. Kb. olyan stílusban, hogy: 2 óra tellett el a felszállás után. Minden normális. Közben a hátsó sorokból jön a fing. Ezek meg röhögnek, és nagy kanállal kanalazzák a PBA-t. Szóval így. Erre az egész világ figyelni fog, hogy a magyarok feltalálták a nem fingós PBA-t.