Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Úti Sztorik

51 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úti Sztorik Berlin 2023.07.16 19:55:02
Kultúra, buli, természet, történelem interkulturális közegben – ez Berlin!..
Három angyal, egy nagy park, halak és hüllők és finom ételek. Maribort nem a megszokott hévvel fedeztem fel, viszont lehetőséget nyújtott egy kis lelassulásra...
Merengés a halandóságon, kiváló vegán cseh ételek, a zöld legelképesztőbb színeiben pompázó táj és elképesztő nyugalom várt minket Brnóban, Csehország második legnagyobb városban, amelyet augusztus elején fedeztünk fel...
Úti Sztorik Norvégia Bergenje 2019.11.03 15:10:38
A munkám miatt néhány napot Bergenben voltam, és bár több időt töltöttem konferenciatermekben, mint a városban, azért sikerült pár apró benyomást szereznem a helyről...
Úti Sztorik 2019.11.04 21:22:02
@Indriq: most már emlékeim szerint 6,5-7 órás (vagy legalábbis a jegyünkön ez állt és tartották is az időt), viszont olyan gyorsan elszállt ez a néhány óra, hogy észre sem vettük, nagyon csodás volt és megérte. :) (A képek abszolút nem adják vissza, de ha valaki értékeli a természet látványát, akkor annak mindenképp érdemes végigmennie itt.)
Úti Sztorik 2019.11.04 21:24:20
@aranyár: az óvárost csak sötétben láttam pár pillanatra, mert hát napközben dolgoztam. :( De örülök, hogy az is nagyon szép, a szálláshoz Bryggen volt közel, így amikor napközben ki tudtam menni, arra indultam el, és aztán pedig nagyon leszakadt az eső, így beültünk megenni az említett halat. :D
Úti Sztorik 2019.11.04 21:16:31
@Androsz: Szerencsére nálunk épp nyitva volt a kapu, így jó magyar módjára a fizetési jelet figyelmen kívül hagyva sikerült beslisszanni annak, akinek kellett... Viszont szerencsére máshol sem voltak ilyen kártya vs kp problémáim, de én már Revoluttal érkeztem, nem készpénzzel, mert nem váltogattam. Vagyishát, online váltogattam. :)
Gaudí egy zseni – ez a spanyol utam legerősebb élménye. Pedig volt itt fagyos hideg meg eső, sok tengeri kütyü, egy kedves kis turistaváros és persze „Barcelona legjobbjai”. ..
Nemrég megkérdezték tőlem, hogy az olaszok és a magyarok mennyire különbözőek, meg úgy egyáltalán, milyen benyomásaim vannak most, hogy már kilencedik hónapja élek Trentóban. Már bennem is jó ideje érett a témáról egy poszt, az agyamban gyűjtögettem a félkész listámat, amit ezennel veled is…..
Úti Sztorik 2019.05.18 20:28:43
@Pyrandus: finom. :D Fagyinál lehet kóstolást kérni a téged érdekő ízekből mielőtt veszel egyet; a tésztát nagyon jól el tudják készíteni; a nápolyi pizza finom, de Trentóban északon is vannak jó pizzák (sőt, én inkább a vastagabb tésztájúakat preferálom); jó péksütiik vannak; az articsóka is finom. Hirtelen ennyi.
2017 februárjától tíz hónapot töltöttem el az EU és Belgium fővárosában, ahol beleláttam egy teljesen új világba, amely az értelmileg akadályozottaké. Erről szeretnék most néhány történetet lepötyögni neked. Szerezz be hozzá egy jó kis belga sört, ha tudsz, úgy még jobban csúszik! ;)..
Úti Sztorik 2019.05.18 20:25:24
@Pyrandus: nincsen bejegyzésem Lisszabonról, mert sajnos ott még nem jártam. Szívesen írnék róla, ha valaki szponzorálná az utam! ;)
Hatalmas parkok, kicsi, cuki óváros, szép klasszikus épületek, szocreál förmedvények, csillogó felhőkarcolók és persze Sztálin középső ujja… Még nem láttam annyira eklektikus várost, mint Varsó...
Mindössze 40 percre Pesttől egy igazán gyönyörű kis varázsvilág található, ahol az aranyozott bútorok bársonyfalakkal érintkeznek, egy kedves kisegér szórakoztatja a gyerekeket és a pálmaháznak álcázott kertészetben mutáns növények közül válogathat az ember. Gödöllőbe érdemes ellátogatni...
Hogyan álmodozzunk, és alakítsuk az álmainkat célokká? Hogyan vágjunk a szükséges pénz előteremtésébe? Hogyan utazzunk? Hogyan szálljunk meg? Hogyan pakoljuk meg a hátizsákunkat? Hogyan szemléljük másképp a világot, a lehetőségeinket és saját magunkat? Ezekre a kérdésekre…..
Van két nagy szenvedélyem, amik még nem tartoznak a napi szintű függőség kategóriájába, de elvonási tünetekkel azért járhat a huzamosabb ideig tartó megvonásuk: az olvasás és az utazás. Amikor sikerül ezt a kettőt kombinálni, jön a tuti hiperventillálás.  (forrás:…..
Úti Sztorik 2018.04.19 14:34:16
@ekat: Ó, a Pitti Palotában voltam, nem is tudtam, hogy Dawn Brown-regény kapcsolódik hozzá!
(Ha érdekel, itt írtam róla egy picit :) utisztorik.blog.hu/2016/05/01/firenze_top5_a_ponte_vecchiotol_a_kozlekedesi_tablakig)

Most utána néztem, és az Infernót még nem olvastam, ezek szerint jó volt?

Én amúgy szívesen látnék ilyen írós relikviákat, pláne Margaret Mitchell írógépét (tudom, fura, hogy egy írógépen pörgök :D), plusz az is lázba hoz, ha egy helyen azt érezhetem, ez az (irodalom)történet szerves része. De utazás és olvasás szempontjából is lázba hoz még sok minden más. ;)
Hol található a világ legfinomabb borsa, igazi trópusi paradicsom és Lara Croft kalandozásainakhelyszíne, azaz egy lélegzetelállító templomegyüttes? Melyik az az ország, ahol borzalmas aszemétszállítás, magas az írástudatlanság és még vöröshangyák is összecsipkedhetik az embert? Ili ezt árulta el…..
Úti Sztorik Erőltetett menet 2018.02.18 12:58:54
A négyes-hatos kész szociológiai tanulmány. Tegnap például egy idősebb nő adott elő komikus elemekkel megtűzdelt monodrámát, amellyel a társadalmi életre reflektált...
In 2017 I was living in the capital of Belgium and the EU. Here I got to know a totally different and mainly unknown world: the world of people with learning disabilities. I would like to share some funny stories of my experiences as a volunteer of l’Arche...
Előző év februártól decemberig éltem az EU fővárosában. Itt egy olyan küldetést vállaltam magamra, amelytől legtöbben megijednek, sokan „nemesnek, de nagyon nehéznek” gondolják, és csak kevesen mondták azt, hogy ők is kipróbálnák. Pedig egy nagyon különleges és tanulságos világba csöppenhettem bele...
I was living in the capital of the European Union from February until December. I had kind of a mission. I mission which made some people frightened, many of them thought that “it is really noble to do, but it must be tough”, and just a few persons told me that they could do the same. But, I had a…..
Úti Sztorik München 2018.01.29 10:00:00
Münchenbe idén ősszel már harmadszor sodort el az élet, ezúttal két kint élő barátomat látogattam meg. Az ott töltött három napban így nemcsak a várost néztem meg, hanem kicsit az ottani életbe is betekintést nyerhettem. Vendégcikk! Lor írása következik, aki München…..
Úti Sztorik 2018.01.29 20:55:36
@Jegkoko: Lor nem is a látnivalókat akarta felsorolni, hiszen arra ott vannak az úti könyvek :), hanem a saját élményeit megosztani.
Köszi a metrós infót, érdekes! :)
Frankfurt, Heidelberg, Mainz, Pforzheim, Stuttgart és Wiesbaden… Két közeli ismerősömet meglátogatva Délnyugat-Németországot járhattam be, általános képet nyerve az ország ezen részéről...
Kicsi, de gazdag – többnyire ennyit tudunk Luxembourgról. A Nyíregyháza nagyságú város azonban tele van kincsekkel. Mindenképpen érdemes felkeresni, hogy beleszerethess a festői tájba, a középkori hangulatba vagy a világháborús történelem maradványaiba!..
Bár egy barátomat látogattam meg Franciaországban, hétköznap neki dolgoznia kellett, így egyedül csatangoltam a fővárosban. Igen, ez még nem számít teljes értékű egyedüli útnak, hiszen mindig volt kihez „hazamennem” este, ráadásul, ha komolyabb bajom lett volna, ő biztosan segít. Ennek ellenére…..
Pontosan értem, miért szeretik egyesek Párizst. És pontosan értem, miért utálják megint mások. Ez a város tele van egymással összefonódó ellentmondásokkal: évszázados történelemmel, a turisztikai kizsákmányolás modernkori megfelelőivel, a hömpölygő embertömeghez pedig néhol „tipikus francia dalok”…..
Úti Sztorik Brüsszel-kalauz 3. 2017.10.06 14:16:00
Dínók, szürrealizmus, gyönyörű, miniatűr házak, abszolút ismeretlen hangszerek, „ismerni illik” képregények, érdekesen tálalt száraz információk… Hogy mi a közös ezekben? Az, hogy mind Brüsszelben találhatóak! Mindenképpen érdemes felmérni a helyi kiállításokat, bárki találhat számára érdekeset. Íme…..
Úti Sztorik Brüsszel-kalauz 2. 2017.09.21 20:00:00
Brüsszelben szebbnél szebb épületeket találhat az ember, ráadásul a városnak megvan a maga jellegzetes kultúrája, amely a képregények, az EU, a tudományok, valamint a pisilés köré épül.  ..
Úti Sztorik Brüsszel-kalauz 1. 2017.09.12 20:00:00
A bulizós, az elmerengős, a romantikus, a klasszikus, az egzotikus, az ambivalens és a falánk… Nem, nem embertípusokról van szó, hanem Brüsszel legjobb parkjairól!..
Zöldövezet mindenhol, jó sörök, ingyen koncert legalább kéthetente… Bár az egyetemi évek alatt kifejezetten imádtam Budapestet, az utóbbi fél évben sokszor elgondolkoztam azon, mennyi minden hiányzik onnan, amit itt, Brüsszelben megtaláltam. Egy-két dolgot átvehetnénk...