Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cicus Maximus

23 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chloe a kihalt Végzetet járja szálegyedül: végig az üres folyosókon, a kaputermen, az étkezőn, míg végül egy ajtóhoz ér, aminek nézőkéjén át fény árad a félhomályba. A lány átnéz az üvegen és saját magát látja, akárha tükörben; majd mása hirtelen felnéz és valami…..
Cicus Maximus 2010.10.17 22:28:43
@korxi: Tudod, hogy van ez: a remény hal meg utoljára. Bár ez a mostani duplázás tényleg nagyhalál.
Cicus Maximus 2010.10.17 22:29:36
@korxi: Tudod, hogy van ez: a remény hal meg utoljára. Mondjuk ez a mostani duplázás tényleg nagyhalál.
Cicus Maximus 2010.10.17 22:30:20
Hello!Jó egy éve már küldtem egy írást nektek, A modoros culágert. Itt a következő, ha kell :)Az lenne a kérésem, hogy mindenképpen yenoee-ként tüntessetek fel mint szerzőt, ezért a szösszenetért nem leszek túl közkedvelt szakmai berkekben, ha jól sejtem :)Üdv!  Az…..
hogyvolt Csillagkapu 10x06 - 200 2010.06.24 13:00:00
A 200. epizód, egy rakás képpel és háttérinfóval Az előző részek tartalmából: miután felidéztük emlékeinket a többszörös Emmy-díjas Wormhole X-Treme-ről, ismét megnézhetjük a CSK-1 első és utolsó találkozását a koalaszerű Furlingekkel, akiket még aznap ki is irtottak…..
Cicus Maximus 2010.06.27 17:16:41
@the black ball:
Nálam ez anno így hangzott:

"Isaac Asimov egyszer azt mondta, hogy az önálló tudományos fantasztikus történetek jelentéktelenek a ma vak kritikusai és filozófusai számára.
De a tudományos fantasztikum magja, lényege döntő fontosságúvá vált az üdvözülésünkhöz, ha egyáltalán meg lehet még minket menteni."

Mondjuk én kicsit ráköltöttem, hogy a hangulatát is visszaadja, szóval nem feltétlenül ez a jó, de a másikban van olyan rész, amit nem is mondanak, nekem az volt a fura.

Mindenesetre ez volt az egyetlen élvezettel fordított rész az egészben:)
Morgannek hála elmehettünk Castianara és Sahalra, de az egyiken a mérgező légkör lassítja a felfedezést, a másikon meg csak romokat találtunk, amik már 40.000 éve állnak ott üresen. Landry kissé ideges, hogy csak azért fizették a benzinpénzt Atlantiszig, hogy zsákutcába…..
Komoly esély volt arra, hogy ez a hv el sem készül, mert nagyon el vagyok havazva, de csak rászántam magam, viszont pikírt kedvemben talált a szerda, és tettem bele pár szorgalmi feladatot is, tessenek kapaszkodni. Jöjjön hát az epizód, mely felvonultatja azokat a TV-s és filmes…..
Három huszonéves srác egy rumlis lakásban a TV elé telepedik, és házivideót kezd nézni. De nem Pam Anderson és Tommy Lee ledérkedését, hanem a saját maguk által felvett műsort: Megvertek egy férfit, majd hazavitték, és az ott talált férfit és két nőt is nagyon durván…..
Young ezredes egy erősen homályos tükörféle előtt borotválkozik és nyomasztja magát. Hát igen, valóban otthagyta a kekec Rusht a múltkori részben egy bolygón, összeverve és ájultan és még azt is hazudta, hogy maga alá temette a rókaképűt egy lavina. Ez rettentően nem volt…..
Cicus Maximus 2010.04.29 19:24:04
@korxi: Á, csak az évente kétszer esedékes rámszakadt a világ korszakomat élem. Két félkész hogyvolton is ülök jelen pillanatban, nincs időm befejezni :( talán holnap egyet megpróbálok.
hogyvolt Caprica 1x09 - End of Line 2011.09.16 09:00:00
Egy pillanatra olyan érzésünk támad, mintha a Terminator jövőben játszódó jeleneteiben járnánk: sugárhajtású helikopterek üldöznek egy furgont, amelyet a cylon U-87-es modell vezet. Nem csoda, hogy nem értünk semmi, ugyanis flashforwardoltunk húsz órát. A jelenben még minden…..
Cicus Maximus 2010.04.06 13:04:23
@Freevo:
Bárha! Ritka idegesítő egy luvnya.
Landry tábornok lendületből próbál a legkisebb feltűnéssel az irodájába jutni, de Carter már a liftnél lerohanja a hírrel, hogy a tok’rák gravitációs anomáliát érzékeltek.Ez ugye mostanában nem sok jót jelent, viszont éppen nincs szabad hajójuk ellenőrizni. Carter…..
No, addig is, amíg befejezek egy végtelenül hosszú poszot, tessék parancsolni: egy kis rejtvény Mouth_of_Saurontól: A Csillagkapu újabb gyöngy( vagy tyúk?)szemére bukkantam (10. évad, 6. rész). Ez igazából nem félrefordítás, csak hát egy szóvicc így elveszett. Magyarul: Jack…..
Ez a rész kvázi sorozatzáró és eredetileg hatvan perces, így a szokottnál némileg jelentősen hosszabb hogyvolt következik. Anubisznál nyitunk, akinél áramszünet lehet, mert sok-sok olajmécses ég a teremben. Hiába cserélt a múltkor testet, már ez is kezd szétesni, vagy nagyon…..
hogyvolt Caprica 1x01 - Pilot 2/1 2011.07.21 13:00:00
Caprica, 58 évvel a bukás előtt – tájékoztat bennünket a főcím. Egy sötét, a gótot a begombázott goás  szubkultúrával vegyítő diszkóban vagyunk, ahol a helytelenül fiatal törzsközönség egy futurisztikus Prodigy–RATM-mashupra zúz. Az egyik folyosón szitává…..
Cicus Maximus 2010.01.25 18:33:22
@GS_Laja: az eredeti dvdn végig MB-t mondanak, a TV pilotnál az első alkalommal TB-ra cserélték, amikor ZOE-A mndja, majd később Greystone papa megint MB-t mond.
Egy teltak érkezik a goa’uld béketárgyalásos űrállomáshoz, ahol egy ismeretlen csaj adja elő a főnöke, Baal feltételeit a Rendszerurak szövetségéből megmaradt Yu Nagyúrnak, meg két ki tudja ki kukacnak. Az ajánlat elég gáláns, ha elismerik Baalt a goa’uld birodalom…..
Mivel a rész amolyan összeollózott filler, normál hogyvolt helyett "hogylehetettvolna" íródott Joe polgártárs közreműködésével. Nem, nem lesz több ilyen. Jack ismét szatyrokkal érkezik haza, de most Kinsey helyett Carterrel cseveghet. Jack megosztja vele telefonon a…..
Greer őrmestert a kísérleti nyúl szerepében látjuk viszont: Franklinék kitúrtak valami idegen bolygón egy édesburgonyának látszó növényt, ami az analízis alapján minden lesz, csak édes nem. Greer fapofával megrágja, lenyeli, örvendezik egyet a KINOba, mire mindenki lelkesen…..
Cicus Maximus 2009.12.09 14:08:43
@ANOka: Milyen igazad van! Látod, ezt az összefüggést észre se vettem :D
Cicus Maximus 2009.12.09 18:11:34
@tumpara: "Ja, és ne írjunk már olyanokat, hogy Eli-al, mert nincs -al, -el rag a magyarban, csak hasonuló -val, -vel rag. Helyesen Eli-jal."

Tök jogos, amikor jött ez a sok hülye végű név (Rush, Eli, stb) én is utánanéztem, de még nem szoktam meg. Ettől persze kicsit finomabban is lehet szólni:)

Viszont nem értem, hogy spóroltam meg az életből fél órát? És miért pont annyit?
Cicus Maximus 2009.12.10 21:29:06
@attilag78: Hát, azt nem én fordítom:) Én szívem szerint most a Merlint hogyvoltoznám, de annak még nyoma sincs a magyar tvken.
Életképek a Végzeten. Láthatóan a múltkori fertőzést a megoldás birtokában különösebb következmények nélkül kiheverték. Chloe a kilátófedélzeten jógázik, Scott a tudósok reggeli tornáját vezényli, dr. Park pedig a testmozgás sokkal ősibb formáját választotta egy…..
Cicus Maximus 2009.11.24 13:06:03
@bgp: Ja, de arról még nem írtak dalt :D
"It'been the worst ep since the last one"
Cicus Maximus 2009.11.24 13:43:31
@cserepj: A csillagkapu árnyékában (és nem az előterében) eddig is voltak emberi történetek. Szerelemek, intrikák, szétcsúszó családok, stb. De hadd ne kelljen már emberei zéróknak drukkoljak a túlélésért!
Valamint az átlag SG fan a "gumiarcu, húsz percen át mereven néző karakterek"-ben látja az érzelmeket, ami a mostanság elterjedt közhiedemmel ellentétben nem csak nyáladzóan fröcsögősen üvöltő avagy tizpercenként ovodás kislány módjára pityergő férfiak arcán szok látszani.
Ez a sok ripacs együtt nem rakott még össze olyan szinészi játékot, mint amilyet pl. az Abyss c. részben láttunk anno az SG-1-ban. Igaz, azt ennyire nem rágták a szánkba.
De nincs ezzel semmi baj: ha neked teszik, nézd, örülök neki, a hozzád hasonlóan gondolkozók talán életben tartják a sorozatot, amíg összeáll belőle végre valami, ha valaha is. Nem muszáj egyformának lennünk. Csak ne minősítsd az "átlag SG" fant.
Idegen bolygóra érkezik a hajó népének jelentősebb része, Scott vezetésével. A bolygó kivételesen se nem jeges, se nem sivatagos, a légkőr belélegezhető, a növények zöldek, és bár kissé fülledt-párás a levegő, az eddigiekhez képest ez maga a paradicsom. Miközben Eli…..
Cicus Maximus 2009.11.19 19:46:18
@StormST: Mert addigra megették a vészkukacok :D
Cicus Maximus 2009.11.20 16:37:33
@Yooha: Szerintem, ha így folytatják a kedves utitársak, hamarosan olyasmi fog elfogyni, amire legkevésbé gondolnának most, de nagyon komoly problémaforrás lesz: a koton.
@cserfes csermely: Dehogy, ő az a hely, ahol a pasik kiereszthetik a feszültséget.Vajon az évad végére átmegy még rajta pár ember? Elinak pl. kijárna.
Young orvosi vizsgálatával nyitunk, TJ a pár héttel korábban történt agyrázkódás nyomait keresi a kockafejű ezredesen. Én furcsálkodnék a helyében azon, hogy a pasas a vizsgálat közepén közli a ceruzalámpával, hogy milyen gyönyörű. TJ viszont egyetlen mondatnyi…..
Cicus Maximus 2009.11.16 15:29:47
@Llew: "kiderül, hogy az asszonyka bizony tudott TJ-ről, és nem kifejezetten örült neki." Szóval Az asszonyka tudott a viszonyról, de azt még nem tudjuk, hogy ez mit fedett, akár valami plátói dolog is lehetne, bár ennek a sorozatnak az nem lenne elég cuppogós. Minden részre egy kefélés... Eh... Mi ez már?! Legalább annyira zavar, mint O'Neill pálfordulása.
De hála Istennek összeségében kezd szórakoztatóbb lenni a dolog az elejéhez képest. Még Chloét feldolgozhatnák szendvicsnek mondjuk...
Új nap a Végzeten. Riley a saját vizeletüket ivó kínai bányászok esetével szórakoztatja Greert, aki őrségen áll a víztartály előtt. Pfuj. Igen, értjük, kevés a víz, de most kellett ezt? Greer is inkább úgy csinál, mintha nem hallotta volna, ami szokásos viselkedését…..
Cicus Maximus 2009.11.09 10:18:23
@smidgen: @szmoker: Az 1x07 hogyvoltja is pár napon belül kikerül, szerintem ezt ott majd megcsámcsogjuk. Ez itt még spoiler, ha egyáltalán létezik a hogyvoltoknál ez a fogalom :D
Cicus Maximus 2009.11.09 15:00:09
@ANOka: Na majd olyan nyilvántartást is csinálok :) Aztán majd jól lebuknak...
Előző részből származó emlékeztető után szakad az eső este Los Angelesben, egy kis lakásban egy fiatalember ül egy asztalnál és fekete-fehér-piros színekkel rajzol, és mondja, hogy Night az éjszaka sötétjében mindenkinél erősebb és kegyetlenebb, és azt is látja, amit más…..
Előző részből emlékeztetőt látunk: Garcia elmondja Morgannek, hogy egy vadidegen randira hívta, Morgan szerint bízzon a megérzéseiben,aztán az idegen vacsorára invitálja a lányt, majd hazaérve a bejárat előtt lelövi. Mentősök érkeznek a lépcsőhöz, egy idősebb szőke nő…..
Ott hagytuk abba, hogy a Végzet a napba tart, ami nem túl jó ómen a rajta tartózkodó, viszonylag kevéssé hőálló emberekre nézve. Young közgyűlést tart a kaputeremben, hogy ismertesse a helyzetet: a hajó pályáját nem tudjuk megváltoztatni. A rendszerben van három olyan bolygó,…..
Cicus Maximus 2009.10.26 16:48:23
@ANOka: Azt hiszem, lassan kiirom a hogyvoltokra a "sponsored by ANOka" feliratot, mert engedelmeddel ezt a tepsiszájú lányka dumát is elcsaklizom :)
Az előző rész végén elindult a csapat – Rush, Scott, Eli, Greer, Palmer, a geológus, Franklin, akinek a szakirányára még nem sikerült rájönnöm és egy Curtis nevű katona – hogy olyan anyagot keressenek, amit használni tudnak a légtisztító berendezésben CO2 lekötő…..
Cicus Maximus 2009.10.13 14:40:38
@ANOka: Hát egyelőre biztos, hogy nem tértek vissza. Nem volt náluk távirányító.
A "palacsintaképü" is tetszik:D engedelmeddel, használni fogom.
Cicus Maximus 2009.10.13 16:21:42
@nadivereb:
Hát, mindkettőben van kalcium :S (gipsz: CaSO4*2H2O; mészkő = kalcit = mészpát: CaCo3) De hogy a gipsz mitől 36% mészkő, ezt nem tudom, bár szó szerint így hangzott el („Gypsum is calcium sulphate, which is 36% calcium carbonate”). Remélem, valami kémiában jártas egyén megfejti nekünk a rejtélyt.
Cicus Maximus 2009.10.24 09:13:02
@Sephinroth: Igen, a CicMax az a Cicus Maximus rövid formája.
A bájos dr. Rush-sal nyitunk, aki egymagában gubbad egy konzol felett hullafáradt fejjel. Egyszer csak odavágja a jegyzetfüzetét és átviharzik egy másik terembe, ahol páran Young ezredes parancsára szintén egy konzolt abajgatnak, de nem sokáig, mert Rush kikapcsoltatja velük, mondván,…..
Cicus Maximus 2009.10.23 10:34:08
@==T==: Racionálisan gondolkozik, az tény, de szociálisan teljesen érzéketlen, érzelmi inteligenciája nulla. Amúgy ezt is meg tudnám bocsátani, de miért kell fröcskölő nyállal üvölteni?
Cicus Maximus 2009.10.23 12:44:30
@==T==: @xiau.ling: Rush láthatóan brilliáns tudós, viszont vezetői szerepre tökéletesen alkalmatlan; vérbunkó jelleméből kifolyólag ugyanis nulla tiszteletet tud kiváltani, karizmatikussága a béka segge alatt van, és ezen a hisztije csak ront. A vislekedése nyilvánvalóan nem újkeletű, már a bázison is sokan utálták, tehát nem lehet a stressz rovására írni ezt az ovodai stílust. Mivel olyan, amilyen, ráadásul csak ő tehet róla, hogy itt kötöttek ki és nem a Tejútrendszer valamelyik bolygóján, kizárólag statáriális jelleggel tudna fegyelmet tartani.
Young viszont nagyon jól intézi a dolgait: felméri a helyzetet, és mivel a nagypofájú nem ereszkedett le odaáig, hogy megértesse vele a probémát, szerintem semmilyen hibát nem követett el azzal, hogy megnézette a fegyverrendszert stb, neki ez a dolga.
Egyébként a tudósnak ilyen helyzetben soha nem az a feladata, hogy irányítson, hanem az, hogy a döntéshozóknak rendelkezésére bocsásson minden szükséges információt. Ezt tányércsapkodás stb helyett ugyanennyi energiával megtehette volna.
@albino combino: Egyébként meg igazad van: történjen már valami, a jó életbe! És egy kameratőrt is választhatnának, aki képes egyenesen tartani a kamerákat és nem mindíg valaki válla felett fényképezni, mert ez katasztrófa. Ez valami hülye divat, az ilyenre régebben egyszerűen azt mondták volna: egyes, leülhet. Ha én háztervezéskor bennhagynám a lépcsőkorlátot ajtónyílásban, majd ráfognám, hogy művészet, nem fizetnének ki...
Carter motoros bőrszerkóba öltözve száll ki a liftből és szalad az irányító felé, a szembe jövő katona pedig kihasználja az alkalmat, hogy az őrnagy nem egyenruhában van, és utána fordulva megnézi a hátsóját. Nekünk sajnos be kell érnünk azzal, hogy civilben látjuk Samet. A…..